KAMIKAZE PENTRU FUKUSHIMA: un grup de pensionari japonezi se ofera sa refaca sistemul de incalzire al centralei nucleare, fiind gata sa se expuna radiatiilor mortale

26-05-2011 1 minut Sublinieri

Zeci de pensionari se pregătesc să-şi rişte vieţile în mod eroic într-o încercare de a repara sistemul de răcire de la centrala nucleară de la Fukushima. “Tinerii au mai multe motive să trăiască”, spune un veteran. Corpul veteranilor calificaţi – Skilled Veteran Corps – aşa cum s-au autointitulat, a recrutat circa 180 de membri cu vârstele între 54 şi 78 de ani, informează Daily Mail. Aceştia vor fi întâmpinaţi cu bucurie de angajaţi centralei nucleare, care se luptă să răcească reactoarele din momentul în care cutremurul şi tsunamiul din 11 martie au lovit zona provocând o criză nucleară.

Noii recruţi – printre care se află bărbaţi şi femei – sunt toţi pensionari şi vor avea misiunea de a recrea sistemul de răcire de la centrală. Aceştia se vor confrunta cu riscul de a fi expuşi la nivele mortale de radiaţii, dar oamenii spun că oricum se apropie de sfârşitul vieţii şi nu au atât de multe motive să trăiască în comparaţie cu cei mai tineri decât ei.

“Generaţia noastră, cea care conştient sau inconştient, a aprobat construirea centralei de la Fukushima şi care s-a bucurat de beneficiile surplusului de energie este prima care trebuie să se alăture Corpului Veteranilor Calificaţi”, a declarat fostul inginer Yasuteru Yamada. “Tinerii cu un viitor îndelungat nu trebuie puşi în postura de a a-şi asuma această misiune. Expunerea la radiaţii a generaţiei care naşte generaţia viitoare trebuie evitată”, a adăugat acesta.

“Este clar că activitatea umană este esenţială. Locul este contaminat şi radiaţiile sunt foarte puternice. Este normal ca cei bătrâni să aibă prioritate în a lucra la centrală”, mai spune bătrânul. Printre voluntari se află universitari pensionaţi, operatori de buldozere, muncitori în construcţii, ingineri, dar şi foşti membri ai forţelor de apărare japoneze. Marţi, compania Tepco, care deţine centrala de la Fukushima, a recunoscut în cele din urmă că miezul a trei reactoare nucleare s-a topit în zilele care au urmat cutremurului din martie.


Categorii

1. DIVERSE, Fukushima (criza nucleara)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “KAMIKAZE PENTRU FUKUSHIMA: un grup de pensionari japonezi se ofera sa refaca sistemul de incalzire al centralei nucleare, fiind gata sa se expuna radiatiilor mortale

  1. …si nu stiu ca acei pensionari sa fie crestini botezati, dar modul lor de a gandi si de a faptui este crestinesc sui-generis. Prin fapta aceasta de jertfa pentru aproapele (actual si mai ales viitor!…), prin spiritul de sacrificiu dovedit in timp, simt ca poporul nipon este ,,croit” pentru crestinism, pacat ca in confuzia asta ecumenista voit-iscata, putini au sansa si rabdarea sa descopere giuvaerul ortodoxiei.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare