SPITALELE ROMANIEI IN CRIZA MAXIMA/ Dupa decesele a 4 copii, Japonia a oprit temporar vaccinurile Pfizer si Sanofi/ LEACURILE DIN PLANTE NU VOR DISPAREA/ Indicatii si contraindicatii ale diverselor alimente si produse naturiste/ CE PRODUSE SE MAI FALSIFICA SI NE POT VATAMA (Stiri sanatate 7-16 martie 2011)

16-03-2011 24 minute Sublinieri

  • UPDATE:

Stiri de Cluj: Medicii de familie declanseaza greva japoneza

Nemultumiti de contractul cadru pe 2011-2012, medicii de familie vor declansa miercuri o greva japoneza. Ei vor purta pe brat o banderola alba, iar joi se vor prezenta la DSP pentru a cere sa li se elibereze certificatul de conformitate care le permite sa lucreze in strainatate.

Asociatia Medicilor de Familie Cluj a stabilit o serie de proteste, nemulţumiţi fiind de prevederile noului Contract cadru pentru 2011 – 2012. Miercuri va avea loc greva japoneză a medicilor de familie din judeţul Cluj, în cadrul căreia aceştia vor consulta toţi pacienţii şi vor oferi toată gama de servicii, dar vor purta banderolă albă şi vor afişa în sala de aşteptare anunţul pentru grevă. Joi se va merge la DSP Cluj pentru cererea certificatului de conformitate, se arată într-un comunicat al Asociatiei Medicilor de Familie.

Medicii de familie sunt nemultumiti si de faptul ca numarul consultatiilor a fost limitat la 20 pe zi, iar ei pot elibera retete compensate si bilete de trimitere doar persoanelor care se incadreaza in cele 20 de consultatii, chiar daca persoana este asigurata.

Medicii de familie din judeţul Cluj mai sunt nemulţumiţi de impunerea unui buget orientativ pentru prescrierea de medicamente, ceea ce pune medicul în situaţia de a decide care pacienţi beneficiază de medicamente compensate şi care nu şi obligă medicul să prescrie mai puţine medicamente. De asemenea, sunt nemulţumiţi de scăderea finanţării cabinetelor de medicină de familie, în paralel cu creşterea taxelor şi cheltuielilor impuse pentru cabinetele noastre de acelaşi legiuitor şi obligarea medicilor să efectueze vaccinări unor persoane care nu se regăsesc pe lista lor de pacienţi, şi pentru care nu sunt plătiţi, se mai arată în comunicat.

În situaţia în care cu greu îşi mai plătesc la timp salariaţii, spitalele din Timişoara pot rămâne în orice moment fără medicamente sau hrană pentru bolnavi. Situaţia nu este nouă, dar datoriile se adună, iar furnizorii nu iartă instituţiile de sănătate de plata unor penalizări. Unele dintre datorii sunt vechi de patru ani.

Spitalul Judeţean din Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, Spitalul Odobescu şi nu numai pot fi închise în orice moment. Managerii unităţilor medicale cu greu mai reuşesc să îşi plătească angajaţii la timp, astfel că fondurile pentru plata medicamentelor sau achiziţia hranei pentru bolnavi sunt zero. Managerii au încercat să strângă cureaua, dar planurile nu au funcţionat, astfel că în fiecare zi se adună penalizări la datoriile colosale. Singura soluţie ar fi primirea unor fonduri speciale de la minister, dar în vremuri de criză şansele sunt minime.

“Unitatea are o datorie de peste 36 milioane de lei pe care încearcă să o achite. O mare parte din datorii sunt pentru medicamente”, a spus, pentru Adevărul de seară Timişoara, Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara. Ca atare, multe dintre firmele cu care spitalele au contracte au ajuns să mai presteze servicii doar pe încredere, iar în orice moment activitatea poate fi suspendată. Fără hrană sau medicamente, spitalele datornice ar fi nevoite să fie închise.

Spitalele clujene au primit numai 25% din banii pe care ar fi trebuit să îi încaseze de la Casa de Asigurări de Sănătate, a avertizat consilierul local PNL Manuel Chira.

Consilierul PNL Manuel Chira a tras un semnal de alarmă joi, în cadrul şedinţei convocate de primarul Sorin Apostu, privind situaţia subfinanţării medicinei la Cluj, în special de la Institutul Inimii “Nicolae Stăncioiu”.

Potrivit lui Chira, Casa de Asigurări de Sănătate a plătit doar 25% din sumele pe luna martie, motiv pentru care nu s-au putut plăti salariile, iar pacienţii au fost obligaţi să îşi achiziţioneze medicamente şi pansamente din bugetul propriu.

Consilierul liberal a condamnat politica Ministerului Sănătăţii, din cauza căruia anul acesta Institutul Inimii a primit bani pentru numai 16 operaţii pe cord la nou-născuţi. Asta în condiţiile în care în România se nasc anual circa 1.000 de copii cu malformaţii cardiace, iar Institutul clujean este unul dintre cele două centre din ţară unde se efectuează intervenţiile pe cord la bebeluşi.

Manuel Chira a părăsit şedinţa de joi, în semn de protest.

Primarul Sorin Apostu a spus că face eforturi să aloce bani nu doar pentru spitalul aflat în subordinea Primăriei, ci şi pentru altele, care au probleme materiale. Apostu a afirmat că va trimite o scrisoare Ministerului Sănătăţii, în care va cere suplimentarea fondurilor pentru spitalele clujene. Viceprimarul Radu Moisin a adăugat va cere ministerului să trimită la Cluj unul dintre cele şase elicoptere medicale recent achiziţionate, pentru o mai rapidă intervenţe în cazul urgenţelor.

.. si asta in conditiile in care inca de anul trecut peste 600 de medici clujeni au depus cereri pentru eliberarea certificatului necesar plecării la muncă în străinătate…

  • Realitatea.net:

La Institutul Inimii din Cluj-Napoca se va face doar o operaţie pe zi, din lipsa de fonduri

Ministerul Sănătăţii a iniţiat programul de transformare a spitalelor in camine de batrani

Coplata în sistemul medical, adoptată de Senat VEZI CÂT VOR COSTA VIZITELE LA MEDIC

România are cea mai mică rată de compensare a medicamentelor

Pacienţii români beneficiază de cea mai mică rată de compensare a medicamentelor din Europa. Concluzia reiese dintr-un studiu realizat de către Organizaţia pentru cooperare şi dezvoltare economică iar asociaţiile de pacienţi se declară revoltate. În replică, Ministerul Sănătăţii susţine că şi aşa efortul financiar este destul de mare pentru a suporta compensarea celor peste 4.000 de medicamente de pe listă.

Conform cifrelor rezultate din analiza OCDE, în România media de compensare a medicamentelor este de 59%, asta în timp ce media în Uniunea Europeană este de 81%. România este la coada clasamentului având în vedere faptul că în Polonia media compensării este de 67,5%, în Cehia de 78,6%, iar în Spania poate ajunge şi până la 93,4%.

Nu e de mirare că în aceste condiţii tot mai mulţi români se plâng de faptul că medicamentele sunt scumpe şi uneori, în cazul pensionarilor, toţi banii se duc doar pe mâncare şi medicamente.

Mai mult, pentru ca un medicament să intre pe lista de compensare în ţara noastră procedura poate dura până la 1.200 de zile, în timp ce, în UE, cel mai mare timp de aşteptare se înregistrează în Belgia, de 403 zile.

Asociaţiile de pacienţi mai reclamă faptul că ţara noastră are cele mai mari valori ale ratelor de mortalitate sub vârsta de 65 de ani şi asta pentu că bolile sunt depistate târziu. Din cauza lipsei programelor de screening şi prevenţie nu ştim că suntem bolnavi.

Potrivit datelor de la nivel european, doar 19% dintre români declară că au cunoştintă de problemele de sănătate sau boli de lungă durată în vreme ce media în Europa este de 30%. La noi sunt depistate târziu bolile cardiace, cancerul de sân sau cancerului de col. De altfel, România înregistrează cea mai mare rată de mortalitate prin cancer din Europa.

Rapoarte ale deceselor vin de peste tot din lume: copiii intră în comă si apoi mor, la doar câteva minute dupa ce au primit doze de vaccinuri combinate care au fost comercializate in mod inselator drept “sigure”. Anul trecut, Australia a interzis temporar vaccinurile împotriva gripei la copii dupa ce s-au dovedit a fi cauzat varsaturi, febra si convulsii (sursa: http://www.naturalnews.com/029586_Australia_vaccines.html).

Astazi, vatamarile produse de vaccinuri sunt în continua crestere în Japonia, unde ministerul sanatatii a suspendat utilizarea de vaccinuri de la Pfizer si Sanofi-Aventis dupa decesele a patru copii care au murit la câteva minute dupa ce au primit aceste doze de vaccin.

Dozele de vaccinuri isi asteapta victimele

Dozele de vaccinuri isi asteapta victimele iar companiile BigPharma isi freaca mainile in asteptarea de noi profituri

Toti cei patru copii au primit vaccinuri combinate, mai multe doze combinate într-o singura injectie de înalta potenta. MMR este un alt exemplu de vaccin combinat, care pune impreuna vaccinurile împotriva pojarului, oreionului si rubeolei. Exista dovezi puternice ca vaccinurile sunt mult mai periculoase atunci când sunt administrate în asociere, decât atunci când sunt injectate separat.
(sursa 1: Natural News TV)
(sursa 2: Natural News)

Marea musamalizare a vatamarilor cauzate de vaccinuri

Ce se va întâmpla acum în Japonia, este faptul ca un grup experti in ceea ce priveste siguranta vaccinurilor se vor întâlni pentru a discuta despre vaccinuri, si fara îndoiala cea mai mare parte a membrilor acestui grup va fi platit de catre Big Pharma. În termen de o zi sau doua, o declaratie va fi emisa cum ca nu exista “nici o relatie cauzala între vaccinuri si decesele copiilor” si programul de vaccinare va continua ca de obicei. Decesele [altor copii] care vor urma vor fi ignorate sau explicate mai departe ca “simpla coincidenta“.

De cât de multe coincidente este nevoie pentru a face un model? Daca esti unul dintre fanaticii vaccinarii cu creierul deja spalat [de propaganda pro-vaccinare], nu exista niciodata un model. TOATE decesele sunt considerate automat “coincidenta”, indiferent cât de multe sau cât de des apar aceastea. Un adevarat om de stiinta, desigur, ar observa modelul si ar realiza ca exista un fenomen cauza-efect. Dar, repetam, fanaticii pro-vaccin nu sunt deloc asemenea oamenilor de stiinta adevarati. Ei sunt propagandisti.

Acesta este modul în care industria vaccinurilor functioneaza în fiecare zi: spune minciuni publicului cum ca vaccinurile sunt 100% sigure si eficiente, neaga apoi orice indiciu cum ca vaccinurile provoaca vatamari (sau decese) oricui. Este un dublu-strat de înselaciune. În primul rând, exista înselaciunea ca vaccinurile sunt sigure (nu sunt, si industria vaccinurilor refuza sa le supuna la studii stiintifice clinice comparative [cu copii nevaccinati], cu scopul de a preveni acest adevar sa iasa la iveala), si în al doilea rând ca vaccinurile nu dauneaza nimanui. Aceasta este înca o minciuna: Vaccinurile provoaca daune nespuse in ceea ce priveste neurologia la copii si adulti deopotriva.

Copiii sunt frecvent ucisi de vaccinuri, dar campaniile de vaccinare sunt continuate în contextul fals care presupune ca vaccinurile sunt singura modalitate de a proteja copiii de boli infectioase. Nutritia de fapt functioneaza mai bine, si nu ucide copii. Dar asta nu e alegerea prezentata parintilor. Alegerea este fie vaccinarea sau non-vaccinarea. Alegerea nu este niciodata prezentata ca vaccinarea sau suplimentarea cu vitamina D, nu-i asa?

Costul real în suferinta umana

Daca vaccinurile sunt atat de sigure, atunci de ce atât de multi copii mici perfect sanatosi brusc colapseaza în autism, la numai cateva ore sau zile dupa vaccinare? De ce este acest leziuni neurologice sunt un fenomen global, care aproape intotdeauna apare la copii care sunt vaccinati? De ce sunt copiii nevaccinati cu mult mai sanatosi, mai energici, mai inteligenti si mai imuni la boli infectioase?

Industria Vaccinurilor nu vrea sa va puneti aceste intrebari. Voi ar trebui doar sa acceptati propaganda lor, sa va luati dozele de vaccin, si va intoarceti regulat pentru mai mult, an dupa an. În cazul în care copilul dumneavoastra se imbolnaveste de autism, aceasta vina vi se datoreaza, si nu este a lor (asa dupa cum afirma ei insisi). Daca copilul dumneavoastra intra într-o coma si apoi moare, nu aveti la indemana nici un fel de recurs legal, deoarece Curtea Suprema a SUA a facut ilegala actionarea în judecata pentru daune a companiilor producatoare de vaccinuri (…).

Întregul sistem medical a fost configurat pentru a suprima procesele anti-vaccin si de a nega dovezile care arata relatia de cauzalitate intre vatamari grave ori decese si vaccinuri. Sistemului judiciar neaga justitia pentru toate persoanele ai caror copii au fost afectati sau ucisi de vaccinuri. Iar parintii care pun la îndoiala siguranta vaccinurilor sunt ridiculizati de catre medici si chiar numiti “ucigasi de copii” de catre Bill Gates, care a canalizate zeci de miliarde de dolari în campanii de vaccinare în masa în ciuda faptului ca vaccinurile sunt vinovate de uciderea copiilor.

Desigur, industria vaccinurilor proclama ca vaccinurile sale salveaza mai multi copii decât ucid (pretinzand in fapt ca vaccinurile lor ucid exact zero copii; apropo – un numar care este o minciuna in mod evident). Dar chiar si acest argument cade atunci când consideram faptul ca utilizarea alimentatiei pentru a consolida functia imunitara este mult mai eficienta decât utilizarea de vaccinuri. Pana si câstigatoarul premiului Nobel, Luc Montagnier, co-descoperitor al virusului SIDA, spune ca se poate vindeca SIDA avand un sistem imunitar puternic si sanatos! (sursa: Natural News TV). Mai mult, acelasi lucru este valabil cu aproape fiecare boala infectioasa comuna: un sistem imunitar puternic ofera o rezistenta in fata infectiilor mult mai buna decat o poate face orice vaccin. Vitamina D, de exemplu, functioneaza pentru a preveni tuberculoza. CDC nu a recunoscut-o public niciodata, desigur, pentru ca CDC este o organizatie politica care protejeaza profiturile producatorilor de vaccinuri.

Când vine vorba de ceea ce este real fata de ceea ce este doar propaganda corporatiilor, un lucru este cert: faptele stiintifice nu au rezistat niciodata în calea masinariei de obtinut profituri de pe urma vaccinurilor. Industria Vaccinurilor a devenit o masina a mortii de neoprit functionand pe baza de “dovezi” stiintifice non-existente si printr-un model de escrocherie arogant. Ea a devenit un centru de profit imens pentru industria medicala, desigur, deoarece o mare parte a daunelor cauzate de rezultatele vaccinarilor sunt convertite în îngrijire medicala care asigura “hrana” si profiturile viitoare companiilor din industria farmaceutica (sursa: Natural News TV).

Ceea ce este clar din toate acestea este ca vaccinurile sunt foarte bune la un singur lucru: CONTROLUL POPULATIEI.

Lumea de azi are 6.8 miliarde de oameni … numar care se indreapta spre aproximativ 9 miliarde. Acum, daca am face o treaba excelenta in ceea ce priveste noile vaccinuri, serviciile de ingrijire a sanatatii si serviciile de sanatate a reproducerii, am putea scadea acest numar, probabil, cu 10 sau 15 la suta Bill Gates (sursa: Natural News)

Bill Gates

Filantropul Gates: vaccinurile - o doza mica pentru fiecare copil, un pas mare pentru controlul populatiei

Incepand din aceasta saptamâna, populatia de copii în Japonia a fost redusa cu patru. Si mai multe decese induse de vaccin se întâmpla, fara îndoiala, peste tot în lume, decese care raman nedeclarate sau sunt în mod intentionat cenzurate în dosarele medicale.

Sursele pentru acest articol includ de asemenea:
Bloomberg.com: http://www.bloomberg.com/news/2011-03-07/japan-stops-use-of-pfizer-sanofi-vaccines-on-four-deaths-1-.html

NOTA: Asa cum anticipau si cei de la Natural News in articolul de mai sus, comisia de experti intrunita pentru a investiga decesele copiilor a anuntat ca… nu exista o relatie de cauzalitate intre vaccinari si decesele copiilor si si-a exprimat opinia ca vaccinarile se pot relua. Ne mai surprinde?

Comitetul de experţi, care a analizat gestionarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a epidemiei de gripă A/H1N1, a prezentat joi un raport în care susţine că au fost constatate greşeli grosolane în materie de comunicare , dar nu s-au găsit dovezi privind un interes comercial care să fi influenţat recomandările organizaţiei, transmit AP, Reuters şi AFP.

Comitetul de experţi a fost creat la începutul anului de OMS ca răspuns la criticile că aceasta ar fi fost influenţată de unele laboratoare farmaceutice pentru a declara prima pandemie a secolului.

Raportul recunoaşte că nu s-a găsit ‘niciun element care să arate că recomandările sau deciziile OMS ar fi fost influenţate de interese comerciale’, dar critică ‘lipsa unor proceduri suficient de solide, sistematice şi transparente pentru a identifica şi gestiona conflictele de interese în rândul experţilor consultaţi‘.

Potrivit raportului, ‘în numeroase privinţe, OMS s-a achitat bine de sarcinile sale în timpul pandemiei, dar s-a confruntat şi cu dificultăţi sistemice şi a demonstrat o serie de carenţe’ – între care şi faptul că nu a ‘furnizat elemente de orientare în timp în toate limbile oficiale ale organizaţiei’. AGERPRES

NOTA: In acelasi tipar ca si la subiectul deceselor cauzate de vaccinuri (vezi articolul de mai sus, tradus din Natural News), comisia de experti intrunita pentru investigatii a scos basma curata OMS-ul. Sigur, au fost constatate “greşeli grosolane în materie de comunicare” care, suntem siguri, vor fi remediate cat mai curand astfel incat campaniile de propaganda pro-vaccin sa nu mai fie afectate de eventuale scapari de PR si comunicare…

Potrivit lui Ionuţ Cepraga, organismele modificate genetic (OMG) sunt realizate în aşa fel încât să fie rezistente la anumite erbicide sau pesticide, să fie uşor de întreţinut şi să supravieţuiască uşor.

Din acest punct de vedere, spune el, organismele modificate genetic reprezintă un avantaj clar pentru fermieri, pentru că dau o producţie mai mare la hectar decât culturile normale, care sunt vulnerabile la dăunători şi au nevoie de mai multe tipuri de pesticide pentru a fi protejate.

Practic, OMG, ca modalitate de agricultură, este în favoarea fermierilor şi a producătorilor de seminţe, în comparaţie cu cea organică sau tradiţională, care este în favoarea populaţiei, a declarat Ionuţ Cepraga.

Lipsa de informaţii cu privire la aceste culturi duce la discuţii aprinse în Parlamentul European. Există un studiu care a arătat că şoarecii hrăniţi cu organisme modificate au prezentat afecţiuni la ficat şi la rinichi, dar nu există dovezi că OMG ar face rău oamenilor.

Organismele modificate genetic nu sunt sigure, în sensul că încă nu există studii ştiinţifice clare care să dovedească faptul că folosirea lor nu afectează sănătatea oamenilor şi mediul, a declarat Cepraga.

Otravirea cu mercur

Acest eseu este despre activitatea doctorului Rashid Buttar, autor al cartii “9 Pasi pentru a tine medicul departe“, care, împreuna cu doctorul Boyd Haley, la acea vreme presedinte al departamentului de chimie de la Universitatea Kentucky, a avut o influenta considerabila asupra gândurilor mele timpurii în ceea ce priveste chimia mercurului si a efectelor sale devastatoare asupra corpului uman. De fapt, am lucrat în colaborare cu Dr. Buttar atat în cercetare cat si la scrieri pe teme legate de “Cresterea Valului de Mercur“, care are loc pe planeta noastra.

[pullquote-r]

“Incapacitatea de a vedea efectele otravirii cronice cu toxine, la nivel scazut, asupra sanatatii umane, a fost, si ramâne, cea mai mare nereusita a noastra, ca fiinte inteligente.”- Dr. Boyd Haley

[/pullquote-r]

Oamenii nu ar trebui sa fi bucurosi sa afle ca, chiar si în acesti scurti sase ani de când am început studiul meu asupra neurotoxinei exceptional de puternice, poluarea cu mercur a devenit îngrijorator de rea în lume, si avem rapoarte din Statele Unite pentru a confirma acest lucru. Incapacitatea noastra ca fiinte umane inteligente are repercusiuni deosebite în ceea ce priveste cresterile enorme ale cazurilor de boli cronice la copii si adulti deopotriva.

Contaminarea cu metale grele

Contaminarea cu metale grele

Centralele electrice în America au emis 134.365 de livre (1 livra = 0,45 kilograme) de poluanti cu mercur în 2009, în conformitate cu noul raport al “Environment America”, “Asaltul Energiei Murdare asupra sanatatii noastre: Mercurul”. Raportul a constatat ca centralele electrice, în doar patru state – Texas, Pennsylvania, Ohio, si Virginia de Vest – sunt responsabile pentru peste 35 la suta din totalul poluarii cu mercur provenita de la centrale electrice de pe teritoriul Statele Unite.

La sfârsitul anilor 1990, estimarile pentru centralele pe baza de carbune se aflau mai aproape de 50 de tone sau 100.000 de livre, astfel încât americanii au trecut printr-o crestere de 30% numai in ultimul deceniu. La nivel global numaratoarea este inca si mai rea, deoarece numai China, de exemplu, a conectat la reteaua electrica noi si noi centrale pe baza de carbune intr-un ritm alert. India si-a extins, de asemenea, in mod extrem de rapid baza sa industriala utilizand din ce in ce mai mult carbune.

În acelasi timp, avem unele rapoarte de cosmar despre cresterile dramatice recente in ceea ce priveste incidenta diabetului, dar, desigur, nimeni nu face conexiunile de rigoare între cresterea expunerii la mercur si pandemia de diabet. Numarul de diabetici din Statele Unite a crescut la aproape 26 milioane, o crestere de 10 la suta fata de 2008, conform Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (raport din ianuarie 2010).

Cu aproximativ cinci ani în urma, am publicat un eseu intitulat “Hoardele de Huni ale Mercurului si Diabetelor”, dar nu multi au fost cei care i-au dat atentie. În cazul diabetului, mercurul este graitor pentru ca afecteaza celulele beta, insulina în sine, si locatiile receptorilor de insulina declansand o multime de tulburari complexe în metabolismul glucozei.

Toata lumea ar trebui sa fie speriata de un studiu recent care estimeaza ca unul din trei americani va avea diabet, daca tendintele actuale continua. Si desigur, sa nu uitam ca sansele cuiva de a dezvolta o forma de cancer, accident vascular cerebral sau un atac de cord cresc atunci când acesta este diabetic. Vatamarea adusa de mercur este insa bine ascunsa si nu este discutata deschis de catre medici si stomatologi, deoarece acestia înca mai folosesc mercur ei însisi, pretinzând si perpetuand iluzia ca nu fac nici un rau cu solutiile pe baza de mercur.

Mercurul nu joaca nici un rol în sustinerea vietii umane. Este un metal greu periculos si volatil care poate avea efecte devastatoare asupra fiecarui aspect al fiziologiei umane si poate chiar provoca colapsul lanturilor de sulf în insulina. Semnele de otravire cu mercur includ descuamarea excesiva a pielii, modificari de culoare, accelerarea batailor inimii, slabiciune musculara si altele. Aceasta chiar a fost legata de debutul de autism, în unele cazuri. Otravirea cu mercur este foarte tratabila daca este inca în stadii incipiente si recomandam in mod special utilizarea celor mai naturale si pure medicamente, începând cu cea mai pura apa posibil.

Becul cu mercur

Becul cu mercur - destinat sa inlocuiasca toate vechile becuri cu incandescenta

În 2009, 12 coioti au murit pe plaja de-a lungul intregului mal al Padre Island National, si cel mai probabil au murit ascunsi printre dune. La inceput, oamenii de stiinta au atribuit decesele efectelor infloririi unei alge rosii care a cauzat un nivel crescut de toxine în pestele cu care se hranesc coiotii. Dar necropsiile dezvaluit o surpriza: animalele au avut un nivel de mercur de 16 parti per milion în ficatul lor (sursa: http://www.caller.com/news/2011/jan/29/coyote-die–reveals-mercury/). Toxicitatea mercurului ucide în cele din urma si aceasta este doar vârful aisbergului în ceea ce priveste impactul asupra regnului animal si impactul asupra copiilor nostri si asupra propriilor noastre vieti.

Va pot transmite foarte decis si definitiv tuturor“, spune dr. Rasid Buttar, “ca, în opinia mea, pe baza probelor, fiecare proces de boala cronica este perfid legat de un singur cuvant: toxicitate. Nu poti aborda problemele legate de îmbatrânire daca nu adresezi de-toxificarea“. Dr. Buttar, certificat si un diplomat în medicina preventiva si toxicologia clinica a metalelor, vicepresedinte al Consiliului American de Toxicologie Clinica a Metalelor, sustine ca el insusi numai recent (în jur de 2004) a ajuns la aceasta concluzie. “Acum cinci ani nu as fi spus acest lucru, chiar si acum un an nu as fi spus-o. Dar cu cat am avut mai mult succes cu atat mai clar a devenit: toate bolile cronice au drept cauza toxicitatea. Scapi de toxicitate si ai eliminat focarul bolii. Posibil sa aveti nevoie de reconstructia organismului dupa aceea, dar focarul bolii a fost eliminat. Ceea ce face medicina conventionala este sa acopere doar ochii dvs., astfel încât sa nu vedeti focarul.

Dr. Boyd Haley considera ca CDC si FDA sunt puternic influentate de catre industria farmaceutica si a vaccinului si ca acestea au abandonat, in fapt, datoria lor de a proteja sanatatea poporului american. Ca urmare a delincventei lor, am fost otraviti sistematic cu mercur provenit din plombele bazate pe amalgam de argint în dinti, si copiii nostri, în special baietii, au fost grav afectati de vaccinuri care contin thimerosal.

Doctorul Rashid Buttar este bine cunoscut pentru munca sa legata de chelatorul sintetic TD-DMPS pentru copii cu autism, precum si pentru activitatea sa in ceea ce priveste cancerul la adulti. Parerile sale privind principiile de baza de gestionare si curatare a corpurile noastre de povara mercurului au ajuns la oameni de toate vârstele afectati de numeroase boli. Mercurul fiind dovedit a fi tot mai mult implicat în procesele bolilor, nevoia de detoxifiere devine tot mai clara în fiecare zi. Mai jos sunt convingerile sale.

Copiii diagnosticati cu tulburari din spectrul autismului sau cu autism sufera de intoxicare secundara acuta cu mercur la mult timp dupa expunerea in utero (incarcatura tip amalgam materna, factori dietetici, inoculari materne, injectii Rhogam, etc), precum si de timpuriu în viata (vaccinari conservate cu thimerosal, etc .). Adultii diagnosticati cu Alzheimer sufera de toxicitate cronica, datorata expunerii secundare la mercur pe o perioada lunga de timp (încarcare tip amalgam, inhalarea de vapori de mercur, arderea de combustibili fosili, factorii alimentari, etc). Prin abordarea si eliminarea “scânteii” de mercur, “incendiile” secundare devin mult mai usor de gestionat clinic si îmbunatatirile realizate din tratarea dezechilibrelor rezultate devin mai usor de intretinut.

Motivul pentru care unele persoane au leziuni severe cauzate de mercur în timp ce altii nu au grave deficite neurologice adverse se datoreaza diversilor factori care includ individualitatea biologica si predispozitia genetica. În plus, factori cum ar fi tipul particular de expunere la toxicitate la fost expus individul face o diferenta enorma. A fost inhalat, ingerat, injectat sau pus pe pielea lor? Ce tip de expunere la mercur a avut loc in cazul acelei persoane? A fost mercur organic sau anorganic? Daca a fost organic, a fost mercur etil sau metil mercur? Cât de frecvente au fost expunerile la sursa de toxicitate? A existat o încarcatura semnificativa materna prezenta înainte de nastere?”

A fost situatia exacerbata de inocularea mamei, sau de administrarea de Rhogam mamei, fie în perioada de alaptare, fie înainte de conceptie? Cât de multe administrari de vaccin au avut loc si pe ce perioada de timp? Care a fost dieta? Ce se poate spune in ceea ce priveste apropierea de zonele industriale, precum si expunerea la arderea combustibililor fosili? Dupa cum puteti vedea, variabilele sunt multe. Dar tratamentul este în esenta acelasi. Singura diferenta este gradul de continuitate a tratamentului.

Numitorul comun care sta la baza bolilor neurodegenerative cronice pare sa fie fie scaderea aprovizionarii vasculare (mai putin sange la creier), fie acumularea de metale grele, în special mercur. Inabilitatea unui individ de a elimina metalele toxice, în special mercur, este direct legata de nivelul neuro-degenerare prezent la acel individ. În populatia de pacienti tineri care sufera de autism sau de întârziere generalizata in dezvoltare, aprovizionarea vasculara nu este o problema. Patologia care sta la baza copiilor cu autism si a populatiei gerontologice cu Alzheimer este de aceeasi etiologie, si anume toxicitatea provenita de la mercur. Ambele grupe de pacienti sufera de incapacitatea de a excreta mercur, ca urmare a unei predispozitii genetice care rezulta din alela Apo E (nota Razboi intru Cuvant: alela este una din cele doua sau mai multe secvente de ADN ale unei gene). Aceasta alela, pare sa fie asociata cu incapacitatea de a elimina mercur din sistem. În cazul în care aceste grupe de pacienti ar fi locuit int-un mediu complet liber de mercur, acestia nu ar avea probleme asociate cu autism sau Alzheimer.

Când mercurul este eliminat cu succes din organismele lor, aceste persoane încep sa isi îmbunatateasca în mod semnificativ starea de sanatate din cauza încetarii distrugerii si denudarii (dezgolirii) neurofibrilelor (nota Razboi intru Cuvant: neurofibrila este una din structurile fibrilare extrem de delicate ale celulei nervoase, prezenta in citoplasma celulei) astfel cum reiese din îmbunatatirea constanta a functiei cognitive. Mercurul este “scânteia” care provoaca “focarul” de autism, precum si multe alte boli neurodegenerative, inclusiv PDD, ADD, ADHD si Alzheimer. Autismul este rezultatul expunerii la doze mari de mercur devreme în viata comparativ cu Alzheimer unde cauza este o acumulare cronica de mercur pe parcursul unei vieti. Un medic poate trata toate “focarele”, dar pâna nu elimina “scânteia”, exista o speranta minima de recuperare completa iar cele mai multe imbunatatiri realizate putand fi calificate drept tranzitorii (temporare) în cel mai bun caz.”

Mercurul este numitorul comun al tuturor problemelor care stau la baza suferintelor acestor copii, ca urmare a deprecierii cailor lor excretoare. Si singura solutie pentru acesti non-eliminatori este de a elimina în mod eficient mercurul în timp ce se lucreaza si la repararea si consolidarea cailor de eliminare deteriorate si a cailor de detoxifiere. Abordarea concomitenta a tractului gastro-intestinal este vitala în cazul în care scopul tratamentului este de a realiza recuperarea permanente.

Cantitatile de mercur din peste

Cantitatile de mercur din peste - atentie la ce fel de peste cumparati!

Odata ce procesul de eliminare a mercurului a fost initiat în mod eficient, sursa vatamatoare este acum diminuata si recuperarea completa devine posibila. Obiectivul recuperarii complete poate fi atins acum si îmbunatatit in continuare prin utilizarea diverselor terapii esentiale suplimentare, in mod special nutritia.

Medicii trateaza toxicitatea provenita de la metalele grele într-o serie de modalitati care pot fi destul de confuze. Domeniul dezintoxicarii si chelarii este unul ciudat în care se dau lupte grele in a determina a carui metoda este mai buna. Abordarea mea prin intermediul medicinii naturale alopate este cuprinzatoare, folosind substante de baza cum ar fi magneziu, iod si bicarbonat de sodiu pentru a ajuta la detoxifiere, chelare si vindecare. Uleiul de magneziu este necesar în detoxifiere dar si ca metoda de protectie împotriva vatamarilor cauzate de mercur în autism si diabet.

Eu folosesc chiar si substante nutritive cum ar fi Rejuvenate a carui componenta de baza se obtine din Chlorella si Spirulina pentru ca nu exista nimic mai bun ca aceasta pentru a veni in sprijinul fiziologiei de ansamblu a celulelor si a recuperarii.

Pentru cei care vin acum in contact cu aceste concepte as sublinia ca conceptul maximizarii nutritionale are de-a face destul de mult cu eliminarea metalelor grele in ceea ce priveste copii autisti care sufera de intoxicari cu mercur. În mod traditional, exista mai multe substante nutritive ale caror nivele nu sunt corespunzatoare la copii cu autism (intoxicari cu mercur). Acestea cuprind: calciu, zinc, vitaminele C si E, varii aminoacizi, seleniu, magneziu, taurina, si acizi grasi esentiali.

Este greu sa nu observati schimbarile generale pe care o schimbare de dieta le va aduce copilului dumneavoastra. In mod potential, severitatea acestora poate fi redusa, iar copii isi pot îmbunatati, de asemenea, capabilitatile de interactiune sociala, daca le oferiti “combustibilul” furnizat de super concentratele de substante nutritive.

Dar avem nevoie sa urmarim prezenta metalelor grele si în special a mercurului foarte specific si punctual. Voi prezenta in detaliu un raport pe aceast subiect în viitoarea mea carte “Sindromul Toxicitate”, insa as mentiona ca de ani de zile am recomandat DMG (Detoxificarea de Metale Grele), dezvoltata de doctorul George Georgiou, în Europa, împreuna cu utilizarea interna si externa a lutului.

  • Adevarul:

Leacurile din plante nu vor dispărea

Cel puţin în viitorul apropiat, plantele medicinale şi aromatice şi produsele stupului vor putea fi cumpărate ca şi până acum. Proiectul de Ordonanţă al Ministerului Sănătăţii din luna februarie a picat, dar producătorii de remedii din plante sunt în continuare confuzi cu privire la viitorul produselor lor.

Principala problemă în legătură cu preparatele din plante şi produsele stupului este, în acest moment, alinierea legislaţiei româneşti la o directivă europeană din 2004 (2004/24 EC), care prevede realizarea unor noi metode de autorizare a acestor remedii până în luna mai a acestui an.

Directiva, mai ales modul în care poate fi ea aplicată în România, a fost pusă în discuţie sâmbătă, în cadrul dezbaterii „Leacurile bunicii, pe cale de dispariţie?”, organizată de Think Outside the Box şi susţinută de „Adevărul Sănătate”, „Adevărul Europa” şi „Click! Sănătate”.

Europarlamentarii Daciana Sârbu, membru al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţa Alimentelor, şi Cristian Buşoi, membru al Comisiei de Piaţă Internă şi de Protecţie a Consumatorilor, au prezentat motivele pentru care directiva 2004/24 EC trebuie să fie adoptată şi în legislaţia românească.

Produsele chinezeşti şi indiene, problematice

În momentul de faţă există pe piaţă foarte multe produse din plante ale căror etichete le prezintă ca pe nişte panacee. De fapt, nu se ştie ce conţin cu adevărat şi ce efecte reale au asupra organismului aceste produse.Majoritatea ceaiurilor-minune sunt din China şi din India. Produsele autohtone sunt deja testate din punct de vedere fizico-chimic şi microbiologic“, precizează Anca Ioana Raiciu de la Hofigal. În ceea ce priveşte legislaţia românească, la 20 ianuarie anul acesta a fost republicată în Monitorul Oficial o lege din 2003 (491/2003) care prevede înfiinţarea unui nou organism de autorizare a acestor produse. Se numeşte Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului şi va fi subordonat Ministerului Agriculturii.

Instituţia va avea printre atribuţii supravegherea pe piaţă a produselor naturale şi gestionarea propunerilor de utilizare a menţiunilor nutriţionale şi de sănătate de către operatorii din domeniu. Această lege ar putea fi răspunsul statului român la directiva europeană, însă producătorii sunt în continuare confuzi, deoarece nu au fost informaţi de autorităţile abilitate ce măsuri trebuie să ia în continuare.

Remedii blânde, dar cu posibile riscuri

Muşeţelul distruge flora intestinală

Un remediu foarte popular este ceaiul de muşeţel, renumit pentru calităţile lui de antibiotic şi dezinfectant natural. Dar, administrat pentru perioade lungi de timp, acesta poate conduce la dezechilibre ale florei intestinale, un efect pe care-l au şi antibioticele de sinteză.

De asemenea, muşeţelul interacţionează cu o serie de medicamente precum anticoagulantele şi pastilele recomandate persoanelor hipertensive. Din acest motiv, consumul consecvent de ceai de muşeţel în timpul administrării unor astfel de pastile poate determina sângerări în cazul celor care iau anticoagulante, respectiv creşterea tensiunii dacă persoana ia antihipertensive.

Echinacea, interzisă în bolile autoimune

Remediile pe bază de echinacea sunt recomandate în cazul în care ne dorim fortificarea imunităţii şi prevenirea infecţiilor virale comune, precum cea cu virusurile gripale. Cercetările au arătat că planta stimulează organismul uman să producă mai multe globule ­albe, în special limfocite, şi o cantitate mare de interferoni, una dintre cele mai puternice substanţe antiinfecţioase naturale. Pe lângă acţiunea imunostimulatoare, echinacea este recomandată şi pentru efectul tonic.

Dar fitoterapeuţii atenţionează că şi o astfel de plantă care aduce multiple beneficii sănătăţii, administrată haotic, poate face rău organismului. În cazul în care între tratamentele cu echinacea (care se iau între 15 şi 21 de zile) nu se face pauză, se poate ajunge la hiperactivitatea sistemului imunitar. Aşa apar alergiile la persoanele care au deja reacţii alergice cunoscute, dar şi la cele cu predispoziţie alergică.

Periculoasă este administrarea remediilor pe bază de echinacea în paralel cu medicaţia imunosupresoare, cu medicamentele pentru scăderea colesterolului, cu corticoizii, antialergicele sau cu anticoncepţionalele. ­Într-o astfel de combinaţie, planta favorizează hepatotoxicitatea. Echinacea este interzisă în cazurile de tuberculoză, de scleroză multiplă şi de alte boli autoimune, fiindcă poate accentua simptomele de bază ale acestor afecţiuni.

Alte efecte secundare ale  plantelor

Şi alte plante pot determina reacţii adverse dacă sunt luate fără sfatul specialistului. Bogat în vitamina C, ceaiul de măceşe fortifică organismul dar, consumat des, acesta poate distruge smalţul dentar din cauza efectului acid. Alte plante cu efecte adverse sunt rostopasca, care folosită timp îndelungat provoacă vomă şi inhibă centrul respirator, şi rozmarinul, care poate da nefrite (inflamarea rinichilor).

Specialistul nostru

Dr. Ruxandra Constantina

medic de familie competenţă în apifitoterapie, reflexoterapie

Tratamentul cu plante trebuie recomandat şi urmărit de un medic fitoterapeut, singurul care poate să indice doza şi perioada de administrare în deplină siguranţă a unei plante. De exemplu, rostopasca se administrează pe durate scurte de timp, ­fiindcă folosirea îndelungată a plantei produce greaţă, vomă, inhibarea centrului respirator şi crampe musculare. O altă plantă care administrată fără sfatul medicului poate face rău organismului este salvia, ce poate irita mucoasele. Şi socul, administrat în doze mari, provoacă o stare toxică, cu senzaţie de vomă, arsuri la stomac, dificultăţi în respiraţie şi convulsii.

Alimentele falsificate, dificil de recunoscut

Pentru confirmarea contrafacerii unor produse alimentare sunt necesare teste în laboratoare speciale. Produsele alimentare contrafăcute reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece pot conţine substanţe de o calitate îndoielnică din punct de vedere nutriţional.

Citiţi şi: Campanie „Adevărul de Seară” Învaţă să mănânci sănătos. Supa de ceapă-o variantă perfectă pentru sezonul cald VIDEO

O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic nu sunt de cea mai bună calitate. Potrivit nutriţioniştilor, specialităţile din carne, pâinea, mierea de albine, uleiul şi produsele lactate se numără printre cele mai falsificate produse. Însă falsul alimentar este dificil de confirmat, deoarece implică investigaţii de laborator, unde serviciile sunt contracost. Pentru a fi echilibrat din punct de vedere nutriţional, un produs ar trebui să respecte câteva criterii. „Principalele criterii care atestă autenticitatea unui produs sunt respectarea compoziţiei ce ar trebui să fie conformă cu reţeta originală, a metodei de producere şi de conservare şi specificarea originii produsului”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.

De asemenea, se impune menţionarea pe etichetă a sistemului agricol din care provin ingredientele (convenţional, ecologic, modificat genetic etc.) şi anul de producţie. În ceea ce priveşte falsul alimentar, un aliment este considerat contrafăcut atunci când un ingredient din compoziţia sa a fost eliminat parţial sau total, când în compoziţie au fost adăugate substanţe pentru a mări volumul sau greutatea ori pentru a reduce calitatea. În plus, falsul provine şi din utilizarea de aditivi alimentari interzişi sau din folosirea lor în doze mai mari decât cele reglementate.

Atenţie la preparatele din carne!

Potrivit nutriţioniştilor, produsele din carne sunt cele mai falsificate alimente. Pericolul cel mai mare vine din înlocuirea proteinei animale cu cea vegetală, obţinută din soia, ceea ce schimbă valoarea nutritivă a produsului. În plus, pentru a îmbunătăţi gustul şi aspectul, se mai adaugă din belşug şi aditivi alimentari. Unui astfel de tratament sunt supuse unele produse pasteurizate, precum muşchiul, şunca, unele afumate, de exemplu, cârnaţii, costiţa şi slănina, conservele din carne şi tocăturile (carnea tocată şi pasta de mici).

Nutriţioniştii ne sfătuiesc să fim prudenţi atunci când cumpărăm astfel de produse, deoarece unele dintre ele au în compoziţie organe de animale, şorici, grăsimi „rele”, tendoane şi aşa-numitele E-uri pentru reţinerea apei, guma caragenan (E 407), polifosfaţi (E 452), carmin (E 120) şi amidon modificat (E1404, E 1440) ce creşte indicele glicemic al cărnii care, în mod obişnuit, este 0.

Un alt aliment de bază uşor de falsificat este laptele. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi susţine că există trei procedee prin care laptele se falsifică: prin adaos de apă şi prin extragerea grăsimilor, prin amestecarea laptelui de la diferite specii şi prin mascarea alterării cu ajutorul conservanţilor care menţin aciditatea.

Speciile valoroase de peşte, înlocuite

Medicii recomandă peşte de trei ori pe săptămână, deoarece reprezintă o sursă importantă de acizi graşi Omega 3 care menţin inima sănătoasă. Însă peştii care conţin aceşti acizi graşi pot fi uşor înlocuiţi cu unele specii inferioare. „Somonul poate fi înlocuit cu păstrăvul curcubeu, mai ieftin. Somonul afumat este uşor de substituit cu păstrăvul de cultură (Salmo salar) provenit din crescătoriile norvegiene sau scoţiene“, explică specialistul.

Uleiul de măsline, cea mai contrafăcută grăsime

Uleiul de măsline este cel mai falsificat produs gras din lume. Prin urmare, pentru a beneficia de acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 din uleiul de măsline este bine să-l alegem numai pe cel extravirgin. Celelalte tipuri de ulei de măsline sunt rafinate, ceea ce înseamnă că şi-au pierdut o mare parte din substanţele valoroase, precum vitamine şi antioxidanţi. În plus, solvenţii utilizaţi în acest proces determină modificări ale acizilor graşi. De asemenea, pe etichetă ar trebui specificată ţara de origine: Grecia, Spania, Italia etc.

Doar lapte matern până la şase luni!

  • Realitatea.net:

Cura de detoxifiere a organismului începe primăvara

9 alimente care îngreunează digestia

Unghiile îţi dezvăluie dacă eşti bolnavă

Medici: Boala cronică de rinichi afectează 10-15% din populaţia României

Celule stem, un pas spre vindecare sau spre îmbolnăvire?

  • Gandul:

Lista celor mai toxice băuturi, care atacă ficatul şi predispun la diabet

Medicii nutriţionişti susţin că tot mai mulţi români au tendinţa de a bea tot mai puţină apă, lichid esenţial bunei funcţionări a organismului. Potrivit specialiştilor, apa este înlocuită cu băuturi care nu oferă corpului niciun nutrient, ba mai mult afectează organe vitale, precum ficatul. gândul oferă o listă a băuturilor toxice şi arată care sunt pericolele la care ne expunem atunci când le bem.

Băuturile alcoolice dulci, precum crema de whisky sau lichiorul de cafea, fresh-urile amestecate cu votcă, sunt mai periculoase decât cele clasice, avertizează nutriţioniştii, deoarece aceste licori pot duce la apariţia cirozei . Prof. univ. dr. Maria Moţa, şeful Clinicii de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, spune că printre acţiunile nocive pe care le pot produce astfel de băuturi se numără leziunile hepatice şi creşterea nivelului trigliceridelor – o formă de grăsime din sânge. “În plus, din cauza faptului că ele sunt dulci, pot afecta nervii periferici, ducând la neuropatia alcoolică”, adaugă prof. dr. Moţa. Prof. univ. dr. Carol Stanciu, preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie, menţionează că această combinaţie de alcool cu zahăr este una total neinspirată. “Aceste băuturi au o concentraţie mare de alcool şi persoanele care le consumă un timp îndelungat riscă să facă pancreatită şi, apoi, să se îmbolnăvească de ciroză”, spune prof. dr. Stanciu.
“Atenţie la sucurile din fructe cu emblema «fără zahăr adăugat», deoarece acest tip de suc are conţinutul său propriu de zahăr şi, chiar dacă nu se adaugă zahăr din exterior, valoarea calorică a unui pahar depăşeşte 100 de kilocalorii”, spune pentru gândul Mihaela Bilic. Un fresh de portocale poate conţine până la 150 – 180 de kilocalorii la un pahar.
Băuturile carbogazoase dăunează digestiei, siluetei, sunt contraindicate pacienţilor cardiaci şi atacă smalţul dinţilor . Un studiu realizat de o companie de băuturi răcoritoare, prezentă şi pe piaţa din România, arată că un conaţional bea 58 de litri de astfel de lichid. Medicii nutriţionişti atrag atenţia că în cazul băuturilor carbogazoase, în special a celor dulci, apar afecţiuni digestive, ale căror efecte se văd în timp. “Aceste băuturi cresc aciditatea gastrică şi apar balonările. Sunt contraindicate cardiacilor, deoarece balonările creează presiune la nivelul toracelui şi asupra arterelor, punând în pericol viaţa pacientului”, a declarat pentru gândul Livia Nena, bionutriţionist. În plus, datorită conţinutului ridicat de zahăr şi cofeină, aceste băuturi pot seca organismul de calciu. Persoanele care beau zilnic sucuri carbogazoase au o capacitate de concentrare scăzută, deoarece aceste băuturi duc la apariţia tulburărilor de somn. Cofeina acţionează negativ asupra organelor interne, ceea ce conduce în viitor la îmbolnăviri mai serioase.
Băuturile energizante epuizează organismul, slăbesc capacitatea de concentrare şi reflexele . Nutriţioniştii avertizează că băuturile energizante conţin multe E-uri şi că ideal ar fi să fie băute înainte sau după antrenamentele intense de sport. Băute regulat, chiar până la trei doze pe zi, băuturile energizante distrug ficatul. De cele mai multe ori, persoanele recurg la aceste băuturi ori de câte ori se simt obosite. Energizantele trebuie evitate mai ales după ora 7 seara, când ficatul îşi încetineşte activitatea, avertizează medicii.

Peştele previne problemele de vedere

Strugurii ameliorează artrita şi reumatismul

Sfecla scade riscul malformaţiilor congenitale

Şi medicii, şi nutriţioniştii ne sfătuiesc să mâncăm cât mai multe fructe şi legume, pentru că sunt sănătoase. Paradoxal însă, unele dintre acestea sunt adevărate bombe cu otrăvuri. Pentru a creşte producţia, cultivatorii stropesc plantele cu pesticide, iar frunzele şi fructele absorb substanţele nocive.

Departamentul guvernamental de agricultură din SUA a publicat recent o listă cu fructele şi legumele care conţin cel mai ridicat nivel de pesticide. Acestea trebuie spălate foarte bine înainte de a fi consumate sau chiar curăţate de coajă.

(…)

Profesor dr.Mencinicopschi ne sfătuiește: ”Cumpărați de la țărani!

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne sfătuieşte să evităm pe cât posibil vegetalele din supermarketuri: “Ar fi ideal să vă puteți cultiva singuri cele necesare sau să stabiliți o legătură într-un sat, ca să cumpărați de la țărani. Aceştia au producții mici şi nu îşi permit să cheltuiască foarte mult pentru insecticide. Chiar dacă nu vor fi la fel de aspectuoase precum cele din marile magazine, sunt mai sigure pentru sănătate”.

Ce boli poți face de la pesticide

Pesticidele din fructe şi din legume duc, în timp, la mari probleme de sănătate. Se poate ajunge la toxicitate hepatică, la blocaj renal, dacă otrăvurile se acumulează în rinichi, la boli ale tiroidei (cele mai expuse, în acest caz, sunt femeile), la infertilitate, afecțiuni respiratorii şi chiar cancer. Gravidele trebuie să spele foarte bine sau chiar să curețe fructele şi legumele, pentru că substanțele chimice cu care sunt stropite afectează fătul, putând duce la malformații.

Probele, cu o concentrație de plumb și crom, au fost prelevate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) din mai multe produse cosmetice aflate la vânzare în județul Ilfov. Plumbul este un cancerigen cunoscut care afectează sistemul hormonal.
Amenzile pentru cosmetice neconforme au depășit suma de un milion de lei

Potrivit raportului de control întocmit de Protecția Consumatorului, 80% din probele de rujuri prelevate s-au dovedit a fi neconforme. Analizele au fost efectuate la laboratorul de specialitate Larex.

Chiar dacă directivele Comisiei Europene privind comercilizarea produselor cosmetice interzic utilizarea cromului și plumbului în rujuri, cel puțin patru astfel de produse conțin concentrații mari. “Au fost prelevate 18 probe de produse cosmetice, de la operatori economici din județul Ilfov, constatându-se că rujul  Moda Young are crom determinat 4 mg/kg și plumb determinat 1,8 mg/kg față de 0% admis, rujul Ruby Rose are crom determinat 5 mg/kg și plumb determinat 1 mg/kg față de 0% admis, rujul True Lover are crom determinat 4,7 mg/kg și plumb determinat 2,4 mg/kg față de 0% admis, iar rujul Lip Stick Mile are crom determinat 14,4 mg/kg și plumb determinat 3 mg/Kg față de 0% admis, se menționează în raportul de control al ANPC.

Plumbul este conținut în mai mult de jumătate din rujuri, conform unui studiu realizat de Coaliția pentru Cosmetice Sigure din SUA. Potrivit documentului, aplicat de două-trei ori pe zi, în fiecare zi, utilizatoarea crește riscul de expunere, fiindu-i astfel afectat sistemul hormonal.

Plumbul mai poate provocade asemenea probleme comportamentale, de memorie și de limbaj, dar poate conduce și la o creștere a agresivității. Cei mai vulnerabili consumatori sunt copiii și femeile însărcinate.

Probleme și la pasta de dinți Maxam

Conform sursei citate, printre cosmeticele cu probleme au fost incluse și tuburile de pastă de dinți din gama Maxam, respectiv Maxam Herbal cu un conținut de peroxid de hydrogen determinat de 1,42%, față de maxim 0,1% prevăzut de normele europene, dar și pasta de dinți Maxam Total Care cu un conținut de peroxid de hidrogen determinat de 3,92 %, față de maxim 0,1% prevăzut. La acestea se adaugă și pasta de dinți Sanino al cărui conținut de peroxid de hydrogen determinat este de 0,9 %, comparativ cu 0,1% admis.

În vara anului 2007, două tipuri de pastă de dinți produsă în China, printre care și Maxam Triple Action, au fost retrase de pe piață deoarece conțineau o substanță toxică pentru organism, adică dietilenglicol de 9%.

Conform ANPC, pentru abaterile constatate au fost aplicate la nivel național 480 de amenzi contravenționale în valoare de 1.099.300 lei și 351 avertismente. Totodată, au fost dispuse 57 de măsuri de oprire definitivă de la comercializare pentru produse cosmetice posibil periculoase, în valoare de 4.518 lei. “Este vorba de produse care nu respectau prevederile Directivei privind substanțele interzise la fabricarea cosmeticelor sau care nu respectau limitele maxime admise, precum și produse care aveau data minimă de valabilitate depășită. Au mai fost dispuse și 442 măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru produse în valoare de 625.614 lei, produse cu abateri de etichetare”, au conchis reprezentanții ANPC.

  • EvZ:

Muştarul, condimentul care ajută digestia şi aduce fericirea

Cât de rău e să nu dormi bine

Criza ne-a luat şi… visele. La propriu. Din cauza gândurilor negre că ar putea să ne pierdem locul de muncă, a salariului micşorat şi a ratelor mărite, pentru mulţi dintre români nopţile au devenit albe. Psihologii au din ce în ce mai mulţi pacienţi insomniaci, iar farmaciştii vând mai bine ca oricând somniferele.

Pentru un milion de români, un somn liniştit a devenit doar un vis frumos. Fie că vorbim de insomnii sau de tulburări de somn, patul a devenit pentru mulţi factor de stres. Ce fac cei aflaţi în această siuaţie? Ajung la psiholog.

Pentru mulţi români însă, o şedinţă cu psihologul, care poate costa şi 100 de lei este un lux. Aşa că recurg la medicamentele pe bază de plante. Nu sunt scumpe şi nu au reacţii adverse.

Totuşi, cineva are un somn mult mai liniştit odată cu insomniile românilor. Desigur, producătorii de produse pe bază de extract din plante. O afacere înfloritoare, o piaţă în creştere, evaluată la peste 100 de milioane de euro.

Tulburarile de somn nu afectează doar ţara noastră. Ele s-au transformat deja într-o epidemie globală ce ameninţă sănătatea şi calitatea vieţii pentru aproape jumătate din populaţia lumii.


Categorii

Organisme modificate genetic (OMG), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “SPITALELE ROMANIEI IN CRIZA MAXIMA/ Dupa decesele a 4 copii, Japonia a oprit temporar vaccinurile Pfizer si Sanofi/ LEACURILE DIN PLANTE NU VOR DISPAREA/ Indicatii si contraindicatii ale diverselor alimente si produse naturiste/ CE PRODUSE SE MAI FALSIFICA SI NE POT VATAMA (Stiri sanatate 7-16 martie 2011)

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Atentie la mercurul din BECURILE ECOLOGICE
  2. Pingback: In urma deceselor a patru copii, Japonia opreste utilizarea vaccinurilor provenind de la companiile Pfizer si Sanofi « Bucovina Profundă
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ACORDUL LETAL CU FMI ISI CONTINUA EXECUTIA: 67 DE SPITALE DESFIINTATE, PROTESTE DURE LA CODLEA SI DRAGANESTI/ Producatorii de medicamente pentru cancer ocolesc Romania, cu “concursul” nepasarii Ministerului Sanata
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MANCAREA SANATOASA, UN LUX PENTRU ROMANI. Industria genocidului alimentar vs. lupta dura pentru alimentatia naturala (ECO). Reportaj “ROMANIA, TE IUBESC”
  5. Pingback: CE SI CUM PUTEM MANCA SANATOS IN POST... SI NU NUMAI? (video)
  6. Pingback: IADUL ALIMENTAR sau despre “ASASINII TACUTI SI INSIDIOSI CARE NE UCID METICULOS” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Riscam sa ne otravim cu MERCUR mancand frecvent PEŞTE? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare