SANT DE APARARE: Grecia simte nevoia unei protectii fata de Turcia

4-08-2011 29 secunde Sublinieri

Grecia a inceput constructia unui “sant de aparare” lung de 120 de km in partea de nord-est, pe granita cu Turcia, pentru a opri fluxul de imigranti ilegali si pentru a bloca un posibil atac terestru din partea tarii vecine, informeaza ziarul elen Vima, citat de RIA Novosti. Conform sursei citate, santul va avea o latime de 30 de metri si o adancime de 7 metri.

Din cei 120 de km, cat va avea in total canalul de aparare sapat de-a lungul raului Evros, 14,5km au fost deja sapati, informeaza cotidianul grec. Guvernul de la Atena a acuzat de mai multe ori Turcia ca nu face suficiente eforturi pentru a stopa fluxul de imigranti ilegali catre Grecia si ca ignora un acord de reprimire a lor semnat intre cele doua tari. Grecia a anuntat de asemenea ca va construi un gard de protectie lung de 12,5km in aceeasi regiune, starnind criticile mai multor organizatii umanitare, printre care si Agentia pentru Refugiati din cadrul Natiunilor Unite.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “SANT DE APARARE: Grecia simte nevoia unei protectii fata de Turcia

  1. Turcia nu are niciun interes sa faca prea multe in privinta reducerii sau stoparii emigratiei catre greci ptr simplul motiv ca …asta vor! Colonizarea prin emigratie este parte din politica poate nescrisa a Turciei. Un om de afaceri turc din Germania – daca nu ma insel – a spus ca ceea ce nu a reusit sa faca Mahomed (cucerirea Europei) o vor face femeile turce (a se citi inmultirea intr-un numar mai mare decat europenii si emigrarea catre aceste tari).

  2. cad bursele!

  3. Bine că nu reconstruiesc linia Maginot!

  4. http://www.epochtimes-romania.com/news/2011/08/reforma-militara-a-turciei-dupa-modelul-spaniol—120699

    [integral]
    Imaginea premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, prezidand luni singur reuniunea Consiliului Suprem Militar a aratat o diferenta clara fata de anterioarele sesiuni ale acestui organism, cand alaturi de el era asezat protocolar Seful Statului Major al Fortelor armate, noteaza vineri ziarul El Pais.

    Fotografia, publicata pe primele pagini ale ziarelor turce, prezinta un paralelism istoric cu o alta imagine cu incarcatura simbolica facuta in Spania: cand pe atunci premierul tarii Felipe González, alaturi de ministrul apararii, Narcis Serra, au prezidat in 1982 – recent veniti la putere – ceremonia desfasurata la sediul unitatii militare División Acorazada Brunete, din apropiere de Madrid, in a carei Sala a steagurilor a fost comemorata lovitura de stat esuata din 23 februarie 1981.

    Turcii studiaza cu interes modelul spaniol de tranzitie democratica, mai ales in vederea eventualei introduceri a unui sistem autonom pentru kurzi. Dar cauta totodata formule care sa reduca tensiunea istorica a relatiilor dintre generalii, care au fost chezasii statului laic si unitar si guvernantii civili, care au fost expulzati de la putere de patru ori in 50 de ani.

    Narcis Serra – ministrul apararii intre 1982 si 1991 si artizan al modernizarii fortelor armate spaniole – a vizitat de multe ori Turcia – ultima oara in 2008, pentru a-si promova cartea ‘Tranzitia militara’, despre procesul de reforma democratica a unei armate infiltrate de suspiciuni ‘puciste’. In cadrul Forumului Civil Turcia-Spania, desfasurat la Istanbul in 2009, Serra a recunoscut ca dictaturile suferite de ambele tari permit un schimb de experiente ce pot fi aplicate in procesul de tranzitie.

    Sefii militari care au fost numiti la Ankara, nascuti in 1950 si marcati de o educatie bazata pe valori autoritare, nu reprezinta o schimbare de generatie la varful conducerii militare. De fapt, noul sef al fortelor terestre, Hayri Kivrikoglu, l-a lasat singur la o reuniune oficiala pe presedintele Republicii, Abdullah Gül. Adevarata reinnoire nu va avea loc probabil, pana cand nu vor ajunge la gradul de general ofiterii superiori care acum conduc misiunile internationale turce din Kosovo si Afganistan.

    Intre timp, islamistii moderati Erdogan si Gül, vor trebui sa urmeze exemplul social-democratilor spanioli González si Serra pentru a completa democratizarea fortelor armate turce. Pactul convenit luni – generalii pucisti nu vor trece automat in rezerva si se vor putea pensiona in decurs de un an fara sa le fie afectate drepturile – urmeaza modelul spaniol. In Turcia, militarii beneficiaza, pe de alta parte, de un substantial fond autonom de pensii care insumeaza peste 10 miliarde de euro.

    totodată şi:
    http://www.epochtimes-romania.com/news/2011/08/guvernul-turc-numeste-noi-lideri-militari—120653

  5. Pingback: NORI DE FURTUNA IN ORIENTUL MIJLOCIU/ Noul Imperiu Otoman - sau ambitiile Turciei/ TENSIUNILE ESCALADEAZA IN CHESTIUNEA CIPRIOTA: Turcia vs Cipru si Israel. Motivul conflictului: LEVIATANUL!
  6. Pingback: "Hiliarmenul in apele grecesti"? Noutati despre TENSIUNILE TURCIA - CIPRU - GRECIA si despre PREGATIRILE MILITARE ALE RUSIEI (video)
  7. Pingback: Grecia primeste sute de tancuri pe gratis de la SUA
  8. Pingback: Grecia achizitioneaza MUNITIE DE RAZBOI in plina CRIZA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare