ONU ne va da sa mancam insecte? Se agita din nou teza: POPULATIE NUMEROASA = FOAMETE GLOBALA

14-03-2011 1 minut Sublinieri

Până în 2030, populaţia planetei va ajunge la opt miliarde de locuitori, informează Slate Magazine. Sir John Beddington, consilierul ştiinţific al guvernului britanic, estimează că cererea de alimente va creşte cu 50 % şi cea de apă cu 30% până în 2030. Cu şase milioane de bebeluşi care se nasc în fiecare lună pe Pământ, în viitor, omenirea se va confrunta cu o lipsă semnificativă de alimente, în special de carne.

Opt miliarde de oameni se vor confrunta cu o “lipsă semnificativă” de alimente până în 2030. O sursă principală de proteine ar putea fi insectele.

ONU are un plan pentru a salva piaţa alimentelor, este vorba de milioane de euro investiţi în ferme de insecte. Insectele sunt foarte bogate în proteine şi sunt un fel de mancare foarte apreciat în multe culturi din Asia, Africa , America Latină şi America Centrală. Circa 1400 de specii de insecte sunt comestibile şi consummate de 2,5 miliarde de oameni în lume. Printre acestea sunt 235 de specii de fluturi, 344 de gândaci, 313 specii de furnici şi albine şi 239 de specii de greieri.

În Columbia, spre exemplu, o delicatesă des întânlită este o specie de furnică prăjită şi servită cu duzina în castron. Numai reginele sunt comestibile fiindcă numai ele conţin proteine datorită mărimii lor. Insectele sunt o sursă principală de proteine, minerale şi vitamine, spre exemplu, greierii sunt bogaţi în calciu şi termitele în fier.

Insectele erau consummate în America Precolumbiană ca fel principal de mâncare, însă odată cu venirea spaniolilor au fost înlocuite cu produsele din carne de porc, vită şi pui. Multe culturi care încă prepară insecte au ajuns să îşi schimbe dieta tradiţională cu una occidentală, iar consumul de carne este în creştere. (Ioana Nicolescu)



Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “ONU ne va da sa mancam insecte? Se agita din nou teza: POPULATIE NUMEROASA = FOAMETE GLOBALA

  1. Cererea de hrana si de apa va creste cu 50%, respectiv 30% pana in 2030, in conditiile in care populatia va creste cu 1/7 pana atunci (acum suntem cam 7 milioane)? Inseamna ca vom manca din ce in ce mai mult, cantitativ (caci banuiesc ca la asta se refera procentele) – pare “cam” fortate cifrele.
    Apoi, daca cresterea populatiei va fi de 15%, iar cresterea cererii de apa de 30%, probabil ca aceasta crestere suplimentara ar veni din apa necesara pentru procesarea hranei. Ori, n-ar fi o solutie sa mancam mai sanatos?
    Chiar in gluma de ai vorbi despre cele de mai sus, tot se vede ca emitentii de astfel de teorii sunt negri in cerul gurii, fara sa-i mai iei la bani marunti.
    Ca sa nu mai zic ca mai cu o luna in urma erau niste “studii” asemanatoare in care ziceau ca pana in 2075 vom fi 9.5 miliarde. Sa inteleg ca intre 2011 si 2030 (20 de ani) crestem cu 1 miliard si apoi, in 45 de ani tot cam atat? Probabil legatura e ca hrana (mai sanatoasa, normal..) va duce la scaderea sporului natural? Sau tocmai lipsa hranei?

  2. Macar de l-am urma in toate pe Sf Ioan Botezatorul a carui “dieta” erau lacustele si mierea salbatica, insa nu despre asta e vorba aici, iar se lanseaza idei false privind numarul in crestere al populatiei globului.
    Daca ne-am multumi cu putin, ce bine ar fi, ar avea toti hrana.

  3. Sa ramanem fara hrana ?! Asta pare cam ciudat avand in vedere ca sunt sute,nu,mii de hypermarket-uri si supermarket-uri si atatea rezerve de mancare peste tot…ca noi nu ne permitem e altceva,ca se moare de foame in tarile africane nu inseamna ca noi aici vom muri de foame.Foametea globala cum o numesc ei este datorita procentului mult prea mare de oameni ce nu isi pot permite hrana.Mancarea este prea scumpa! De aceea exista crize,omul de rand moare de foame cu vitrina plina de produse,si marii conducatori abia daca isi pleaca privirea la suferinta altora…este un semn ca Sfarsitul e aproape,cand cei ce sunt oameni uita de omenia lor,atunci e jale…

  4. Cuvântul grecesc pentru turtă sau pâine făcută din făină de roşcovă este “egkrides”, iar cuvântul grecesc pentru lăcustă (insectă) este “akrides”.

    Lăcusta (insecta) era consumată ca o delicatesă în vremea aceea de clasa superioară în timp ce roșcova era considerată dieta clasei inferioare.

    Ioan Botezătorul, ca ascet ducea o viață austeră crezând în pocăință, deci putem presupune că a mâncat semințele roșcovei iar nu lăcuste (insecte).

  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Revolutiile foamei si dezastrele ne duc in pragul unei noi crize
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (update) SANTAJUL FOAMETEI: Franta preseaza pentru un acord al G20 asupra agriculturii: ori guvernanta globala, ori “secolul foametei”
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » NOUA ORDINE MONDIALA INSEAMNA FOAMETE: ONU, Societe Generale si presa de profil economic umfla subiectul foametei ce va sa vina
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ONU, IARASI DESPRE SPERIETOAREA DEMOGRAFICA: omenirea se afla in pragul unui dezastru planetar din cauza suprapopularii
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare