“Hiliarmenul in apele grecesti”? Noutati despre TENSIUNILE TURCIA – CIPRU – GRECIA si despre PREGATIRILE MILITARE ALE RUSIEI (video)

30-09-2011 2 minute Sublinieri

Rusia a decis sa trimita portavionul Amiralul Kuznetsov in Mediterana de Est in luna noiembrie a.c.

Potrivit anuntului oficial al armatei rusesti, portavionul va fi trimis, initial, in Marea Bering, pentru ca in luna noiembrie (19) sa fie trimis pentru o misiune de trei luni in Marea Mediterana si Nordul Atlanticului. Portavionul va fi insotit si de marea nava anti-submarin Amiralul Chabanenko. Portavionul, conform Itar-Tass, singurul functional din flota sovietica, este destinat traseelor lungi catre Mediterana si Atlanticul de Nord-Est si poate duce 26 avioane. Ne amintim ca Rusia a mai trimis recent, in aceeasi zona, si doua submarine nucleare...

Avand in vedere conflictul dintre Turcia si Cipru pe marginea forajului din zona disputata Block 12 (sau platoul Afrodita), gandul ne duce la profetia Sf. Cosma Etolianul:

„Când veţi vedea hiliarmenul în apele greceşti, atunci se va plini năzuinţa.”

Sigur ca, asa cum arata parintele Nektarie Moulatziotis, nu ar fi pentru prima oara cand o nava ruseasca ar fi in zona:

Năzuinţa pe care o ştim toţi este, şi pentru Sfântul Cosma Etolianul, eliberarea Constantinopolului. Ce este însă hiliarmen-ul (το χιλιάρμενο)? Literal ar putea însemna corabia care a făcut o mie de călătorii (αρμενίζω = a naviga cu pânzele întinse) sau corabia cu o mie de catarge (τα άρμενα = catarge). În vremea Sfântului navele erau cu pânze. Trebuie să fim atenţi, Sfântul nu menţionează mai multe hiliarmen-uri, adică mai multe nave, ci una singură. Adică o navă mare care să aibă capacitatea pe care ar avea-o multe corăbii, însumând mii de catarge. Acesta este hiliarmen-ul.

Având acceptul Guvernului elen, în apele greceşti este prezentă întâmplător, pentru exerciţii militare, o imensă navă militară rusească, lungă de 991 de picioare, cu un echipaj de 2646 de persoane, 12 avioane de luptă, 24 de elicoptere şi 12 lansatoare de rachete cu rază de acţiune de 400 de kilometri etc. Pentru toţi cei care au văzut nava la televizor, acesta este hiliarmenul.

Cum de-a venit flota rusească să facă exerciţii în apropierea insulei greceşti Agathonisi şi să-şi plimbe hiliarmen-ul până înspre Creta? O fi vorbit, în prealabil, Prim Ministrul grec cu Prim Ministrul rus despre toate cele câte ne face America şi despre pericolul războiului dinspre Turcia, pe spezele Americii?

Daca pentru acel moment (2008) parea ciudata prezenta unei nave rusesti in apele grecesti, cu atat mai mult pare a fi acum, cand exista in mod vizibil un conflict acut intre Tucia, pe de o parte, Cipru, Grecia, Israel de cealalta parte. In acest conflict Rusia sustine in mod oficial Cipru. Probabil din aceasta cauza, Turcia a amenintat Rusia ca va suspenda contractul cu Gazprom.

 

Sursele grecesti ne arata ca nava-portavion a mai fost in Estul Mediteranei acum trei ani si afirma ca zona sa de patrulare va fi invecinata tocmai cu zona Block 12. Conform acestor surse, misiunea portavionului ar avea legatura chiar cu obiectul disputei intre Turcia si Cipru. Un alt motiv pentru care Rusia este interesata sa aiba prezenta militara in zona este si Siria, o tinta vizibila a presiunilor si manevrelor americane.

Pe de alta parte, tensiunea s-a ridicat la cote mai inalte si intre Grecia si Turcia. Motivul a fost dat de vice-presedintele guvernului turc, Bülent Arinç, care a pretins ca in convorbirea telefonica dintre G. Papandreou (premierul Greciei) si R. Erdogan (premierul Turciei), primul ar fi fost de acord ca partea turca sa isi desfasoare explorarile proprii in apele teritoriale disputate. Media greceasca a raportat insa ca Papandreou ar fi fost ofensat de aceasta dezinformare si a negat vehement veridicitatea ei. Primul ministru grec intentioneaza, de altfel, sa protesteze oficial pe langa guvernul turc.

Vezi si Gigel Chiazna:


Categorii

Al treilea razboi mondial, Batalia pentru resurse, Opinii, analize, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la ““Hiliarmenul in apele grecesti”? Noutati despre TENSIUNILE TURCIA – CIPRU – GRECIA si despre PREGATIRILE MILITARE ALE RUSIEI (video)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: "Turcia ameninta intreaga lume"... LEGISLATORII DIN ISRAEL DEZBAT SI EI "GENOCIDUL ARMEAN"
  2. Pingback: Israel si Cipru stabilesc un ”COMITET COMUN” pentru zona Mediterana. SHIMON PERES “MUSTRA” TURCIA PENTRU AMENINTARILE MILITARE FACUTE CIPRULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU – nou interviu bomba despre baze militare rusesti in Marea Egee pentru a neutraliza TURCIA si colaborarea cu ISRAEL (traducere integrala) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare