CARD ELECTRONIC DE IDENTITATE CU VALABILITATE GLOBALA PENTRU IMIGRANTI. O propunere a sefului Interpol

12-04-2011 3 minute Sublinieri

În cadrul unui forum internaţional despre proiecte privind ID-ul cetăţenilor, e-paşapoarte şi gestionarea controlului la frontieră, şeful INTERPOLULUI a subliniat necesitatea unui sistem de carduri de identitate electronice (e-ID) pentru muncitorii imigranţi, care să poată fi verificate în întreaga lume.

Vorbind la cel de-al patrulea sumit anual EMEA ID WORLD, Secretarul General al INTERPOLULUI, Ronald K. Noble, a afirmat că reglementarea nivelelor de imigrare şi gestionarea frontierelor au prezentat provocări de securitate pentru ţări şi pentru lume, INTERPOLUL având o poziţie ideală pentru a oferi ajutor în abordarea lor.

“Într-un moment în care migraţia la nivel global atinge cote fără precedent, este nevoie ca guvernele să introducă la nivel naţional sisteme care să permită pe plan internaţional verificarea prin INTERPOL a identităţii imigranţilor şi a documentelor acestora”, a declarat secretarul general, Noble.

“Marea majoritate a imigranţilor sunt cetăţeni care se supun legilor şi care ar dori să li se verifice identitatea în mai multe ţări prin intermediul aceluiaşi document de identitate. Dacă ţările ar elibera permise de muncă şi de şedere într-un format e-ID care să îndeplinească standardele comune pe plan internaţional, atunci atât muncitorii imigranţi, cât şi ţările ar avea de câştigat deoarece ar creşte eficienţa, ar spori securitatea la nivel naţional şi mondial şi s-ar reduce corupţia.”

Forumul ID WORLD a înţeles că un astfel de card necesită dezvoltarea unui mecanism prin care caracteristicile biometrice de identitate ale imigranţilor, cum ar fi amprentele digitale şi ADN-ul, să fie verificate în mod sistematic cu bazele de date de la nivel mondial.

„INTERPOL ajută în prezent ţările membre să verifice documentele de călătorie ale pasagerilor aerieni internaţionali de aproximativ jumătate de miliard de ori pe an. Ar fi o prelungire naturală a acestui serviciu ajutorul acordat ţărilor membre în a stabili dacă titularii unui card de identitate verificat la nivel global deţin un document de identitate valabil sau dacă sunt daţi în urmărire internaţională prin INTERPOL pentru a fi arestaţi, în momentul în care aplică pentru un permis de muncă sau de şedere”, a mai adăugat şeful INTERPOLULUI.

“De asemenea, eliberarea de carduri e-ID pentru muncitorii imigranţi într-un format care să poată fi verificat în întreaga lume ar reduce corupţia şi ar permite titularilor de carduri să fie eligibili pentru sisteme electronice de remitere care vor stimula dezvoltarea economică şi prosperitatea din ţările care fac parte din INTERPOL”, a conchis secretarul general, Noble.

Printre vorbitorii principali de la forumul ID WORLD s-au numărat Ministrul de Interne al Pakistanului, Rehman Malik, vicepreşedintele pentru integritate al Băncii Mondiale, Leonard McCarthy, şeful Departamentului pentru Relaţii Externe al Comisiei Europene, Direcţia Generală de Afaceri Interne, Luigi Soreca, şeful Departamentului de identitate al Emiratelor Arabe Unite, Ali Al Khouri şi Tariq Malik de la Autoritatea naţională pentru baze de date şi înregistrare din Pakistan.

Cand nu e terorismul, sunt fraudele, cand nu sunt fraudele, e imigratia, cand nu e imigratia, e eradicarea coruptiei si dezvoltarea economica. O plaja larga si in extindere a motivelor pentru care autoritatile militeaza pentru introducerea sistemelor de identificare electronice, bazate pe informatii biometrice si centralizate in baze de date mondiale. Printre astfel de propuneri, pur politienesti, se numara si cea de sus, venind, e drept, chiar de la un reprezentant al politiei – INTERPOL.

La fel de ingrijoratoare este si cealalta tendinta, de data aceasta manifestata la nivelul de jos al societatii, in care oamenii, de bunavoie si nesiliti de nimeni, renunta la viata privata si isi expun datele personale si chiar si propria viata pe internet, in retelele de socializare.

Detalii despre aceasta tendinta se pot afla aici: Articolele saptamanii: DESPRE OMUL “TRANSPARENT”, PERMANENT OBSERVAT, CONTROLAT SI DEPERSONALIZAT AL BIG BROTHERULUI DIGITAL

Legaturi:


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “CARD ELECTRONIC DE IDENTITATE CU VALABILITATE GLOBALA PENTRU IMIGRANTI. O propunere a sefului Interpol

  1. A nu se uita, că Interpol este o organizaţie poliţienească privată. Bunăoară precum este Fed-ul. Oare cui aparţine??

  2. Pingback: FRANTA: carte de identitate cu doua cipuri si baza de date cu TOATE datele BIOMETRICE ale cetatenilor - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare