(Video) Obsesii iredentiste: demonstratii antiromanesti la Londra, unde s-a strigat Tara Secuilor nu e Romania

13-06-2011 53 secunde Sublinieri

  • Gandul:

VIDEO: Manifestaţie în favoarea independenţei Ţinutului Secuiesc la Londra – “Ţara Secuilor nu e România”

O manifestaţie în favoarea independenţei Ţinutului Secuiesc a avut loc la Londra. Protestul a durat câteva ore, iar în timpul acestuia manifestanţii au instalat pe un trotuar din capitala britanică afişe cu mesajele “Ţara Secuilor nu este România”, dar şi “Dreptate pentru Ungaria”. Evenimentul a fost surpins de un cameraman amator. Participanţii la protest s-au declarat împotriva Tratatului de la Trianon, au adus cu ei o hartă a Ungariei Mari, şi au împărţit pliante.

(Florin Negrutiu): Un lagăr numit Ţinutul Secuiesc. Ce este atunci România?

(…) Poate pentru că în toată această Românie din vorbe există un proiect coerent şi nişte politicieni încăpăţânaţi şi tenace. Ştiţi despre cine vorbesc: “Aşa trebuie să fie – Covasna, Harghita, Mureş”. Acest “trebuie” categoric şi profund neeuropean, rostit ca un ultimatum, mie îmi sună prost. Liderii UDMR au înţeles că au de-a face cu un partener de guvernare labil şi dispus să se târguiască ca să rămână la putere şi forţează pentru punerea în practică a unei adevărate obsesii: Ţinutul Secuiesc tăiat exclusiv pe criterii etnice. Vă veţi întreba de ce nu vrea UDMR un Ţinut mai mare, cu Braşov, cu Alba, cu Sibiu, aşa cum este acum desenată regiunea Centru? Simplu: Nu doar pentru că s-ar schimba compoziţia etnică a Ţinutului, dar ar dispărea şi monopolul politic absolut al UDMR în zonă. Gândiţi-vă la un consiliu regional în care UDMR n-ar mai avea peste 90 la sută şi în care n-ar mai putea să taie şi să spânzure. Mai ales să taie. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “(Video) Obsesii iredentiste: demonstratii antiromanesti la Londra, unde s-a strigat Tara Secuilor nu e Romania

  1. http://viitorul.wordpress.com/

    Nu stiu cat de real, insa se inscrie intr-o logica a Marilor Puteri–divide et impera, chiar daca sub umbrela comunei Europe.

    Nici Ungaria, oricat de mare si mareata o vad unii, nu sta prea binisor in tentatiile celor puternici. Fara o alianta cu spatiul germanic, care astazi Nu prea are nevoie de un balast asiatic, Ungaria nu prea are nimic de oferit UE…Rusiei da, ceea ce si face cu oarecare succes: tensiune pe R Moldova (in oglinda)

  2. @c:

    Sursa e total necredibila, autorul e un soi de adept al unor teorii revolutionare dintre cele mai ciudate.

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » REGIONALIZARE, REORGANIZARE SAU… DESTRAMARE TERITORIALA? Cornel Nistorescu (video) :“Suntem in fata unor decizii care pregatesc autonomia unor regiuni din tara”. STALIN, BASESCU, TOKES SI DESFIINTAREA JUDETE
  4. Fostul meu profesor de istorie din liceu ne spunea o data la clasa: “cand Ceausescu “stranuta” la Bucuresti, tot guvernul Ungariei era…sub masa, atat era socotit de “puternic”, fostul conducator al Romaniei”
    In comparatie cu acuatala putere Ceausescu, a fost un om de stat, cu o conducere de stat, care a stiut sa isi puna la respect vecinii, si arate ca Romania este in Europa de Est o tara PUTERNICA (armata romana era a doua armata ca numar si dotare in Blocul de EST al Pactului de la Varsovia, dupa cea a URSS-ului)…!

    Oh, ce vremuri apuse…, si ce sarmane si amrate timpuri am ajuns sa traim…!

    Cand la putere se afla OAMENI DE NIMIC, neleguitii misuna pretutindeni, zice Sfanta Scriputura…!

    DAR, va matura Domnul oamenii de nimic, si desi nu sunt prooroc, de va indrazni Ungaria sa se mai “ratoiasca” la teritoriul Romaniei, nu ii vom mai pune opincile in varful cladirii paralmentului, ci vom muta granita de vest a tarii pe talvegul Tisei…!

    Este cat se poate de…posibil…
    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti…!

  5. @Vela:

    Ei, frate, iar te-ai infierbantat cam tare…

  6. Frate admin, nu este infierbantare, este o CREDINTA in “NEVAZUTA” si “neapreciata” (sau apreciata GRESIT) “capacitate” si “forta latenta” care inca curge si exista in poporul roman!

    Dintre toate slabiciunile si pacatele pe care le are acest popor, una singura I-O URASC, si anume MILIOANELE DE AVORTURI…!

    In rest, oricum ar fi tara mea, cu conducatori vrednici si gospodari sau mai putin vrednici sa conduca, EU O IUBESC, si cred inca ca in acest popor, care a ajuns atat de slabanogit si secatuit de VLAGA si “vigoare” morala, EXISTA INCA UN MARE…”REST” de energie…, pe care ungurii il subestimeaza, si de fiecare data cand l-au subestimat AU INCASAT-O…!, si si-au luat-o pe cocoasa…!

    Domnul din Ceruri VA TRIMITE UN TEST, si un “vant” de imprejurari, peste tara asta, ca sa se aleaga graul de PLEAVA, si ca sa se dea pe fata gandurile multor inimi ale celor care acum fac pe …”conducatorii” tarii…!

    Si cand PLEAVA va fi maturata, si va fugi in strainatate de frica rascularii poporului, atunci VA TASNI FORTA DIN ADANCURI care inca exita in acest neam…!

    Si sa vezi atunci…CONTRARISPOSTA fata de Ungaria, si fata de toate “privilegiile” pe care ei le au acum in tara asta…!

    Nu va ma fi nici invatamant in limba materna, nici organizare pe criterii etnice, nici nimic DIN CEEA CE AU ACUM…!

    S-au poate imi imaginez eu un scenariu cam prea…exagerat si nitel cam…utopic…!

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti…!

  7. @Vela:

    Oare? Tare ne e ca o sa ramanem cam pleava toti…

  8. Marele nostru GENIU national, poetul nepereche EMINESCU, a spus (probabil, in urma intelegerii adanci si tainice a puterii taincie si a profilului social si national pe care il are neamul romanesc): “POPOR ROMAN, NU GRESESTE CINE CREDE IN TINE…”!

    Din toata inima mea, am ferma convingere ca Eminescu a spus aceste cuvinte, nu ca sa ramana in istorie cu ele, ci FIIND SUB INSPIRATIA DUHULUI SFANT (si nu a muzei…poetice)!

    Cred, din toata taria mea ca prin el a vorbit DUHUL lui Dumnezeu!

    Si nici un roman care are aceasi apreciere ca si EMINESCU, fata de poporul sau, si aceeasi CREDINTA in puterea tainica si in ROSTUL acestui popor in istoria omenirii, NU CRED CA GRESESTE…!

    Va spala Domnul si VINA GREA a zecilor milioane de avorturi de pe neamul romanesc DACA AM FACE POCAINTA, si ne-am intoarce la EL si daca am reincepe sa TRAIM ORTODOXIA noastra pe care au trait-o stramosii nostrii!

    Si precumpoporullui ISAREL, care s-a intors cu pocainta de multe ori, NE-AR INVIORA si REABILITA in ochi Lui, si ne-ar SCAPA, de toate belele si primejdiile care sunt acum la orizont peste neamul nostru romanesc…!

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  9. Foarte ciudat, cum o tara membra a UE, si a NATO, cum este UNGARIA, indrazneste sa nescoteasca TRATATELE UNIUNII si granitele partenerilor sai militari si politici din randul statelor UNIUNII (ungurii au pretentii teritoriale si fata de slovaci, si fata de sarbi…)!

    Oare este atat de greu de inteles chiar de catre conducerea politica a UE ca politica Ungariei IREDENTISTA, este total neavenita si NEeuropeana, contrara PRINCIIPIILOR comunitare ale Uniunii!

    Sau tocmai cu stirea si ingaduinta tacita a conducerii UE, indraznesc ungurii sa agite mereu lozinca IREDENTISTA ??

    Atunci pentru ce am intrat in UE?, daca nu ni se mai garanteaza INVIOLABILITATEA si INDIVIZIBILITATEA teritoriala a Roamaniei si SECURITATEA granitelor statului…? Oare nu tocmai asta a fost “justificarea” cea mai importanta a intrarii noastre in UE, de catre actualii guvernanti, si anume ca prin intrarea in UNIUNEA EUROPEANA, ne-am pus la adapost de un atac venit din EST (se subintelege …ca din partea marelui URS puternic de la rasarit…)

    Sau cumva TRATATELE UNIUNII nu au putere ca sai faca pe cei care au aderat la ele CA SA LE RESPECTE ??, din moment ce exista tari precum UNGARIA, care indrazneste sa nesocoteasca clauzele acestor tratate…!

    Sarmana Romanie, cum ai fost tu…amagita!

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  10. Pingback: Traian Basescu da directive de ziua sa: REGIONALIZAREA, PANA LA SFARSITUL ANULUI, CHIAR SI CU ASUMAREA RASPUNDERII!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare