INCA DOUA REACTOARE DE LA FUKUSHIMA AU COMBUSTIBILUL TOPIT…

24-05-2011 41 secunde Sublinieri

“Este posibil ca topirea să se fi produs şi în interiorul reactoarelor 2 şi 3”, a declarat un purtător de cuvânt al Tokyo Electric Power (TEPCO), care a anunţat ultimele analize ale măsurilor aplicate la centrala Fukushima Daiichi. Operatorul centralei nucleare japoneze Fukushima a recunoscut, marţi, că este posibil ca şi barele de combustibil aflate în reactoarele 2 şi 3 să se fi topit în urma accidentului provocat de cutremurul urmat de tsunami din martie.

“Este posibil ca topirea să se fi produs şi în interiorul reactoarelor 2 şi 3”, a declarat un purtător de cuvânt al Tokyo Electric Power (TEPCO), care a anunţat ultimele analize ale măsurilor aplicate la centrala Fukushima Daiichi. “Cea mai mare parte a combustibilului a căzut, fără îndoială, în partea inferioară a cuvelor sub presiune, aşa cum s-a întâmplat şi la reactorul numărul 1”, a precizat el.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că reactoarele sunt stabile, iar operaţiunile de răcire a acestora se desfăşoară normal. Timp de mai multe săptămâni după catastrofa din 11 martie, TEPCO şi guvernul japonez au făcut referiri la o topire parţială, afirmând că reactoarele sunt relativ stabile, iar scurgerile radioactive periculoase sunt în mare parte controlate. Cutremurul urmat de un tsunami de proporţii din 11 martie a provocat cel mai grav accident nuclear civil înregistrat după cel de la Cernobîl din 1986.


Categorii

1. DIVERSE, Fukushima (criza nucleara)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “INCA DOUA REACTOARE DE LA FUKUSHIMA AU COMBUSTIBILUL TOPIT…

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » KAMIKAZE PENTRU FUKUSHIMA: un grup de pensionari japonezi se ofera sa refaca sistemul de incalzire al centralei nucleare, fiind gata sa se expuna radiatiilor mortale
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FUKUSHIMA: MIEZUL A TREI REACTOARE, TOPIT COMPLET, NIVELUL RADIATIILOR DE LA CUTREMUR, DUBLU DECAT CEL ESTIMAT OFICIAL!
  3. Pingback: FUKUSHIMA: din nou informatii grave despre radiatiile nucleare, recunoscute tardiv de autoritatile japoneze
  4. Pingback: Autoritatile japoneze au ascuns adevarul despre FUKUSHIMA de la inceputul tragediei. 1 AN DE LA DEZASTRUL NUCLEAR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare