CARDUL MULTIFUNCTIONAL IN PREMIERA MONDIALA: BRD si RATB lanseaza cardul bancar dual care permite plata contactless in mijloacele de transport comun. IN PREGATIRE: CARDUL ORASULUI

23-05-2011 1 minut Sublinieri

 

Foarte sugestiva reclama BRD – o silueta umana care ”prinde viteza” prin intermediul codului de bare

RATB-UL, OBIECTIV TINTA AL EXPERIMENTARII NOILOR TEHNOLOGII ELECTRONICE SI CONTACTLESS

BRD şi MasterCard au lansat trei carduri care permit plata contactless în mijloacele de transport în comun, acestea putând fi folosite atât la nivelul Capitalei cât şi în ţară, prima regie în care parteneriatul va funcţiona fiind RATB.

Potrivit reprezentanţilor băncii, BRD a încheiat cu RATB un parteneriat strategic de dezvoltare a noilor tehnologii în transportul în comun, al cărui prim pas este cardul dual de transport. Următoarele direcţii de dezvoltare urmăresc implementarea noilor tehnologii apărute pe plan mondial şi au drept obiectiv plasarea RATB în rândul celor mai avansaţi furnizori de servicii pentru comunitate la nivel internaţional.

De asemenea, oficialii BRD au anunţat că, începând din luna iunie 2011, BRD va extinde acceptarea cardurilor contactless Instant Pay în toate staţiile metroului bucureştean, generalizând astfel soluţia tehnică instalată în 10 staţii începând din luna decembrie a anului trecut.

În curând, soluţia contactless BRD va fi instalată şi în cardul Regiilor locale de transport în comun din Constanţa şi Sibiu. Cardurile multifuncţionale vor putea fi încărcate cu abonamente pe una sau mai multe linii de transport la suprafaţă, ori pe toate liniile de transport în comun. De asemenea, călătorii pot solicita portofelul electronic, care permite calătorii şi pe alte linii decât cele obişnuite, iar în cazul Capitalei şi cu metroul sau pe liniile de autobuze către aeroporturi.

BRD are deja instalate peste 1.000 de terminale de acceptare a cardurilor contactless la nivelul întregii ţări.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a încheiat un parteneriat de dezvoltare a noilor tehnologii în transportul în comun cu BRD Groupe Societe Generale. Astfel, Regia a lansat astăzi un nou tip de card dual contactless, emis sub sigla MasterCard şi Maestro, pe care bucureştenii îl pot folosi pentru plata călătoriilor în autobuze şi metrou, dar şi pentru a-şi plăti cumpărăturile.

Cardul multifuncţional va putea fi încărcat cu abonamente RATB pe o linie, pe mai multe linii sau cu abonament general urban lunar. De asemenea, va putea fi încărcat cu portofel electronic, care va permite efectuarea de călătorii şi pe liniile Expres RATB sau în reţeaua Metrorex.

Va putea fi folosit și la plata parcarii sau pentru accesul la muzee

“Cardul dual este un concept integrat din punct de vedere tehnic, bazat pe tehnologie contactless, care are inclusă aplicaţia de transport. Cardul poate fi folosit atât pentru tranzacţii uzuale la POS şi ATM (retragere de numerar, plăţi la comercianţi, plăţi de facturi, plăţi pe internet), cât şi direct în mijloacele de transport”, au explicat reprezentanţii RATB. Pe viitor, RATB va extinde oferta cu noi aplicaţii, cum ar fi plata parcării, accesul la muzee şi spectacole, transformând aceste instrumente de plată în adevărate “carduri ale oraşului”.


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “CARDUL MULTIFUNCTIONAL IN PREMIERA MONDIALA: BRD si RATB lanseaza cardul bancar dual care permite plata contactless in mijloacele de transport comun. IN PREGATIRE: CARDUL ORASULUI

  1. Ce mincinosi!!!Am sunat la Contact Center BRD si nu exista un astfel de produs, nici pe site-ul lor macar.Persoana implicata in a furniza informatii nu stia ca s-ar emite un astfel de card……banca de 3 lei!!!

  2. @Dan Popescu:

    Hm, chiar asa? Atunci cine a dat publicitatii anuntul cu aceste carduri? Nu e veridica varianta cu falsitatea stirilor, ce interes sa fi fost in asa ceva?

  3. Hristos a inviat!

    A fost sesizata de mult timp disponibilitatea noastra de a primi anumite “inovatii” daca ni se ofera “suficiente” beneficii, chiar de a ne oferi pe post de cobai.
    Exista studii, ma refer la doua relativ recente (de acum 1-2 ani) comandate de APERO (asociatia platilor electronice), care demonstreaza aceasta “deschidere” a noastra catre nou, in cazul celor de fata catre adoptarea cardurilor in masura tot mai mare.
    Pana la urma, ne aratam ca fiind puternic influentabili dpv material si prin acest progres tehnologic si electronic care ne va duce la cardul unic, la controlul total etc. platim tribut lipirii noastre de cele trupesti, materiale, ai caror robi am devenit.
    Iata, inca odata in plus, importanta trairii Ortodoxiei pe viu, dincolo de nivelul “afisat”, pentru ca unde este inima noastra, acolo este comoara noastra. Pana la urma, tot ce ramane este in inima, este duhul care nu moare!

    (Daca unii dintre voi considera ca ma departez de subiect cu gandul meu, imi cer iertare pentru neintelegere, dar si pt putina capacitate de a ma face inteles)

  4. Instant pay nu este card, este un sticker si nu poti calatori in autobuz sau tramvai cu el, ci poti accesa doar intrarile la Metrou.Deci iar o dezinformare.Mirela, mai studiaza.

  5. To@admin:interes, interes este sa se arate ca nu sunt asa de prosti ca altii care chiar scot ceva inovativ, show me the card pls.Unde-i cardul din moment ce unitatile lor (am verificat personal la ei in sucursala), nu stiu de asa ceva, card cu aplicatie de transport valabil la RATB.Instant pay, da, dar ala e sticker nu card si nu poti calatori in autobuz cu el, poti intra la metrou doar.Iar asta e din 2010, nu e ceva nou.Deci, unde-i cardul din 2011???

  6. @Dan Popescu:

    Sa fie vorba despre un card pus in vanzare doar de RATB? Si realizat in colaborare cu BRD si ce o mai fi?

  7. RATB nu stie de acest card BRD, la orice centru de emitere RATB daca intrebi sa ridica din umeri ca si la BRD de altfel.Crezi ca e doar o coincidenta sau produsul nici nu exista?La BCR am fost ca sa verific si mi s-a oferit cardul cu transport pe el, se numeste Zambet ,BRD de ce nu ofera la fel daca anunta acest lucru.La RATB se stie doar de cardul BCR nu si de cel BRD…….Deci????

  8. @Dan Popescu:

    Da, ciudat. Deci pana la urma cardul exista, insa la BCR, nu la BRD. Inseamna ca este o grosolana greseala de presa… a celor pentru care, probabil, BRD e acelasi lucru cu BCR, ca doar incep cu aceeasi litera si mai au si un R comun!

  9. @Posibil, money make the world to round, spaga spune totul.BRD plateste ca sa zica lumea BRD in loc de BCR, cine stie ce mai urmeaza.

  10. “instant pay” nu e card bancar, e mai degraba tehnica prin care se face plata, fiind de fapt un instrument, separat – sub forma de sticker sau breloc, dar care necesita existenta unui cont bancar si a unui card -, sau incorporat pe cardul bancar, cum e la noile carduri in parteneriat RATB-BRD sau RATB-BCR.

    De pe RATB.RO aflam ca regia doreste diversificarea modalitatilor de plata a calatoriilor (stim deja ca din luna mai s-au eliminat biletele din hartie). S-au lansat astfel doua carduri dotate cu tehnologie contactless: pe 19 mai in colaborare cu BCR, si pe 23 mai cardul dual, cu BRD.

    Astfel, in afara de cardurile RATB – ACTIV si MULTIPLU – s-au pus in circulatie inca doua carduri bancare, de debit, cu tehnologie contactless: cardul ZAMBET (cu BCR) si cardul dual (cu BRD). De fapt, cf. site-ului RATB cardul in colaborare cu BCR-ul este “primul card cu o astfel de funcţionalitate multiplă”.

    Ambele carduri sunt “duale”, avand inclusa si aplicatia de transport, permitand a fi incarcate cu abonamente atat RATB cat si METROREX. Bineinteles ca, fiind carduri bancare, se poate face plata oriunde exista aparate POS, in plus avand tehnologie contactless instant pay se poate plati cu ele oriunde apare simbolul “PayPass” si terminalul respectiv.

    Pana la urma, se pare ca aceste carduri au fost create in interesul nostru, spre o mai buna gestionare a sistemului de taxare si a gradului de incarcare a vehiculelor pe zone de transport si dpv al orarului. Pentru ce va faceti griji? 🙂

  11. Stirea exista si pe site-ul BRD: ‘Parteneriat: BRD si RATB, alaturi de MasterCard, marcheaza azi o noua etapa de dezvoltare pentru transportul public”

    Probabil ca portarii de la BRD nu stiau de asta, nu fusesera inca informati.
    Stirea e aparuta in mai multe publicatii inclusiv in Financiarul, este si pe site-ul UTI impreuna cu care a fost facut cardul RATB-BCR.

    Se pare ca nu e nicio confuzie a presei intre BCR si BRD… 😉

  12. Pana la urma conteaza cardul si functiile inserate in el, nu banca ce il emite…

    Multumim Florin pentru lamuriri!

  13. Cele doua carduri sunt carduri cu cip si asa cum se arata in studiile comandate de APERO, mentionate in primul meu comentariu de mai sus: “odata cu introducerea pe scara larga a cardurilor cu cip vor aparea si aplicatii care sa exploateze tehnologia contactless. Principalul domeniu de interes pentru tehnologia contactless este transportul urban, in special cel public, urmat indeaproape de segmentul retail prin programele de fidelizare a clientelei la comercianti, apoi sectorul public – ajutoarele sociale acordate de administratie si sectorul medical.”

    Asta e doar inceputul, urmeaza diversificarea serviciilor, aplicatiilor contactless…
    De ce credeti ca transportul public este principalul domeniu de interes?

  14. TO@Florin M.: Florin, nu contest nimic din ceea ce spui, doar ca acest card BRD nu exista, nici o unitate BRD nu il ofera, nu stiu nimic despre el, iar Contact Center-ul BRD care este de fapt interfata cu clientul imi ofera Instant Pay, un produs vechi, din 2010.Conatct center-ul imi spune ca nu au un asa produs, imi pare rau ca nu am inregistrat convorbirea cu ei……Iar la centrele de emitere RATB se stie doar de cardul BCR care se poate incarca cu abonament si portofel dupa cum spun casieritele, un produs BRD similar nu exista mi se spune de catre aceeasi casierita.Deci?Eu zic sa investigati si voi ca si mine si sa veniti cu un feedback credibil.

  15. Nu inteleg de ce intrati in dispute, eu mi-am luat acum 2 zile de la BCR Ghencea cardul Zambet pe care am portofel cu 10 lei.Puteti intra pe zambet.bcr.ro sa vedeti despre ce e vorba.Pe site-ul BRD nu am gasit nici o informatie despre vreun astfel de card, deci nu ma intereseaza daca e minciuna sau nu ce zice BRD.Eu sunt multumit de Zambet, am mers pe 368 cu el fara probleme si mi-am pus si abonament Metrorex de 27 lei pe el.Merge perfect si la metrou.Asa ca paguba-n ciuperci daca BRD are sau nu are, treaba lor, ei se fac de cacao daca nu au.

  16. Dan Popescu / Razvan Chiru:

    Buna seara 🙂

    Noi suntem un site crestin ortodox si din perspectiva noastra care se intampla sa fie impartasita si de numeroase asociatii de aparare a drepturilor si libertatilor omului astfel de instrumente digitale sunt foarte periculoase pentru ca potenteaza la un nivel de neimaginat capacitatea de supraveghere si control a statului.

    In aceasta ordine de idei (si nu alta, cum ar fi care banca are cardul mai tare) chiar nu conteaza, pentru noi, ca e BCR sau BRD sau XYZ banca, ci conteaza serviciul public digital pe care il experimenteaza acum RATB si tipul de card cu functiile sale lansat proaspat la apa.

    Discutia voastra parca ar fi reclama la BCR. Nu e cazul, nici locul! Aici nimeni nu vrea carduri (si nici bancile nu prea sunt iubite).

    Detalii despre subiectul carduri, digitalizare, e-guvernare gasiti cat cuprinde la aceste categorii:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/category/era-big-brother/carduri-cipuri/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/category/internet-new-media-smartphone/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/category/era-big-brother/guvernarea-electronica/

  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » BUCURESTIUL ESTE SINGURA CAPITALA EUROPEANA UNDE NU MAI EXISTA BILETE DE HARTIE – Protest impotriva RABT-ului de tip Big Brother!
  18. Pingback: NEAM SARAC IN TARA DIGITALIZATA: Romania, intre putinele tari cu infrastructura pregatita pentru "INTERNETUL DE MAINE"
  19. Pingback: BILET UNIC (card RFID) in Bucuresti pentru RATB SI METROU - Razboi întru Cuvânt
  20. Pingback: Manipulare prin card bancar PayPass BRD acces la metrou, control transport in comun, cumparaturi (nom1) | CE-I CU NOI?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare