Mai mult de zece mii de ortodocsi traiesc in Japonia. O biserica ortodoxa a fost distrusa de cutremur

16-03-2011 53 secunde Sublinieri

Seismul care tocmai a lovit Japonia a distrus biserica ortodoxa cu hramul Buneivestiri la Yamada. In schimb biserica din Sendai, situata in zona cea mai atinsa de catastrofa nu a fost distrusa.

***

Patriarhul Chiril al Moscovei a adresat condoleantele sale primului ministru din Japonia, Naoto Kan, Mitropolitului Daniel de Tokyo si al intregii Japonii, precum si a PS Serafim de Sendai, ca urmare a catastrofelor naturale care au lovit aceasta tara.

***

Mai mult de zece mii de ortodocsi traiesc in Japonia

http://www.orthodoxie.com/2008/07/plus-de-dix-mil.html

http://www.orthodoxwiki.org/Church_of_Japan

Site-ul oficial al Bisericii ortodoxe din Japonia:  http://www.orthodoxjapan.jp/

Lista parohiilor ortodoxe din Japonia: http://www.orthodoxwiki.org/List_of_parishes_in_Japan

In tara Soarelui Rasare cel putin zece mii de japonezi se declara crestini ortodocsi, dar a cunoaste numarul lor cu adevarat nu este posibil, ne instiinteaza agentia ITAR-TASS, serviciul relatiilor publice al Bisericii ortodoxe autonome japoneze. In prezent in Japonia exista 67 de parohii din care 8 se gasesc pe insula Hokkaido.

La 180 km in sudul insulei de pe lacul Toya, se afla  orasul Hakodate. In acest oras in 1859 in Consulatul Rus, a fost ridicata prima biserica ortodoxa din Japonia. Si de notat ca aici a inceput sa slujeasca Sfantul Nicolae al Japoniei (cu numele de mirean Ivan Kasatkin) care, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea a pus prima piatra a bisericii autonome japoneze. Dupa ce a invatat limba japoneza, Sfantul Nicolae a tradus Evangheliile si cartile pentru slujbe, a predicat in mod activ ortodoxia in toata tara, si a construit biserci. Gratie eforturilor sale in centrul capitalei Tokyo a fost construita catedrala Invierii lui Hristos si pe care japonezii, in semn de respect pentru Sfant o numesc dupa numele sau: “Nicolae – do“. In 1970 Arhiepiscopul Nicolae (Kasatkin) a fost canonizat. (…)

http://www.mospat.ru/fr/2011/03/12/news37720/

Categorii

1. DIVERSE, Pagini laice, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Mai mult de zece mii de ortodocsi traiesc in Japonia. O biserica ortodoxa a fost distrusa de cutremur

  1. Despre japonezi…

    In Japonia pot sa spun ca intalnim o societate cu o mentalitate comunista (un soi de comunism prin educatzie la ei, comunismul este cava natural invatat prin regulile sociale pe care le au) daca nu te supui regulilor sociale esti exclus din grup, odata fiind exclus din grup nu potzi sa te integrezi in alt grup (deoarece nu primesti recomandare de la boss) si asta insemna sinucidere. Respectand acele reguli esti invatat sa nu judeci cu sufletul deci nu esti liberul arbitru al sentimentelor tale…..si atunci??!!
    Nu se pland si asculta ceea ce le dicteaza superiorii si asta se intampla intotdeauna si fara exceptie.
    Si as mai accentua un lucru, lor nu le este teama de moarte, am vazut asta in avion, cand existau turbulente japonezii fiind cei mai cumintzi pasageri posibil. Iar acum putem intelege modul in care reactioneaza japonezii ( in cazul tragediilor din familie nimeni nu afla de ele si isi pland durerea in taina deoarece nu ai voie sa te plangi). Un alt aspect ar fi acela ca mint foarte usor foarte natural sa nu fie cumva trasi la raspundere asa ca acum putem judeca situatia actuala a exploziilor la centrala nucleara din Fukushima. Sa stitzi ca multi tokyoitzi pleca din oras iar presa nu este informata exact despre situatzia reala si de gravitatea acestor accidente nucleare. Ii vad extrem de capabili sa minta in legatura cu situatzia reala de la centrala nucleara iar preceptzia internationala se transpune doar la relatiile diplomatice (vezi- americanii nu au nici un interes sa faca valva deoarece au influenta in Asia si armata in Japonia dar si-au retras trupele localizate in preajma centralei nucleare din cauza pericolului de contaminare radioactiva sa isi protejeze armata si doar chinezii care au un sistem mult mai controlat nu mai au zboruri in Japonia de ex. pot spune ca doar chinezii si coreenii ii cunosc bine pe japonezi deoarece au avut parte de dominatzie japoneza si stiu mai bine ce au indurat, plus experimentele facute de japonezii pe natziile din Asia considerate mai teribile decat cele facute de germani pe evrei).
    Cred ca ar trebui sa avem mare grija la pericolul reprezentat de poluarea radioactiva si sa constientizam ca situatzia nu este prezentata corect si real in presa si din cate se pare situatzia a scapat de sub control la Fukusima. Cred ca trebuie sa ne asteptam la ce este mai rau si sa ne cumparam niste pastile de iodura de potasiu sa evitam sa stam in spatii deschise foarte mult timp.

    Doamne ajuta!

  2. Biserica ortodoxa din Japonia….

    Am fost si la biserica ortodoxa de acolo si in afara de strainii rezidenti in oras am vazut japonezi care veneau la biserica ca la un spectacol, cred ca era un soi de activitate interesanta pentru ei (probabil nu tozi erau asa si nu vreau sa gresesc) dar cand religia ortodoxa reprezinta iubire ori daca ei nu sunt obisnuitzi sa isi manifeste sentimentele si respecta doar regulile impuse de societate….unde este iubirea si mila?
    Am avut o experienta deosebita de curand (am fost la spital si a trebuit sa fac o serie de analize medicale pe care am dat tozi banii pe care i-am avut si trebuia sa fac o ecografie dar nu aveam bani la mine sa o platesc iar doctora mi-a spus ca mi-o face gratis, ei asa ceva nu se putea intampla in aceasta tara unde daca nu ai un banut nu poti sa cumperi nimic……..pentru mine este impresionant acest gest. Poate trebuie sa traiesti aceste situatzii sa potzi sa intelegi anumite lucruri…. Si oricum ca stain vei fi discriminat de japonezi – sa nu uitam ca sunt extrem de xenofobi si se considera rasa perfecta (mandria).

    Doamne ajuta!

  3. @siminal:

    Da, experiente si experiente. Nu stiu daca e bine sa emitem judecati colective pornind de la ele. Daca ne-am gandi la toate cazurile de la noi din spitale sau aiurea cand nu doar ca nu primesti serviciul respectiv, dar te mai simti si batjocorit, nu stiu pe unde scoatem camasa. Si chiar ar fi nedreapta generalizarea, deoarece exista oameni de toata isprava, nu putini, si care intr-adevar fac cu constiinciozitate datoria lor.

  4. Probabil, dar in sapte ani de experianta japoneza lucrand in mijlocul lor ……….am ajuns sa-i cunosc, analizeaz foarte bine. Nu putem generaliza si sunt si oameni foarte buni si acolo si oriunde altundeva intr-adevar. Nu este doar parerea mea ci a multor straini care au trait in Japonia…:). Mirajul japonez face parte si din faptul ca ei au un Minister al promovarii Japoniei in lume in care se investesc fonduri serioase deci un soi de propaganda…..
    Sunt de acord cu faptul ca situatzia din spitale e dezastruoasa dar sunt si oameni deosebiti se pare.

  5. e dificila adaptarea unui strain si in spatiul vest-european, ce sa mai vorbim de matricea culturala asiatica.

    si marturisesc , tot din experienta , ca sunt multi care traiesc si muncesc in occident in conditii incomparabil mai bune decat ce poate oferi Romania, si care nu inceteaza a critica, a se plange, a improsca cu noroi….dar fireste, cum eu sunt mai destept, frumos, educat si bine inteles, uitasem, mai credincios decat ceilalti, pot sa comentez…hai, treaca de la mine, sunt si printre ei oameni buni;

  6. Cred ca inainte de a-i critica pe altii pentru defectele care poate exista, ar trebui sa ne uitam la defectele si pacatele noastre, ale romanilor. Fiindca daca ni s-a dat mult (dreapta credinta) ni se va si cere mult mai mult decat paganilor sau necredinciosilor.
    Domnul sa ne lumineze…

  7. Eu sunt uimita de comportamentul lor mai ales in tragedia asta. Poate romanii care locuiesc in Japonia, ii cunosc mult mai bine pe japonezi, insa nu cred ca este vorba de oameni mincinosi. In ce priveste centralele, cred ca este ceva mai mult politic, economic, deci afacere si ca atare se ascunde adevarul (e vorba de anumite directive internationale, de bursa etc).

    I-am vazut pe japonezi in occident la catedralele ortodoxe ca fotografiau cu mare interes. Le place si arhitectura dar cred ca ii atrage ceva la ortodoxie, caci mereu se strang in catedrale ortodoxe si stau la toata slujba.

    Poate ortodocsii romani din Japonia ne pot spune mai multe.

  8. http://tearosehome.blogspot.com/2011/03/what-i-am-feeling-now.html

    Blogul unei japoneze, un clip video cu dezastrul cunoscut si un mesaj umanitar ptr donatii.

    Doamne ajuta

  9. Nu am avut intentia de a improsca cu noroi in nimeni, si acolo, si oriunde altundeva in lume sunt oameni si oameni. Nu a fost problema ca nu m-as fi adaptat dar vreau sa va prezint situatzia reala si anumite aspecte ale societatzii japoneze pe care voi nu ati avut prilejul sa le cunoastetzi. Este destul de complicat sa explici mentalitatea acestor oameni daca nu traiesti cel putin sase ani sa-i cunosti si sa lucrezi direct cu ei si sa le vorbesti limba sa auzi ce spun ei despre tine. Daca nu intelegi japoneza si nu ii cunosti, esti cea mai fericita persoana din lume acolo :)!
    Pe de alta parte oriunde in Europa domina mentalitatea si morala crestina. In Japonia este altceva. Calitatea serviciilor si corectitudinea pe care le gaseti acolo, faptul ca isi fac treaba ireprosabil dorinta spre perfectiune etc., nu pot sa spun ca le mai intalnesti in nici o alta tara si am calatorit destul de mult. Dar comportamentul lor este de cele mai multe ori formal, invatat, urmand reguli stricte si multa aparenta. Am vrut sa prezint si niste aspecte mai putzin cunoscute aici in Romania despre japonezi si anumite lucruri bune pe care potzi sa le observi si la poporul roman, de exemplu.

  10. Situatzia reactoarelor de la Fukushima: stiu ca nu este legata de topica dar este bine sa incercatzi sa informati populatzia si sa nu uitam ca inca de la inceput japonezii au refuzat ajutorul americanilor spunand ca pot tine situatzia sub control……….dar acum nu cred ca mai au solutzii:

    http://www.japantoday.com/category/national/view/status-of-quake-stricken-reactors-at-fukushima-nuclear-power-plants

    putezi citii unlele stiri din media desi sunt multe lucruri nespuse,plus mesajul imparatului Japoniei

    http://www.japantoday.com

  11. http://www.orthodox-jp.com/sapporo/Photo%20Gallery/gallery.html

    Privind aceasta galerie de fotografii dintr-una din parohiile ortodoxe din Japonia(Sapporo), nimic din ceea ce se vede nu este teatral sau formal.Se observa bucuria de a trai ortodox, se observa dragostea pentru ceea ce traiesc in Biserica Ortodoxa.
    Noi traim in Spania si aici exista tendinta de a cataloga pe spanioli sau catalani ca sunt asa si asa, ca nu fac asa sau asa, ca numai noi romanii le stim pe toate, avem o cultura si educatie aparte, stim sa ridicam la patrat sau sa extragem radical.
    Cred ca important este sa respectam cultura si traditiile fiecarui popor in parte. Iar faptul ca rusii au reusit sa duca si sa descopere cuvantul Evangheliei intr-o lume total diferita, intr-o lume plina de formalism si raceala si plina de duhul perfectiunii si al mandriei(cum se afirma mai sus), putem sa consideram minunea lui Dumnezeu.
    In toate trebuie rabdare, dragoste si smerenie…si cred ca e indicat sa ne privim pe noi care ne zicem si suntem ortodocsi…
    Iertati…
    Doamne ajuta!

  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Mesaj al Bisericii Ortodoxe a Japoniei
  13. Pingback: Război întru Cuvânt » MARTURIA INTERESANTA A UNUI PREOT ROMAN DIN JAPONIA, parintele gorjean Cristian Gheorghiu, parohul Bisericii din Nagoya-Osaka
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare