Dominique Strauss-Kahn (DSK), eliberat pe cautiune cu bratara electronica de supraveghere

20-05-2011 4 minute Sublinieri

CE VOR SA DEMONSTREZE PUTERNICII LUMII CU SPECTACOLUL UMILIRII PANA LA CAPAT A LUI STRAUSS-KAHN?

DACA FAC ASA CELOR FOARTE MARI (SI AI LOR), ATUNCI CELOR MICI CE LE VOR FACE?

Poza din inchisoare a fostului sef al FMI

UPDATE 23:06 Dominique Strauss-Kahn va fi eliberat pentru o cauţiune de un milion de dolari. De asemenea, au fost fixate garanţii asiguratorii de 5 milioane de dolari. Strauss-Kahn va trebui să predea toate documentele care l-ar putea ajuta să călătorească în Franţa. În plus, fostul şef FMI va purta o brăţară electronică de supraveghere, iar casa în care va locui alături de soţia sa va fi monitorizată video. Totodată, va fi angajată o firmă de securitate, ai cărei angajaţi vor fi înarmaţi şi vor păzi casa în care va sta Strauss-Kahn.

Au disparut costumele scumpe, atitudinea puternica si functia care l-a transformat in unul dintre cei mai puternici barbati din lume. Cazut in dizgratie, fostul sef FMI a fost obligat sa poarte un fel de vesta anti-sinucidere pe perioada detentiei.

Dominique Strauss-Kahn

Sursa foto: Daily Mail

Totul dupa ce psihologii au anuntat ca exista riscul ca Strauss-Kahn sa isi puna capat zilelor.

Detinutii care au tendinte sinucigase sunt obligati sa poarte o astfel de vesta. Multi dintre ei incearca sa se omoare prin spanzurare, apeland la haine.

In ceea ce il priveste pe Dominique Strauss-Kahn, politia a vrut sa se asigure ca fostul director al FMI va ajunge in fata justitiei si astfel l-a obligat sa poarte vesta respectiva.

Kahn a afisat un chip extrem de obosit la procesul aflat in desfasurare. Se pare ca perioada de detentie l-a doborat.

Strauss si-a prezentat, prin intermediul unei scrisorii, demisia de la conducerea FMI.

“Cu o infinita tristete imi prezint astazi demisia din functia de director executiv al FMI. In aceste momente ma gandesc in primul rand la sotia mea – pe care o iubesc mai mult decat orice pe lume – lacopiii mei, la familia si prietenii mei. Tin sa spun ca neg cu cea mai mare fermitate posibila toate acuzatiile care mi-au fost aduse. Vreau sa protejez aceasta institutie pe care am servit-o cu onoare si devotament, si in special vreau sa imi consacru toata forta, tot timpul si toata energia pentru a-mi dovedi nevinovatia“, a scris Kahn.

  • Hotnews:

Cum functioneaza dispozitivul de urmarire al lui Strauss-Kahn

Ce este monitorizarea electronica

Monitorizarea electronica cuprinde o gama larga de sisteme si componente: dispozitive de monitorizare a locuintei, bratari de mana, bratari de glezna si sisteme de verificare a vocii.

Arestarea la domiciliu cu monitorizare electronica reprezinta o alternativa la  mentinerea unui inculpat intr-un centru de detentie. Este mai putin costisitoare si permite inculpatilor sa ramana la domiciliu, in timp ce activitatile lor sunt monitorizate electronic. Astfel, autoritatile se asigura ca acestea sunt conforme cu conditiile stabilite de instanta.

Costul mediu al monitorizarii electronice a fost estimat intre 5 dolari si 25 dolari pe zi, comparativ cu  50 dolari, costul mediu al unei zi de inchisoare. In plus, plata e suportata de inculpat.

Un studiu realizat in Los Angeles, California, care a evaluat costul si eficacitatea metodei, precum si modul in care monitorizarea electronica  afecteaza recidiva in randul infractorilor,  a constatat ca rata de recidiva a infractorilor inclusi in programul de monitorizare electronica a fost cu o treime mai mic (la un an de la intrarea in program) decat rata de recidiva a infractorilor aflati in inchisoare. Economisirea costurilor a fost semnificativa: statul a fost scutit de aproximativ 1 milion dolari, costul monitorizarii electronice fiind in medie de 15 dolari pe zi.

Cum functioneaza bratara electronica de monitorizare

Fiecarui inculpat i se atribuie un semnal codat unic. Bratara electronica de monitorizare transmite la intervale periodice, prin unde radio, locatia si alte informatii catre un receptor. In cazul in care purtatorul bratarii se deplaseaza in afara zonei permise, politia va fi notificata. Dispozitivul este proiectat pentru a fi inviolabil si poate alerta politia in cazul unei tentative de manipulare.

In mod normal, unitatea consta intr-un transmitator radio-frecventa care transmite un semnal la o unitate fixa instalata la domiciliul infractorului. Unitatea fixa foloseste fie o linie telefonica sau o retea de telefonie mobila, pentru a transmite informatiile catre un server dintr-un centru de monitorizare. In cazul in care infractorul incalca conditiile stabilite de instanta, un mesaj alerta este transmis catre unitatea de monitorizare sau catre ofiterul responsabil cu monitorizarea.

Unitatile GPS sunt similare in design, dar infractorul poarta, de asemenea, un telefon mobil care transmite mai departe semnalele de la bratara; o alta varianta este cea in care bratara are inglobat transmitatorul de  telefonie mobila.

In camera lui DSK au fost gasite fluide corporale. Un alt angajat al hotelului se afla in camera cand menajera a intrat

Viata in Rikers Island, inchisoarea in care se afla DSK, povestita de cei care o cunosc

Seful FMI este incarcerat in inchisoarea Rikers Island, care are reputatia de a fi una dintre cele mai violente din Statele Unite ale Americii, scrie Le Figaro.

Din momentul in care a aparut in fata judecatoarei care i-a interzis eliberarea pe cautiune, Dominique Strauss-Kahn se afla foarte departe de culoarele selecte ale Fondului Monetar International. El descopera acum universul carceral al micilor delincventi, al dealer-ilor de droguri si al ucigasilor new-yorkezi, o lume violenta si fara mila.

Rikers Island, situata in nord-estul Manhattanului, in vecinatatea cartierelor Queens si Bronx, este cea mai mare inchisoare din State si are una dintre cele mai proaste reputatii. Dar, pentru moment, DSK nu este expus bandelor de negri si de latinos, si nici celor mai violenti detinuti: el se afla in West Ward, aripa care este considerata cea mai sigura din aceasta inchisoare.

West Ward, sau “Pavilionul vest”, adaposteste oficial detinutii care sufera de tuberculoza sau de alte boli transmisibile. Dar tot aici sunt inchisi si cei care, prin statutul lor, risca sa fie agresati de alti detinuti.

“Dominique Strauss-Kahn este un detinut de risc. In niciun caz autoritatile nu doresc sa fie expus nici celui mai mic risc”, spune Kim Hoagan, avocat penal new-yorkez care cunoaste bine Rikers Island. Un alt detinut decat DSK, care ar fi fost acuzat de aceleasi infractiuni, ar fi fost trimis in alt sector al imensei inchisori, care are zece centre diferite.

La Rikers, se numeste sectia Rapos (violatori) sau “Tree Jumpers”, cei care sar din copaci asupra femeilor. Acestia sunt cei mai urati dintre toti. Si sunt si cei care sunt expusi cel mai mult riscului de a fi ei insusi violati.

Alcatrazul din New York

In cazul lui Dominique Strauss-Kahn, un alt factor joaca un rol: culoarea pielii sale. Este un barbat alb in varsta de 62 de ani, acuzat de agresiune asupra unei menajere de culoare, intr-o tara in care chestiunea rasiala este in continuare foarte sensibila. Problema nu este fara importanta pentru ca stirile circula repede la Rikers, detinutii au televizor si stiu tot ce se intampla in inchisoare si in afara ei”, precizeaza Matthew Galuzzo, un alt avocat de drept penal din New York.

Fred Brown cunoaste si el foarte bine West Ward. A fost inchis aici in mai multe randuri pentru diverse delicte, dintre care cel mai serios este agresiune impotriva unui politist. A fost inchis aici deoarece sufera de presiune arteriala, explica masivul barbat, care adauga ca nu este prea ingrijorat pentru Dominique Strauss-Kahn. “Este in siguranta la West Ward. Este izolat 23 de ore pe zi. Din fericire pentru el, avand in vedere ce se spune despre reputatia sa in privinta femeilor”.

Avocatul Kim Hoagan crede ca proasta reputatie a inchisorii Rikers Island este supralicitata. “Depinde de locul in care te afli. La Rikers Island se afla pe de o parte mici delincventi si, pe de alta parte, adevaratii criminali, sociopatii, ucigasii si violatorii. Nu se amesteca niciodata, multe eforturi au fost facute in acest sens in ultimii ani”. Cea mai rea sectie este cea a adolescentilor, pentru ca acestora “nu le este frica de moarte”.

Mancarea este dezgustatoare

Vazut din East River, complexul penitenciar este impresionant. Cand navighezi de-a lungul insulei de aproape doi kilometri pe doi, ai impresia unui Alcatraz in plin New York. Cladirile, care au fost recent renovate, ocupa majoritatea insulei. Chiar in fata, avioanele aterizeaza si decoleaza fara oprire pe la Guardia.

In ceea ce priveste conditiile de viata de la West Ward, hrana, in principal, nimeni nu beneficiaza de tratamente speciale, cu exceptia regimurilor alimentare pentru bolnavi, precizeaza fostul detinut Fred Brown. “Este dezgustator, se da un minim de mancare si daca e vorba de ceva cald, se serveste si asta rece”, povesteste el.

Închisoarea şi demisia din funcţia de conducere a FMI nu par să fie singurele probleme ale lui Strauss-Kahn. Se pare că menajera, pe care se spune că ar fi atacat-o, ar putea fi infestată cu virusul HIV.

Potrivit publicaţiei “The Post”, femeia care l-a acuzat pe Strauss Kahn de agresiune stă într-un apartament din Bronx închiriat numai persoanelor cu HIV sau SIDA. Imigranta din Guineea locuieşte acolo împreună cu fata ei de la începutul acestui an. Revista nu a putut spune însă, cu siguranţă dacă menajera este bolnavă. Presa franceză a identificat-o pe femeie ca fiind Nafissatou Diallo.

De când a ajuns în închisoare, se pare că directorul FMI este monitorizat zi şi noapte. Ia micul dejun la ora 5.00 dimineaţa şi cina la ora 4.00, iar noaptea este conectat la un aparat de oxigen. Măsurile nu sunt deloc întâmplătoare, susţin jurnaliştii americani, având in vedere faptul că menajera ar fi infectata cu HIV.

Anchetatorii au intrat în posesia unei înregistrari video de pe holurile hotelului, în care se vede cum menajera fuge din camera şefului FMI. Acum, avocaţii lui Strauss-Kahn recunosc că a existat un contact sexual între acesta şi menajeră. Cu consimţământul victimei însă, spun ei.

În Franţa, 7 din 10 cetăţeni sunt convinşi că viitorului candidat la preşedinţie i s-a întins o cursă.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?)

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Dominique Strauss-Kahn (DSK), eliberat pe cautiune cu bratara electronica de supraveghere

  1. Cazul individului astuia (unul din multii asasini economici care se perinda pe la presedintia diverselor organizatii care au ca scop suprem nenorocirea cit mai multor state si colonizarea lor cu paduchii globalizanti ai corporatiilor transnationale) ar trebui sa dea de gindit. Este clar ca ierarhia superioara vrea sa dea un exemplu cu el pentru toti cei care au de gind sa nu se supuna EXACT planurilor sale. In cazul asta este de presupus ca Strauss-Kahn o fi primit ceva avertismente sa nu candideze la presedintia Frantei pe care el le-a ignorat. Pe de alta parte este inca un exemplu de ce inseamna sa te faci frate cu dracu’. Dracul nu are prieteni, nu are simpatii, nu este recunoscator pentru serviciile facute, nu are aducere aminte pentru “binele” facut, nu are mila si nu are, evident, pic de iubire sau atasament pentru nimeni, oricit de multe servicii i-ar fi facut. Acuma’ presupun ca ai nostrii conducatori isi inchipuie (cu oaresce dreptate, ce-i drept) ca servilismul total poate sa-i puna la adapost de cazuri tip Kahn sau mai rau. Ei uita insa ca: errare humanum est. si ca in fond toata lumea face greseli. Iar dracu'( si “amicii” sai cei mai apropiati) nu iarta nici cea mai mica greseala. Ba chiar nici nu e nevoie sa faci greseli… e suficient sa devii inutil in planul sau…..

  2. @ Petra:

    Dracul nu are prieteni, nu are simpatii, nu este recunoscator pentru serviciile facute, nu are aducere aminte pentru “binele” facut, nu are mila si nu are, evident, pic de iubire sau atasament pentru nimeni, oricit de multe servicii i-ar fi facut

    Asa este. Si nici multe din slugile lui mai mari sau mai mici, constiente sau nu, care se comporta aidoma.

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Vladimir Putin acrediteaza ideea unei conspiratii in cazul arestarii lui Dominique Strauss-Kahn
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Lovitura de teatru in cazul Strauss-Kahn? DINTR-O DATA, S-A DESCOPERIT CA NU E CREDIBILA MARTORA ACUZARII…
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Facatura DSK a fost si mai grosolana: ABIA ACUM SE DESCOPERA CA MENAJERA “VIOLATA” ERA O… PROSTITUATA
  6. Pingback: SUA FARA AUR IN TREZORERIE? Ce spune FSB-ul lui Vladimir Putin despre presupusul motiv al arestarii lui Strauss-Kahn: Seful FMI ar fi o victima a conspiratiei SUA/ NI SE PREGATESTE O RASTURNARE SPECTACULOASA DE SITUATIE? Ce semnificatie are experimentul d
  7. Pingback: 'Operatiunea' DSK s-a incheiat: FOSTUL SEF AL FMI A FOST SCOS DE SUB ACUZARE SI ELIBERAT, dupa ce si-a primit lectia umilintei publice (de la... superiorii sai?)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare