‘Operatiunea’ DSK s-a incheiat: FOSTUL SEF AL FMI A FOST SCOS DE SUB ACUZARE SI ELIBERAT, dupa ce si-a primit lectia umilintei publice (de la… superiorii sai?)

24-08-2011 2 minute Sublinieri

Dominique Strauss-Kahn a avut o relaţie sexuală cu camerista de la hotelul Sofitel din New York, însă minciunile spuse de aceasta au făcut imposibilă urmărirea în justiţie a fostului director FMI, a declarat, luni, procurorul Cyrus Vance, citat de AFP. Procurorul a cerut unui judecător din New York să renunţe la acuzaţiile împotriva fostului şef al FMI.

Într-un document de 25 de pagini adresat judecătorului, Vance afirmă că dovezile materiale arată că Nafissatou Diallo a avut “o relaţie sexuală precipitată” cu Strauss-Kahn, însă este imposibil de dovedit că aceasta nu a fost liber consimţită.

Probele ADN “au stabilit că mai multe pete din partea superioară a uniformei reclamantei conţin spermă care corespunde cu ADN-ul acuzatului”, adaugă documentul semnat de Vance, care a cerut instanţei să renunţe la acuzaţiile împotriva fostului ministru francez.

Procurorul din Manhattan afirmă că dosarul acuzării a fost subminat de mărturiile mincinoase ale lui Diallo.

Cyrus Vance a explicat că aceasta i-a minţit în mai multe rânduri pe anchetatori în legătură cu trecutul său, dar şi cu faptele petrecute imediat după agresiunea reclamată. Printre altele, ea a refuzat mult timp să recunoască existenţa unei conversaţii telefonice – care a fost înregistrată -, în care a discutat cu un prieten aflat în închisoare, despre averea lui Strauss-Kahn.


UPDATE 21.00: Dominique Strauss-Kahn afirmă că este nerăbdător să revină în Franţa

Dominique Strauss-Kahn a declarat, marţi după-amiază, că se grăbeşte să revină în Franţa după întâmplarea “teribilă” şi “nedreaptă” din Statele Unite, unde a fost acuzat de agresiuni sexuale, informează AFP.

Mă grăbesc să revin în ţara mea”, a declarat fostul director al Fondului Monetar Internaţional la domiciliul său din Manhattan.“Sunt nerăbdător să revin în ţara mea, dar mai am câteva lucruri minore de făcut înainte de a putea pleca şi voi face declaraţii mai ample când voi reveni în Franţa”, a declarat fostul director al FMI.

Este finalul unei încercări teribile şi nedrepte. Sunt bucuros pentru soţia mea, pentru copii, pentru prieteni, pentru toţi cei care m-au susţinut în această perioadă“, a subliniat Strauss-Kahn.

UPDATE 20.00: Procurorul a abandonat o femeie nevinovată, apreciază avocatul lui cameristei Nafissatou Diallo

Avocatul lui Nafissatou Diallo a apreciat marţi că Cyrus Vance, procurorul însărcinat cu cazul împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, “a abandonat o femeie nevinovată” prin faptul că a cerut judecătorului să renunţe la acuzaţiile împotriva acestuia, relatează AFP.

“Procurorul Vance a abandonat o femeie nevinovată şi a refuzat dreptul la justiţie într-un caz de viol”, a declarat Kenneth Thompson după şedinţa de la tribunalul penal din Manhattan.

“Suntem dezamăgiţi că procurorul nu a acordat acelaşi credit tuturor justiţiabililor”, a adăugat el.

“De-acum vom purta această luptă pe terenul (unui proces) civil”, a continuat Thompson.

Judecătorul american Michael Obus a hotărât marţi să abandoneze toate acuzaţiile formulate împotriva lui Dominique Strauss-Kahn pentru infracţiuni de natură sexuală, la cererea procurorului, care a relevat minciuni în acuzaţiile formulate de camerista de la hotelul Sofitel din New York.

Camerista Nafissatou Diallo a depus plângere pentru un proces civil la 8 august, în cadrul unei proceduri independente şi în paralel cu cea penală.

UPDATE 8.00:Judecătorul Tribunalului din New York a decis marţi retragerea acuzaţiilor la adresa fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn, informează AFP.

În cursul şedinţei de marţi, judecătorul Michael Obus a decis renunţarea la cazul care îl viza pe Strauss-Kahn, după ce procurorii anunţaseră oficial retragerea acuzaţiilor, din cauza îndoielilor privind declaraţiile cameristei de la Hotelul Sofitel.

După anunţarea deciziei, fostul director FMI a parăsit calm sala tribunalului.

Decizia de marţi pune capăt unei acţiuni judiciare care începuse pe 14 mai, atunci când Strauss-Kahn a fost arestat sub acuzaţia că ar fi agresat-o sexual pe o cameristă de la Hotelul Sofitel din New York.

Acuzaţiile împotriva lui Strauss-Kahn se refereau la agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Inscenari, facaturi

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “‘Operatiunea’ DSK s-a incheiat: FOSTUL SEF AL FMI A FOST SCOS DE SUB ACUZARE SI ELIBERAT, dupa ce si-a primit lectia umilintei publice (de la… superiorii sai?)

  1. Rămâne totuşi faptul vădit, că D Strauss Kahn este un desfrânat. Iată cine a condus o mare parte din finanţele mondiale şi cine a pus umărul la dărâmarea României!

  2. @ Cristian:

    E putin amuzant, fiindca e probabil cel mai mic pacat al sau 🙂 Si pentru care, de regula, se cade sa nu ne grabim a judeca, fiindca multi putem fi in chip asemanator stapaniti de o asemenea patima (fara sa ne permitem insa tot ce isi permite unul ca el), patima din care insa poti iesi mai usor prin pocainta decat din… adeziunea la un cult luciferic si la o organizatie de distrugere a omului si a credintei adevarate, decat ticalosia, cruzimea, rapacitatea cu care jefuiesti oamenii si ii lasi sa moara de foame sau de boala, cinismul, viclenia, trufia fara masura, etc. Insa mai aproape de noi, la conducerea tarisoarei noastre, avem din plin astfel de oameni… Dar cei mai de temut sunt cei care au mai putine astfel de “vulnerabilitati” patimase si care sunt extrem de calculati si sangerosi in tot ce fac.

  3. De remarcat ca in lacomia noastra ne infundam singuri inca din aceasta viata,chiar daca Dreptul Judecator ne asteapta in marea sa iubire de oameni pana la ultima suflare…

  4. Da, adevărat tot ce spui; eu am evidenţiat acest aspect al lui D Strauss Kahn în ideea, că în pofida faptului că “educaţia”, media, liberalismul, etc. îi îndeamnă pe oameni (mai ales pe cei din ţările aşa-zis creştine) să nu mai dea importanţă păcatului desfrânării, sau chiar să-l considere normal, totuşi oamenii sunt, vrând-nevrând, conştienţi, că nu este bine, iar din acest motiv, nu-şi doresc să fie conduşi de astfel de oameni. Deci dacă tot mai mulţi îşi dau seama, că unul sau altul dintre lideri este desfrânat, în mod conştient sau nu, oamenii încep să aibă o rezistenţă faţă de acel personaj (în calitate de lider- nu este nevoie să-l judecăm noi ca om sau păcătos, căci are cine). Şi atunci presupun, că acel lider va avea mult mai puţin succes în agenda sa, decât dacă toţi l-ar vedea înfrânat. Desigur, că mecanismul acesta ar funcţiona de minune la noi în ţară, dar observ, că majoritatea liderilor noştri se feresc de publicitate în ceea ce priveşte păcatul sus-amintit.

  5. Imi pare rau sa spun, dar eu cred ca Romania a alunecat de cam multa vreme pe panta curviei.NU prea suntem un model de crestinatate nici din acest punct de vedere. Iar daca numai o parte din avorturi sunt consecinta curviei, atunci s-ar putea sa fim chiar printre fruntasii in productie.

    Si iarasi o opinie: prin comparatie cu Franta, unde nu vezi la TV nici o prezentatoare in pielea goala si cu fustele ridicate,in Romania asta e criteriu de promovare.

    Sa speram ca Hristos sa gasesca la noi, Doamne Ajuta ! macar o farama din alte virtuti (ca la curvie si avort, la prostie si proasta-educatie, luata cu fatarnicie de unii drept evlavie, chiar avem din destul)

  6. @ c2:

    Foarte corect diagnostic.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare