UPDATE Mesaj al Bisericii Ortodoxe a Japoniei

17-03-2011 1 minut Sublinieri

UPDATE (sursa de aici):
Parintele Vasile (Vassilii) Tagoutchi si sotia sa Matouchka Maria au fost gasiti in viata. Parintele este un preot cu experienta in Biserica Ortodoxa din Japonia, si a fost preot paroh in parohia Ishinomaki, traind intr-o casa din apropierea oceanului. In timp ce ceilati clerici au fost regasiti dupa cutremur si tsunami, Parintele Vasile a fost de negasit pana acum.

In plus biserica “Sfantul Ioan” a fost inundata pana la primul etaj, dar nu a suferit mari daune. Au fost regasiti mai multi membrii ai Bisercii Ortodoxe din regiune. Deocamdata nu au fost semnalati morti printre parohieni.

Fratii ortodocsi sarbi au reusit sa-i contacteze pe fratii ortodocsi japonezi. Iata raspunsul pe care l-au primit:

Prea-iubiti in Hristos, frati ortodocsi sarbi,

In numele Sfintei Treimi, pacea Domnului nostru sa fie cu voi.

Sfanta Biserica ortodoxa autonoma din Japonia si Consiliul Mitropolitan apreciaza din toata inima rugaciunile si ajutorul vostru spiritual. Cel mai mare cutremur de pamant din istoria recenta a natiunii a lovit  intreaga eparhie orientala din Japonia si catastrofele care i-au urmat, cu tsunami care a devastat regiunile de coasta din vestul Iwate, Miyagi, Fukushima si prefectura Ibaragi, au distrus in parte orasul Sendai, unde se gasea scaunul episcopal al eparhiei, si aproape toate comunitatile ortodoxe care existau de-a lungul coastei Pacificului.

Sfanta Biserica ortodoxa din Japonia, primeste condoleantele trimise si impartaseste aceasta nenorocire si aceasta durere cu toti fratii si surorile Bisericilor ortodoxe din lumea intreaga, plangand pentru toate victimele acestei catastrofe, si se roaga ca Dumnezeu-Omul, Atotmilostiv si

Catedrala din Sendai, inainte de valul tsunami

Iubitor de oameni, sa salveze viata tuturor celor care sunt dati disparuti, sa vindece ranile tuturor celor raniti, si sa aduca mangaiere tuturor celor care si-au pierdut casa si alte bunuri, ramanand fara adapost si aparare, si pentru odihna in pace a sufletelor tuturor celor care au pierit in teribila catastrofa, si ca El sa acorde curaj si forta autoritatilor nationale care fac mari eforturi pentru a salva viata celor care au supravietuit.

Totusi, natiunea intreaga se gaseste inca in pericol si incertitudine; replicile cutremurului continua, si perspectiva reluarii traficului, a comunicatiilor si a liniilor de energie nu este deloc sigura.

Sfanta Biserica Ortodoxa din Japonia si Consiliul Mitropolitan au reafirmat ca Episcopul Serafim al eparhiei din partea orientala a Japoniei, precum si alti 4 preoti si familiile lor, sunt toti sanatosi si nevatamati. Conform Episcopului Serafim, constructia catedralei episcopale din Sendai este in intregime salvata, dar, in schimb, cel putin cinci parohii ortodoxe, comunitati si biserici din lungul coastei Pacificului sunt grav afectate, iar un preot este dat disparut.

Sunt 8 parohii in lungul coastei Pacificului. Nu avem nicio informatie precisa cu privire la securitatea parohienilor. Intreaga situatie a acestei vaste catastrofe nu a fost inca dezvaluita destul de clar, pentru a obtine mai multe informatii provenind din regiunile devastate. Trebuie sa ne rugam cu multa smerenie pentru ca siguranta tuturor acestor parohieni sa poata fi confirmata, prin slava Domnului, in aceasta perioada a Postului Mare.

Va rog sa va amintit de crestinii ortodocsi japonezi in ferventele voastre rugaciuni.

Cu dragoste in Hristos,

Versiunea in engleza:

http://spc.rs/sr/rapport_about_situation_orthodox_christian_church_after_quake_cunami_japan

Versiunea in franceza (dupa care s-a facut traducerea):

http://orthodoxologie.blogspot.com/2011/03/nouvelles-du-japon.html

Informatii in engleza cu privire la eparhia din partea orientala a Japoniei:

http://www.orthodox-jp.com/westjapan/earthquake/201103earthquake_en.html

Consiliul Mitropolitan al Sfintei Biserici Ortodoxe autonome din Japonia

Episcopul Serafim de Sendai alaturi de cativa preoti


Categorii

1. DIVERSE, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “UPDATE Mesaj al Bisericii Ortodoxe a Japoniei

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MESAJ DE LA PARINTELE NICOLAE DIMITRIEV: Japonia are inca nevoie de rugaciune!
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SITUATIE AGRAVATA SI IMPREVIZIBILA LA FUKUSHIMA. Ingrijorari si pareri contradictorii intre diverse surse. In toata ceaţa, o singura certitudine: PERICOLUL NU A TRECUT, SA NE RUGAM!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare