UPDATE: Cseke cere incetarea protestelor (sugerand interese oculte) si contra-ataca murdar/ Atitudine sfidatoare a ministrului sanatatii: INTERNAREA IN SPITALE E SPORT NATIONAL…

13-04-2011 4 minute Sublinieri

Închiderea spitalelor este o măsură nepopulară, dar care trebuia luată, susţine ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Şi pentru a-şi susţine punctul de vedere a făcut publice câteva fotografii cu o pacientă care avusese un accident vascular cerebral şi care prezenta răni grave pe corp ca urmare a imobilizării pe termen lung la pat, fără a primi îngrijirea medicală potrivită. Şeful de la Sănătate a declarat că femeia era internată de 32 de luni în Centrul de Sănătate Băneasa, din judeţul Constanţa, iar răni de o asemenea gravitate puteau fi făcute în patru – şase luni de imobilizare. Mai multe poze aici.

“Astăzi nu vă prezint indicatori sau cifre. Vreau să vă arăt imagini pentru a vă arăta şi demonstra cum erau trataţi pacienţii în spitale. (…) Şase luni a fost imobilizată fără să-i pese cuiva. Ca bolnav cronic, trebuia internată 50 de zile. Nu doar că au ţinut-o degeaba, dar au îmbolnăvit-o şi de altceva”, a declarat ministrul Cseke Atilla.

Ce ar trebui să facem cu acest sistem? Să luăm măsuri radicale sau să păstrăm asemenea cazuri? Oamenii mor cu zile, măcinaţi de răni. (…) Cine îşi asumă suferinţa acestei femei? Un om responsabil trebuie să ia măsuri”, a mai spus Cseke Atilla.

Nota noastra: Halal responsabilitate! Starea spitalelor e precara si bolnavii sufera? Se desfiinteaza! Doar ca domnu’ ministru uita sa ne spuna ca desfiintarea se repercuteaza nu doar asupra spitalor, ci si asupra bolnavilor. E drept ca e mai comod sa eliminam bolnavii din ecuatie decat bolile.

  • Realitatea.net:

Cseke: Cei care scot lumea în stradă la spitale să înceteze cu astfel de manifestări

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a sugerat, miercuri, că oamenii ieşiţi în stradă să protesteze faţă de închiderea unor spitale sunt împinşi în faţă de persoane la care face apel să înceteze cu “astfel de manifestări”.Apelul ministrului, făcut în cadrul unui briefing de presă, vine după ce peste 200 de oameni din Buftea-Ilfov au declanşat, marţi seară, un protest spontan în faţa spitalului din localitate, aflat pe lista celor 67 de unităţi sanitare cu paturi care, de la 1 aprilie, nu mai primesc finanţare de la casa de sănătate.

Cseke nu a precizat la cine se referă atunci când afirmă că protestatarii de la spitalele închise nu ar fi ieşit în stradă din proprie iniţiativă. “Eu, poate, voi mai fi ministru o zi, două sau mai multe, însă toţi vom ajunge, la un moment dat, pacienţii acestui sistem”, s-a rezumat să mai spună demnitarul.

În acelaşi context, pentru a justifica, o dată în plus, măsura închiderii sau reprofilării celor 67 de unităţi sanitare, ministrul Sănătăţii a dat exemplul unei femei de 67 de ani care a fost internată timp de 32 de luni la spitalul din Băneasa-Constanţa şi care, din cauza faptului că nu ar fi primit îngrijire adecvată, a făcut escare de gradul IV. “Centrul de sănătate a îmbolnăvit-o, pentru că nu a fost îngrijită cum trebuie. Era mai bine să rămână acolo sau să fie transferată într-o unitate sanitară judeţeană?“, a spus Cseke despre bătrâna care a fost internată la spitalul din Băneasa cu diagnosticul accident vascular cerebral.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că va sesiza Colegiul Medicilor în legătură cu cazul femeii de 67 de ani şi că va dispune controale ample în toate spitalele din ţară, pentru depistarea eventualelor alte situaţii similare. La 7 aprilie, un bărbat de 60 de ani din Băneasa-Constanţa, care avea probleme cardiace grave, a murit în timp ce era transportat spre Spitalul Judeţean Constanţa. Ministrul Sănătăţii a spus că pacientul nu putea fi salvat chiar dacă unitatea sanitară din Băneasa ar fi fost deschisă.

Cseke: Ştiţi că în România internarea în spitale este un sport naţional?

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat în cadrul emisiunii “Test de stres” de la Realitatea TV că dacă mâine s-ar deschide 300 de spitale în România, toate ar fi pline de pacienţi (…)

Dacă mâine se deschid 300 de spitale în România, şi credeţi – mă că ştiu ce spun, toate spitalele se vor umple pentru că managementul are interesul să umple spitalele de pacienţi, pentru că o parte a personalului medical are interesul să interneze. Ştiţi dumneavoastră că în România este sport naţional internarea în spitale? Suntem pe locul 2 în Europa la numărul de internări”, a declarat marţi seara, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla la Realitatea TV.

El a mai spus că nu înţelege de ce acum, când în momentul în care se face o reformă, “ne-am trezit că toate spitalele funcţionează bine”.

Ministrul a apărat decizia de desfiinţare a câtorva zeci de unităţi medicale: “La 31 martie, cu o zi înainte de a nu mai fi finanţate aceste spitale, în 35 dintre cele 67 de spitale nu mai erau pacienţi, aceştia erau redistribuiţi, externaţi sau transferaţi. Şi vă mai dau o cifră, ştiu că o să supăr. 90% dintre pacienţii din aceste spitale au fost lăsaţi să plece acasă, pentru că nu mai aveau nevoie de îngrijiri medicale. Doar 10% dintre ei au necesitat să fie transferaţi. Totuşi, eu cred că este un indicator care trebuie să ne dea de gândit. Ce fel de îngrijiri medicale aveam la aceste spitale, dacă numai 10% aveau nevoie în continuare de îngrijiri medicale”, a spus ministrul Sănătăţii.

SONDAJ IRES. Ce spun românii despre desfiinţarea spitalelor: Avem prea puţine, nu prea multe

Cei mai mulţi dintre români cred că decizia Guvernului de a desfiinţa câteva zeci de spitale este proastă şi că hotărârea a fost luată fără o analiză asupra impactului pe care aceasta îl produce în zonele afectate. Majoritatea românilor cred că decizia Guvernului de a desfiinţa mai multe zeci de spitale este una foarte proastă, arată datele unui sondaj realizat de Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES). Conform studiului, 57% din cei care au răspuns chestionarului spun că decizia Guvernului este foarte proastă, 28% că este proastă, faţă de doar 12% care laudă desfiinţarea spitalelor. De altfel cei mai mulţi dintre cei chestionaţi cred că desfiinţarea instituţiilor medicale nu este necesară – 73%.

Părerile sunt împărţite atunci când vine vorba de transformarea spitalelor în cămine de bătrâni: 46% spun că este un lucru bun, 46% spun că este un lucru rău. Majoritatea celor care au răspuns chestionarului IRES – 75% cred că spitalele au fost desfiinţate fără grija ca această decizie să nu afecteze asistenţa sanitară din zonă. 62% dintre români cred că România are prea puţine spitale

Medicii români sunt prost plătiţi şi prea puţini

Românii cred că medicii români sunt prost plătiţi – 83%, că personalul medical este insuficient – 81% şi că afirmaţia potrivit căreia personalul medical este prost pregătit este falsă – 58%.

Atunci când sunt întrebaţi unde ar prefera să fie trataţi, dacă ar avea bani, populaţia alege un spital din străinătate – 49%, un spital din România – 46%. Studiile IRES au fost realizate la începutul acestui an, dar şi în 2010, au avut eşantioane cuprinse între 1000 şi 2000 de persoane şi marje de eroare între +-2,2% şi +-3,1%, prin metoda CATI.

  • Antena3:

Spitalele închise de Ministerul Sănătăţii, redeschise din mila oamenilor şi a ONG-urilor

Închise prin hotărârea Ministerului Sănătăţii, redeschise prin voia localnicilor. Oamenii din Codlea şi Bălceşti pot respira uşuraţi pentru că au din nou unde să se trateze.  Spitalul din Bălceşti, judeţul Vâlcea, a fost redeschis voluntar, iar fundaţii din Marea Britanie şi Statele Unite vor să ofere donaţii financiare pentru a suporta medicamente şi salariile personalului medical.

Primarul din Bălceşti spune că fundaţii din Statele Unite şi din Marea Britanie şi-au manifestat intenţia de a dona bani pentru medicamente şi salariile personalului voluntar. Situaţia rămâne însă neschimbată în cazul Centrului de Patologie Neuro-Musculară din Vâlcele, Covasna. Asociaţia Distroficilor protestează în continuare faţă de decizia Ministerului Sănătăţii, care a închis acest centru specializat. Localnicii din Codlea au reuşit să redeschidă o linie de gardă la spitalul pe care Ministerul Sănătăţii hotărâse să îl închidă, transformându-l în azil de bătrâni, după ce protestul lor a blocat circulaţia pe DN1. În numai patru ore de la redeschidere spitalului, 13 cazuri grave au ajuns la urgenţe. Pentru două dintre persoanele ajunse la spital, intervenţia a însemnat diferenţa între viaţă şi moarte.

Protest spontan la spitalul din Buftea

Aproximativ 200 de persoane protestează la Buftea, în faţa spitalului din localitate, faţă de decizia de desfiinţare a unităţii, cerând redeschiderea acesteie, informează Mediafax. Protestul este organizat în contextul în care Consiliul Judeţean Ilfov a decis, cu unanimitate de voturi, ca spitalele din Periş şi Buftea să fie redeschise ca secţii externe ale Spitalului Judeţean Ilfov şi au cerut Ministerului Sănătăţii să avizeze favorabil soluţia adoptată.

Deşi unitatea a fost închisă la începutul acestei luni, ambulanţele aduc în continuare pacienţi la spitalul din Buftea. Un grup de medici şi asistente a decis că nu pot lăsa oamenii care au nevoie de îngrijire fără tratament. Conform personalului medical, Spitalul Maria Burghele din Buftea este dotat cu aparatură performantă şi poate face faţă solicitărilor.


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “UPDATE: Cseke cere incetarea protestelor (sugerand interese oculte) si contra-ataca murdar/ Atitudine sfidatoare a ministrului sanatatii: INTERNAREA IN SPITALE E SPORT NATIONAL…

  1. Chestia cu “sportul national” e chiar adevarata,f.f. multe internari nu sunt justificate,cateva spitale chiar trebuiau inchise dar e nevoie si de pachetul minimal de servicii si de finantare mult mai consistenta decat acu.

  2. @popescu ion:

    Pana la urma este vorba despre doua conceptii. Una cinica, in care, pornind de la o prejudecata raskolnikov-iana, urâm tot ‘batranetul’ si bolnavii astia care ne consuma aerul, mancarea, spatiul si spitalele si i-am vrea morti mai repede, si una fireasca, in care dam dovada de omenie. Nu e mare filosofie si nici mare statistica. Ca se fac si abuzuri, risipe si cheltuieli aiurea in unele locuri nu negam… dar asta nu aduce nicio justificare pentru taierile facute la gramada, fara a pune nimic in loc… decat moartea. Inca de anul trecut, pana sa se faca vreo comasare, desfiintare sau reducere de paturi, deja incepuse sa devina o situatie frecventa refuzul internarilor – chiar si al gravidelor care urmau sa nasca! – pe motiv de lipsa de locuri, si al rapidelor externari ale bolnavilor nevindecati! Daca traim in Romania si avem oarece legaturi cu OAMENI, cam stim cum sta treaba dincolo de cifrele FMI. Si sta dramatic. Sub semnul lui “scapa cine poate”, cine are bani, relatii si… sanatate!

  3. http://www.antena3.ro/romania/acte-normative-pentru-bunastarea-pasarilor-si-a-porcilor-animalele-vor-dormi-cu-lumina-aprinsa-video-97940.html

    Se gasesc bani pentru bunastarea porcilor, cand vine vorba de DATORIA fata fratii mai mici ai lui Hristos, nu se gasesc.

  4. mda… ministrul asta cu soriciul gros chiar crede ca avem spitale mai ceva decat hotelurile de 5 stele, iar romanii nostri abia asteapta sa-si faca concediul acolo, ba chiar fac rezervari cu 2 luni inainte.
    Ma tot intreb de ce nu a facut el un pic de sport (chiar are nevoie), sa intre intr-un spital obisnuit, sa vada cati bolnavi amarati stau inghesuiti acolo, sa se uite cu atentie la ei si SA VADA ca aceia chiar sunt bolnavi, operati, raniti, etc; SA VADA ca ei chiar au nevoie sa fie tratati intr-un spital.
    Nu imi pot imagina ca cineva chiar nu are treaba acasa si da o fuga pana la spital sa se interneze pentru a mai schimba o vorba cu vecinul de pat, putand sa inspire cu nesat aerul cu miros de medicamente, de varza si de fecale, iar in cele din urma flamand dupa atata sport national si aer parfumat sa manance cu pofta o lingura de zeama lunga.
    Banuiesc ca daca e ministru stie ce spune, de unde rezulta ca Romania e tara cu spitale de lux in care orice om din lume tanjeste sa ajunga asaaa… din pura placere… ca un simplu sport

  5. @emanuela:

    Foarte bine punctat…

  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: SA-I DEZBRACAM PE CEI GOI. Despre gaunosenia discursurilor “de dreapta” cu care e justificata “austeritatea” si despre cum santajeaza ministrul Cseke spitalele desfiintate folosi
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Presedintele nimicirii Romaniei ne “promite” referitor la “reforma” desfiintarii spitalelor “E doar inceputul!”… Basescu a mai anuntat, simbolic, de la Covasna, REVIZUIREA CONSTITUTIE
  8. parerile sunt impartite, sunt fel si fel de cazuri, de la bolnavi inchipuiti care-si fac ,,stagiul” prin spitale, pentru a putea obtine pensionari pe caz de boala, deh munca e grea, lenea e sport national, soi pina la oameni imbolnaviti de prea mult efort, de la imbolnaviri profesionale, pina la boli autoprovocate, aici un exemlu concret : un tanar de 25 ani e adus la spital cu o taietura infectata la picior , si cere sa-i fie amputat piciorul, medicii il opereaza si-l trateaza si-i salveaza piciorul ranit, cand isi revine dupa anestezie tanarul e furios, un alt bolnav din salon il intreaba care-i cauiza de e furios , l-a suparat vreo asistenta, vreun medic , sau nu a fost bine ingrijit, la care tanarul ranit raspunde ; trebuiau sa-mi taie piciorul, asa aveam viitorul asigurat, ca cersetor infirm aveam asigurat milionul cel putin pe zi, fara munca, asa trebuie sa muncesc, si mie nu-mi place ! la asa raspuns, tatal meu care era pacientul vecin din salon a ramas fara cuvinte ! ce e rau! este ca oameni cu adevarat bolnavi, care au nevoie de ajutor nu au posibilitate la aceste servicii medicale, locul in spital fiind ocupat de altii care sunt doar inchipuiti, vin la spital ca sa plece de acasa, unii care sunt adusi de copii sau rude ca sa scape de ei si grija lor ! scandalagii care se bat la bautura, isi sparg capetele sau se taie cu cutite si sunt adusi la spital ca sa fie ,,reparati ” de doctori, si care culmea ! nu platesc asigurari sociale ! medicul prin juramantul sau e dator sa primeasca si sa trateze pe toti cei ce-i cer ajutorul 1 dar pentru asta trebuie sa existe si spitale, clinici si medicamente !

  9. @elena:

    De la doua trei cazuri nu se poate extrapola si crea o adevarata acuza nationala – lenea, sport national, internarea nejustificata, sport national. In mod ”ciudat”, altii care au facut experienta spitalelor nu au gasit deloc bolnavi inchipuiti. Ci doar o acuta lipsa de personal, cozi imense (inclusiv la urgente), lipsa de instrumente…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare