Si-au ucis marioneta? BARACK OBAMA RAPORTEAZA O “VICTORIE ISTORICA” IMPOTRIVA TERORISMULUI: UCIDEREA LUI OSAMA BIN LADEN! Al-Qaeda amenintase deja cu “iadul atomic” in Europa in caz de capturare a lui Osama… ERA NEAPARAT NEVOIE DE RELANSAREA RASUFLATEI “AMENINTARI A TERORISMULUI” SI DE O NOUA JUSTIFICARE A ALTOR MASURI DE SUPRAVEGHERE GLOBALA?

2-05-2011 11 minute Sublinieri

UPDATE: Si taaaare s-au mai grabit americanii sa scape de cadavrul sau, in loc sa-l arate lumii intregi ca pe un “trofeu” demn de lauda… DE CE OARE?

Oricat ar parea de incredibil, americanii l-au si “inmormantat” (!) in mare la cateva ore de la pretinsa ucidere. I-a cuprins, pasamite, o grija subita pentru respectarea “traditiei musulmane”, traditie… care nici nu exista! (vezi mai jos)

Cum s-ar explica, chipurile, “prinderea” si “uciderea”, in sfarsit, a “teroristului” no. 1 al planetei, Osama bin Laden sau, mai exact, evenimentul mediatic spectaculos anuntat prin chiar vocea presedintelui Obama, a acestei “victorii istorice“, la aproape 10 ani de la faimoasa si sinistra inscenare mondiala de la 9.11?

In primul rand, aceasta ucidere  poate reprezenta o noua etapa in scenariul “luptei contra terorismului”, avand in vedere ca mass-media a avut grija sa ne aminteasca amenintarile pe care fantoma Al Qaeda le adresa lumii – folosirea bombei atomice in Europa. S-or fi gandit ”baietii” ca e cazul sa furnizeze inca un pretext ideologic (mult spus ideologic, dar, in fine…) pentru razbunari teroriste, radicalizarea gruparilor musulmane si a ”conflictului civilizational” arabo-occidental. Mai ales ca revolutiile arabe facusera ca gruparile radicale sa fie concentrate pe propriul teritoriu musulman. De acum au un pretext pentru reluarea ”ofensivei” in afara. Uciderea unei figuri mitologice ca a lui Osama poate functiona, pentru gruparile musulmane care si-au facut din el un idol (si sunt si din acestea), drept catalizator pentru mobilizare, mai degraba decat ca element destabilizator. Mai ales daca si serviciile secrete americane isi dau in mod generos concursul…

In al doilea rand, pare a fi o lovitura de imagine pentru Obama, in contextul pregatirii pentru urmatoarele alegeri prezidentiale. Fara succese de raportat pe plan economic, unde lucrurile se inrautatesc, fara evolutii pozitive pe plan diplomatic, se recurge pentru refacerea popularitatii acestuia la aceleasi arme cinice de marketing politic: folosirea capacitatii sale de actor bun (chiar de stand-up comedy, cum e cazul aici) si repurtarea unor “glorioase” victorii simbolice. Si ce putea fi mai spectaculos decat uciderea lui Osama? Insa asta este, pentru noi, ceva secundar. Oricum marionetele instalate ca presedinti nu sunt de neinlocuit, desi, desigur, unele pot fi mai utile decat altele in ‘servirea cauzei’…

Mai degraba ne temem sa nu fie acest moment, foarte probabil indelung pregatit, judicios premeditat, unul de rascruce pentru istoria lumii, in sensul prilejuirii a noi “mega-atentate teroriste”, sub pretextul “razbunarii” marelui lider (de fapt marioneta veche a CIA), care sa declanseze un lant de evenimente catastrofale, inclusiv mult-amanatul mare razboi? Iata deja, apar si primele semnale in acest sens: Interpolul avertizeaza asupra posibilitatii unui “risc terorist mai ridicat”…

Intr-un comunicat, organizatia apreciaza ca uciderea lui bin Laden creeaza “un risc terorist mai ridicat din partea al-Qaeda sau a teroristilor care se inspira din al-Qaeda”.

“Teroristul cel mai cautat din lume nu mai este, dar moartea lui bin Laden nu inseamna disparitia organizatiilor afiliate al-Qaeda sau inspirate de al-Qaeda, care continua si vor continua sa se implice in atacuri teroriste in intreaga lume”, sustine secretarul general al Interpolului, Ronald Noble.

“Trebuie deci sa ramanem uniti si concentrati asupra cooperarii si a luptei in care ne-am angajat, nu doar impotriva acestei amenintari mondiale, ci impotriva terorismului comis de orice grupare”, adauga el.

Iar CIA avertizeaza: E “aproape sigur” ca al-Qaeda va incerca sa il razbune pe Bin Laden

Domnul sa ne apere!

Evolutiile urmatoare vor aduce mai multe informatii despre semnificatia acestui eveniment.

PS: In orice caz, ceea ce e relevant in acest moment e faptul ca s-a decis declansarea acestui eveniment mediatic al uciderii unei figuri aproape mitologizate. Vedem deja ca mass-media este total acaparata de subiectul terorismului, fara sa aiba cea mai mica tresarire de abordare critica, in ciuda faptului ca informatiile oficiale sunt penibil de contradictorii si necredibile. Tema monopolizeaza deja agenda publica. Deja s-a uitat de toate celelalte teme, mai ales de cele reale, cum ar fi cele social-economice. Va urma sa vedem de ce anume s-a lansat filmul ”They kill Osama”.

Ultimul Fake (confirmat ca atare)

“Era, într-adevăr, o fotografie falsă. Ea a circulat, deja, pe Internet, în 2009”, a declarat Rana Jawad, directorul Biroului din Islamabad al Geo TV, un post de televiziune popular în Pakistan. “Am precizat, difuzând-o, că nu poate fi, pentru moment, autentificată. Ulterior, am putut face verificări şi am retras-o de pe post”, a conchis el.

Nota: Prin urmare, nici nu mai exista, se pare, vreo proba disponibila pentru public cum ca, intr-adevar, cel impuscat azi ar fi fost chiar Bin Laden… Trebuie doar sa-l credem pe cuvant pe Obama 🙂 Dvs. puteti?

Taman când se plângea că-l doare pe la şolduri tot iscălind răspunsurile către rudele nefericiţilor pieriţi la 11 septembrie, pateticul Obama a liniştit omenirea: Bin Laden a mierlit-o ! Cam era cazul să-l lichideze, maurul îşi făcuse datoria. Cu vârf şi-ndesat, nu oricum ! Pe seama aliatului de altădată, America s-a înarmat dement şi s-a aşternut pe ascultări telefonice în neştire, ignorând orice drept fundamental al omului. Osama a permis SUA s-o ia razna şi să-şi uite menirea legendată. Cât talibanul a existat, totul îi era permis “Marelui Licurici”. Un pretext ideal pentru aşa-zisele acţiuni antiteroriste, în realitate sinistre războaie de cucerire a spaţiilor interesante geo-strategic şi economic. Trebuia găsit ceva, iar talibanul hoinar inventatu-s-a la ţanc, mai ales că fusese instruit chiar în cazarmele americane. Serviciile secrete l-au tot plimbat prin grotele afgane şi pakistaneze, intoxicându-ne cu abilităţile hiperbolizate ale binladenului cu douăsprezece vieţi. Niţică spaimă, suspans cu ghiotura, ca la Hollywood, că, deh, reţeta n-a dat greş până acum. America nu se poate dezbăra de clişeul soldatului eroic şi glorios,de “Rambo” musculos şi nătâng, adulat de poporul mcdonaldizat. Pulverizarea duşmanului sovietic a descumpănit teribil administraţia cinematografică de la Washington. Dispariţia rivalului de-o viaţă a lăsat-o fără pretextul ideal scornit să ascundă odioasa cursă a înarmării. Preţul nebunescului scenariu a fost contabilizat la pierderi planificate, de unde şi cinicul concept al “victimelor colaterale”. Dis-de-dimineaţă, la noi, Barack cel Viteaz şi-a dres vocea de actor bollywoodian şi a pus capăt unei telenovele dezgustătoare, lungi cât filmul ăla interminabil, “Tânăr şi neliniştit”. Care devenise plictisitor şi pentru ei, stăpânii discreţionari şi înfumuraţi ai Planetei. Probabil că e nevoie de o repliere rapidă a politicii de forţă practicată dintotdeauna de “jandarmul mondial”. Nu de alta, dar China creşte într-un an cât alţii în zece, başca pretenţiile ei hegemonice. Aşadar, viitorul balaur al Făt-Frumosului de dincolo de Ocean va avea ochii oblici, moda turbanului taliban apunând deja… Pe de altă parte, sondajele nu sunt deloc favorabile preşedintelui democrat, iar criza e departe de a se fi sfârşit. Urmează, bănuiesc, măsuri drastice de austeritate şi ce se nimerea mai bine decât o diversiune osamică ?! Leşul demonului va fi plimbat pe străzi în vaierul mulţimii, antropologii şi medicii legişti îi vor confirma identitatea în show-uri lacrimogen-patriotice, astfel încât recesiunea să treacă în plan secund. Timp în care industria de armament a yankeilor îşi va suplimenta cota de moarte, apărând, chipurile, pacea internaţională. God save, America !

(…) Sigur ca Obama, actual suprem dregator peste CIA n-ar fi riscat sa-l aduca in fata unei instante pe Osama, fost om cu acte si cu fapte al CIA. Dupa ce l-au cautat asiduu zece ani prin toate cotloanele planetei, fara niciun succes, pana la urma l-au depistat intr-o vila din Pakistan. Nu tu grota in munti, nu tu vagauna sihastra intr-un peisaj solitar, ci fix o Pipera pakistaneza unde nenorocitul se lafaia. Incantati de aceasta descoperire fabuloasa, epocala, o victorie suprema a intelligence-ului american (i mean it’s like you know), l-au impuscat repede in cap: poooooc. I-au facut niste analize ADN ca sa dovedeasca lumii si l-au aruncat in mare. (…) De fapt singurul argument ca Osama era in viata dar a fost killarit de americani e afirmatia lui Obama. Doar nu minte presedintele american. Si va rog sa nu va ganditi la armele de distrugere in masa ale lui Saddam invocate de Georgel, precedentul cel mai puternic om al planetei. Si nici la pozele cu niste tevi de apa calda, facute tot cu telefonul, aduse ca argument suprem de un inalt oficial american pentru iminenta invaziei irakiene. Indiferent cum stau de fapt lucrurile acum sau cum au stat acum zece ani, un lucru mi se pare evident: nu a intrat in Pentagon niciun avion. Nici vorba. Ce s-a intamplat de fapt cu avionul si cu oamenii aia nu vom afla probabil niciodata.(…)

 • Hotnews: 

Barack Obama: Lumea este mai sigura, este un loc mai bun dupa moartea lui Osama bin Laden

Motivul pentru care administratia Obama nu ar vrea sa publice fotografiile cu cadavrul lui bin Laden: Sunt groaznice

Scufundarea cadavrului lui Osama bin Laden in mare, contrara traditiei – Moscheea din Paris

Marea Moschee din Paris si-a exprimat, luni, nedumerirea cu privire la informatiile difuzate de presa, potrivit carora cadavrul lui Osama bin Laden a fost scufundat in mare, apreciind ca acest lucru “este total contrar regulilor sfinte ale Islamului”, transmite AFP.

Potrivit canalelor de televiziune americane CNN si MSNBC, trupul neinsufletit al lui Osama bin Laden a fost aruncat in mare, intr-un loc neprecizat, funeraliile respectand traditiile musulmane.

O sursa din anturajul lui Dalil Boubakeur, rectorul Marii Moschei din Paris si fost presedinte al Consiliului francez al cultului musulman, s-a declarat “foarte surprinsa” de aceste informatii, care “trebuie sa fie verificate”.

Sursa a subliniat ca, potrivit traditiei musulmane, “corpul unui defunct trebuie mai intai spalat cu apa si sapun, apoi numai cu apa limpede, iar in final cu apa amestecata cu camfor, inainte de a fi infasurat in trei bucati de panza”.

“Inhumarea se face in pamant, fara sicriu. Trupul neinsufletit trebuie amplasat paralel cu Mecca, capul defunctului usor intors spre dreapta, pentru ca fata acestuia sa fie indreptata spre Kaaba, sanctuarul sfant al Mecca”, a explicat sursa.

Nicio confirmare oficiala a scufundarii in mare a cadavrului lui bin Laden nu a fost facuta pana acum. “Ne asiguram ca trupul sau este tratat in acord cu practica si traditia musulmana. Este un lucru pe care il luam foarte in serios”, a declarat un inalt oficial din cadrul administratiei americane.

Potrivit The Guardian, trupul lui bin Laden a fost scufundat in mare pentru a se evita transformarea mormantului acestuia in loc de pelerinaj, asa cum s-a intamplat in cazul lui Sadam Hussein.

 

Graba şi modul în care americanii au scăpat de cadavrul lui Osama sunt, în parte, justificate. Din clipa morţii sale (de care, tocmai din cauza acestei precipitări, mulţi încep să se îndoiască), Osama bin Laden e considerat oricum un martir de către cei care i-au fost alături. A fost aruncat în mare pentru că s-a dorit ca mormântul lui să nu se transforme în loc de pelerinaj. [incredibil argument: ca si cum nu ar fi putut fi pastrat intr-o locatie strict secreta!, n.n.] De altfel, într-un timp atât de scurt, cerut de ritul musulman, e greu de crezut că s-ar fi găsit o ţară care să se ofere să-l preia. Patria lui natală, Arabia Saudită, a refuzat acest lucru (de altfel, în 1994, guvernul saudit i-a retras cetăţenia, i-a blocat conturile bancare, ba chiar familia lui s-a grăbit atunci să-l renege, ca să-şi poată continua afacerile prospere).

Toate demersurile legate de înmormântare trebuie să se petreacă, la musulmani, în 24 de ore. Decedatul este mai întâi spălat cu mâna dreaptă (cel care efectuează această operaţiune îşi leagă stânga, considerată necurată). Dacă nu există apă, “spălarea” rituală se face cu pământ. Procesul se desfăşoară cu multă atenţie, pentru ca trupul neînsufleţit să nu fie în niciun fel lezat. Apoi trupul este înfăşurat într-un giulgiu (kefen) alb, de preferat acela cu care şi-a făcut pelerinajul la Mecca. Excepţie fac martirii, care sunt înmormântaţi cu hainele lor. Un imam stă la capul defunctului (dacă e bărbat) sau la mijloc (dacă e femeie). Acesta recită tekbir-ul (rugăciunea de înmormântare) de patru ori, împreună cu cei prezenţi. La al treilea tekbir, se spune că vin cei doi îngeri ai morţii, Munkar şi Nakir, ca să-i pună celui ce nu mai este trei întrebări: Cine e Dumnezeul tău? Care e credinţa ta? Cine e profetul tău?

E obligatoriu ca sicriul să fie transportat de cel puţin patru persoane, care susţin cele patru colţuri. Decedatul se pune în groapă (care e adâncă cât o jumătate de stat de om), cu picioarele înainte şi se aşază cu faţa spre Mecca. Mâna dreaptă i se pune sub obrazul drept, să pară că doarme. Morţii nu se pot îngropa înainte de răsăritul soarelui, nici când soarele e la amiază, nici când apune.Iată de ce a “aşeza” un mort în apă e neobişnuit în ritualul musulman (unde fiecare regiune are, altfel, specificul său în ce priveşte funeraliile, fără însă să se abată de la principiile înşirate mai sus).

Americanii susţin că au respectat tot acest ritual înainte de a-l arunca în mare pe Osama bin Laden. Dacă luăm în considerare însă fusul orar şi estimăm durata operaţiunii, sunt motive să credem că s-a cam sărit peste etape. Nu vom afla niciodată dacă bin Laden pluteşte către Judecata de Apoi cu faţa spre Mecca…

 • Ziua veche:

Osama bin Laden împuşcat în cap (FOTO)

Pe internet au apărut imagini preluate de la televiziunile pakistaneze cu presupusul cadavru al lui Osama bin Laden care a fost împuşcat în cap.

 

 

 

 

Deocamdată nu există nici o confirmare oficială a veridicităţii imaginilor.

Photo released of Osama bin Laden‘s dead body. In an image made from Express TV video, bin Laden’s body is seen in Islamabad, Pakistan, on Monday, May 2, 2011.

Osama bin Laden, înmormântat în mare

Cadavrul lui Osama bin Laden a fost înmormântat în mare, trupul său neînsufleţit fiind tratat potrivit tradiţiei islamice, a declarat un oficial american pentru CNN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osama bin Laden, înmormântat în mare externe

 

 

Cadavrul liderului Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost identificat cu ajutorul recunoaşterii faciale şi altor metode, a declarat un alt oficial american, pentru acelaşi post de televiziune. Oficialul a declarat că era clar pentru forţele de asalt că acest cadavru se potriveşte descrierii lui Osama bin Laden, dar au folosit “tehnica recunoaşterii faciale, între altele, pentru confirmarea identităţii” acestuia. Un oficial din cadrul serviciilor de securitate a declarat că au existat confirmări multiple că acest cadavru este al lui bin Laden. El nu a putut preciza însă dacă au fost efectuate teste ADN.

Clădirea de trei etaje din Abbotabad unde a fost localizat Osama bin Laden se află la circa 100 de kilometri de Islamabad, au declarat surse oficiale americane, precizând că operaţiunea s-a soldat şi cu moartea altor patru persoane, relatează CNN, citat de Mediafax. “O echipă americană redusă” a fost implicată în operaţiunea de la Abbotabad, au precizat sursele citate, fără a putea confirma prezenţa unor membri ai forţelor armate la faţa locului. O altă sursă oficială a precizat că bin Laden a opus rezistenţă şi a fost ucis într-un schimb de focuri. O sursă din cadrul Congresului american a declarat că liderul terorist a fost împuşcat în cap.

*

 • Hotnews:

CIA: E “aproape sigur” ca al-Qaeda va incerca sa il razbune pe Bin Laden

Uciderea lui bin Laden: Interpolul avertizeaza asupra posibilitatii unui “risc terorist mai ridicat”

Pe Twitter si Facebook, vestea mortii lui Osama bin Laden nu l-a asteptat pe presedintele Barack Obama

Sohaib Athar – pakistanezul care a relatat in direct, pe Twitter, uciderea lui Osama bin Laden, fara sa o stie

Scufundarea cadavrului lui Osama bin Laden in mare, contrara traditiei – Moscheea din Paris

VIDEO UPDATE Presedintele Obama: Dupa 10 ani de cautari, Osama bin Laden a fost ucis. Este o realizare istorica a SUA

Presedintele american Barack Obama a anuntat luni dimineata, intr-un mesaj pentru natiune, ca liderul retelei teroriste al- Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis in Pakistan si a salutat ajutorul oferit de autoritatile de la Islamabad. Cadavrul sau se afla in custodia trupelor americane.

Anterior, un inalt oficial american declarase sub protectia anonimatului ca Barack Obama va anunta ca liderul retelei teroriste al- Qaeda, Osama bin Laden, este mort.

ora 9:20 SUA au anuntat ca testeaza ADN-ul celui ucis si foloseste tehnici de recunoastere faciala pentru a ii confirma identitatea, potrivit Reuters. Rezultatele vor fi disponibilie zilele urmatoare.

ora 9:03
– Uciderea lui Osama bin Laden de catre fortele americane este “o victorie a tuturor democratiilor care lupta cu acest flagel care este terorismul”, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe, Alain Juppé.

ora 8:50 – Canalele pakistaneze de televiziune arata luni imagini cu un barbat partial desfigurat pe care il prezinta drept Osama bin Laden, ucis in Pakistan, precizand ca nu au fost autentificate. Televiziunile arata si o casa in flacari, la 50 de km nord-vest de Islamabad, cea care fusese atacata in timpul noptii.

ora 8:18 Israelul saluta uciderea lui Osama bin Laden.

ora 8:10Premierul britanic, David Cameron, a declarat ca moartea liderului al-Qaeda Osama bin Laden este “o mare uşurare pentru oamenii din întreaga lume”.

ora 7:52 – Alaturi de bin Laden inca patru persoane au fost ucise duminica in operatiunea trupelor americane de comando impotriva resedintei liderului al-Qaida, aflata la 50 de km nord de Islamabad, au anuntat responsabili americani citati de Reuters.

ora 7:21 – Statele Unite au cerut luni cetatenilor lor aflati in strainatate sa manifeste prudenta pentru ca sunt posibile actiuni “violente anti-americane”, dupa anuntarea mortii lui Osama bin Laden, ucis de trupele de comando americane in Pakistan.

ora 6:56Un responsabil al serviciilor de informatii pakistaneze a confirmat luni pentru AFP ca Osama bin Laden a fost ucis intr-o “operatiune foarte sensibila”, fara a oferi alte detalii.

Intrebat despre o eventuala participare a serviciilor de informatii pakistaneze la operatiune, el a spus doar ca “A fost o operatiune foarte sensibila in natura de informatii”.

ora 6:50Mii de americani s-au strans in fata Casei Albe, dupa anuntul presedintelui american ca bin Laden a fost ucis de catre trupele de comando americane.

Strigand “USA! USA!”, unii flutura drapelul american. Locuitori din Washington s-au adunat spontan in fata Casei Albe pentru a sarbatori uciderea liderului retelei al-Qaeda, responsabil de moartea celor aproape 3.000 de persoane in timpul atentatelor din 11 septembrie 2001, scrie presa internationala.

Reactia fostului presedinte american, George W. Bush: “Aceasta realizare impresionanta marcheaza o victorie pentru America, pentru oamenii care doresc pace in lume si pentru toti cei care au pierdut persoane dragi pe 11 septembrie, 2001.”‘

ora 6:35 – Declaratii ale presedintelui american Barack Obama:

 • In august anul trecut ni s-a oferit o prima pista spre capturarea lui bin Laden. Am reusit sa-l locallizam in Pakistan. Saptamana trecuta am reusit sa-l gasim. Astazi SUA, sub conducerea mea, au reusit sa actioneze impotriva lui dand dovada de profesionalism. Trupele au reusit sa-l ucida pe bin Laden si sa ia cadavrul in custodia SUA.
 • Al-Qaida va incerca sa lupte in continuare impotriva SUA, dar e foarte important de precizat ca SUA nu sunt in razboi impotriva Islamului. Bin Laden a fost un criminal.
 • Americanii simt in aceasta seara satisfactia luptei impotriva terorismului.
 • Vreau sa transmit un mesaj pentru cei care au pierdut apropiati la 11 septembrie 2001: Vom face tot ceea ce ne sta in putinta sa prevenim un alt atac impotriva SUA. Uciderea lui bin Laden este o realizare istorica a SUA.

ora 6:20 – Liderul al-Qaida a fost ucis in apropiere de capitala pakistaneza Islamabad, iar Statele Unite au recuperat cadavrul sau, a anuntat duminica presa americana.

Casa Alba anuntase ca presedintele urmeaza sa se adreseze natiunii duminica seara.

La sfarsitul lunii martie, agentia UPI scria intr-un material ca bin Laden, a iesit din ascunzatoarea sa, in ultima perioada, si se deplaseaza in diferite locuri din Pakistan si Afganistan, el urmarind sa “uneasca” razboiul pe care oganizatia sa terorista il duce impotriva Occidentului cu revoltele din lumea araba ce vizeaza, in principal, regimurile aliate cu Statele Unite.

Al-Qaeda avertizase: O bomba nucleara ar putea fi detonata in Europa daca bin Laden va fi capturat sau ucis

Seicul Khalid Mohammed, creierul atentatelor din 11 septembrie 2001 din SUA, detinut la baza Guantamano Bay, a spus in timpul interogatoriilor ca reteaua terorista al-Qaeda a ascuns o bomba nucleara in Europa pe care o va detona daca Osama bin Laden va fi ucis sau capturat.

Informatiile apar in documente secrete dezvaluite de Wikileaks si citate de mai multe publicatii americane si europene, intre care The Washington Post si The Daily Telegraph. Seicul a avertizat ca Al Qaeda va declanşa un adevarat “iad atomic în Europa“. Potrivit Globalsecurity.org, Khalid Mohammed era considerat sucesorul lui bin Laden. El se afla la Guantanamo Bay dupa ce a fost capturat de americani la 1 martie 2003, tot in Pakistan.

Daveed Gartenstein-Ross, expert in contraterorism: Moartea lui Osama bin Laden e o lovitura enorma pentru Al-Qaeda, insa nu ucide reteaua terorista

*

UPDATE (Gandul):

UPDATE 10.44 Preşedintele Afganistantului, Hamid Karzai, a declarat că speră că lumea nu crede că ţara lui este “un loc al terorismului”. “Dacă trupele internaţionale sunt cu adevărat aliaţii afganilor, acum ar trebui să spună că nu a fost o idee bună să omoare atâţia bărbaţi, femei, copii şi bătrâni afgani în ultimii ani, lucru care s-a întâmplat în fiecare zi”, a spus Karzai, citat de CNN.

UPDATE 10.39 Primele reacţii pe forumurile jihadiste, luni, faţă de moartea lui Osama bin Laden, mergeau de la neîncredere la furie, trecând prin ameninţări împotriva Americii, relatează AFP.

“Dacă este adevărat, este un moment de ruşine pentru poporul pakistanez, care nu a reuşit să îl protejeze pe eroul islamului”, se arată într-o intervenţie. “Este o zi neagră pentru noi”, continuă aceasta.

“Dacă Allah o vrea, informaţia este falsă”, scrie un alt comentator pe forum. “Dacă este adevărat, atunci este o catastrofă”, continuă el.

Pe forumul Shumukh al-islam, o persoană a postat mesajul “Leii vor rămâne lei şi vor continua pe urmele lui Osama (bin Laden). Oh, Allah, America nu va cunoaşte securitatea, atât timp cât noi nu o vom cunoaşte în Palestina”.

O altă persoană scrie: “Dacă este adevărat, trebuie să-i mulţumim lui Allah că America nu a fost capabilă să-l captureze viu. Dacă ar fi făcut-o, l-ar fi umilit, ca pe Saddam Hussein (preşedintele irakian îndepărtat de la putere). Cel puţin i s-a împlinit cea mai mare dorinţă, de a muri ca un martir”.

O altă persoană, comentând despre imaginile cu americanii ieşiţi pe stradă la New York şi Washington, afirmă că “aceste (manifestări de) bucurie sunt amuzante. Sărbătoriţi vestea, atât cât doriţi, kuffar (necredincioşilor). Pentru că aveţi doar puţin timp, aici, pe pământ, să o faceţi. Apoi vă veţi confrunta cu realitatea”.

Un alt contributor, incredul, dă asigurări că el crede că “americanii fac acest lucru pentru a avea o scuză bună să părăsească Afganistanul anul acesta”. (Valentin Vidu, valentin.vidu@mediafax.ro)

UPDATE 10.31 Două dintre soţiile lui bin Laden şi patru dintre copii, capturaţi în timpul operaţiunii.

UPDATE 10.23 Cadavrul lui Osama bin Laden a fost aruncat în mare, anunţă un oficial american. El a spus că s-a respectat tradiţia islamică, în ceea ce priveşte cadavrul, dar nu a dat alte detalii.

UPDATE 09.43 Statele Unite au anunţat că alte trei persoane care se aflau în casa din Pakistan alături de Osama bin Laden au fost ucise, printre acestea aflându-se şi unul dintre fiii liderului al-Qaida.

UPDATE 08.30 Casa din Pakistan în care a fost ucis liderul al-Qaida, Osama bin Laden. Clădirea apare cuprinsă de flăcări.

Când l-a anunţat Obama pe George W. Bush că BIN LADEN E MORT

VIDEO: Cel mai important moment din mandatul lui Barack Obama: anunţul că Osama Bin Laden a fost ucis de trupele americane

Americanii au ieşit pe străzi de bucurie, la aflarea veştii că Osama bin Laden a fost ucis. VIDEO din New York şi Washington


Categorii

America, Inscenari, facaturi, Mircea Badea, Opinii, analize, Osama bin Laden, Presa, Teroarea "terorismului", Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “Si-au ucis marioneta? BARACK OBAMA RAPORTEAZA O “VICTORIE ISTORICA” IMPOTRIVA TERORISMULUI: UCIDEREA LUI OSAMA BIN LADEN! Al-Qaeda amenintase deja cu “iadul atomic” in Europa in caz de capturare a lui Osama… ERA NEAPARAT NEVOIE DE RELANSAREA RASUFLATEI “AMENINTARI A TERORISMULUI” SI DE O NOUA JUSTIFICARE A ALTOR MASURI DE SUPRAVEGHERE GLOBALA?

 1. Diversiune… diversiune… totul e o diversiune…
  Nici nu mai contează dacă înregistrările cu ben Laden erau de acum 20-25 ani… de când era pregătită ofensiva împotriva ”teroriștilor antisistem”.
  Iar acum tot ei, ”justițiarii”, vor generaliza atentatele de gen 11.09 ca să poată extinde căutările ”teroriștilor antisistem” în lumea întreagă. Numai așa pot să justifice implementarea în forță a supravegherii generalizate la nivel mondial…

 2. Intamplator, a crescut imaginea dolarului SUA in ochii lumii. Daca ar fi sa speculam pana la capat, am afirma ca e posibil ca bin Laden sa nu fie decat un personaj de hârtie a carui scoatere din sertar si ardere in public sa fie menita redresarii imaginii SUA? zic si eu… 🙂 Nu cred totusi ca ne putem bucura de uciderea unui om, intr-o epoca a carei lozinca este apararea drepturilor omului.

 3. @ Maria:

  Nici nu ar fi speculatie.

  Nici nu ne bucuram, nici nu ne intristam, fiindca totul e numai un teatru macabru pentru prostirea prostimii…

 4. antihristii si_au facut bine temele!mai au putin si vor sustine MAREA TEZA….

 5. “Uciderea (lui BL) este o realizare (istorica)”.

  Aceasta este afirmatia emblematica pentru lumea in care traim, din capitala democratiei si a progresului?

  Trist.

 6. Hristos a inviat!

  Urmariti, va rog, interviul pana la minutul 6.14 …
  http://www.youtube.com/watch?v=oIO8B6fpFSQ&feature=player_embedded

  Mila Domnului peste noi toti!

 7. Osama l-a impuscat pe Obama.
  Pardon!Taman invers, depinde de interesul pe moment. Ironia cea mai mare este ca ii desparte doar o litera.

 8. @ Alexei:

  Asa am crezut si noi… dar pare-se ca totusi s-ar putea sa nu fi fost mai mult decat un act ratat (ramas neobservat si de David Frost).

  Asta neinsemnand ca Osama nu era deja mort. Si, oricum, si daca traia, stim bine cine il proteja si de ce nu era nicidecum “de gasit” cu toti sateltii si cu toate tehnologiile digitale de localizare ultraperformante…

 9. despre “farsa” pixelata, cum de altfel a fost intreaga poveste a acestui “raufacator” .. , permanent am avut de-a face cu un “erou”, un “terorist”, facut numai din pixelii ecranelor si monitoarelor, inca de la nastere si pana la “moartea” si “ingroparea” lui. pentru care s-a si dat toata batalia de dupa 11 sept..

  http://www.gandul.info/international/afp-fotografia-care-prezinta-fata-insangerata-si-tumefiata-a-lui-osama-bin-laden-este-trucata-posturile-de-televiziune-pakistaneze-au-recunoscut-ca-imaginea-este-falsa-8215715

  .

 10. @ acelas:
  Tocmai updatasem si noi…

  @ Costel:
  Multumim!

 11. oricum, si acest “pas” a fost controlat, deliberat facut. Sa induca “lehamitea” si “scepticismul” si fata de acest eveniment, pe langa 11 sept…

  asa incat poate, lumea se va ridica toata “in cuget si simtiri” impotriva esalonului 2 si 3 din randul “elitelor mondiale” vazute, ca sa survina apoi izbavitor la putere esalonul nr1.. si “inscaunarea” .

  (si iata, inca o poza, care poate indica multe “premonitii” .. http://www.gandul.info/international/moartea-lui-bin-laden-pe-twitter-weekendul-asta-zici-ca-e-o-piesa-de-shakespeare-incepe-cu-o-nunta-si-se-termina-cu-moartea-unui-tiran-galerie-foto-8215353 )

  .

 12. Hollywood! Hollywood!Hollywood!

  Adevarul e ca la asta se pricep bine americanii, cu asta si-au facut propaganda si cu asta au manipulat lumea. Au hotarat ca acum e momentul sa iasa BL din scena. Mort sau nu. Rezultatul: mai multi iepuri dintr-un foc!

  “Astazi SUA, sub conducerea mea, au reusit sa actioneze impotriva lui dand dovada de profesionalism.”-campanie electorala Obama.
  Apoi, razboi, implementarea rapida si în forță a unui supracontrol de tip politienesc cat mai eficient si altele, nestiute de noi.

  Mult cinism. Mai invoca si 9/11 cu nerusinarea care-i caracterizeaza, iar pe locul celor doua turnuri gemene ridica acum musulmanii moschee, cu toate aprobarile de la primarie si cu toate actele in regula. Autoritatile americane nu au nimic impotriva. Din cauza asta pastorul Terry Jones a ars Coranul, alegand aceasta forma de protest chiar daca nu rezolva nimic cu asta, iar musulmanii au mai taiat capetele unor crestini prin lume, ca razbunare…si uite-asa circul diavolului continua…

 13. HRISTOS A INVIAT!

  Cu toate stirile mai mult sau mai putin nastrusnice, sa nu uitam ,in aceasta zi a aducerii moastelor Sf. Atanasie cel mare la Constantinopol, sa spunem cateva cuvinte despre “ campionul viteaz al Niceii“,asa cum il numeste Joseph Lebon,el insotind pe Alexandru, Arhiepiscopul Alexandriei, la Sinodul de la Niceea.
  Nascut, se pare ,in anul 295, probabil in Alexandria,si-a inchinat intreaga viata, cu pretul multor suferinte,<> Fiului cu Tatal. Ajuns , dupa moartea lui Alexandru, Arhiepiscop al Alexandriei(328),si-a inchinat intreg zelul sau fierbinte si curajul sau de nebiruit ,apararii dumnezeirii lui Iisus Hristos.El isi dadea seama ca prin aceasta sustinea invatatura despre Dumnezeu cel in Treime,sau cel personal si iubitor,singurul care putea mantui pe oameni de pacat si de moarte ,prin faptul ca Cel aparut in istorie sub numele de Iisus Hristos este Insusi Fiul Tatalui care a asumat umanitatea noastra pentru veci.De asemenea el stia ca fara aceasta invatatura, crestinismul cade intr-una din formele filosofiei panteiste mostenite din antichitatea greaca si imbracate in termenii crestini, ca toate sistemele gnostice constituite in primele secole ale crestinismului,care reduceau toata realitatea la o unica esenta desfasurata in trepte temporale.De fapt prin apararea <>Fiului cu Tatal,Sf. Atanasie a pus capat pentru totdeauna incercarilor gnostice de panteizare a crestinismului.
  In lupta lui hotarata si necurmata pentru afirmarea crestinismului ,Sf.Atanasie a suferit mai multe condmnari si exiluri de catre sinoadele unui episcopat care ,supunandu-se imparatilor din acea vreme , castigati de cativa arieni , adoptau din oportunism,forme mai mult sau mai putin directe de arianism.In astfel de conditii Sf.Atanasie a trebuit sa sufere cinci indepartari din scaunul sau si tot atatea exiluri.
  Primul exil a fost cel din anul 335 ,in urma unei condamnari de catre un sinod din Tyr, care a reusit sa-l convinga pe imparatul Constantin de pretinsa lui dreptate .Din acest exil ,petrecut la Trier in Galia , Sf. Atanasie s-a putut intoarce in noiembrie 337 ,dupa moartea lui Constantin.Dar dupa un destul de scurt timp ,intrigile arienilor din orasul sau de resedinta l-au silit sa plece intr-un nou exil ,locul sau de episcop fiind ocupat de Grigorie de Capadocia.Atanasie a plecat in acest exil in Italia si la Roma.
  Vom trece peste celelalte exiluri si vom ajunge la ultimul exil din timpul domniei imparatului arian Valens care, printr-un decret emis in 3 mai 365,il trimite din nou pe Atanasie in exil,dar de data aceasta el se ascunde intr-o mahala a Alexandriei, unde sta doar patru luni (oct.365- feb.366),pentru ca din cauza unor revolte, Valens este nevoit sa retraga decretul amintit.
  Septagenar fiind ,dar mereu plin de ravna in apararea dreptei credinte,Atanasie continua lupta impotriva arianismului si apararii credintei ortodoxe pana la moartea sa la 3 mai 373.
  In scrierile contra arienilor,sfantul Atanasie arata ca daca Cuvantul intrupat nu este de o fiinta cu Tatal , nu ne poate mantui si nici daca acest Cuvant n-a luat trupul nostru real ,nu ne-a putut mantui de pacat si de moarte.Numai daca Dumnezeu adevarat s-a facut om adevarat ,a putut mantui pe om.Amandoua sunt necesare mantuirii noastre.Desigur ,omul nu intelege nici astazi cum exista Dumnezeu.Dar intrucat existenta lui nu e lipsita de constiinta de la sine si nici de vointa de la sine ,in El constiinta si vointa coincide cu existenta.Iar in vointa constienta a lui Dumnezeu e data si explicarea existentei lumii,deci puterea de a o aduce la existenta si de a o aduce la desavarsire in El.Acum se explica faptul ca lumea si omul nu au puterea de a fi prin ea sau prin el insusi.Dumnezeu fiind desavarsit si nelimitat in putere si fara inceput in constiinta si vointa are puterea de a fi prin el insusi .El este si unitatea desavarsita a existentei infinite,dar si comuniunea desavarsita ,neavand nevoie de nimic altceva pentru a exista si pentru a intelege existenta Sa si pentru a fi fericit ,cum are omul.
  Am folosit mai sus foarte des cuvantul desavarsit,dar vorbind despre Dumnezeu nici nu puteam altfel.Imi permit sa fac o paranteza ,deoarece s-ar putea ca unii sa se intrebe ,pe buna dreptate de altfel,de ce nu a creat Dumnezeu pe om desavarsit. La aceasta intrebare ne raspunde Sf.Irineu,care spune ca omul fiind facut faptura ,nu putea fi desavarsit din primul moment,cand avea numai statut de copil.Unui copil nou-nascut mama nu-i da decat hrana corespunzatoare.Tatal ceresc a dat omului Painea desavarsita sub forma de lapte – prin trimiterea acestei Paini sub forma de om,Logosul intrupat – pentru ca hranit ca la sanul Trupului lui,printr-o asemenea alaptare sa se obisnuiasca a manca si a bea Cuvantul lui Dumnezeu ,Painea nemuririi.Deci, Dumnezeu putea sa dea omului desavarsirea ,dar acesta ,creat de curand ,era incapabil s-o primeasca si, daca ar fi primit-o n-ar fi putut-o cuprinde,iar daca ar fi cuprins-o, n-ar fi putut-o pastra .De aceea Logosul lui Dumnezeu desi desavarsit in momentul crearii omului,s-a facut copil cu acesta,din cauza starii de copilarie in care se afla omul,pentru ca acesta sa-l poata cuprinde dupa capacitatea sa. Desavarsiti sunt aceia ce pastreaza in ei pe Sfantul Duh si-si pazesc sufletele si trupurile fara repros.Aceasta inseamna a pastra credinta in Dumnezeu si dreptatea fata de aproapele.De aici a iesit cuvantul ca faptura umana e templul lui Dumnezeu.<>(I Cor.III,16).
  HRISTOS A INVIAT!

 14. A mai spus cineva pe-aici: un alt 11 sept.le trebuia americanilor; asa cum au facut si cu Saddam Husein de l-au prins/matrasit cand ‘trebuia’…asa si cu asta, de l-or fi omorat intr-adevar!

  Mai aud naivi in jurul meu speriati ca, acolitii ‘mortului’ vor face prapad cu atentate prin Europa ca razbunare! Va suna cunoscut scenariul?! Miroase a FACATURA de la 11 metri…asa ca si cu aviara, porcina, vaca nebuna, vaccinuri de tot felul, codex alimentarius, tari arabe la pamant, pretul benzinei, energiei electrice, etc, ect…

 15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Dovezi care arata ca Osama bin Laden ar fi murit inca de acum 10 ani
 16. Televiziunea iraniana: Avioane israeliene sunt in Irak si se pragatesc sa atace Iranul. Pretul petrolului creste

  http://www.manager.ro/articole/ultima-ora/televiziunea-iraniana:-avioane-israeliene-sunt-in-irak-si-se-pragatesc-sa-atace-iranul-pretul-petrolului-creste-7862.html

  si asta:
  Israelul blocheaza transferul tuturor taxelor si veniturilor vamale pe care le colecteaza in numele Autoritatii palestiniene, spunand ca-i este teama ca banii ar putea fi folositi de grupul islamist Hamas pentru a finanta atacurile asupra Israelului

  http://www.manager.ro/articole/ultima-ora/israelul-ingheata-fondurile-palestinienilor-7846.html

 17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Traian Basescu, profetind fara de voie pe marginea filmului ”They killed Osama”: “E INCEPUTUL SFARSITULUI”. In plus: ROMANIA, IMPLICATA IN FARSA URMARIRII LUI OSAMA si oferind baza militara pentru scutul anti-
 18. Pingback: de la noi și de la alții « lumea răzvrătiţilor
 19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Continua teatrul sfidator si ridicol pe subiectul Bin Laden. Ultimele doua minciuni GROTESTI cu care “oficialii americani” isi bat joc, pe fata, de opinia publica
 20. I-au aruncat trupul in mare. Bine ca nu le-a trecut prin minte sa ne spuna ca a inviat din morti si s-a inaltat la tatal lui, asa, ca de Saptamana Luminata, ca si Postul Sfintelor Patimii au mai gasit niste cuie… De la astia ne putem astepta la orice.

  Dar nici romanii (oltenii), nu sunt mai prejos – ma intreba azi o colega daca pretul terenurilor din preajma Deveselului ar putea sa creasca sau sa scada acum, ca are ceva pamant de vanzare in zona aceea.

 21. Nu stiu daca in tara s-a dat reactia “boborului american”, dar in Belgia au dat-o la stiri. Mi s-a facut scaraba, lehamite. Toti erau in delir, chiar strigau: inca 4 ani pentru obama.

  Ramai blocat cand vezi cum controleaza lumea papusarii ca pe marionete. Miliarde de spalati pe creier au creiat astia prin tv, radio si toate cananlele media de care dispun. E grotesc.

  Din pacate, acelasi tratament l-au aplicat si la noi, suntem copie identica: aceeasi spalare pe creier s-a aplicat si la noi.

  Toata lumea de astazi e o mare minciuna. “ei” au creat comunismul, l-au promvoat pe toate caile posibile, si-au gasit slujbasii in toate partile, au imparit lumea in doua si acum vor sa o uniformizeze, iar de trezit nu se trezeste decat o mana de oameni.

  Va recomand sa cititi Romania si sfarsitul Europei scrisa de MihailSturdza. Din pacate “ei” si-au gasit si multe unelte si la noi, in frunte cu carol al IIlea, titulescu, armand calinsecu, etc. Astia au inceput vanzarea neamului romaensc, l-au aruncat in gura ciumei rosii.

  Acum ii avem pe altii care continua aceeasi distrugere sistematica a neamului romanesc.

  In anii 20 30 40 am avut Miscarea Legionara care s-a luat la tranta cu oculta. Acum cine se ia la tranta cu ei????

 22. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Continua mesajele penibile ale autoritatilor americane pe tema “They killed Osama”. CELE MAI NASTRUSNICE SI CONTRADICTORII (DEZ)INFORMARI DESPRE TEATRUL UCIDERII TERORISTULUI PRIM
 23. Pingback: 10 ani de la "atentatele" 9/11 (11 septembrie): MINCIUNI, FAPTE, URMARI, REEDUCARE. Ce manipulari se folosesc pentru a legitima declansarea unui razboi?
 24. Pingback: Al Qaeda si POLITICILE FRICII in noua ordine mondiala. Complexul militaro-industrial si PAX AMERICANA: razboiul e pace si tortura binefacere [documentare VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: Demostene Andronescu despre UNIUNEA EUROPEANA CA PRELUNGIRE TOTALITARA “SOFT” A COMUNISMULUI BOLSEVIC. Si despre colonizarea euro-americana, prin instrumente ca FMI si Banca Mondiala -
 26. Pingback: REEDUCAREA REUSITA: AMERICANII SUNT DE ACORD SA FIE MONITORIZATI DE FRICA TERORISMULUI: Legea ‘Patriot Act’ – prelungita pentru inca 4 ani de presedintele Obama! - Recomandari
 27. Pingback: Printre primele efecte ale filmului ”They killed Osama”: isteria atentatelor in SUA si popularitate de 60% pentru presedintele Obama. OBSESIA RAZBOIULUI LA AMERICANI - Recomandari
 28. Pingback: AL QAEDA SARE IN AJUTORUL ADMINISTRATIEI OBAMA: confirma, printr-un comunicat, moartea ”istorica” a lui Osama bin Laden si jura razbunare - Recomandari
 29. Pingback: DEMITIZAREA ASASINARII LUI OSAMA BIN LADEN? Seful Al Qaeda ar fi fost prizonier inca din 2006. “TEATRU POLITIC PUS IN SCENA DE CIA” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare