ARTICOLELE SAPTAMANII (2): Experimentul controlului total inregistreaza noi etape de cosmar in Marea Britanie/ Presedintele rus, Dmitri Medvedev: INTRODUCEREA CARDULUI UNIVERSAL VA AVEA UN EFECT PIVOTAL ASUPRA VIETII OAMENILOR

3-03-2011 3 minute Sublinieri

Ziuaveche: Bigger Brother: Spionarea oamenilor devine politică de stat / Adrian Patrusca

O cameră de supraveghere la 32 de cetăţeni. Străzile spionate de păsărele-roboţi. Marea Britanie începe să devină o ţară de coşmar. Orwell n-a avut destulă imaginaţie. Cerul ar putea să se umple de bâzâitul a mii de drone-spion miniaturale care să urmărească tot ce mişcă pe străzile din Marea Britanie, a informat Ministerul de Interne de la Londra.

Scenariile de spionare a populaţiei par să nu mai aibă limite: păsărelele spion vor fi completate de camere inteligente, capabile să recunoască fizionomiile sau de camere care să supravegheze bancheta din spate a taxiurilor, scrie Daily Mail. Avertismentul Ministerului britanic de Interne vine la scurt timp după ce Pentagonul a dezvăluit că pompează sute de milioane de dolari în tehnologia noilor drone, numite de presa britanică “păsărele bâzâitoare”. În fapt, mini-elicoptere teleghidate, echipate cu aparatură capabilă să întregistreze imagini şi sunete.

Guvernanţii britanici afirmă că dezvoltarea tehnologică face ca în curând asemenea aparatură să devină un lucru obişnuit peste tot în ţară. Declaraţiile au fost făcute odată cu propunerea unui cod de folosire menit să reglementeze dezvoltarea supravegherii audio-video. În acest scop a fost înfiinţată o comisie specială.

Documentul de fundamentare a codului menţionează că Poliţia se plânge de camerele de supraveghere tradiţionale, care fie oferă imagini de proastă calitate, fie sunt prost amplasate. Acelaşi document afirmă că tehnologiile cu zoom-uri mult mai puternice, vizibilitate de 360 de grade şi capacitatea de a recunoaşte fizionomiile “sunt aproape de a deveni obişnuite în peisajul supravegherii CCTV”.

De asemenea, “noi destinaţii de folosire, de exemplu în taxiuri, sunt o parte naturală a dezvoltării industriale”.

Despre posibilitatea populării văzduhului cu păsărele spion, documentul scrie: “Există riscul proliferării lor necontrolate, dacă nu sunt prevăzute în documentele de reglementare a supravegherii CCTV”.

Poliţia a făcut inventarul camerelor de supraveghere din Comitatul Cheshire. Totalul lor este de 12.333, dintre care doar 504 aparţin unor instituţii publice.

Numărătoare din Cheshire a fost extrapolată la nivelul Marii Britanii, ţinând cont de caracterul rural sau urban al zonelor şi de reţelele de transport. Rezultatul este înfricoşător: în Regat ar exista 1.853.681 de camere de supraveghere, ceea ce înseamnă una la fiecare 32 de cetăţeni.

În ciuda proliferării aparaturilor de supraveghere, poliţia recunoaşte că bilanţul eficienţei lor este de doar o infracţiune soluţionată la 1000 de camere existente.

Asta în cazul în care scopul lor este diminuarea infracţionalităţii şi nu spionarea populaţiei, cu încălcarea grosolană a oricăror drepturi ale omului.

Indiferent însă de scopul declarat – combaterea criminalităţii, lupta împotriva terorismului, siguranţa personală etc. – viitorul se anunţă unul al controlului total asupra individului. Iar Marea Britanie pare să-şi fi asumat rolul de cobai pentru întreaga civilizaţie occidentală.

*

Presedintele rus, Dmitri Medvedev: INTRODUCEREA CARDULUI UNIVERSAL VA AVEA UN EFECT PIVOTAL ASUPRA VIETII OAMENILOR

Preconizatul card universal electronic pentru cetatenii rusi va fi un instrument de plata acceptat in Rusia si peste hotare, a afirmat presedintele Dmitri Medvedev.

“Totul trebuie facut astfel incat cardul, pe care l-am aprobat, sa fie universal, un instrument financiar universal, care sa poata fi folosit atat in Rusia cat si in strainatate, si nu un soi de produs facut local care sa nu fie recunoscut in alte tari”, a spus Medvedev la o intalnire a comisiei de modernizare si dezvoltare tehnologica a economiei.

Cardul va ridica interactiunile dintre cetatean si stat, structurile birocratice, la un nou nivel, si va deschide noi posibilitati rusilor, a mai spus el. E-cardurile reprezinta “o imbunatatire radicala a culturii digitale”, si cetatenii obisnuiti se vor simti “mai bine protejati atunci cand au de-a face cu statul”, a spus Medvedev.

Cardul universal poate fi folosit ca un instrument pentru plati cash si, de asemenea, un instrument de plata exhaustiv in Rusia si in strainatate”, a mai spus el. Medvedev a cerut guvernului sa prezinte estimarile de costuri pentru introducerea e-cardului inainte de 1 Mai.

“Aspectele economice ale proiectului trebuie masurate. Interesul structurilor bancare si financiare in implementarea cardului este clar. Bineinteles ca il sprijina, dar volumul finantarii de stat trebuie, de asemenea, determinat. Astfel incat dau un ordin pertinent guvernului: sa pregateasca si sa prezinte justificarea costurilor pana pe 1 mai 2011, astfel incat fondurile necesare sa fie alocate in bugetul anului urmator”, a declarat Medvedev.

Suntem gata sa incepem implementarea acestui proiect masiv si important social. Rezultatele sale vor avea un efect pivotal asupra vietii oamenilor, asupra interactiunii dintre cetatean si stat. Sunt sigur ca de indata ce vom introduce acest sistem, va simplifica vietile a zeci de milioane de oameni”, a mai spus.

Medvedev a mai cerut ca legislatia necesara pentru a introduce cardul sa fie schitata pana in vara lui 2011. “Toate aceste documente trebuie aprobate pana la vara. Aceasta este cerinta mea catre guvern”.

Drafturile includ o lege asupra semnaturii digitale, o mulţime de rezolutii guvernamentale privitoare la cerintele tehnice, inclusiv datele stocate, cerintele tehnice pentru aplicatiile electronice si documentele privitoare la procedurile de eliberare a e-cardurilor.

Mevdeved a avertizat, de asemenea, bancile, sa nu foloseasca e-cardurile pentru a genera profituri marginale.

“Trebuie intai sa ne dam seama cu vom reglementa tarifele [asupra tranzactiilor pentru servicii coerciale si statale]. In mod cert nu [vom face asta] strivind organizatiile care sunt implicate in tranzactii dar, in acelasi timp, trebuie sa ne asiguram ca acestea [tranzactiile] nu devin o sursa de profit nejustificat; pentru ca, in acest caz, vom discredita insasi ideea de card”, a spus el.

“Daca operatiunile cu carduri costa cetatenii mult, asta va arata foarte rau. Asadar, oricine va avea servicii ce implica e/cardurile, toate structurile bancare majore trebuie sa inteleaga ca aceasta este, de fapt, o misiune sociala si nu o sursa de mari castiguri”, a spus Medvedev.

Nota noastra:

Proiectul se refera la carduri ca instrument de plata, nefacandu-se nicio referire la folosirea acestora ca buletine sau pasapoarte. Intr-o alta stire, se afirma ca acest card ar putea fi, intr-un viior incert, folosit si pentru votul electronic. Strategia este aceeasi ca cea aplicata in India, pare-se: fara sa fie impus obligatoriu, fara sa fie in mod frontal un act de identitate personal, e-cardul este destinat sa devina indispensabil pentru plata tuturor serviciilor statale, de la transport la servicii medicale. Adica indispensabil pentru viata sociala…

Legaturi (material in care se prezinta mai amplu ce este cardul rusesc universal si ce implicatii va avea):


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “ARTICOLELE SAPTAMANII (2): Experimentul controlului total inregistreaza noi etape de cosmar in Marea Britanie/ Presedintele rus, Dmitri Medvedev: INTRODUCEREA CARDULUI UNIVERSAL VA AVEA UN EFECT PIVOTAL ASUPRA VIETII OAMENILOR

  1. Păi și la noi e tot aia cu cartela de sănătate… odată acceptată vor zice că e prea mult să investească si în buletine, permise etc și să folosim cea de sănătate pentru toate… e o capcană pe care trebuie să o conștientizăm cu toții cât mai repede… Pe fiecare popor îl lovesc acolo unde i-au dezvoltat sensibilitățile și temerile cel mai bine, la noi se pare să fie sănătatea…

  2. @Ciprian:

    Nu e tot aia in metoda concreta, ci e tot aia ca rezultat si ca idee generala (conditionarea accesului la resurse si servicii de aceste carduri). Insa la noi se umbla direct la actele de identitate si secvential, fiecare card avand o functie anume, pe langa cea de identitate, pentru a fi apoi, intr-o etapa ulterioara, unificate intr-unul singur. In Rusia se introduce din prima un singur card pentru servicii, insa acesta nu e si act de identitate, formal vorbind. Deci, se intra in acelasi loc insa pe usi diferite (usa identitatii, la noi in tara, urmand modelul european, usa serviciilor, in cazul rusesc).

  3. Din câte îmi aduc aminte, Cuviosul Paisie Aghioritul sau altcineva spunea legat de cardurile acestea universale.. că după ce lumea va accepta cardurile, vor da la stiri persoane care susțin că le-a fost furat cardul, altele că l-au pierdut, și astfel ne vor sugera să le implanteze ( sau ceva de genul ) ca să nu mai trăim cu frica de a-l pierde sau a fi furat.
    Poate știe cineva exact paragrafele respective ( parcă erau scrise și în cartea “Stareții – Despre vremurile din urmă” ).
    “Ei” nu ne vor obliga dar ne vor constrânge să acceptăm pecetea lui antihrist.

    Dumnezeu să ne întărească și să ne ajute!

    Doamne ajută!

  4. @Ciprian Tepes:

    Gasesti aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/01/05/cuv-paisie-aghioritul-despre-semnele-timpului-antihrist-si-pecetea-666/

    Vor incerca prin constrangere, da, si scopul este sa determine o alegere libera a omului, caci doar asa poate fi acuzat la Judecata.

  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CONTROL TOTAL SI IN CHINA
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FACEBOOK – intre obsesia de zi cu zi a peste 500 de milioane de oameni si dezvaluirea pe scara larga a datelor personale catre oricine. Nu uitati: INTERNETUL NU UITA NICIODATA!
  7. Sa nu acceptam actele cu CIP !!!

    Chiar daca s-au scris multe pana acum despre acest pericol ca va sa vina, as dori sa prezint mai jos o sinteza despre acest CIP:

    Cipul respectiv este un dispozitiv electronic in care se afla stocat un numar din mai multe cifre (numar unic pentru fiecare cip), cum ar fi de exemplu CNP-ul din buletin.
    Exista in acest moment (desi nu este inca, completa), o mare baza de date cu informatii despre multi oameni, baza de date care contine: nume, prenume, data nasterii, grupa sangvina, starea civila, religia, precum si date cum ar fi cele judiciare, medicale, etc.; date care se actualizeaza periodic. Probabil va intrebati cum au reusit sa stranga aceste date? (cateva variante: la inceput prin cardurile de “fidelitate” de la supermarket, farmacie, etc. – prin care ni s-au luat datele personale din buletin; prin concursurile organizate la tv (bingo, etc.), sau in magazine si mall-uri (unde ne-am completat datele personale pe taloane); iar mai nou…, au marit debitul culegerii de informatii despre fiecare om, cu ajutorul guvernelor tarilor: prin pasapoarte cu cip, permise de conducere cu cip, acum si prin cardul de sanatate cu cip).
    In “spatele” acestor date se afla acel NUMAR CARE ESTE STOCAT IN CIP! [ca sa va faceti o idee, iata un mic exemplu: mergi la magazin si cumperi o ciocolata; operatorul scaneaza codul de bare de pe ciocolata (care are 8 sau 13 cifre, cod EAN 8 sau 13), iar pe ecranul lui apare produsul “Ciocolata neagra…”, pret si, alte date despre ea]; la fel va aparea si pe “cititorul” care citeste cipul (citeste de fapt numarul din cip si, imediat ii apare ceea ce se afla in baza de date stocat la acel numar); [sau ca si cum ar fi un dulap cu multe sertare, pe fiecare sertar scrie un numar (cel din cip), iar in sertar sunt: buletinul de identitate, diplomele obtinute, cartea de munca, certificatul de casatorie, de nastere, de botez, cazierul si, multe alte date despre OM. Dupa cum spunea un Parinte, ganditi-va la datele medicale care vor fi la indemana “ocultilor”; acestia vor sti in orice moment cine are organe compatibile cu ale celor bolnavi si “influenti” (apoi este de ajuns un mic accident pentru a si le procura “legal”)].
    Si iata cum a cazut Omul (zidirea lui Dumnezeu) de la Nume (primit la botez; Nume care este scris in Cartea Vietii in Ceruri), la Numar [care este al diavolului (666)]!
    Si pentru a fi mai concret cu privire la acest plan satanic, mai spun urmatoarele:
    Acel cip poate fi citit prin multe metode [cu un scanner RFID – similar cu acel scanner mobil din supermarket, cu, care operatorul citeste pretul la raft; antene RFID speciale montate pe usi, ziduri, in gari, aeroporturi, mall-uri, etc; prin retea wireless (in marile orase deja exista o retea metropolitana de internet prin wireless); si prin GPS (nu stiu daca este in acest moment functional prin GPS, dar cu siguranta va fi – pentru ca vor control absolut)].
    Si iata cum se va proceda: dupa dorinta lor (a “ocultilor”), fiecare cetatean va trebui sa aiba acest cip [la inceput in acte, apoi chiar in corp (pentru ca vor demonstra ca actele se pot fura si iti va putea fi folosita identitatea de altcineva)], caci numai prin el vei face dovada cine esti; prin el vei cumpara sau vinde [vor sa retraga banii cash (monezi, bancnote) la un moment dat si totul va fi online (acolo unde ai datele in acea baza de date, ai si contul – acolo iti intra salariul, pensia, alocatia, etc.), (… CINE NU IL ARE NU VA PUTEA VINDE SAU CUMPARA).
    Deci in acel moment cetateanul va fi la cheremul “guvernarii satanice”, pentru ca daca un om, sa zicem ca va fi nemultumit de ceva anume si va protesta, iata ce i se poate intampla: va fi identificat imediat cine este; i se poate bloca contul bancar si nu mai poate cumpara hrana; sau mai rau se “vorbeste” ca prin cipul implantat se pot induce (la comanda) anumite stari corpului in care se afla (se vor modifica anumite frecvente…). O alta chestiune la care se poate ajunge foarte usor este limitarea accesului in anumite locuri (institutii, spitale,…), practic oriunde exista o usa sau o poarta, cu ajutorul unui program software, se poate seta ce numere (adica cipuri – oamenii care au cip implantat) sa aiba acces; sau la fel printr-un program software (de exemplu daca cineva este cautat de autoritati), i se poate da acces acolo unde doreste si apoi sa nu-i permita iesirea. Toate aceste lucruri sunt foarte usor de facut (multi dintre noi avem legitimatii de servici cu cip, care ne permit accesul in cladirea unde lucram si apoi doar in anumite locuri din cladire).
    Insa ce este mai grav pentru OM, este faptul ca va lua de buna voie acest cip; aici este “cheia”; ganditi-va la inceputurile ortodoxiei cum erau prigoniti crestinii (arsi de vii, rastigniti, etc.) devenind Sfinti Mucenici prin marturisirea lor (in acele cazuri diavolul iesea in pierdere); acum va fi altfel…, daca acceptam cipul de buna voie, atunci diavolul ne-a castigat!!!; acum prigoana e altfel…, e subtila…, e mascata de cele lumesti: nu ai cip – nu mananci, nu ai medicamente,.. nu existi…
    Ma uitam mai deunazi la tv pe postul Discovery (un post foarte “dibaci” in “spalarea creierului”; trebuie filtrat cu atentie ce ne prezinta “elitele”) si, vedeam de pilda la emisiunea “tehnici de supravietuire” cum acel om incerca chipurile sa supravietuiasca in natura si manca viermi, rame, ingheta de frig, etc; iar pe alte canale ale lor aratau tehnologia din lume, cipul si celelalte “conforturi lumesti”. Parca ar vrea sa spuna: Nu vrei cipul? – Atunci mananci rame, sau viermi!; adica iata, in lume doar asa se va putea trai (cu cip), daca nu vrei, mergi in pustie… Iata cat de subtil este totul; ca bietul om sa considere aceste lucruri inofensive pentru el…
    Va fi intr-adevar o decizie grea (de aceea trebuie sa ne intarim in credinta cat mai avem timp, prin participarea la Sfanta Liturghie, prin Spovedanie curata, Impartasirea cu Sfintele Taine, Sfantul Maslu si rugaciune). Nu trebuie sa ripostam prin revolte, (… caci toate astea sunt ingaduite de Dumnezeu), ci pur si simplu sa nu primim aceste acte cu cip!

    Doamne ajuta, sa ne intarim in credinta noastra Ortodoxa!

  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Țesături orwelliene in ”țara libertății”. CUM IA CHIP IN SUA SUPRAVEGHEREA OMNIPREZENTĂ
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CARD ELECTRONIC DE IDENTITATE CU VALABILITATE GLOBALA PENTRU IMIGRANTI. O propunere a sefului Interpol
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Semne promitatoare in bisericile surori greaca si rusa. CRITICI LA NIVELUL CEL MAI INALT AL IERARHIEI BISERICII RUSE FATA DE PROIECTUL CARDULUI ELECTRONIC. Parintele Theodor Zisis si IPS Serafim din Pireu despre cardul cetate
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » EXPERIMENTELE BIG BROTHER: bratara GPS pentru bolnavii psihic din Botosani, inregistrarea copiilor in bazele de date biometrice prin scanarea irisului, in Mexic
  12. Pingback: PROTESTE IN RUSIA: ce spera opozitia anti-Putin? NEOLIBERALISMUL a la russe si spectrul unor SCHIMBARI DRAMATICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Biserica Rusa despre GUVERNAREA ELECTRONICA, CARDUL UNIVERSAL, BIOMETRIE SI CIPURI. Pericolul unui sistem global de control totalitar al cetateanului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Sinodul Bisericii Rusiei despre ACTELE ELECTRONICE si noile tehnologii de SUPRAVEGHERE (document oficial) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: MITINGUL IMPOTRIVA ACTELOR ELECTRONICE DIN BUCURESTI (video). Subiectul "anticip" condamnat la "rastignire" intre avocatul Rapcea si preotul Tanasescu? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: Pr. Vsevolod Chaplin (Biserica Rusiei): CAZUL SNOWDEN contribuie la REZISTENTA fata de LAGARUL ELECTRONIC TOTALITAR GLOBAL - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare