Seful GOOGLE, Eric Schmidt, recunoaste senin: TELEFONUL TAU MOBIL STIE CINE ESTI, UNDE ESTI SI UNDE TE DUCI

16-05-2011 1 minut Sublinieri

Eric Schmidt, CEO-ul Google, susţine că telefoanele mobile ştiu aproape totul despre utilizatorul său. Iar acest lucru, în opinia sa, este un lucru bun pentru că îmbunătăţeşte experienţa utilizatorului.

“Astăzi, telefonul tău mobil ştie cine eşti, unde eşti, unde te duci, la o anumită distanţă deoarece se poate vedea traseul tău. Având aceste lucruri, plus permisiunea ta, este posibil pentru programatori să facă programe care să îţi sugereze unde să te duci, ce oameni să cunoşti, ce activitaţi să faci şi aşa mai departe. În cele din urmă, telefoanele mobile vor face ce fac cel mai bine: reţin totul şi oferă recomandări”, a declarat Eric Schmidt, CEO-ul Google, citat de tracehotnews.com.

Recent, Apple şi Google s-au aflat în centrul unei controverse legate de telefoanele mobile şi modul cum acestea îi localizează pe utilizatori. Smartphone-urile produse de cele două companii reţin traseul precis al posesorilor, fără consimţământul acestora, şi îl bagă în baza de date. În timp ce unii cred că acest lucru înseamnă o experienţă personalizată, alţii cred că Google şi Apple ar trebui să-şi anunţe clienţii ce date strâng şi de ce o fac. Schmidt susţine că utilizarea acestor date poate îmbunătăţi experienţa utilizatorului.

“Telefonul îţi va recomanda lucruri care te-ar interesa. Dacă sunt un împătimit al istoriei, în timp ce merg pe stradă, îmi va spune istoria regiunii respective sau unele lucruri care mă interesează”, a explicat Eric Schmidt.

Nota noastra:

Ce inocent! Deci pentru asta s-au creat noile tehnologii, ca sa ni se spuna ce muzeu se afla dupa colt, nu pentru altceva, nu care cumva sa ganditi negativ, nu, think positive, fixati punctul din fata ochilor dvs. si repetati dupa CEO Google: e bine sa se stie totul despre mine, e bine sa se stie totul despre mine, e bine, e foarte bine, e minunat…


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Seful GOOGLE, Eric Schmidt, recunoaste senin: TELEFONUL TAU MOBIL STIE CINE ESTI, UNDE ESTI SI UNDE TE DUCI

  1. In mod serios ma intreb daca voi renunta la telefonul mobil, acum ca stiu si asta. Si la fel de serios refuz sa imi raspund, pentru ca stiu ca nu imi place ce voi “auzi”.

  2. @ioana
    Nu suntem noi persoane asa de importante incat sa merite sa fim monitorizati.
    Oricum mobilul e ultima frontiera.Cine alege urmatoarele inovatii in domeniu intra pe un drum fara intoarcere…

  3. “Nu suntem noi persoane asa de importante incat sa merite sa fim monitorizati.”

    Nici cei din inchisorile comuniste nu erau persoane importante.

  4. cristi_g,
    aveti dreptate 100%.
    Desi, zice bine si Ina, pt ca orice crestin este important.

    Problema este ca noi am devenit aproape dependenti de cate ceva.Zilele acestea mi-am dat seama cat de mult poate inurca lucrurile si banalul interfon.
    Am am rugat pe parintele duhovnicesc sa mearga acasa la mama care este batrana si bolnava. Pentru ca dumneaei se deplaseaza f greu, parintele a trebuit sa astepte ceva timp in fata intrarii. Cand am realizat ca Hristos (parintele avea cu sfintia sa Sf. Impartasanie) nu poate ajunge la cel in nevoie din cauza “tehnicii” cu care noi ne-am inconjurat, nu mi-am odihnit deloc cugetul.
    Nu degeaba Sfintii Parinti recomanda simplitatea in toate.

  5. admin, care punct? 🙂

  6. @Ina
    Cei din inchisorile comuniste erau importanti pentru ca au marturisit adevarul.Noua inca nu ne-a sosit ceasul.
    Oare vom avea noi curajul lor?

  7. Hristos a Inviat!

    @cristi_g
    “Nu suntem noi persoane asa de importante incat sa merite sa fim monitorizati.”
    Dar n-ar trebui macar sa ne nelinisteasca un pic posibilitatea asta?

    Si la urma urmei, ce inseamna “monitorizat”?
    Cu totii avem telefoane, deci toti suntem monitorizati. Avem calculatoare cu acces la internet, avem tot felul de carduri, cu cip, fara cip, unele care se apropie de data expirarii…
    Ca nu suntem (inca) sub lupa toti e pentru ca deocamdata nu e nevoie. Dar oricum, toate datele sunt stocate si la nevoie se scot la iveala imediat…

    Chiar nu cred ca putem fi linistiti la gandul ca nu suntem persoane importante. Doar in Hristos ne putem detasa de toate cele ce nu ne sunt de folos si ne putem gasi linistea.

  8. Amuzanta dar in acelasi timp cat se poate de realista Nota voastra.

    Cred ca deocamdata nu e vorba de orice fel de telefoane mobile. In cazul in care consideram ca telefonul mobil ne este necesar (ne ajuta in indeplinirea obligatiilor de zi cu zi) atunci putem sa optam pentru o varianta cat mai simpla. Slava Domnului, inca mai avem aceasta optiune, nu ne obliga nimeni sa ne cumparam Iphone.

  9. Mai important credem ca este sa nu lasam sa ne stapaneasca si sa nu ne slabeasca sufleteste FRICA. Pana la urma, in mainile Domnului suntem.

  10. Pingback: Gândiţi pozitiv: E bine să se ştie totul despre mine…” « N-am cuvinte…
  11. Pingback: E bine să se ştie totul despre mine? | ACVILA ORTODOXA blog
  12. Pingback: RETEAUA SOCIALA GOOGLE+ (plus) INTERZICE ANONIMITATEA
  13. Pingback: (video) TELEFOANELE INTELIGENTE (smartphone): instrumente sofisticate de spionaj
  14. Pingback: PREDICTIA LOCATIEI SI A PREFERINTELOR PERSONALE: noua frontiera a smartphone-urilor, camerelor de supraveghere si Facebook-ului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. – ‘State of Surveillance’ with Edward Snowden and Shane Smith (FULL EPISODE)
    https://www.youtube.com/watch?v=ucRWyGKBVzo

  16. Pingback: POKEMON GO. O aplicatie produsa de creatorul GOOGLE EARTH a produs o bizara ISTERIE GLOBALA, numai buna pentru a experimenta DIRIJAREA COLECTIVA PRIN INTERMEDIUL TEHNOLOGIEI, chiar si pentru motive absurde sau puerile, generand inclusiv CONSECINTE PERICUL
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare