EUTANASIE fara acordul pacientului in OLANDA

10-11-2011 1 minut Sublinieri

O femeie in vasta de 64 de ani care suferea de dementa senila severa a fost eutanasiata in Olanda, chiar daca nu mai avea capacitatatea de a-si exprima dorinta de a muri. Femeia, a carei identitate a fost protejata, era sustinatoare a acestei practici. Si-a exprimat in scris dorinta de a muri in acest fel, cand inca era sanatoasa.

Insa, din cauza starii de sanatate in care se afla, aceasta nu si-a putut da acordul legal pentru eutanasierea care a avut loc in luna martie a acestui an. Eutanasia umana este legala in Olanda. Insa numai in conditiile in care doi medici sunt absolut convinsi ca pacientul ia o decizie informata si sufera de dureri insuportabile. Un raport facut public anul acesta a scos la iveala faptul ca 21 de pacienti care sufereau de dementa incipienta, inclusiv de Alzheimer, au fost eutanasiati cu ajutorul injectiei letale in 2010. Este prima data cand suferinzii de dementa sunt inclusi in rapoartele olandeze despre eutanasieri umane.

Niciunul dintre aceste cazuri nu a implicat un act ilegal din partea personalului medical olandez. In fiecare dintre cazuri s-a considerat ca pacientul a fost capabil sa isi dea acceptul. Insa cifrele au cauzat panica printre criticii acestei metode care sustin ca tot mai multe tipuri de bolnavi sunt calificate de autoritati ca eligibile pentru eutanasiere, daca pacientii isi exprima aceasta dorinta.

O serie de intalniri publice au fost organizare in 2010 de autoritatile olandeze, pentru a-i incuraja pe batrani sa invete despre “dreptul” la moarte, chiar daca sunt sanatosi, insa le este frica ca ar putea fi diagnosticati cu dementa in viitor.

Insa sinuciderea asistata pentru pacientii cu dementa ramane controversata. In timp ce 95% din populatia Olandei este de acord cu eutanasierea, numai 33% dintre medicii olandezi sunt de acord sa le administreze injectia mortala bolnavilor de dementa. Anul trecut, 2.700 de pacienti au ales sinuciderea asistata, comparativ cu 2.636, in 2009.


Categorii

1. DIVERSE, Eutanasie, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “EUTANASIE fara acordul pacientului in OLANDA

  1. Pai in Olanda vad ca e trai, nu gluma!
    Vrei-nu-vrei, ti se ia copilul daca statul (prin functionarii sai) e de parere ca nu poti sa-i asiguri conditii.
    Vrei-nu-vrei dupa o anumita varsta risti sa fii declarat cu dementa si apoi omorat pt ca si-asa faci umbra pamantului de pomana.
    LGBT se bucura de toate drepturile, inclusiv de a adopta copii (in timp ce, dupa cum am vzt, adevaratilor parinti li se iau copiii din brate, de la nastere).
    Numai de bine! Asta-i lumea noua, spre care (speram eu, demult, sa nu) tindem.

  2. Nu se numeste eutanasie daca nu are dorinta expresa a pacientului.

    In Franta un medic a `eutanasiat` niste batrani (si bolnavi) ajunsi la spital pe mana lui. Dupa un numar (nu retin) de decese considerate suspecte, asistentele medicale au sesizat directia spitalului. Eu stiu despre acest caz din prezentarea TV in care medicul era deja in `garde a vue a l`hotel de police`.

  3. Cine are macar putina constiinta intelege! Crima e crima, oricum ar incerca sa o mascheze artistic cu tot felul de termeni pretentiosi “stiintifici”: eutanasie, intrerupere de sarcina, etc. Daca pacientul isi da acordul si-i spun sinucidere asistata, el se sinucide dar cu ajutorul tau, deci pentru tine tot crima este, nu te poti spala asa usor pe maini. Daca smulgi acordul familiei [cum e in Canada (neoficial) de ani de zile!], prin tot felul de explicatii stiintifice si multe persuasiune, faci si familia partasa la crima.

  4. Pingback: Olanda: ambulante specializate in EUTANASIERE, deocamdata limitate la ”doar” o singura ”interventie” pe saptamana! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Industria mortii, eutanasia si UCIDEREA OAMENILOR ”DIN MILA” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare