CRISTIAN BADILITA SI-A DESAVARSIT LEPADAREA DE ORTODOXIE: a trecut la greco-catolici

24-07-2011 33 secunde Sublinieri

Cristian Bădiliţă a trecut la greco-catolici. Scriitor şi doctor în istoria creştinismului timpuriu, el s-a făcut remarcat, în ultimii ani, din păcate, mai ales prin atacarea Bisericii Ortodoxe Române şi prin tot felul de abordări… literare ale ortodoxiei (care l-au făcut să fie, printre altele, de acord cu ÎPS Nicolae Corneanu cînd s-a împărtăşit la catolici). 

Ieri, a postat un text pe site-ul unei reviste electronice prin care anunţă că a trecut “sub jurisdicţia episcopiei greco-catolice de Oradea”, susţinînd că şi acolo tot de ortodoxie e vorba, deci, în opinia sa, rămîne ortodox. Un asemenea gest este demn de al altui rătăcit care anunţa, acum cîteva luni, că se autosuspendă din BOR. Oamenii ăştia se cred într-un partid politic. Ce dacă îl schimbă pe unul cu altul, de vreme ce ideologia e aceeaşi? Să vedem însă partea bună a trebii: măcar de-acum nu mai există confuzii. Deşi, la cît de intempestiv e Bădiliţă, se poate răzgîndi oricînd.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri...

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “CRISTIAN BADILITA SI-A DESAVARSIT LEPADAREA DE ORTODOXIE: a trecut la greco-catolici

  1. Pantru admini…va amintiti ce-l mai combateam pe asta pe un forum candva, era clar ca este ortodox doar cu numele ! Las’ ca nu-i nicio paguba, nu ducem lipsa de oi in blana de oaie 🙂

  2. nu-i nici o paguba, una doua picaturi de sange de pe Cruce….in rest, ce fericire pe Hristos ca ne are pe noi, ca doar la o adica putem zice, nu-i asa, sa se pogoare foc din cer, doar-doar….sau nu ?

  3. Daca ti-ai schimbat credinta in inima, mai curand sau mai tarziu vor merge si picioarele acolo unde e si inima…

  4. @C2
    Sora, paguba si mai mare era daca mai ramanea in ortodoxie si mai smintea frati, cum a facut-o ! Eu in sensul asta am zis.
    De pe cruce siroiesc picaturile de sange mai ales cand incercam sa ne “incontram” intre frati, fara sa discernem…

  5. Aşa se întâpmlă când primeşti titulatura de “patrolog” doar după studii de greacă şi latină (ma scuzaţi şi …matematică), când traduci părinţii fără ca acest proces să fie dublat şi de comuniunea prin rugăciune cu Hristos. Acum ceva timp domnul Bădiliţă aşeza înţelepciunea scolastică a unor persoane aparent din Biserică deasupra duhului rugăciunii al monahilor români, uitând astfel că “teolog” nu înseamnă nimic altceva decât cineva care vorbeşte cu Dumnezeu, deci un rugător. Oare Maxim Mărturisitorul, peste a cărui lucrare îmi vine greu să cred că s-ar situa vreun gânditor religios contemporan, sau Grigorie Palama, ori poate Dionisie Areopagitul nu erau înainte de orice rugători.
    Dar dacă domnul Bădiliţă crede că gre-catolicismul este acelaşi lucru cu ortodoxia-catholică (în sensul prim al aceste excepţii) atunci îmi este şi mie egal că şi-a mutat apartenenţa jurisdicţională – deşi dacă este adevărata afirmaţia nu mai văd nici un scop esenţial în această mutare.
    Mai bine să ne rugăm!

  6. Pingback: Pr. Necula şi gândirea nemţească « Gigel Chiazna
  7. Pingback: Cotidianul Adevarul face comert cu Apocalipsa greco-catolicului CRISTIAN BADILITA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Raspunsul IPS Calinic Botosaneanu la halucinantul articol “TALIBANIZAREA ORASELOR ROMANIEI TREBUIE SA INCETEZE” semnat de Cristian Badilita | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare