REVOLUTIE SI IN INDIA: gurul carismatic Baba Ramdev lupta impotriva coruptiei. IN SIRIA, AUTORITATILE TAIE INTERNETUL si conexiunile pentru telefonia mobila, provocand protestele SUA

6-06-2011 3 minute Sublinieri

Iata ca valul revolutionar cuprinde si India. Si, desigur, se manifesta potrivit culorii locale: un faimos guru yoghin, Baba Ramdev, care isi face exercitiile respirate fiind televizat in direct, a inceput sa protesteze vehement fata de coruptia conducerii indiene, prin “greva foamei pana la moarte” provocand, deja, manifestari stradale de amploare. Nu ne-am fi oprit asupra acestui eveniment din India daca nu ar fi fost relevanta, dupa noi, figura unui sef spiritual, carismatic, care mobilizeaza masele populare si care are un program social demagogic.

In Siria, autoritatile au decis sa taie internetul, motiv pentru care americanii au protestat. Normal, doar este vorba de principalul lor instrument tehnologic de manipulare a maselor populare! Nu degeaba vor gigantii internetului si ONU sa decreteze internetul un nou drept al omului…

Un carismatic guru yoga, Baba Ramdev, a început sâmbătă o grevă a foamei “până la moarte”, cerând guvernului indian să ia măsuri împotriva corupţiei şi a spălării de bani. 40.000 de oameni au ieşit în stradă să susţină manifestul lui Ramdev, care a fost întrerupt la o zi distanţă, când forţele de ordine au început să atace mulţimea cu spray-uri lacrimogene şi bastoane, scrie Daily Mail. Poliţiştii spun că i-au împrăştiat pe protestatari pentru că erau prea mulţi şi nu le mai puteau asigura măsurile de protecţie.

Jandarmii care-i înconjurau pe manifrestanţi i-au atacat cu gaze lacrimogene şi cu bastoane de lemn, generând un val de furie printre aceştia, care au început să se răscoale şi să arunce cu pietre în forţele de ordine. “Mai mult de 40.000 de oameni s-au adunat la locul unde şi-a început yoghinul greva foamei şi nu era posibil să le asigurăm tuturor protecţia”, a spus Rajan Bhagat, un purtător de cuvânt al poliţiei din New Delhi.

În timpul incidentelor, peste 60 de persoane au fost rănite, dintre care 23 făceau parte din forţele de ordine. Ramdev a reuşit să fugă, îmbrăcându-se în femeie, însă a fost prins de către poliţişti după nici două ore. Ulterior, bărbatul a fost eliberat şi s-a întors la ashramul lui, în Dehradun, loc unde a promis că îşi va continua greva foamei. “Este un complot înpotriva democraţiei şi împotriva mea“, a declarat Ramdev. Yoghinul l-a acuzat pe premierul indian pentru că nu şi-a ţinut promisiunea de a-i pedepsi pe cei care au furat din banii statului.

40.000 de oameni au fost înduplecaţi să părăsească locul şi manifestul cu spray-uri lacrimogene şi bâte. Foto: Daily Mail

Gurul, pe numele său real Swami Ramdev, a început greva foamei sâmbătă, cu o sesiune de yoga şi a anunţat că scopul său este acela de a eradica corupţia din ţară. Printre celelalte reforme pe care le solicita maestrul yoghin se numără introducerea pedepsei cu moartea pentru funcţionarii publici corupţi şi repatrierea banilor plasaţi în conturi din străinătate care provin din şpăgi şi tranzacţii ilegale.

Ramdev este o figură cunoscută în India. Gurul are propria emisiune la o televiziune indiană, în cadrul căruia învaţă spectatorii o serie complexă de poziţii de yoga.

Un celebru maestru yogin care propune masuri radicale impotriva coruptiei, precum pedeapsa cu moartea, face sa tremure guvernul indian, amenintand ca va intra in greva foamei daca nu ii sunt indeplinite solicitarile, relateaza AFP. Imbracat cu o tunica sofran care ii cade pana la picioare, cu chipul incadrat de o lunga barba neagra, Swami Ramdev si-a facut o intrare in forta in New Delhi, declarand ca este decis sa inceapa sambata o greva a foamei pe durata nelimitata.

Din acel moment, guvernului condus de Manmohan Singh incearca sa dezamorseze aceasta afacere potential exploziva si care risca sa ruineze si mai mult imaginea sa. Guvernul a mai cedat o data in fata unui activist anti-coruptie in varsta de 73 de ani care a postit 98 de ore, actiune urmarita cu atentie de toata presa indiana. Patru membri ai guvernului au fost trimisi miercuri pentru a juca rolul de impaciuitori, dar in zadar. Impasul in care se afla guvernul tine vineri prima pagina a presei din India.

“Pentru a impiedica postul guvernul lucreaza puternic la meniul” gurului, scrie ironic cotidianul The Indian Express. Swami Ramdev, denumit si Baba Ramdev, traieste in mod obisnuit la Haridwar, un oras sfant situat pe malurile fluviului Gange. Exercitiile sale de respirat, televizate, sunt urmarite de milioane de credinciosi.

Principala sa solicitare – guvernul trebuie sa repatrieze “banii negri”, banii plasati in conturi din strainatate si care provind din spagi sau tranzactii ilegale. “Cand banii negri vor reveni, economia noastra va fi atat de importanta, moneda noastra va fi atat de puternica incat o rupie va fi egala cu 50 de dolari”, a afirmat el, pentru Indian Express. El propune de asemenea extinderea pedepsei cu moartea pentru membrii guvernului vinovati de coruptie si retragerea din circulatie a bancnotelor mari de 500 si 1.000 de rupii care servesc, spune maestrul yogin, pentru tranzactiile ilegale.

Baba Ramdev, care a cochetat anul trecut cu ideea de a infiinta un partid politic, dupa care a renuntat, cere de asemena interzicerea functionarii in India a institutiilor bancare care au activitati in paradisurile fiscale. Intr-un discurs patimas sustinut vineri, cel care afirma ca vindeca boli precum cancerul si SIDA prin yoga si terapii naturale a spus ca se intrevede un consens cu guvernul dar ca unul sau doua puncte raman divergente. Acest nationalist anti-homosexual se bucura de sustinere din partea tuturor castelor populatiei, dar si din partea dreptei conservatoare. Guru a primit si sprijinul lui Anna Hazare, un admirator al lui Gandhi care a obtinut castig de cauza dupa o greva a foamei in care a cerut ca membrii societatii civile sa participe la un proiect de lege privind inasprirea legislatiei anticoruptie.

Pare incredibil ca in timp ce in unele tari oamenii se conecteaza la internet si in metrou, in altele accesul este interzis total. Se intampla in Siria, unde pentru a potoli protestele, oficialii au taiat conexiunea la Internet in 70% din zone. Nici conexiunile la telefoanele mobile nu mai merg, astfel ca sirienii sunt intorsi fortat cu 30 de ani in urma.

“Suntem ingrijorati de ceea ce se intampla in Siria” a spus si Hillary Clinton. “Condamnam orice efort de a interzice libertatea opiniei poporului sirian” a continuat Secretarul de Stat al SUA. Siria e in criza inca din Martie cand a pornit revolta impotriva regimului de la Damasc. Peste 100.000 de oameni s-au strans sambata in Hama pentru a-i plange pe protestatarii ucisi de fortele de securitate siriene. 53 de oameni au fost ucisi vineri in toata Siria.


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Revolte populare, revolutii, Siria

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “REVOLUTIE SI IN INDIA: gurul carismatic Baba Ramdev lupta impotriva coruptiei. IN SIRIA, AUTORITATILE TAIE INTERNETUL si conexiunile pentru telefonia mobila, provocand protestele SUA

  1. are 46 de ani ce am citit eu acest guru.
    un inainte mergator al antihristului…

  2. Pingback: Mitropolitul Serafim de Pireu: ADEVARATII SFINTI NU RASTIGNESC, CI SUNT RASTIGNITI, NU URASC, NU PRIVESC CU SUSPICIUNE, CI SE ROAGA PENTRU PRIGONITORII LOR/ Mitropolitul Ilarion: Noi, in rasarit, nu avem nimic asemanator cu papismul/ Conflict intre Irland
  3. Iacata ce matrapazlacuri facea marele guru anti-coruptie Baba Ramdev…

    http://www.gandul.info/international/castiga-220-de-milioane-de-dolari-pe-an-din-yoga-un-controversat-guru-indian-este-anchetat-dupa-ce-si-a-cumparat-o-insula-8684729

    Baba Ramdev, un controversat guru yoghin a cărui afacere are venituri anuale de 220 de milioane de dolari, este investigat de către autorităţile indiene în legătură cu achiziţionarea unei insule situate pe coasta de vest a Scoţiei, relateată publicaţia britanică The Telegraph . Insula a fost cumpărată în 2009 şi serveşte drept sediul internaţional al imperiului său de medicină alternativă.

    Ramdev a cumpărat insula Little Cumbrae în 2009, susţinând că vrea să o transforme într-o “insulă a păcii”, unde miile de adepţi ai învăţăturilor sale să poată practica yoga, dar şi tehnicile sale speciale de respiraţie despre care guru-ul susţine că ar putea vindeca boli precum SIDA sau cancerul.

    Acum, achiziţia a intrat în atenţia autorităţilor indiene care anchetează infracţiuni comerciale, după ce Ramdev a fost acuzat de încălcarea legislaţiei privind schimburile valutare. Autorităţile indiene le-au cerut sprijinul omologilor din Marea Britanie pentru a investiga toate transferurile de bani ale guru-ului.

    Ramdev a intrat în atenţia autorităţilor după ce, la începutul acestui an, a criticat dur guvernul pentru că nu a reuşit să readucă în ţară banii ascunşi de afaceriştii indieni în băncile din străinătate, în condiţiile în care emisiunile TV ale yoghinului sunt urmărite în India de milioane de telespectatori. Vara aceasta, Ramdev a fost arestat pentru că a încercat să pornească o grevă colectivă a foamei în centrul oraşului Delhi, această fiind o formă de protest împotriva corupţiei.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare