PATRIARHIA “SE SPALA PE MAINI” SI SCAPA DE CARTOFUL FIERBINTE ARUNCANDU-L IN MAINILE MITROPOLITULUI TEOFAN

21-02-2011 38 secunde Sublinieri

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:

În legătură cu materialul de presă intitulat Căpitanul Zelea Codreanu renaşte pe You Tube cu voia duhovnicului Iustin Pârvu, apărut sub semnătura domnului Vlad Stoicescu, în cotidianul Evenimentul Zilei din 21 februarie 2011, precizăm următoarele:

Este regretabil faptul că unii jurnalişti nu cunosc modul de organizare specific al Bisericii Ortodoxe Române şi treptele de responsabilitate din interiorul acesteia. Astfel, aceştia confundă Patriarhia Română cu o instituţie de stat şi transferă spre Patriarhie orice responsabilitate locală, ignorând autonomia şi responsabilitatea eparhiilor (arhiepiscopii şi episcopii). La Patriarhia Română nu s-a primit până astăzi, 21 februarie 2011, niciun protest privind cazul menţionat în articolul citat mai sus.

Potrivit principiului autonomiei eparhiale, mănăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ) se află în jurisdicţia canonică a Arhiepiscopiei Iaşilor. Prin urmare, Arhiepiscopia Iaşilor este singura autoritate bisericească abilitată să cerceteze şi să ia măsurile care se impun în caz de indisciplină canonică şi administrativă în unităţile bisericeşti din subordinea sa.

În orice caz, Patriarhia Română nu iniţiază şi nu promovează mişcări rasiste, xenofobe, antisemite sau de învrăjbire pe motive religioase ori etnice deoarece aceste sunt contrare Evangheliei iubirii faţă de toţi oamenii.


Categorii

1. DIVERSE, IPS Teofan, Patriarhul Daniel

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “PATRIARHIA “SE SPALA PE MAINI” SI SCAPA DE CARTOFUL FIERBINTE ARUNCANDU-L IN MAINILE MITROPOLITULUI TEOFAN

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Sminteala pentru evrei si nebunie pentru…” zelotistii de tip Barabas? Reflectii despre un scandal mediatic provocat pe seama manastirii Petru-Voda, plecand de la un cantec: “Sfanta tinerete legionara&
  2. Chemare nu provocare: haideti sa ne rugam pentru Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Inaltpreasfintitul Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, obstea dela mănăstirea Petru Vodă si parintele Iustin Pârvu. Doamne ajuta-ne.

  3. @ Nicolaie:

    AMIN! Asa da.

  4. Cu diplomatie si inteligenta aceasta situatie ar fi chiar un bun prilej de Memorie colectiva. Despre miscarea legionara si respectiv comunismul evreiesc adus de tancurile sovietice. Cine impotriva Cui a luptat ? Si din perspectiva mistica dar si strict politica (a vremurilor respective). Dar astazi ?

    Poate fi un boom-erang aceasta piatra aruncata spre Biserica.

  5. @ C:

    Nu prea vedem cum. Trendul lumii este destul de clar.

  6. Ce repede a inceput sa fie haituit ‘Cerbul’. Nici nu s-a racit bine ‘Leul’ in mormant.

  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Evenimentul zilei agita, in continuare, marota fundamentalismului BOR, atacandu-l pe parintele Iustin si pe… patriarh. Raspunsul Biroului de Presa Patriarhal
  8. Pingback: Sinaxa - Creștin Ortodox
  9. Nu stim aprecia suficient un Patriarh si o Patriarhie care nu incalca jurisdictia unui episcop sau arhiepiscop!Episcopul este, local, ceea ce Patriarhul este la nivelul intregii Autocefalii romane, asa ca el nu poate calca cu cizmele peste eparhia si episcopatul altui episcop!
    laudam pe Iisus Hristos!

  10. demetrescu,
    da, se poate si mai rau decat la noi – vedem aceasta in Biserica Ortodoxa a Serbiei. Sa asteptam sa ajungem pana acolo si doar atunci sa ne exprimam parerea/ingrijorarea?

  11. Parintele Iustin Parvu ar trebui sa fie mai atent.

  12. @ Andreea:

    In ce sens?

  13. Pingback: PARINTELE IUSTIN PRIGONIT OFICIAL, LA PACHET CU PARINTELE TEODOR STANESCU? Parchetul General si SRI sesizate in scandalul PROVOCAT in jurul man. Petru-Voda. In vartej intra si Mitropolia Moldovei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare