ARTICOLELE SAPTAMANII (2): “Acordul cu FMI: bilant dramatic” – de Ilie Serbanescu

16-02-2011 3 minute Sublinieri

Vezi si:

***

Bloombiz: Acordul cu FMI: bilant dramatic, de Ilie Serbanescu / 16 februarie 2011

Spiritele de gluma facute de d-l Franks de la FMI la adresa economiei din Romania nu exprima altceva decat cinismul cu care stapanul de o anumita factura intelege sa-si trateze sclavul cazut la pamant. Sclav care nici macar nu se razvratise. Dar pe care stapanul, spre luarea aminte a altor sclavi de pe mapamond, l-a trantit la pamant lovindu-l sistematic in toate partile si din toate partile.

Parabola folosita de d-l Franks cu privire la economia din Romania – “operatia reusita, pacientul mort” este de fapt visul FMI, caci stabilitatea economica urmarita – si, spune d-l Franks, obtinuta in Romania – este realizata cel mai bine cand sistemul fizic sau social la care se refera ajunge in echilibru total, adica moare.

Victoria FMI asupra economiei din Romania, trebuie sa o recunoastem, este totala.

Tot ceea ce FMI si-a propus a si realizat!

Primul obiectiv – nu cel mai important, dar esential pentru atingerea celorlalte si oricum cel dintai in plan cronologic – a fost acela ca statul roman, pe cheltuiala sa, sa aduca din afara (si FMI s-a oferit generos sa-i dea imprumutul) la dispozitia firmelor straine din Romania finantarea pe care in contextul crizei acestea o pierdusera din chiar partea mamelor lor din Occident.

Punct ochit, punct lovit!

Rezultatul concret: firmele straine nu au mai rostogolit pe cheltuiala lor datoriile subsidiarelor lor din Romania, care au continuat sa se finanteze din banii pusi la dispozitie de statul roman.

De platit, plateste acesta din urma, de fapt contribuabilii sai, salariatii sai, pensionarii sai, prin taierile de salarii si programe sociale si prin majorarile de impozite. Bancile straine, placa turnanta a acestei nelegiuiri economice, pot trai bine mersi de acum incolo cativa ani fara economia despre care se stie ca nu are de unde sa mearga.

Indatorarea a trecut pe capul sectorului public, care va contracta mereu mai multe imprumuturi de la bancile straine din afara sau din Romania nu pentru a dezvolta cumva tara, ci pentru a plati datoriile vechi. Sa recunoastem ca este o miscare maiastra!

Atat de minunata incat ar fi fost si pacat ca, dupa operatie, pacientul sa mai si traiasca!

Principalul obiectiv – care este in curs de realizare, dar a carui atingere nu era posibila decat dupa crearea situatiei economice pe care o presupunea reusita in privinta obiectivului anterior – este sclavagizarea relatiilor de munca in Romania.

Aflat in pierdere de pozitie din cauza democratizarii tehnologiilor care au putut astfel sa se uneasca cu forta de munca ieftina in diverse tari emergente, capitalul international a pornit o adevarata ofensiva impotriva muncii din propriul spatiu.

In joc este modelul social din tarile dezvoltate si cuceririle istorice ale muncii din aceste tari.

Sclavagizarea din nou a relatiilor de munca, ce reprezinta obiectivul major al capitalului international in perioada actuala, are nevoie de un experiment.

Romania – aflata la periferia sistemului, dar totusi in Europa – ofera un teren excelent de experimentare.

Caci experimente in tarile centrului sunt deocamdata excluse. Nu se pot face incercari aici decat dupa niscai brese create la periferie.

D-lui Franks i s-a incredintat o misiune importanta in Romania. De aici si aroganta cu care isi trateaza asa-zisii interlocutori.

Sclavagizarea relatiilor de munca este cadoul principal facut de FMI capitalului, dar nu singurul.

Este obligatoriu de subliniat: capitalului strain!

Pentru ca, din pacate, capitalul autohton, desi in ce priveste relatiile de munca a pus botul la unele masuri impuse de capitalul strain, se alege doar cu faramituri! Un cadou masiv pentru capitalul strain este liberalizarea ceruta expres de FMI la gaze naturale.

Aceasta inseamna desfiintarea cosului pe baza caruia se calculeaza preturile la gaze pentru consumatori si care, format fiind precumpanitor din gaze exploatate intern, permitea pana acum un pret de livrare cat de cat rezonabil.

Liberalizarea implica alinierea preturilor interne la pretul gazelor din import si deci practic dublarea pretului gazului la consumatori, inclusiv la cei casnici care beneficiau pana acum de preturi reglementate, si nu liberalizate.

Castigatori neti care isi vor umple buzunarele sunt trei companii straine: OMV, care exploateaza jumatate din gazele lasate de Dumnezeu romanilor si care cerea de mult respectiva aliniere, si cele doua companii GDF (franceza) si E.ON (germana) de distributie a gazelor si care zbierau cat le tinea gura la Autoritatea de reglementare sa fie majorate tarifele la consumatorii casnici.

Sa nu uitam nici cadoul pe care FMI il face investitorilor privati, obligand statul roman, aflat la ananghie, sa privatizeze pe nimic active intregi sau pe bucati din companii strategice atatea cate au mai ramas dupa jaful, facut tot sub presiune externa, in jalnica si oneroasa campanie “vreti aderarea (la UE), dati economia”, in care s-au externalizat fara noima intreaga exploatare a petrolului, jumatate din exploatarea de gaze, distributiile de electricitate si distributiile de gaze naturale.

Acum, vizate sunt CFR Marfa, Oltchim si pachete substantiale de actiuni din Romgaz, Hidroelectrica, Transgaz, Transelectrica.

Vai ce a ajuns biata Romanie! FMI a manevrat de o asemenea natura incat vinderea acestor ultime mobile din casa a devenit obligatorie, caci altfel statul roman n-ar avea din ce rambursa chiar imprumutul masiv de la FMI-UE.

Sa fie clar, FMI, in al doilea acord, nu mai da bani Romaniei nu pentru ca Romania nu ar mai avea nevoie, ci pentru a o obliga sa se imprumute de la bancile straine din strainatate sau din tara.

Acesta este de fapt cel mai mare cadou facut de FMI capitalului privat strain! Sa-i fie de bine, caci noua ne va fi doar din rau in mai rau!

Legaturi:

*


Categorii

Acordul cu FMI, Articolele saptamanii, ILIE SERBANESCU, Opinii, analize, Presa, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

37 Commentarii la “ARTICOLELE SAPTAMANII (2): “Acordul cu FMI: bilant dramatic” – de Ilie Serbanescu

  1. Apropo de codul muncii si “sclavagizarea” relatiilor de munca…de remarcat cum recentul scandal al coruptiei in vami loveste (in afara de pionii coruptiei arestati sau in curs de arestare, vamesi si politisti) sindicatele la varf, atacul dandu-se intr-unul din liderii de sindicat dintre cei mai vocali: Vasile Marica)
    Cu manta, ca la biliard.

    Nu spun ca dl. Marica ar fi de-un alb imaculat dar nici ca ii vinovat de ceva nu putem spune noi ci justitia (pentru ca, totusi, exista pana una alta, pe de o parte, prezumtia de nevinovatie, dar si un istoric al coruptiei la nivel de lideri de sindicat).

    Remarc insa specularea momentului, in context.

    Si apropo de prezumtia de nevinovatie: DNA declara ca Vasile Marica nu are calitate de invinuit in nici un dosar.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8304596-dna-vasile-marica-nu-are-calitate-invinuit-niciun-dosar.htm

    Dupa ce liderul de sindicat Sed Lex (Vasile Lincu, vezi linkul 1) a prezentat tabla de sah a coruptiei din vami si apoi a adus (in)direct acuze altui lider de sindicat (ghici ciuperca cui), a aparut si un pion acuzator la adresa lui Vasile Marica (pionul scos din joben fiind fost sef vama Giurgiu, condamnat pentru coruptie)[/i]. Vezi [2] si [3].
    [1]http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8295095-vasile-lincu-presedintele-sindicatului-national-politistilor-vamesilor-pro-lex-primit-amenintari-moartea-cei-protectia-copilului-venit-vada-daca-nu-cumva-trebuie-fie-luati-copii-plasament.htm
    [2]http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8303258-autodenunt-direct-dat-mita-lui-marica-infiintat-organizat-principalul-beneficiar-acestui-sistem.htm
    [3]http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8303770-cine-este-marius-ungureanu-fostul-vames-care-autodenuntat-dat-spaga-lui-vasile-marica.htm

    si pentru ca nu putea sa lipseasca si o indirecta la barbia BOR, se foloseste pionul acesta si pentru a provoca implicarea in scandal a Episcopiei Giurgiu: se arunca in acest sens cateva stiri in “gazete” locale care sunt apoi preluate si alaturate stirii cum ca individul, dupa iesirea din puscarie, a fost hirotonit preot si a devenit partas matrapazlacurilor Episcopiei. o schema clasica, as zice.
    Mai sus vorbeam de context, revin; astazi se merge mai departe:
    http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-8306972-surse-averile-liderilor-sindicat-verificate-ani.htm

    Decredibilizarea sindicatelor in contextul unui lobby puternic pentru introducerea unui nou cod al muncii care este total in defavoarea angajatilor…oare sclavia salveaza Romania?

  2. SA NE PLANGEM IN GENUNCI PACATELE,SA NE RUGAM CA NINIVITENII,IMBRACATI IN SACI SI CU CENUSA IN CAP!!!
    DACA AM PUTEA ASTA…
    DOAMNE AJUTA!!!!!!

  3. Sunt foarte triste aceste stiri si nu poti sa nu te tulburi, dar toate acestea ma duc cu gandul la spusele unui sfant “Pe timp de razboi se mantuiesc mai multe suflete decat pe timp de pace”. Daca stam bine sa ne gandim oare ce au facut romanii pe timp de pace? Desfranare si avort. Ma gandesc ca neamul acesta risca inrobirea si integritatea statala tocmai pentru departarea noastra de constanta de Dumnezeu.

    pe cine iubeste Dumnezeu (nu pentru noi, ci pentru stramosii nostri) pe acela Il bate, poate daca ne-am pocai asa cum scria si “soram” poate Dumnezeu ar trece aceste incercari de la noi, sper ca poporul nostru sa se intoarca cat mai curand.

    Doamne ajuta.

  4. @ Radu Vasile:

    FOARTE ADEVARAT! Aceasta este si singura perspectiva ortodoxa, duhovniceasca autentica de interpretare si de raportare la grozaviile care ni se intampla. Nici sa ne bagam capul in nisip, nici sa incepem sa urlam isteric impotriva “jidanilor” si “americanilor” ori sa incitam la revolta si ura…. Daca noi eram crestini adevarati, Dumnezeu n-ar fi ingaduit sa fim PRIMII robiti, sa fim anume cei pe care se experimenteaza tot ce e mai criminal, mai inrobitor, mai anti-uman. Macar grecii stiu sa spuna NU. Acolo a ramas mai mult aluat… Si nu numai acolo! Sa invatam ceva din robia egipteana si cea babilonica a poporului ales. Ca suntem mai rau decat ei. Si ni s-a dat si mai mult!

  5. Fericitul Parinte Sofronie Saharov, dintr-o mare durere a inimii pentru suferinta intregii lumi, s-a rugat Domnului Hristos sa-i dea sa inteleaga cum se impaca dragostea Lui dumnezeiasca cu Hiroshima si Nagasaki. Si Domnul i-a raspuns: stii tu cate suflete am bagat eu atunci in Rai? Si era vorba de oameni nebotezati acolo. Cu cat mai mult acum, nu se ingrijeste Domnul de noi, daca ingaduie ceea ce a venit peste poporul roman?

  6. @admin: hai sa nu ne comparam cu grecii, nu stim noi unde a ramas mai mult aluat. si chiar de-ar fi aci mai putin aluat si mai prost…oare asta conteaza pentru Cel care si din pietre ar putea face oricand alt aluat?
    (si apropo de aluatul grecilor. ei au grupari anarhiste manipulate mereu spre iesiri violente, noi nu. si aluatul asta, ma gandesc, poate sa se umfle usurel sau sa explodeze aiurea, violent, dezastros)

    @soram: sora, iertare pentru lipsa de delicatete a interventiei, dar haideti sa lasam visele si povestile de demult si sa fim realistii zilei de azi. nici macar saci nu mai avem, iar cenusa poate numa de la scrumul de tigara.
    pocainta e o stare a inimii, aceeasi ca atunci, cu sac sau fara sac. uneori, e nevoie de un intreg oras in saci si cu cenusa in cap, alteori de suspinul unui singur om. ce stim noi? macar sa nu o amanam. macar, cat de putin, sa ne pese. macar un suspin.
    iertare.

  7. “Alin7″sunt cat se poare de realista,de aceea am si scris-“daca am putea…”sa ne rugam asa,pentru ca sunt constienta ca ceea ce ni se intampla este plata pacatelor noastre si numai o minune dumnezeeasca ne mai poate salva ,printr-o pocainta comuna si rugaciune puternica!Altfel nu putem intervenii cu nimic,cu proteste in strada sau ceva de genul acesta.
    Dumnezeu sa ne intareasca pana la sfarsit!
    Maica Domnului sa ne ocroteasca!

  8. @soram: atunci ce sens mai are sa scriem “daca am putea” din moment ce stim ca nu putem? sa lasam lamentatiile inutile si sa facem ce putem (suna un pic dura si abraziva propozitiunea insa aceasta nu ii scade valoarea de adevar).

    Nu putem interveni cu nimic, spuneti? Nu is foarte de acord caci putem, facandu-ne datoria acolo unde suntem. Pocainta nu exclude aceasta, ba dimpotriva. Ar trebui sa ne constientizam si responsabilitatile mai bine. Avem o datorie fata de noi, fata de cei de langa noi, fata de neam, de tara si nu in ultimul rand, fata de Dumnezeu.

    Participarea la proteste de strada nu este exclusa (sau interzisa) insa noi realizam (cei care suntem constienti de asta, fireste) ca acestea nu rezolva/schimba cu adevarat ceva in aceste momente de criza. Daca ar aduce o schimbare in bine atunci ar fi utile. Caci, uneori, vocea poporului trebuie sa se faca auzita.

  9. @Alin-7

    Vocea poporului se face cel mai mult auzita cand se intoarce ca ninivitenii la pocainta. In rest… vocea poporului poate fi si foarte deturnata, falsificata, transformata in ”box Dei”. Intelegem ce spui, doar ca exprimarea lasa putin de dorit.

  10. Sigur ca se incearca manipularea vocii poporului – e firesc, doara nu ne inchipuim cu naivitate ca politicienii fac altceva? E meseria lor.

    Insa, asta se intampla si pentru ca, odata finalizat protestul din strada, cetateanul isi inchipuie ca si-a facut datoria. Si majoritatea covarsitoare se limiteaza la asta.
    Apoi, cand li se ofera si satisfactia unei victorii aparente (prin eventuala acceptare a schimbarii in punctele neesentiale) deja se culca linistiti cu sentimentul implinirii. Au facut-o.

    Si, daca, pe langa paine, li se ofera si sangele tapului ispasitor atunci minunatul sentiment al datoriei implinite se transforma instant in extazul victoriei totale. Blietzgrieg-ul din strada a adus victoria totala. Power to the people. Che Guevarra ranjeste complice pre buzele fiecarui activist.
    Nimeni nu mai vegheaza, nimeni nu mai are rabdarea de a sta cu ochiul deschis pentru a apuca vremea roadelor si a le analiza.

    Societatea civila se poate acum cufunda iara in adormire. Pana la atingerea urmatorului punct de fierbere, pana la excitatia urmatorului razbel-fulger, anticipand satisfactia unei noi victorii finale, placerea unei noi bai de sange.

    Iar si iar. Presarat din cand in cand de cate un cosmar, somnul dulce al ratiunii ce naste monstruosul cancer al fiecarei societati, continua nestigherit.
    Caci cancerul nu se vindeca niciodata, din lipsa unei operatii duse pana la capat; socetatea puroindu-se repetitiv pana la o noua intepatura de detensionare, intr-un ciclu ireversibil al degradarii ce tinde catre infinit.

    Si totusi…

  11. “Pe cerulcel gandit al Bisericii noastre multe stele prealuminoase,adica Sfinti cunoscuti,fac parte din tagma mirenilor.In afara de Mucenici si de Noi-Mucenici,care in majoritatea lor sunt mireni,exista si multi mireni sfinti.
    Sfintenia,asadar,nu este un privilegiu in exclusivitate al monahilor si celor sfintiti,ci ea este cu putinta sa fie atinsa si de orice crestin care are credinta dreapta si ravna pentru nevointa.
    Daca vom cerceta istoria Bisericii noastre vom vedea ca atunci cand prigoanele au incetat,crestinii cei mai inflacarati nu s-au multumit cu simpla pazire a poruncilor in lume,ci au iesit in pustie,cautand mucenicia constiintei,rugaciunea cea naincetata si desavarsirea evanghelica.Astfel a luat nastere tagma monahilor.
    Felul vietii lor a constituit un prototip pentru mirenii mai ravnitori.Ei au devenit lumina si pilda pentru crestinii care se nevoiau in lume.Astfel s-a format o traditie ascetica care a avut ca punct de plecare pe monahii din pustie,traditie insufletita si intarita de pilda lor de traire inalta.
    Aceasta traditie,adica acest mod de viata ascet,il transmiteau parintii copiilor lor intr-un chip firesc si nesilit,prin pilda vietii lor.
    Prin urmare,familia ortodoxa,”Biserica cea de acasa”,era pazitoarea,purtatoarea,scoala acestui mod evanghelic si ascetic de viata.De regula,in spatele fiecarui Sfant se afla si o mama sfanta care l-a alaptat pe fiul ei cu izvoarele ascezei ortodoxe.
    Traditia constituie in general amintirea poporului,iar din chipurile ei cele mai curate se formeaza traditia ascetica ortodoxa.Aceasta este mladita si pamantul roditor ce a odraslit flori preafrumoase si crini prea in miresmati,pe ascetii din lume care,desi s-au nevoit in mijlocul ispitelor societatii,au ajuns la masuri mari duhovnicesti,iar multi s-au si sfintit.Iar aceasta mireasma a ascezei si a evlaviei mirenilor ajunge pana in zilele noastre,de vreme ce exista multi astfel de asceti care si astazi,in ciuda tuturor greutatilor,reusesc sa traiasca o viata duhovniceasca inalta,asemenea celei monahicesti.
    […]
    Pentru cei mai multi sunt neansemnati si dispretuiti.dar”Dumnezeu i-a ales pe saracii lumii acesteia,dar bogati in credinta,ca sa fie mostenitori ai Imparatiei Sale.”
    Acestia sunt pruncii si cei dispretuitiai lumii,stalpii cei nevazuti care sprijina intreaga omenire,lumina si sarea lumii.Sufletele lor cele pline de simplitate au devenit vase ale Harului si visterii ale tuturor bogatiilor duhovnicesti.In viata si in credinta acestor oameni se arata si se manifesta toata teologia ortodoxa,toate valorile si idealurile neamului nostru.Pe chipurile si in nevointa acestor suflete smerite se face aratata Traditia noastra ortodoxa,maretia Credintei noastre,si chiar Insusu Hristos,Care lucreaza si vorbeste prin ei si ii umple de Har.Desi au dobandit Harul intr-o mare masura,ei se marturisesc,se supun si se lasa povatuiti de catre preoti.Asa vrea Dumnezeu si aceasta este randuiala Bisericii noastre.
    [….]
    Din fericire,nici astazi nu lipsesc astfel de suflete si datorita acestor Sfinti lumea inca mai exista.
    Starea lor duhovniceasca a lucrat fara zgomot in mediul lor familial.
    Avand Har si indrazneala inaintea lui Dumnezeu,cat timp au trait,au ajutat pe multi sa se pocaiasca si sa creada in Dumnezeu.Iar dupa adormirea lor ajuta,caci milostivirea lui Dumnezeu este induplecata de rugaciunile stramosilor si indelung rabda pentru pocainta si mantuirea urmasilor.
    Dumnezeu S-a milostivit de un popor intreg,cel iudaic,pentru virtutea stamosului sau David.”Domnuln-a vrut sa piarda pe Iuda pentru David,robul Sau.”(Iv Regi 8,9)
    Starea duhovniceasca a acestor suflete influenteaza chiar si natura,asa cum spune Psalmistul”Prefacut-a(Domnul)pustiul in iezer de ape,iar pamantul fara de apa in izvoare de apa”(Psalmul106,35)
    Adica pustiul si pamantul fara de apa Dumnezeu il face roditor,pentru ca da binecuvantarea Sa prin si pentru oamenii cei buni,in timp ce “pamantul cel roditor(il preface)in pamant sarat,din pricina celor ce locuiesc pe el.”(Psalmul106,34)
    Omul fara credinta seamana cu orbul ce orbecaieste in intuneric.O Societate fara valori si idealuri este un trup neansufletit ce se descompune.Astazi multi oameni fara credinta “sfarsitu-s-au deodata,pierit-au pentru faradelegile lor”(ps.72,19)
    Societatea noastra ,din nefericire,da semne de descompunere si de autodistrugere.Care este pricina tuturor relelor?”Pentru ca nu este Domnul Dumnezeul meu intru mine,m-au aflat relele acestea”(Deuteronomul)
    Multi propun diferite terapii,insa numai o societate noua cu oameni noi,renascuti in Hristos,poate sa dainuiasca.
    Duhul care da viata,pastreaza si mantuieste pe om si neamul nostru,este trairea in pocainta a Credintei noastre Ortodoxe.”

    (Asceti in lume-Ierom.Eftimie Athonitul)

  12. corectez:”Cerul cel”si “dispretuiti ai”.
    Multumesc.

  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SFINTI IN ACTUALITATE: SANDU TUDOR (viitorul parinte martir Daniil): “Tot cel umil si sarac trebuie sa plateasca gloaba…”
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » De la minciuna incalzirii globale la criza alimentara si infometarea populatiei. CODUL MUNCII = LEGALIZAREA SCLAVIEI. MUNCA LA NEGRU = INCHISOARE!!
  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » INTRE CINISM SI RAZVRATIRE. Scurta cugetare despre modelul austeritatii, ”miracolul” maghiar si saracia romaneasca
  16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii – Ilie Serbanescu despre cresterea economica promisa de FMI: PROGNOZELE FMI SUNT PURE MINCIUNI
  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Analistul Gerald Celente ”profeteste” ca revoltele din tarile arabe si din Spania deschid calea razboiului mondial, pentru care a si fost provocata criza. SE AUDE ZANGANITUL ARMELOR? DE CE ROMANIA AR PUTEA FI UNUL DIN PRI
  18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » COLAPSUL ECONOMIC AL ARGENTINEI SUB DICTATURA FMI: documentarul video integral subtirtrat in romana
  19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Din “profetiile” lui Dr. Doom: ROUBINI VEDE O NOUA CRIZA provocata de problemele Chinei, Japoniei, UE si SUA/ La noi, “maestrul” mason Chirovici ne “consoleaza”: Austeritatea este de lunga
  20. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Prinsi in haosul Marelui Diversionist, intre fumul petardelor si menghina “reformatoare” a cioclilor de la capataiul Romaniei… CE NE MAI RAMANE?
  21. Pingback: Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU... AMANDOUA LA UN LOC - arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)
  22. Pingback: Ilie Serbanescu: SUNTEM O ANEXA BANANIERA A UNIUNII EUROPENE SI PE MARGINEA PRAPASTIEI
  23. D-le Serbanescu! Iesirea din criza se poate face prin: munca fara minca. Pina mai irei a fost: minca fara munca. Dar “roata” s-a intors. Sa mai stiti ca, din punct de vedere medical, foamea (postul), este benefica, fiind ca curata corpul de toxine; daca nu de tot. Acuma; haz de necaz.

  24. Pingback: AVEM O TARA - Maicile de la Diaconesti (video si audio)
  25. Pingback: ROMANIA MAI ARE BANI DOAR PENTRU 4 LUNI! Ilie Serbanescu despre DEMOLATORUL FMI. Cui a folosit acordul?/ ROMANIA SUSTINE "PARTAJAREA SUVERANITATII" LA SUMMITUL EUROPEAN
  26. Pingback: DINU GIURESCU, istoric si academician: ADEVARUL INTREG DESPRE DISTRUGEREA ROMANIEI - "Ce-am avut si ce-am distrus" (VIDEO integral "Punctul de intalnire")
  27. Pingback: In cotidianul patriarhal Lumina SE PROPOVADUIESTE GLOBALIZAREA COMUNIST-"CRESTINA"?
  28. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului - Razboi întru Cuvânt
  29. Pingback: Profetism dostoievskian “la lucru” (III): “Cine isi blestema trecutul, acela-i de acum al nostru, iata formula noastra!” … sau demascarea “demonilor” Europei -
  30. Pingback: ILIE SERBANESCU despre MINICIUNILE FMI si EXPERIMENTUL ROMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  31. Pingback: FMI LOVESTE DIN NOU: suntem dati drept “exemplu de redresare economica”. CE PRESUPUNE LAUDA FMI?/ Rezultatul conditiilor FMI&UE: scumpirea gazului si a energiei/ PIATA UNICA EUROPEANA ESTE, DE FAPT, ADMINISTRATIA UNICA EUROPEANA/ De ce a p
  32. Pingback: ROMANIA: de 40 de ani COBAI IN LABORATORUL SOCIAL FMI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  33. Pingback: De ce Basescu a taiat salariile cu 25%, desi FMI ceruse mai putin? MIRCEA DIACONU: “NU DE BANI A FOST VORBA, CI DE OAMENI…” (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  34. Pingback: Articolul saptamanii: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare