De la minciuna incalzirii globale la criza alimentara si infometarea populatiei. CODUL MUNCII = LEGALIZAREA SCLAVIEI. MUNCA LA NEGRU = INCHISOARE!!

22-02-2011 9 minute Sublinieri

*

15.2.2011: Discursul a fost rostit cu ocazia dezbaterii in Parlamentul European a unei propuneri privind instalarea de limitatoare de viteza pentru camionete comerciale, la nivelul UE.

“De fiecare data cand aud cum colegii mei discuta despre moduri de a scoate mai multi bani de la oamenii de rand, in numele “schimbarii climatice”, sunt uimit de doua lucruri. In primul rand, nimeni nu mai foloseste expresia “incalzire globala”. E clar ca ei isi dau seama ca publicul a devenit extrem de sceptic fata de aceasta pseudo-stiinta, si de propaganda mincinoasa privind ursii polari aflati in pericol de a se ineca, mai ales ca se inregistreaza recorduri de temperaturi scazute in aceasta iarna, pe tot globul (in Europa si America de Nord, dar si in Asia; Coreea de Sud se confrunta cu cea mai rece iarna din ultima suta de ani).

Al doilea lucru care ma uimeste este parcul de masini din fata parlamentului, in care vezi o multime de Porsche-uri, Mercedes-uri, BMW-uri, SUV-uri, masini de lux etc. care apartin unor oameni ce vor sa le faca viata tot mai grea celor care transporta bunuri cu autovehicule comerciale. Si totul de dragul unei dogme care se bazeaza pe statistici discreditate, o dogma sustinuta de o clica de asa-zisi oameni de stiinta, finantati de puternice interese comerciale – Al Gore, Printul Charles, Shell si Goldman Sachs – toti acestia dorind sa se imbogateasca din subventiile pentru “energiile regenerabile” si din comertul cu “emisii de carbon”.

In timp ce apreciez eforturile unor parlamentari europeni de a respinge excesele isteriei privind dioxidul de carbon, adevarul crud e ca oricine sustine teoria aberanta a “incalzirii globale provocata de om”, este un colaborator al celei mai criminale inselatorii din istorie. Da, criminala, nu numai pentru ca reprezinta o hotie ordinara ale carei victime sunt cetatenii europeni, dar, de asemenea, aceasta teorie condamna la moarte sute de mii de oameni din tarile sarace, prin ocuparea unor suprafete tot mai mari de teren agricol cu culturi pentru biocombustibili, subventionate de UE. Fireste, asta mareste profiturile companiei Monsanto de exemplu, care plateste calatorii de placere unor europarlamentari la plantatiile sale de palmier din Malaiezia. Asa ca totul e in regula, nu?!

Nu, nu este! Pentru ca aceasta teorie a “incalzirii globale” ne distrage atentia de la adevarata criza – nu faptul ca eliberam dioxid de carbon din combustibili fosili e problema, ci faptul ca rezervele de combustibili fosili sunt limitate. Am ajuns probabil la apogeul petrolului (maximul global al productie mondiale), petrol pe care se bazeaza in mod fundamental civilizatia noastra. Fiecare zi pierduta pe discutii privind limitatea emisiilor de dioxid de carbon (care e de fapt cel mai important fertilizator natural) este o zi pierduta in lupta de a sustine o populatie tot mai mare cu tot mai putina energie disponibila. Daca nu ar fi o asemenea tragedie, ar fi o farsa!”

Unii ecologişti nu pot tolera părerile diferite

Soarta care s-a abătut asupra lui Johnny Ball confirmă faptul că în ziua de azi nu este erezie mai mare decât să te îndoieşti de schimbările climatice. Cândva un semizeu în rândul persoanelor între 30 şi 40 de ani, care îşi amintesc că aveau ochii deschişi spre minunile ştiinţei şi numerele acestui impresionabil cercetător din televiziunea anilor 1980, Ball este tratat acum ca un bătrân trist şi patetic şi, eventual, dement. De ce? Deoarece nu crede în realitatea schimbărilor climatice. El nu crede că lumea se va sfârşi oricând în viitorul apropiat, ca urmare a slăbiciunii oamenilor pentru şofat şi vacanţe în Magaluf. El îndrăzneşte să critice “alarmismul” mişcării ecologiste înfometate de apocalipsă. Toate acestea înseamnă că prezenţa sa, să nu mai vorbim de vorbele sale aşa-zise nefaste, nu mai pot fi tolerate în lumea bună.

Ball spune că ecologiştii îi distrug cariera. El mai spune că numărul de invitaţii pe care le primeşte pentru a vorbi în cadrul unor festivaluri de ştiinţă etc. a scăzut cu 90% în ultimii doi ani, deoarece “ecologiştii extremi” i-au ridiculizat public opiniile şi au creat chiar site-uri web care îl prezintă în imagini porno făcute în Photoshop. Şi nu este vorba numai de extremişti mizantropi, pentru care “toleranţă” şi “dezbateri deschise” sunt concepte cu totul străine, care au declarat război sfânt împotriva lui Johnny – ci şi de aripa ateistă, presupuşii liberali, cu vederi largi, pro-ştiinţă, din clasele sporovăitoare. În 2009, Ball a fost huiduit în culise, strigându-i-se „ruşine, ruşine, ruşine” la o sindrofie raţionalistă de la Londra, după ce a spus că gazele păianjenilor sunt mai responsabile pentru schimbările climatice decât emisiile de carbon din lume.

Chestiunea cu gazele păianjenilor poate fi un punct de vedere excentric. (Şi ce dacă? De când este excentricitatea o crimă?) Dar mare parte din ceea ce spune Ball despre mania ecologistă a sfârşitului lumii este de mare bun-simţ. Cine l-ar lua în serios când critică ideea că peste 39 sau 40 de ani pământul nu va mai putea susţine viaţa, precum şi îngrijorarea că învăţarea acestor prostii la şcoală “îi înspăimântă pe elevi într-un grad alarmant”? La urma urmei, un studiu recent a arătat că tot mai mulţi copii nu dorm nopţile, panicându-se din cauza dioxidului de carbon care va provoca sfârşitul lumii, la fel cum generaţia mea a pierdut ore întregi agitându-se din cauza unui holocaust nuclear care ar lăsa în urmă numai gândacii de bucătărie.

Dar atunci, când vine vorba de realitatea schimbărilor climatice – planeta devine din ce în ce mai fierbinte, e vina omenirii, numai eco-austeritatea ne poate salva – nu contează dacă problema este trăznită sau întemeiată. Va fi în continuare considerată suspectă, delirul unei minţi nebune sau parte a unui complot mişelesc finanţat din venituri din petrol. Nu se tolerează păreri diferite. Lumea bună va folosi tot arsenalul de care dispune – clipiri din ochi, clătinări ale capului, sprâncene ridicate, insulte, încetarea comisioanelor sau a invitaţiilor, ultraj pe Twitter, ridiculizarea pe web, demonizarea – pentru a le da de înţeles neconformiştilor că Nu mai sunt bineveniţi. Este ca o Inchiziţie în sens invers. Dacă primii inchizitori îi pedepseau uneori pe cei ce promovau raţionalismul, “eco-inchizitorii” de astăzi îi atacă pe cei ce pun la îndoială viziunea lor îngustă a ceea ce este raţional. Într-adevăr, omul de ştiinţă John Beddington a făcut apel luna aceasta la comunitatea ştiinţifică, să fie “extrem de intolerantă” cu oricine promovează ceea ce el hotărăşte a fi “pseudoştiinţă”. Prăbuşirea lui Ball este ceea ce se întâmplă atunci când intoleranţa crasă este promovată în dezbateri libere şi nimeni nu arată nici cel mai mic semn de surprindere.

MEXICO CITY, 18 februarie 2011 (LifeSiteNews.com) – Un geofizician eminent din Mexic spune că, în ciuda predicţiilor despre încălzirea globală bazate pe modele computerizate, e posibil ca lumea să fie în pragul unei perioade glaciare de optzeci de ani, similare cu “Mica Eră Glaciară” cu care s-a confruntat Europa între anii 1300-1800 î.H.

Victor Manuel Velasco, de la Institutul de Geofizică din cadrul Universităţii din Mexic, spune că recentele condiţii de iarnă sunt similare cu cele din “Mica Eră Glaciară” şi, în special, “Maunder Minimum”, o perioadă în care activitatea petelor solare a scăzut semnificativ. El mai menţionează că acum Pământul se află într-o poziţie similară în raport cu restul sistemului solar, fapt semnificativ pentru climă. “Vorbim despre perioada dintre 1645 şi 1715, care este cunoscută sub numele de Maunder Minimum, o perioadă în care nu au existat aproape deloc pete solare, iar planeta noastră a ocupat o poziţie similară cu cea din prezent, în raport cu centrul de greutate al sistemului [solar]”, a declarat Velasco într-un interviu publicat de universitate.

Velasco a respins modelele computerizate care sunt folosite pentru a prezice încălzirea globală datorată emisiilor de dioxid de carbon produse de om, menţionând că “astăzi trecem printr-o revoluţie ştiinţifică în care, pe de o parte avem supercomputere, iar pe altă parte, inteligenţa umană. Numai fiinţele umane creează cunoştinţe şi ştiinţă, iar cei care pariază pe calculatoare pun un diagnostic greşit.

“Natura va arăta care teorie este corectă. Cu toate acestea, Pământul devine tot mai rece”, a adăugat el. Deşi activitatea petelor solare a fost mai intensă în ultimele decenii, corelând cu temperaturi mai ridicate la nivel mondial, în ultima perioadă a dat semne de scădere. Potrivit NASA, anul 2009 a marcat un punct deosebit de scăzut în ciclul de 11 ani de pete solare, reprezentând “cel mai mare minimum solar de aproape un secol”. Velasco declară că studiază relaţia dintre activitatea solară şi climă încă din 2002, şi “conform celor constate, în 2008 am prezis răcirea climei în jurul anului 2010, iar natura începe să ne arate dacă am avut dreptate sau nu.”

Geofizicianul crede că în 2010 a început o “Mini Eră Glaciară”, care va dura între 60 şi 80 de ani, şi afirmă că “nu există un consens ştiinţific în ceea ce priveşte influenţa şi responsabilitatea omului în încălzirea globală”, potrivit unui comunicat de presă al Universităţii din Mexic în care îşi prezintă punctul de vedere. Velasco este unul dintre numeroşii oameni de ştiinţă care pun la îndoială concluziile Grupului interguvernamental de experţi asupra schimbărilor climatice (IPCC) al Naţiunilor Unite, un organism politic care constituie forţa fundamentală din spatele promovării ipotezei catastrofale a încălzirii globale. Această teorie este preferată de organizaţiile care caută să justifice măsurile de control al populaţiei, precum avortul, contracepţia şi sterilizarea.

***

  • Ziuaveche:

Foametea va lovi lumea. Avertizează ONU şi Banca Mondială

Este pregătită România pentru Şocul Foametei?

Preţurile la alimente se apropie de “cota de alarmă”, a avertizat preşedintele Băncii Mondiale. Efectele se anunţă dezastruoase asupra stabilităţii globale.

Robert Zoelick, preşedintele BM a făcut apel sâmbătă, cu ocazia reuniunii de la Paris a miniştrilor de Finanţe ai G20, ba Grupul să considere alimentaţia ca prioritatea numărul unu în 2011”, potrivit Le Figaro.

Creşterea preţurilor produselor agricole va încuraja o sporire a producţiei agricole, dar, în următorii doi ani, “s-ar putea să apară o sumă de tulburări, cu căderea unor guverne şi societăţi aruncate în haos. Creşterea continuă a preţurilor produselor alimentare, cauzată şi de escaladarea preţurilor la materiile prime agricole, este una din cauzele tulburărilor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, a apreciat preşedintele Băncii Mondiale.

Efectele foametei au făcut deja ravagii. Potrivit statisticilor BM, în ultimele şase luni, 44 de milioane de oameni au fost aruncaţi sub pragul sărăciei extreme, care este de 1,25 dolari cheltuieli /persoană/zi.

Indicele preţurilor alimentare, calculat de Banca Mondială, a crescut cu 15% între octombrie 2010 şi ianuarie 2011 şi este doar cu 3% sub maximul din 2008.

Presiunile inflaţioniste cauzate de preţul petrolului, al energiei şi al materiilor prime sunt şi ele motive serioase de îngrijorare, a avertizat, cu aceeaşi ocazie, preşedintele Băncii Central Europene, Jean-Claude Trichet.

Este anunţata Foamete Mondială naturală sau provocată?

Face Foametea Mondială parte dintr-o conspiraţie menită să instaureze o nouă ordine globală?

Este Foametea Mondială din aceeaşi familie  cu actual Criză financiară, cu insurgenţele care zgâlţâie lumea arabă şi cu “revoluţiile” care au transformat Lagărul comunist în piaţă de desfacere?

Este România capabilă să facă faţă unei crize alimentare?

Vor muri românii de foame, cu majoritatea pământurilor nelucrate, lăsate pârloagă?

Vor continua producătorii, în ciuda crizei alimentare, să nu colecteze lapte de la vacile din ograda ţăranilor români?

Va continua guvernul să impună restricţii transhumanţei oilor şi să pună beţe în roate ciobăniei?

Vor tolera în continuare primăriile ca ţăranii producători să fie împiedicaţi să ajungă în pieţe, iar ţiganii să vândă roşii iordaniene, piersici tunisiene, usturoi chinezesc şi salăţi olandeze?

Cod roşu la preţuri. Semnalul alarmant vine chiar de la preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, care avertizează că ascensiunea preţurilor la alimente este pe cale să atingă cota de alertă şi ameninţă echilibrul politic din mai multe ţări ale lumii. Oficialul le recomandă guvernelor să ia măsuri. Situaţia reflectă perfect ce se întâmplă în România. Cum bine ştiţi, alimentele se scumpesc deja de la lună la lună. (…)

Preţurile alimentelor au crescut în ianuarie cu 15%, în medie, faţă de octombrie 2010, arată ultimul raport al Băncii Mondiale, citat de BBC. În aceste condiţii, a crescut şi numărul celor afectaţi de scumpiri. În ultimele opt luni, 44 de milioane de oameni au fost împinşi sub pragul sărăciei. La nivel global, foametea afectează aproape un miliard de oameni, potrivit CNN. Cauza: creşterea artificială a preţului la mărfurile agricole, în ţările sărace. (…)

***

CSDR: Noul Cod al Muncii legalizează sclavia

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România – CSDR respinge în totalitate ultimul proiect de modificare a Codului Muncii, transmis, ieri, de Guvern Confederaţiilor patronale şi sindicale, reprezentative la nivel naţional. Proiectul Codului Muncii încalcă în mod flagrant Directivele Europene şi Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii ratificate de statul român, salariaţii devenind, în acest mod, sclavii propriilor contracte de muncă.

Astfel, prin modificările propuse, salariaţii nu vor mai avea nici o protecţie din partea sindicatelor, contractele colective de muncă vor fi la dispoziţia patronului, acesta putând angaja pentru acelaşi post oricâte persoane doreşte, cu titlu de perioadă de probă; salariaţii vor putea fi oricând concediaţi pentru necorespundere profesională, vor putea fi delegaţi permanenţi, fără ca angajatorul să mai poată fi obligat la introducerea clauzei de mobilitate în CIM; salariatul nu va mai putea continua activitatea din momentul în care autorizaţia, atestatul ori avizul necesar desfăşurării profesiei nu mai este valabil; patronul poate micşora oricând activitatea salariatului, precum şi salariul angajatului pe motiv că şi-a redus temporar activitatea; în cazul concedierilor, vor fi disponibilizaţi salariaţii care “nu au realizat obiectivele de performanţă individuală” – criterii stabilite unilateral de către patron, fără a ţine cont de tehnologia şi performanţele acestora; contractele de muncă pe perioadă nedeterminată vor dispărea, motiv pentru care salariaţii nu vor mai primi plăţi compensatorii, nu vor mai putea face credite, etc.; patronul poate impune oricând salariaţilor să stea peste program fără acordul lor, având libertatea de a modifica  oricând norma de muncă.

  • Antena3:

Guvernul este dispus să-şi asume răspunderea pe Codul Muncii

Boc: Noul Cod al Muncii va flexibiliza piaţa. „Munca la negru“ va fi pedepsită cu închisoarea

Sindicaliştii ameninţă cu greva generală din momentul în care Codul, în forma lui actuală, ajunge la preşedinţie pentru promulgare

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codul Muncii în faţa Parlamentului, după cum a anunţat luni premierul Emil Boc. Sindicaliştii au ameninţat încă de la sfârşitul săptămânii trecute cu proteste de amploare în cazul în care guvernul nu va reveni asupra deciziei de a abroga din noul Cod prevederile privind Contractele Colective de Muncă (CCM). Cea mai mare nemulţumire a sindicaliştilor este însă faptul că din Cod a fost abrogat articolul care prevede că în urma unei concedieri colective angajatorul nu are dreptul legal să angajeze alte persoane timp de nouă luni. (…)

Sindicaliştii încep pe 28 februarie protestele în teritoriu

Reprezentanţii celor mai mari cinci confederaţii sindicale din România ameninţă cu greva generală începând din prima zi în care preşedintele va primi spre promulgare proiectele Codului Muncii şi Codului de dialog social. Începând cu data de 28 februarie sindicaliştii au anunţat că vor începe şi acţiunile de protest în teritoriu. Propriu-zis, vor fi organizate mitinguri în faţa prefecturilor precum şi în faţa primăriilor din Botoşani, Harghita, Constanţa, Bihor şi Caraş-Severin.
Sindicaliştii au anunţat încă de săptămâna trecută că dacă guvernul va promova în Parlament sau îşi va asuma răspunderea pe Codul Muncii în forma actuală vor avea loc proteste de amploare în toată ţara.

Reprezentanţii patronatelor susţin, la rândul lor, că cea mai bună cale ar fi găsirea unei căi de mijloc în ceea ce priveşte aceste discuţii, pentru a evita protestele în masă şi înreruperea activităţii în economie, ceea ce nu ar aduce decât pierderi. “Protestele mai lipsesc în acest moment din România. Ar fi bomboana de pe colivă. Dacă se ajunge la proteste vom avea pierderi economice foarte mari”, a declarat la finele săptămânii trecute Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903, citat de Mediafax. Declaţia a fost făcută la finalul rundei de negocieri de vineri. Corâci a precizat că după ieşirea din sală a reprezentanţilor sindicatelor nu s-a mai discutat nimic notabil şi că au fost doar “atacuri şi insulte”.

Comisia Europeana vrea să convingă statele membre UE să adopte “ajustări automate” în ceea ce priveşte legislaţiile lor de pensii. Potrivit unui document intern obţinut de EurActiv.com, oficialii CE discută despre “modul în care Comisia se poate asigura că statele membre vor creşte vârsta de pensionare în functie de speranţa de viaţă şi vor reduce schemele de pensionare anticipată”. Comisia intenţionează să organizeze o “dezbatere de orientare” privind demografia, în cadrul primei şedinţe a Colegiului, în martie. Liderii UE vor aborda atunci problema pensiilor în raport cu propunerile franco-germane pentru un “Pact de competivitate”, care ar asigura adaptarea acestora la evoluţiile demografice. Deşi există un consens larg cu privire la nevoia de reformă, nu toate statele membre UE sunt convinse că “ajustarile automate” sunt calea de urmat.

Vezi si:


Categorii

Criza preturilor, criza alimentara, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “De la minciuna incalzirii globale la criza alimentara si infometarea populatiei. CODUL MUNCII = LEGALIZAREA SCLAVIEI. MUNCA LA NEGRU = INCHISOARE!!

  1. Fratilor va multumesc mult pentru tot ceea ce faceti si sa va dea Domnul puteri sa o tineti tot asa. Va rog sa imi permiteti sa ma expun asupra unui lucru foarte clar.
    Acela ca actuala criza alimentara este foarte legata de cea financiara. Rezerva federala a tiparit cantitati enorme de bani pentru ca populatia sa fie creditata si consumul sa revina la nivelul dinaintea crizei. Aceasta din urma se afla insasi in datorii imense si nu-si poate permite credite noi, astfel sumele ce ramin libere sunt folosite pt speculatii pe piata petrolului, a materiilor prime si a produselor agricole-ce se tranzactioneaza in mare parte in dolari americani. Sarkozy a stabilit ca obiective principale ale Frantei in presedentia G20 volatilitatea preturilor si reformarea sistemului monetar international bazat pe dolar http://www.reuters.com/article/2011/02/17/businesspro-us-g20-commodities-idUSTRE71G3MC20110217

  2. D-nilor,nu omul de rand a facut criza,ci credulitatea si incultura lui,lipsa de logica in gandire,adaptata la realitatea zilelor noastre.Adevarati vinovati sunt,cei doi Basescu si Boc,tiranii si criminalii care ne-au luat banii si ne-au facut viata amara si-au distrus aceasta tara.

  3. @ramit:

    Acestia sunt doar niste executanti orbi ai unor ”programe” impuse de mai sus de capul lor. Si explicatia profunda sta altundeva, in rosturile duhovnicesti ale vremurilor pe care le traim…

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ONU ne va da sa mancam insecte? Se agita din nou teza: POPULATIE NUMEROASA = FOAMETE GLOBALA
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Revolutiile foamei si dezastrele ne duc in pragul unei noi crize
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FMI observa ca preturile la alimente cresc. Dar gura nu-i miroase a usturoi…
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » NI SE “PROFETESTE’” REGULAT FOAMETEA, CA SA FIM CONVINSI CA SUNTEM PREA MULTI: “Studiu” Oxfam: OMENIREA SE VA CONFRUNTA CU O CRIZA ALIMENTARA FARA PRECEDENT. Cauzele: se putea altfel? Schimbarile
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DICTATURI MALTHUSIENE? SE CONTUREAZA INCA UN SCENARIU: lovituri de stat, dictaturi de forta majora, guverne autoritare pentru aplicarea politicilor dure asupra populatiei. SCURT INVENTAR AL SCENARIILOR DE CRIZA
  9. Pingback: MAREA PACALEALA CU INCALZIREA GLOBALA - articolul saptamanii! Inca un scandal legat de FALSIFICAREA DATELOR PENTRU PROMOVAREA UNEI IDEOLOGII
  10. Pingback: APOCALIPSA INCALZIRII GLOBALE: reluarea unei TEME FALSE de BANCA MONDIALA si “oamenii de stiinta” [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare