APEL DE CONSTIINTA PENTRU APARAREA COPILULUI NENASCUT/ Singuratatea tinerilor online/ MODELELE-COPII si imbracamintea fetelor/ HOLLYWOOD E PLIN DE PEDOFILI/ Atitudinea demna a lui Vaclav Klaus fata de PARADA GAY DIN PRAGA/ Flagelul fetitelor schimbate in baieti (Si multe alte stiri familie, 16 august 2011)

16-08-2011 25 minute Sublinieri

Cultura vietii:

Apel de conștiință din partea unui medic către colegii săi: în apărarea dreptului la viaţă al copilului nenăscut, prin conştientizarea viitoarelor mame

Dr. Maria Dunca-Moisin

Astăzi, cînd scriu aceste rînduri, părinţii micuţului Marc m-au invitat să fiu „parte importantă” din viaţa lui, adică să-i fiu naşă la botez. Este o formă de mulţumire – mi-a spus mama copilului – pentru tot ceea ce a însemat participarea mea cu sfaturi şi încurajări la venirea pe lume al celui de-al doilea copil al ei. Mă întorc cu gîndul în urmă cu mai bine de treizeci de ani, la începutul activităţii mele de medic, la ţară. Pe uşa cabinetului meu intră frămîntată şi speriată o femeie mărunţică, mamă a opt copii; dorea să îi completez fişa de întrerupere a sarcinii, aşa cum prevedea legea pe vremea aceea (după al patrulea copil se dădea „dreptul” de a face „întrerupere legală a sarcinii”). A avut loc o discuţie scurtă despre eroismul de a aduce pe lume opt copii şi despre voia lui Dumnezeu. După un timp, mama aceea s-a întors la mine cu cel de-al nouălea copil şi mi-a spus cu chipul luminat de bucurie, dar parcă şi cu puţin năduf: „Îl vedeţi? Este al dumneavoastră.”

Am considerat întotdeauna că este de datoria mea să nu ezit niciodată să stau de vorbă cu o femeie frămîntată de aducerea pe lume a copilului ei. Mi s-a întîmplat de multe ori să simt că nu ştiu ce să răspund la „argumentele” unei asemenea persoane. Mă rugam ca Duhul Sfînt să-mi „şoptească” în ce fel să o încurajez, apoi mă rugam pentru fiecare mamă ca Dumnezeu să-i dea puterea de a alege păstrarea vieţii copilului. Şi rezultatele s-au văzut.

Eram deja medic la Bucureşti cînd o tînără mămică, studentă, a intrat în cabinet cu un băieţel de doi ani, Andrei, căruia i-a spus: Uite-o pe mama ta”. Venise să-mi mulţumească pentru sfatul pe care i-l dădusem. În urmă cu un an, fiind în metrou, o doamnă a venit la mine şi m-a salutat zîmbitoare. Nu ştiam cine este. A scos din portofel o fotografie cu fiul ei de zece ani, Alexandru, şi mi-a spus, între două staţii, povestea lui. „De-aţi şti, doamna doctor, de cîte ori v-am pomenit în anii aceştia, la cîtă lume am povestit cum a venit pe lume Alexandru!” Mama copilului venise la mine la cabinet adusă de cumnata ei, care-mi era pacientă, pentru a-i face o ecografie. Era însărcinată şi hotărîse să facă avort. Trebuia să-i ducă medicului ginecolog ecografia. Discutia pe care am avut-o cu ea a fost, se vede, suficient de convingătoare pentru ca fiul ei, Alexandru, să devină „lumina vieţii ei”.

Micuţa Andreea, acum şcolăriţă, mă vizitează des la cabinet, împreună cu mama ei. Povestea ei? In urmă cu şapte ani, intrînd în cabinetul unei colege, văd o tînără cu un bilet de trimitere în mînă, gata să plece la ginecolog pentru a-şi face întrerupere de sarcină. Am oprit-o ca să stăm puţin de vorbă. Răspunsul ei a fost ruperea biletului de trimitere în faţa mea şi decizia de a renunţa la avort. Răspunsul lui Dumnezeu a fost venirea pe lume a unei fetiţe superbe, căsătoria tinerei, obţinerea unei locuinţe.

În urmă cu un an, consultînd un site medical am găsit următorul mesaj: „Am nevoie de ajutor”. Era strigătul unei tinere absolvente de liceu, gravidă în cinci săptămîni. Dorea să fie sfătuită ce alegere să facă, deoarece tatăl copilului ei o îndemna să avorteze. „Argumentele” lui îmi erau arhicunoscute. Am contactat-o telefonic, apoi au urmat discuţii la telefon sau prin e-mail. Într-o seară, apoape de miezul nopţii, primesc un mesaj pe telefon: „Bună seara! Sînt X din oraşul B., sînt terminată! Mîine dimineaţă prietenul meu mă duce să fac avort. Nu ştiu ce să fac. Mi-a zis că dacă nu fac avort mă părăseşte. Nu am cum să cresc singură copilul. Psihic sînt terminată.” Au urmat încurajări, argumente, rugăciuni din partea mea. Pe 19 martie, anul acesta am primit un e-mail: „Sînt X. din oraşul B. Am născut un băieţel. Dumnezeu v-a trimis şi am avut noroc deoarece eram tare disperată şi dumneavoastră mi-aţi dat putere şi încredere să merg mai departe. Aţi avut dreptate, acum sînt mămică şi sînt tare fericită. Acest pui este totul pentru mine, este viaţa mea. X. s-a căsătorit cu tatăl copilului şi alcătuiesc o familie normală.”

Nu-mi atribui niciun merit prin toate aceste istorisiri deoarece ştiu clar că Dumnezeu este cel care a lucrat în inima acestor mame. Rămîne doar ca fiecare să răspundă chemării lui Dumnezeu şi să respecte viaţa, care este expresia voinţei Lui.

Mă adresez colegilor medici cu următorul apel: consiliaţi-le pe femeile însărcinate să renunţe la intenţia avortului. Din experienţă proprie pot spune că, în mod sigur, peste 50% dintre femeile care vor să avorteze se răzgîndesc şi păstrează copilul dacă sînt sfătuite serios de un medic. Este un mare merit în faţa lui Dumnezeu ca pe această cale să fie salvate vieţi nevinovate.

Mare atenţie când vă lăsaţi copilul în faţa televizorului. Se pare că scenele violente din desenele animate sunt periculoase! Provoacă stop cardiac. E descoperirea recentă a cercetătorilor de la facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Bucureşti.  Pentru fracţiuni de secundă, cei care se uită la scene foarte violente din desene animate pot suferi un stop cardiac. Aşa spune un un studiu realizat de cercetătorii de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Cum au ajuns medicii la această concluzie?

Mai mulţi studenţi cu vârste între 18 şi 25 de ani au fost puşi să urmărească secvenţe din „Happy Tree Friends”, desenul animat în care cei trei prieteni fericiţi se bat sau îşi scot intestinele şi ornează pomul de Crăciun cu ele. Dar, şi secvenţe din clasicul „Stan şi Bran” în care aceştia se lovesc în cap cu nişte polonice.

La scenele violente din desenul animat reactia studentilor a fost neasteptata: au înregistrat un scurt stop cardiac, tensiune oscilantă şi respiraţie cu oprire. În schimb, la filmuleţul cu Stan şi Bran au avut o reacţie normală.  Concluzia: violenţa din desenele animate e cât se poate de nocivă. Mai ales pentru copii. Un lucru pe care mulţi îl intuiau, dar care abia acum începe să fie argumentat ştiinţific.

  • Jurnalul: 

Tinerii “online”, mai singuri decât bătrânii

Cu toate că au, în medie, 2243 de prieteni virtuali pe Facebook, adolescenţii şi tinerii care socializează pe acestă reţea resimt tot mai mult însingurarea

Viaţa petrecută mai mult online îi face pe tinerii de astăzi să aibă sentimente de singurătate, să tânjească după o mângâiere “reală” şi să audă “pe viu” cuvinte direct din gura celor care le “vorbesc” dealtfel virtual, arată un studiu recent, citat de presa britanică. Unii dintre aceşti tineri, care au căpăt deja dependenţă de acest tip de comunicare, ajung să se simtă chiar mai singuri decât bătrânii care nu ai cu cine schimba o vorbă.

Toate acestea se întâmplă în primul rând din cauza faptului că aceşti tineri care îşi petrec timpul în faţa computerului nu mai au timp să se întâlnească cu prietenii lor şi să socializeze faţă-n faţă, prin viu grai. Totuşi, părerile, mai precis explicaţiile, sunt diferite. Astfel, 60% dintre cei intervievaţi au afirmat că le este mult mai greu să-şi facă prieteni în “viaţa reală”, decât le este pe Facebook. O expertă britanică în relaţii interumane, Julie Peasgood, este de părere că tehnologia, în loc să dea la o parte barierele sociale, ne izolează tot mai mult şi îi afectează negativ în special pe tineri.Nu poţi să mângâi un prieten pe Facebook. O atingere umană ne linişteşte, ne dă încredere, ne permite să intrăm în legătură cu ceilalţi.

Studiul comandat de revista Yours a fost realizat pe un eşantion de persoane cu vărste cuprinse între 18 şi 80 de ani. Din studiu a rezultat că peste o treime din cei intervievaţi îşi petreceau mai mult timp socializând online, decât ieşind în oraş cu prietenii. 60% au afirmat că principalul motiv pentru care nu pot să-şi facă prieteni atât de uşor în “viaţa reală” cum îşi fac în cea virtuală este faptul că tehnologia online le facilitează aceste legături. În schimb, tot 60% dintre respondenţi au recunoscut că îşi dorec măcar un prieten cu care să bea o cafea şi să stea de vorbă. În fine, două treimi dintre respondenţi au recunoscut faptul că se simt “însinguraţi”, cu toate că au mulţi prieteni virtuali, şi că ar avea nevoie de mai mulţi prieteni “pe viu” şi care să le facă viaţa “să merite trăită” cu adevărat.

Aproape un sfert dintre adolescenţi au probleme psihice. OMS avertizează că actele de violenţă sau de umilire a tinerilor favorizează suicidul

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) semnalează că aproximativ 20% dintre adolescenţi au tulburări de sănătate mintală, cele mai frecvente fiind depresia sau anxietatea. Actele de violenţă, de umilire, de marginalizare şi sărăcia favorizează suicidul juvenil, una dintre principalele cauze de deces la tineri. Pentru stoparea fenomenului, OMS accentuează rolul şcolii şi al comunităţilor în susţinerea psihologică a tinerilor în sensul depistării precoce a simptomelor unor tulburări de sănătate mintală.

Potrivit OMS, 16 milioane de tinere între 15 şi 19 devin mame, în fiecare an, ceea ce reprezintă aproape 11% din totalul naşterilor la nivel global. Majoritatea copiilor cu mame foarte tinere se nasc în ţări sărace. Se ştie că riscul de deces la naştere este mai mare la gravidele adolescente sau la cele mai în vârstă. Astfel, cu cât viitoarea mamă este mai tânără cu atât riscul de deces este mai mare. Comunicatul OMS precizează că pentru a reduce numărul sarcinilor precoce, sunt necesare: o legislaţie care să stipuleze foarte clar vârsta minimă legală pentru căsătorie, o mobilizare reală a comunităţilor pentru aplicarea acestei legi şi un acces mai bun la informaţii şi servicii de contracepţie. Tinerele însărcinate ar trebui să beneficieze de îngrijire me­dicală de calitate şi de naştere asistată de personal calificat. De asemenea, celor care optează pentru întreruperea sarcinii ar trebui să li se asigure accesul la avort practicat în condiţii de maximă protecţie.

Acelaşi comunicat al OMS arată că, zilnic, la scară globală, 2.400 de tineri se infectează cu HIV, în total fiind 5 milioane de tineri cu HIV/SIDA. Alarmant este că, la ora actuală, doar 36% dintre tineri şi 24% dintre tinere au informaţii complete şi corecte privitoare la modul cum trebuie să se protejeze de HIV. În ţările sărace sunt mulţi băieţi şi fete malnutriţi, ceea ce le sporeşte vulnerabilitatea de a se îmbolnăvi sau de a muri prematur. În schimb, atât în ţările dezvoltate, cât şi în cele sărace supraponderalitatea şi obezitatea – o altă formă de dereglare nutriţională – sunt în creştere alarmantă, cu consecinţe de-a lungul întregii vieţi: diabet, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, toate cu impact major asupra cheltuielilor acumulate în sistemele de asi­gurări de sănătate.

OMS estimează că, pe planeta noastră, 150 de milioane de tineri sunt fumători. Numărul acestora creşte continuu mai ales printre adolescente. OMS atrage atenţia că jumătate dintre aceşti tineri fumători se condamnă la moarte prematură. Vestea bună este că interzicerea pu­blicităţii la tutun, a fumatului în locurile publice şi creşterea preţurilor au contribuit la scăderea numărului persoanelor care cad în capcana acestui viciu. Totodată, aceste măsuri au diminuat cantitatea de tutun consumat şi chiar au convins pe mai mulţi tineri să renunţe la fumat.

Tinerii încep să consume alcool de la vârste din ce în ce mai mici: în ţările cu venituri mici şi mijlocii, 14% dintre fetele şi 18% dintre băieţii  între 13 şi 15 ani consumă deja alcool. Acest viciu le diminuează capacitatea de a se controla în diverse situaţii şi le favorizează adoptarea de comportamente riscante. Consumul de alcool la tineri este şi una dintre primele cauze de traumatisme, mai ales ca urmare a accidentelor rutiere, violenţelor, în special în familie, şi de decese premature. De la alcool la violenţă nu-i decât un pas. Astfel, zilnic, aproape 430 de tineri între 10 şi 24 de ani îşi pierd viaţa în acte de violenţă interpersonale şi 700 sunt victime ale accidentelor rutiere.

OMS nu pierde ocazia de a promova,de fapt,  sub masca grijii fata de tineri, contraceptia si avortul.

Adevarul: Modelele-copii, noua găselniţă a modei, provoacă discuții aprinse. Unde este limita?

Fotomodelul francez Thyalene Blondeau, în vârstă de 10 ani, a fost protagonista unui pictorial clasificat drept mult prea îndrăzneţ, publicat de revista „Cadeaux“ din Franţa. Blondeau se alătură unei găşti numeroase de fete care nu cunosc încă efectele adolescenţei, dar încasează deja mii de dolari pentru apariţiile provocatoare în reviste de modă.

Când prea tânăr înseamnă  prea tânăr? În cazul lui Thyalene Blondeau, fetiţa care s-a lăsat transformată într-o divă pentru un pictorial în paginile revistei „Cadeaux”, vârsta ei, combinată cu ipostazele în care a fost pozată, a reprezentat un generator de controverse. Thyalene, machiată excesiv, încălţată în tocuri şi îmbrăcată într-o rochie cu imprimeu de leopard, nu pozează drept o fetiţă care se joacă cu hainele mamei sale. Micuţa stă întinsă pe o canapea, cu o alură de Lolita postmodernă.

Despre Blondeau se poate spune că a devenit noua obsesie în industria modei. La 4 ani a defilat pentru Jean Paul Gaultier, a apărut în numeroase reclame şi pictoriale, mai mult sau mai puţin provocatoare. La 10 ani, Thyalene se poate mândri, printre altele, cu apariţia sa pe coperta publicaţiei „Vogue” pentru copii. Presa de specialitate o compară cu celebra Brigitte Bardot în tinereţe, care a apărut în ipostaze asemănătoare în revista „Elle”, la 15 ani.

Copii care conduc lumea

„Este o fetiţă foarte frumoasă, aşa cum sunt toate fetiţele de 10 ani. Şi chiar dacă se vede că va fi un model incredibil într-o zi, găsesc pozele tulburătoare”, comenta un cititor pe site-ul publicaţiei.  Thyalene nu reprezintă neapărat o revoluţie în industria modei. Surorile Dakota şi Elle Fanning lucrează cu designerul Marc Jacobs de peste un an, cea din urmă fiind acum imaginea brandului, la numai 13 ani. Celebrul brand de pantofi Miu Miu este reprezentat anul acesta de actriţa Hailee Steinfeld (14 ani). Cunoscută pentru rolul său din filmul „True Grit/Adevăratul curaj”, al fraţilor Coen, Hailee a fost aleasă de Miuccia Prada drept imaginea Miu Miu, producătorul de pantofi dedicaţi exclusiv femeilor înstărite. Nominalizată la Oscar pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, Hailee a mai pozat pentru branduri ca Guess şi Gap, începându-şi cariera de model de la o vârstă fragedă.

Hailee Steinfeld (14 ani) reprezintă brandul Miu Miu Foto: guliver/getty images

Existe numeroase alte vedete care au început să pozeze seminud de tinere, precum Angelina Jolie, care a apărut în lenjerie intimă la 16 ani, sau Miley Cyrus, recunoscută pentru rolul său din serialul „Hannah Montana”, care s-a lăsat fotografiată topless de Annie Leibovitz, când avea 15 ani. Brooke Shields a fost model pentru blugi, la 15 ani, iar Kendall Jenner, sora lui Kim Kardashian, a fost protagonista unui pictorial în bikini, la 14 ani.

Părerea specialistului

Analistul de modă Alin Gălăţescu spune că este vorba de o strategie când vine vorba de pictorialul lui Thyalene. „În primul rând, publicaţiile vor să ofere noi surprize, cum este şi chestiunea cu transsexualii sau cu tipii efeminaţi. Cred că este pur şi simplu o găselniţă de imagine”, spune Gălăţescu. Specialistul arată şi că este vorba de o tendinţă în privinţa folosirii fetelor de 13, 14 ani drept imagine de brand de lux. „Este mai mult o tehnică de marketing, se pregăteşte targetul viitor, cel al copiilor cu bani. Se coboară targetul personajelor interesate de modă, pentru că a crescut şi creşte numărul celor care au bani de mici“, este de părere Alin Gălăţescu.

Vârsta medie a fotomodelelor a scăzut în ultimii ani, mai ales pentru că fetele arată mult mai matur. „Dar când le aşezi în ipostaze atipice vârstei lor, pare ridicol. La 13 ani poţi doar să mimezi fiorul, chimic nu se întâmplă nimic în corpul tău, ca să poţi înţelege ce ţi se cere”, continuă Gălăţescu.

Analistul media Iulian Comănescu crede că mişcarea revistei a fost una „atent gândită, cu nişte riscuri asumate”. „Milla Jovovich făcea ceva foarte asemănător pe la începutul anilor ’90, Iulia şi Lena de la Tatu au dat naştere unui curent numit pedo-pop la începutul anilor 2000 şi aşa mai departe. Povestea cu Thyalane Blondeau are puţine şanse să iasă de sub control”, este de părere Comănescu.

„Este vorba de o explorare, nu neapărat o tendinţă”

Alin Gălăţescu spune că ceea ce se întâmplă momentan în Europa este „o jucărie” comparativ cu isteria concursurilor de miss din America, unde fetiţe cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani concurează pentru titlul de miss.

Cazul devenit celebru al mamei care îşi injecta cu Botox fata în vârstă de 8 ani, pregătind-o astfel pentru un concurs de frumuseţe, nu este unul izolat. „Alea sunt ridicole, acela este un sistem care mutilează copilul. Dementele care-şi transformă fiicele în ceva ce nu sunt. Joaca de-a Dumnezeu e periculoasă şi distructivă. Iar ce se întâmplă momentan în Europa e jucărie. Este vorba de o explorare, nu neapărat o tendinţă”, conchide analistul de modă Alin Gălăţescu.

Lumina: Provocările adolescenţei : Îmbrăcămintea fetelor, între decenţă şi feminitate

Felul în care se îmbracă femeile şi adolescentele reprezintă o expresie a asumării sau a neasumării de către acestea a propriei feminităţi. Din ce în ce mai mult, în societatea actuală este promovată imaginea unei femei de acţiune, independente, dar care, din păcate, pe lângă aceste trăsături, este implicată într-un proces de diminuare a aspectelor legate de feminitate. Adaptarea la ritmul actual şi sentimentul că eşti o femeie a timpurilor noastre presupune uneori ajustări ale propriei personalităţi. Creşterea gradului de activism, viteza şi promptitudinea în reacţii, ocuparea unui număr din ce în ce mai mare de roluri în societate duce, la unele femei, pe lângă împlinirea şi dezvoltarea unor aspecte ale personalităţii, la negarea, inhibarea, înăbuşirea feminităţii. Nu de puţine ori vedem femei care, prin îmbrăcăminte şi atitudine, degajă un aer dinamic, sport, dar cu tentă masculinizată.

La cealaltă extremă întâlnim adolescente şi tinere care îşi accentuează, în mod aproape ostentativ, doar sexualitatea. De multe ori acestea au primit sau au receptat mesajul că doar aşa pot atrage atenţia şi pot obţine admiraţia şi aprecierea pe care şi le doresc. Din păcate mesajul pe care îl transmit astfel este denaturat şi le pune de multe ori pe acestea în situaţii de vulnerabilitate. Nu de puţine ori genul de admiraţie şi de atenţie pe care îl primesc se reduce la cel exterior, superficial, rezervorul lor interior de iubire rămânând în continuare gol. Tipul de interacţiuni în care intră şi suferinţele resimţite astfel duc doar la accentuarea convingerilor de tipul “toţi bărbaţii sunt la fel”, “nimeni nu mă iubeşte aşa cum sunt”, “nu pot avea încredere în nimeni”.

Banii nu cumpără calitate pentru suflet

Un rol important în acest aspect îl are educaţia primită din familie, aspectele pentru care fiica, viitoarea adolescentă, este valorizată. Într-o familie cu frică de Dumnezeu, îmbrăcămintea decentă va fi promovată încă din copilărie. Apostolul spune “Asemenea şi femeile, în îmbrăcăminte cuviincioasă, făcându-şi lor podoabă din sfială şi din cuminţenie, nu din păr împletit şi din aur, sau din mărgăritare, sau din veşminte de mult preţ.” (1 Tim. 2, 9) Dar există situaţii, nu puţine, când aceste aspecte scapă de sub control. De multe ori, pentru părinţii care se simt vinovaţi că nu petrec suficient timp cu fiica, nu au suficientă disponibilitate pentru aceasta, e mult mai simplu să cedeze nediscriminativ cererilor, în special celor de ordin material, ale acesteia. Deşi pe moment pare o soluţie bună, o modalitate a părinţilor de a-şi exprima iubirea, în timp se dovedeşte a fi neinspirată. Educaţia, discuţiile părinte-fiică, timpul disponibil pe care i-l acordă părintele transmite de multe ori pentru aceasta din urmă mesajul că este iubită, că i se acordă atenţie în mod necondiţionat şi toate acestea nu pot fi înlocuite cu bani. Mesajul de încredere de la părinţi o va ajuta pe viitor să îşi clădească încrederea în sine şi să se aprecieze pe ea însăşi, nu doar prin aspecte de ordin exterior – vestimentaţie, accesorii -, ci şi pentru calităţi interioare, sufleteşti.

Vom arăta în continuare câteva posibile situaţii pe care părinţii le pot gestiona corespunzător, cu înţelepciune, în relaţia cu fiica lor.

Până la o anumită vârstă, respectiv cea a majoratului şi a câştigării independenţei de ordin material, părinţii sunt încă responsabili de alegerile făcute de fiicele lor, putând avea o influenţă pozitivă asupra acestora. Este incontestabil faptul că, mai ales la vârsta adolescenţei, presiunea grupului, mai ales în termeni de modă, de “ce se poartă şi ce nu se poartă” este mare. Ceea ce poate face un părinte în acest context, este să îşi înveţe fiica să conducă, nu să fie condusă, să influenţeze pe alţii în loc să se lase influenţată, să aibă un sistem de valori stabile, în locul unor valori care se schimbă odată cu sezonul toamnă-iarnă. Ce mai poate face părintele e să atragă atenţia asupra aspectelor pe care le consideră pozitive, de urmat, la persoanele care au valoare de model pentru fata lor. Astfel, îi vor arăta că o artistă este îmbrăcată decent, chiar dacă e artistă, o alta are părul prins, o alta este nemachiată. Pentru a putea oferi astfel de îndrumări, e nevoie de efort din partea părinţilor, de comunicare cu copilul, pentru a vedea care sunt preferinţele lui, de a încerca să-l înţeleagă, nu să-l condamne la modul general ori să condamne aprioric orice simpatie faţă de staruri, atitudine care nu face decât să mărească o distanţă care e posibil să intervină între ei la această vârstă. Chiar dacă nu le apreciaţi întotdeauna alegerile, încercarea de a vă coborî şi de a le vorbi de la nivelul la care sunt ei poate fi un start bun.

Premisele decenţei se seamănă din copilărie

De asemenea, este în cea mai mare parte rolul părinţilor să modeleze o atitudine responsabilă faţă de bani, de modul în care aceştia sunt cheltuiţi, precum şi de faptul că aceştia nu reprezintă valoarea supremă. Este fără îndoială o misiune dificilă, mai ales când presiunile societăţii acţionează în sens invers – stimularea artificială a dorinţei de a deţine lucruri de care de multe ori nu avem nevoie şi a dorinţei de a ieşi în evidenţă prin imagine, vestimentaţie. Dacă în calitate de părinte vom încerca să contracarăm aceste tendinţe abia când copilul ajunge la vârsta adolescenţei, va fi aproape imposibil. De aceea, dacă de la vârsta copilăriei şi a preadolescenţei părinţii se îngrijesc de nevoile de bază ale copilului, referitoare la îmbrăcăminte, iar în ceea ce priveşte eventualele dorinţe – de exemplu aceea de a avea o haină la modă – să îl deprindă pe acesta să economisească, din sumele primite periodic de la părinţi, acesta va avea o altă perspectivă asupra cheltuirii banilor. Implicat fiind în mod treptat, în limitele vârstei, în anumite decizii financiare ale familiei – spre exemplu planificarea şi economisirea banilor pentru o ieşire cu părinţii în oraş – copilul va deveni mai responsabil şi mai cumpătat şi când va veni vorba de propriile cumpărături.

Realitatea.net: Mamă de groază: fiica pozează sexy la 12 ani pentru perverşi, la 15 e gravida

Când şi-a lăsat fiica să pozeze sexy în bikini la 12 ani, englezoaica Janis Keaveney spune că nu şi-a făcut griji din cauza pedofililor. Nici acum nu-şi face griji că la 15 ani este însărcinată, ba din contră este încântată, pentru că statul va fi obligat să le pună la dispoziţie o casă mai mare: “Deja ne facem bagajele”. Janis Keaveney, fostă secretară la o şcoală, acum şomeră, pe banii statului, spune despre ea că şi-a învăţat copiii disciplina şi aşa va face şi fiica ei, Soya, de 15 ani, cu copilul ei. Tot stricteţe în educaţie numeşte Janis Keaveney şi faptul că l-a lăsat pe prietenul Soyei, un mecanic în vârstă de 17 ani, să rămână peste noapte la ei în casă. Dar insistă că fata ei, care lua anticoncepţionale, nu a dormit niciodată împreună cu el. Şi nici nu o va face, spune mama cea strictă, până aceasta nu va împlini 16 ani: “Sunt foarte strictă în privinţa asta. Ştiu că sunt foarte îndrăgostiţi unul de altul, dar legea e lege. Visul ei de a deveni model va trebuie să mai aştepte, acum că e însărcinată”.

Sarcina fiicei ei i-a adus o mare bucurie: “Cum se naşte copilul Primăria va trebui să ne pună la dispoziţie o casă cu patru, cinci dormitoare. Casa cu trei dormitoare în care stăm noi acum deja e supraaglomerată cu surorile ei Coco şi Ritzy, fratele ei Tarot, prietenul ei Jake şi copiii surorilor ei. Deja am început să ne facem bagajele. Soya este foarte împotriva avortului şi nu a fost niciodată nici o îndoială că va păstra copilul”. Soya este o celebritate în presa engleză, după ce fotografiile sexy cu ea la 12 ani apărute într-o revistă au stârnit revoltă şi oroare. De altfel, ea şi-a postat câteva dintre ele la vremea aceea şi pe Facebook, iar cometariile de la perverşi nu au întârziat să apară. Soya se machiază şi umblă îmbrăcată provocator de la 7 ani, scrie thesun.co.uk, visează să ajungă fotomodel, mama sa susţinând-o tot timpul în alegerea ei, chiar dacă asta însemna să ţină diete drastice şi să meargă obsesiv la sală înainte de a împlini 12 ani.

  • EVZ:

Contracepţie definitivă pentru femei, fără operaţie

O nouă metodă de contracepţie definitivă pentru femei, mai puţin invazivă decât cea clasică şi mai sigură e disponibilă în Marea Britanie. Este vorba despre o procedură care se numeşte Essure, care nu implică anestezie şi durează 20 de minute, timp în care, cu ajutorul unui histeroscop (mic telesop), sunt inserate în peretele trompelor uterine două mici implanturi din polietilenă. Acestea produc o iritaţie ce duce la formarea unui ţesut cicatricial care obturează trompele.

Rata de eşec a unei astfel de proceduri e de 1 la 1.000, ca şi în cazul contracepţiei definitive la bărbaţi (vasectomia). Principalul dezavantaj este faptul că procedeul e ireversibil. Până de curând contracepţia definitivă la femei însemna legarea trompelor, sub anestezie, cu spitalizare. După operaţie, există risc de 1 din 200 ca femeia să rămână gravidă, iar sarcina poate fi în afara uterului.

Pedofilia, cea mai mare problemă a Hollywood-ului | VIDEO

Pedofiliii din industria filmului sunt ca niște vulturi, susține fostul copil-vedetă Corey Feldman, în prezent în vârstă de 40 de ani. Hollywood-ul e plin de pedofili, a dezvăluit într-o emisiune a postului ABC Corey Feldman, care și-a câștigat celebritatea de mic, în serialul “The Lost Boys”.

“Problema numărul unu a Hollywood-ului a fost și va fi întotdeauna pedofilia”, susține Feldman, oferind și un exemplu: actorul Corey Haim, fostul său coleg de platou, care ar fi fost abuzat în copilărie de un mogul media, al cărui nume a refuzat să-l facă public. Haim a murit anul trecut, în urma unor complicații pulmonare. În ultimii ani de viață a avut mari probleme cu consumul de droguri. Corey Feldman a dezvăluit totodată că a fost abuzat sexual el însuși în copilărie, de către asistentul său personal, care avea menirea de a avea grijă de el pe platourile de filmare.

Lumea medicală a fost uimită după ce un cuplu cel puţin ciudat a dat naştere unui bebeluş perfect sănătos. Mama copilului este de fapt bărbat, iat tatăl a fost femeie, scrie Mirror.co.uk. Cai şi Emily locuiesc într-o zonă rurală din Pennsylvania, Statele Unite şi apar într-un documentar TV intitulat “Însărcinat şi Transexual”.

Doctorii erau convinşi că este imposibil ca “tatăl” Cai, în vârstă de 24 de ani, să dea naştere unui copil, mai ales că Emily era considerată că fiind sterilă.“Din punctul nostru de vedere, suntem un cuplu heterosexual – el este bărbat, dar are organe sexuale femeieşti, iar eu sunt femeie şi am avut cândva organe sexuale bărbăteşti”, a spus Emily.

“Nu am plănuit să avem un copil. N-am încercat să facem acest lucru şi nici măcar nu ne-am gândit că s-ar putea întâmpla. Planuaim să adoptăm pentru că, din ce ştiam noi, să avem un copil al nostru era imposibil separat, darămite împreună”, a declarat Emily. Cuplul a făcut sex neprotejat fără să se gândească la riscul unei sarcinii, deoarece Cai, cândva femeie, lua o doză mare de testosteron (hormon masculin), iar medicii îl declaraseră “steril din punct de vedere chimic”. Incredibil este că, prevăzător, Cai şi-a făcut injecţii cu anticoncepţionale, doar ca să fie sigur. Însă la exact nouă luni de la prima lor întâlnire, a descoperit că durerile de stomac sunt, de fapt, un copil.

Este mai mult decat sigur ca toata aceasta afacere este o facatura ordinara prin care se face propaganda cuplurilor LGBT.

Jean-Claude Van Damme este flatat să fie reprezinte imaginea unei comunităţi gay. Actorul are o mulţime de fani în cadrul comunităţii de homosexuali şi consideră drept un mare compliment faptul că a fost ales, considerând că aceştia au mult bun-gust, potrivit contactmusic.com. (…)

Mii de homosexuali au participat, sâmbătă, la un marș al mândriei organizat la Praga, în cadrul primei ediții a festivalului homosexualilor și lesbienelor „Prague Pride” din capitala cehă, care a început miercuri, informează AFP. Participanții s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în centrul orașului, pentru a apăra drepturile homosexualilor și a face apel la toleranță.

“Am venit pentru a ne susţine prietenii cehi. Este important pentru ei, pentru noi, pentru toată Europa. Am văzut aici şi neofascişti, iată de ce susţinerea internaţională este atât de importantă , a declarat un polonez în vârstă de aproximativ 50 de ani din Wroclaw, arborând un drapel alb-roşu al ţării sale şi o umbrelă în culorile curcubeului.

În ritmuri de dans, manifestanții au mărșăluit pe mai multe bulevarde din capitala cehă, pe fondul muzicii transmiseprin difuzoarele amplasate pe camionetele care străbăteau orașul. Parada este ogranizată sub auspiciile primarului capitalei cehe, Bohuslav Svoboda, din cadrul partidului de dreapta ODS.

Gestul său a generat indignarea mai multor personalităţi politice, în special a preşedintelui Vaclav Klaus, care a scris pe blogul său că acesta nu este „deloc mândru de acest eveniment”.

  • Blogul lui Vaclav Klaus (din ceha in google english):

Statement by the President to petition 13 ambassadors on the forthcoming “Prague Pride”

Statement by the President for further … attack on free speech

In prima postare, Vaclav Klaus protesteaza fata de interferenta ambasadorilor in viata interna a Cehiei, prin declaratiile de suport al marsului paradei; in a doua, raspunde atacurilor primite pentru criticile aduse paradei in numele libertatii de exprimare, reafirmand ca homosexualitatea este, in opinia lui, devianta.

Din ce în ce mai mulţi italieni aleg să divorţeze în alte ţări membre ale Uniunii Europene, unde procedurile legale sunt mult mai simple decât în Italia, scrie „New York Times“.

Pe primul loc între ţările preferate de aceştia pentru a-şi pune capăt căsniciilor se află România. Astfel, o firmă italiană care oferă servicii de desfacere a căsătoriei all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, are o ofertă pentru România care porneşte de la 3.500 de euro.

Jurnaliştii americani relatează cazul unui cuplu care a venit la Bucureşti de la Bologna, pentru o singură zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenţă în România. Cei doi soţi speră că în câteva luni căsnicia lor va fi desfăcută legal. „Un divorţ clasic durează prea mult dacă intenţia ta este să-ţi refaci viaţa şi să o iei de la capăt”, a declarat soţul. Oficialii şi avocaţii spun că este în creştere numărul celor care aleg să profite de legislaţia europeană şi să divorţeze în alte ţări pentru a evita procedurile complicate din Italia.

Legislaţie flexibilă

Practic, după ce obţin rezidenţa, cuplurile pot cere divorţul după doar şase luni, evitând astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie în legislaţia italiană. În privinţa legislaţiei din România, avocaţii spun că procedurile sunt destul de flexibile şi ieftine. Numărul italienilor care divorţează în străinătate este greu de estimat pentru că nu există o statistică a autorităţilor în acest sens. Asociaţiile specializate spun însă că, în ultimii cinci ani, cel puţin 8.000 de căsătorii ale cetăţenilor italieni au fost desfăcute în străinătate.

Alianta Familiilor din Romania


FETITE SCHIMBATE IN BAIETI

E vorba de o crima impotriva umanitatii si a naturii. O crima odioasa dar nepedepsita de  nimeni. O crima impotriva celor mai firave si inocente fiinte umane. O crima comisa de adulti impotriva copiilor lor. O crima cu consecvente enorme pentru prezentul si viitorul umanitatii. E vorba de uciderea intentionata a fetitelor nenascute, iar in unele cazuri chiar a celor nascute, pentru simplul motiv ca Dumnezeu le-a creat fetite nu baieti. Despre aceasta crima am scris des in vara aceasta dar revenim privind o crima asemanatoare: in loc sa-si ucida fetitele inainte de nastere sau la nastere, parintii care-si doresc baieti in loc de fete isi transforma fetitele in baieti prin proceduri chirurgicale. Ati citit bine: micute fetite indiene sunt transformate in baieti la o varsta frageda pentru ca parintii, din diferite motive, isi doresc baieti in loc de fete.

Suntem obisnuiti cu traditii si obiceiuri barbare si necrestine care provin sau au provenit din India de-a lungul secolelor. Ne-au socat atunci cind am auzit sau citit despre ele prima data si continuam sa fiti socati. Iar ori cind citim sau aflam despre un obicei barbar nou avem aceasi reactie – una de dezgust, soc, repulsie. Practica despre care scriem astazi nu e mai putin barbara si inumana – schimbarea sexului biologic al fetitelor din feminin in masculin. O practica atit de inumana incit aproape ca iti dau lacrimile. Si te intrebi, cum de este posibil asa ceva in lume la inceputul Mileniului III? Iata ca se poate. Si asta in ciuda faptului ca traim in mult trimbitata epoca a „drepturilor omului,” cind „dreptul la viata” este consfintit in nenumarate tratate internationale, in epoca post-Declaratia Universala a Drepturilor Omului, in epoca in care chiar si animalelor li se acorda „drepturi.”

[Nota AFR: pe aceasta tema va recomandam comentariul alaturat publicat pe 27 iulie in Climate Imperative ce catre filozoful american Steven Best] http://drstevebest.wordpress.com/2011/07/28/minding-the-animals-ethology-and-the-obsolescence-of-left-humanism-2/ India insa nu e singura tara in care se comit astfel de crime barbare fara ca societatea mondiala sa ia atitudine. In Brazilia inca exista triburi native care isi ingoapa copiii de vii pentru aplanarea dumnezeilor pagini carora se inchina.

Citind astfel de stiri mintea te duce inevitabil la pasajul binecunoscut din Bilblie care descrie starea omenirii inainte de Potop: „Pamantul insa se stricase in fata lui Dumnezeu si se umpluse pamantul de silnicie”. (Facerea 6:11) Ratiunea iti spune ca retraim ceasurile de dinaintea acelui mare cataclism. Ca undeva, cindva, si cumva omenirea va trebui sa dea socoteala si pentru aceasta crima. Si nu doar cei care o comit, cit si cei care stiu despre ea, nu iau atitudine si o lasa nepedepsita. Uitat-va doar la chipul firavei fiinte umane din imaginea de mai jos. Este fiinta aceasta fetita sau baiat? Dar totusi ea zimbeste. Dar intr-o zi va plange si nu va intelege, asa cum nici noi nu putem intelege astazi, cruzimea „celor mari” care supun pe micutele fetite unei astfel de practici inumane.

Materialul care-l publicam astazi a aparut initial in publicatia britanica The Telegraph pe 27 iunie. A fost tradus si prelucrat pentru noi de catre dl Radu Ionita, voluntar AFR Danemarca. Ii multumim. Articolul original poate fi citit in intregime aici: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/india/8601488/Indians-pay-surgeons-to-turn-girls-into-boys.html

 ***

Indienii plătesc chirurgi pentru a-si transforma fetele in baieti

Medicii indieni sunt acuzaţi că desfăşoară operaţii de schimbare de sex pe fete tinere ai căror părinţi doresc să îmbunătăţească perspectivele financiare ale familiei. 

În prezent, in India există cu şapte milioane de baieti mai mult ca fete sub şase ani

Guvernul statului indian Madhya Pradesh investigheaza date si informatii care afirma ca până la 300 de fete au fost transformate chirurgical in băieţi într-un oraş din stat. Se pare ca parintii lor au platit  aproximativ 2.000 de lire pentru fiecare operaţie. Militantii pentru drepturile copiilor şi ale femeilor numesc această practică o “nebunie socială”, o “bătaie de joc la adresa femeilor din India”. Echilibrul intre sexe in India a fost deja afectat drastic în favoarea băieţilor din pricina acestui feticid impotriva sexului feminin (numit in cercurile medicale avort selectiv de sex). Ce sta in spatele acestei practici? Familiile care se tem de costurile ridicate de căsătorie şi zestre pe care vor avea să le plătească la casatoria ficelor lor. În prezent, in India există un excendent de şapte milioane de băieţi in raport cu numarul de fete sub şase ani. Militantii declara că utilizarea chirurgiei pentru redesemnarea sexului biologic dupa nastere înseamna că fetele si identitatea lor sexuala nu mai sunt sigure, nici macar după naştere. Acest articol a apărut după ce ziarele au aflat despre copiii din India ce au fost operati de către medicii din Indore, Madhya Pradesh.

Medicii supusi anchetei sustin că doar fete cu anomalii genitale sunt trimise la clinicile oraşului să fie “corectate chirurgical” şi că numai copiii nascuti cu caracteristici sexuale nu bine definite, adica si masculine si feminine, au fost supusi procedurii de schimbare a sexului. Militantii insa spun ca părinţii şi medicii au indentificat gresit condiţia copiilor tocmai pentru a-si transforma fetele în băieţi. Operatia, cunoscuta sub numele de genitoplastie, modeleaza un penis din organele de sex feminin, iar copilul este injectat cu hormoni de sex masculin pentru a crea un băiat.

[Nota AFR: expertii in domeniu afirma ca exista doar un caz la 400.000 cind un copil se naste fara ca organele sexuale sa-i fie bine definite la nastere]

Dr. Goswami VP, preşedintele Academiei Indiene de Pediatrie din Indore, admite ca dezvaluirile sunt cu adevarat şocante si a avertizat părinţii că procedura are potentialul de a le lăsa copilul impotent si infertil la varsta adulta. “Genitoplastia este posibila, pe un copil normal de ambele sexe, dar mai târziu aceste organe nu vor creşte cu influenţe hormonale normale şi acest lucru va duce la infertilitate şi impotenta. Este o veste şocantă şi vom tine cont de ea şi vom lua măsuri” a spus el. “Părinţii trebuie să ia în considerare impactul social, precum şi cel psihologic al acestor proceduri asupra copilului” continua el.

Comisia Naţională a Indiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului a ordonat guvernului Madhya Pradesh să investigheze informaţiile şi să producă constatările sale în termen de 15 zile. Ranjana Kumari, de la Centrul pentru Cercetare Sociala si una dintre militanţii de frunte ai Indiei împotriva feticidului feminin, a declarat că transformarea chirurgicala a fetelor în băieţi, fără consimţământul lor informat este un semn ca in India „nebunia sociala” e in creştere. Spune că uraste faptul că educaţia scolara si civica din India nu a reuşit inca sa eradicheze atitudinile sociale care privesc fetele ca fiinte umane inferioare lipsite de valoare umana sau sociala.

“Cifrele se agraveaza”, spune ea. „În 2001 doar 886 de fetite s-au nascut  pentru fiecare 1.000 de băieţi în Delhi. Astazi sunt doar 866. Cu cat esti mai educat şi bogat, cu atat exista mai multa ucidere de fete, a spus ea. “Oamenii nu vor să-si împarta averea ori proprietatea sau să investească în zestrea fetelor sau in scolarizarea lor. Este clasa mijlocie care e lacoma după bani. Asta este atât de şocant cit şi o încălcare făţişă a drepturilor copiilor.” Guvernul trebuie sa abordeze problema, subliniind valoarea spirituală a unei fete sau femei pe care o aduce intr-o gospodărie si în cultura hindusa. “În India se spune că Dumnezeu locuieşte în casa aceea în care există o femeie, dar aceasta idee s-a evaporat din cauza tuturor acestor lăcomii. Avem nevoie să subliniem bogăţia spirituală pe care o fată o aduce intr-o familie. Dar avem, de asemenea, nevoie de a le sprijini cu subvenţii financiare şi locuri de muncă , “a mai adaugat ea. (…)


DRAGOSTE DE MAMA – O ISTORIE ADEVARATA

Mamele si simtamintele lor materne nu pot fi subestimate nici o data. Mai ales atunci cind este vorba de dragostea unei mame pentru copiii ei. Astazi discutam un exemplu concret. O istorisire adevarata despre o mama curajoasa si determinata care a lasat totul in urma doar pentru a-si proteja fetita de influentele nocive ale imoralitatii sexuale. Este vorba de Lisa Miller, o mama pe care Interpolul si FBI american o cauta cu persistenta de mai bine de un an. Dar pina acuma fara succes.

Istoria lui Lisa Miller si a fetitei ei e un veritabil thriller, un roman de aventuri care se aseamana unui spy novel, dar o istorie in care persoanele, evenimentele si suspansul sunt reale. O istorie care incepe in nordestul SUA cu ani in urma in micutul stat Vermont, se deruleaza apoi in diferite alte state din SUA si Canada, iar acum, afirma autoritatile, in micuta tara din America Centrala, Nicaragua. Fara insa ca autoritatile sa le poata da de urma. E o istorie despre o mama si dragostea ei nemarginita pentru fetita ei. O fosta lesbiana care a trait intr-o relatie imorala cu o alta femeie, Lisa Miller si-a venit in fire aidoma Fiului Risipitor, s-a impacat cu Dumnezeu, iar dupa aceea si-a luat fetita, conceputa prin inseminare aritificala iar apoi adoptata de partenera ei, si au disparut. Lisa Miller nu si-a dorit ca micuta ei sa fie expusa imoralitatii sexuale ci sa aibe o viata si un mediu de viata moral si normal. De cind a plecat din Vermont autoritatile americane o cauta. Lisa insa a ramas perseverenta, a ignorat deciziile instantei care o obliga sa imparta custodia fetitei cu fosta ei partenera si a devenit o mama fugara. Peste tot pe unde a juns, insa, a dat de prieteni, oameni binevoitori, oameni ai lui Dumnezeu care i-au calauzit pasii inapoi spre normalitate, spre impacarea cu Dumnezeu, spre credinta in Dumnezeu. Asa a ajuns intre prieteni si in America Centrala unde crestinii refuza sa o predea autoritatilor crezind ca e mai bine sa implineasca porunca lui Dumnezeu decit porunca oamenilor.

Recent, povestea lui Lisa Miller a fost obiectivul unui reportaj mai detaliat publicat in presa americana de catre Associated Press. Ne-am gindit ca v-ar face placere sa puteti citi acest material si in limba romana. A fost tradus pentru noi de Cristina Visovan, voluntar AFR Sighetul Marmatiei si studenta la Cluj la limba franceza si engleza. Multumim Cristinei  pentru efortul, abnegatia si promptitudinea cu care a tradus pentru noi acest material, si mai ales pentru calitatea exceptionala a traducerii. Va dorim tuturor o lectura placuta. Celor interesati in lecturarea materialului in engleza, va recomandam linkul alaturat: http://www.stuff.co.nz/world/americas/5200398/Christians-aid-kidnap-in-lesbian-custody-battle (…)


 

 

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 151, 10 aug 2011

Canada – Ortodoxia pretuieste valorile. 4000 de familii ortodoxe din Toronto au ameninat districtul scolar ca isi vor retrage copiii din sistemul scolar public daca va implementa, incepand cu noul an scolar, un curs de echitate si toleranta care prevede „normalitatea” homosexualitatii sau ar permite activistilor homosexuali sa participe la cursuri. Se pare ca districtul scolar e ingrijorat deoarece pentru fiecare elev primeste finantare publica de $19.000 (link).

Stenograma dezbateri. Luna trecuta au avut loc dezbateri in Senatul american privind definirea legala a casatoriei in legea federala americana (link).

Va recomandam si un articol cu privire la acelasi subiect (link).

Raport ONU privind drepturile femeii. Luna trecuta, ONU a publicat un nou raport privind drepturile femeii, care are ca obiectiv “intarirea” pozitiei sociale a femeilor in raport cu cea a barbatului. Remarcam ca in loc ca eforturile ONU de a ridica statutul social al femeii in societate, retorica rapoartelor denota ceea ce e important sa stie toata lumea: aceste rapoarte sunt scrise si concepute dintr-o perspectiva radical feminista care respinge familia si relatiile traditionale intre sexe, si promoveaza avortul, eliminarea casatoriei si a familiei naturale, si relatiile sexuale aberante (link).

ONU promoveaza avortul in Africa. Luna trecuta, ONU a lansat un ghid pentru promovarea avortului ca “drept” al omului in Africa. Ghidul se pretinde a veni in sprijinul grupurilor pro-avort din Africa care incearca sa promoveze avortul prin actiuni judecatoresti (link).

Marea Britanie – Studentii la Medicina refuza sa avorteze. Indoctrinarea cu avort promovata de statele seculare in ultimii 60 de ani se pare ca incepe sa alunece. In directia opusa. Un exemplu tipic e Marea Britanie. Un sondaj de opinie facut pe 733 de studenti britanici la Medicina arata ca 45,2% dintre ei considera important ca medicii sa aiba dreptul sa refuze sa presteze servicii de avort pe motive morale, religioase, de etica, constiinta, etc. 76,2% dintre studentii musulmani, 54,5% dintre cei evrei, 51,2% dintre cei protestanti si 46,3 dintre cei catolici sustin aceasta pozitie. Doar 40,6% afirma ca medicilor trebuie sa li se impuna obligatia de a face avort in ciuda convingerilor personale. Notam ca asa s-a ajuns si la exterminarea in masa a milioane de fiinte nevinovate de catre autoritatile naziste si comuniste din secolul trecut (link).

ONU: Tinerii crestini in ofensiva. Luna trecuta, ONU a celebrat la New York Anul International al Tineretului. Astfel de evenimente s-au desfasurat anual in ultimii cativa ani si, dupa cum am raportat in fiecare an, nici anul acesta nu a fost diferit – tineretului din intreaga lume i s-a servit un meniu copios de “drepturi reproductive si sexuale”. ONU include in categoria “tineret” pe cei intre 10 si 24 de ani. Ceva inedit s-a petrecut anul acesta. Inca de anul trecut un grup de tineri crestini din toata lumea s-a mobilizat pentru contracararea evenimentului, lansand o proclamatie, sprijinita de peste 100.000 de semnaturi, privind castitatea crestina si abtinenta si rolul lor in edificarea personalitatii umane. In plus, spre uimirea oficialitatilor ONU, au luat cuvantul si au promovat in dezbateri virtutile moralitatii crestine. Felicitari! (link)

CEDO si libertatea de constiinta. Luna trecuta, CEDO a emis o decizie privind libertatea de constiinta. Va prezentam un comentariu privind decizia, cat si textul integral, in engleza, al deciziei (link).

Genocidul impotriva fetitelor nenascute. Inca un comentariu privind avortul selectiv pe baza sexului fatului o practica practicata pe scara larga in China si India (link).

Sfaturi parentale. Vreti sa aveti copii destepti, care sa invete bine? Implicarea parintilor in acest succes la copiii lor este evidenta dar imperativa. Cateva sfaturi practice pentru parinti in sensul acesta (link).

Aplauze pentru crestinii din Mexic. Luna trecuta, cea mai mare organizatie provita din Mexic a dat in judecata capitala Mexicului, cunoscuta ca Districtul Federal (“Distrito Federal”), pentru ca, in urma legalizarii avortului acolo, “61.915 de copii nenascuti au fost ucisi in pantecele mamei lor”. Avortul e ilegal in Mexico, dar acum cativa ani Districtul Federal a ajuns sub guvernarea socialistilor care au copiat politica sociala a socialistilor europeni. Pe langa divort, au legalizat prostitutia si casatoriile homosexuale. Inca o dovada ca peste tot in lume stanga contemporana e anticrestina, antivalori si antireligie (link).

SUA – Discriminare impotriva crestinilor. Acum 2 saptamani va informam ca administratorul cimitirului veteranilor de razboi din Houston, Texas, cel mai mare cimitir de veterani din SUA, a emis o directiva prin care interzicea pronuntatea, printre altele, a cuvintelor “Dumnezeu” sau “Iisus” in cadrul serviciilor funerare care se fac in cimitir. Va prezentam noutati despre acest caz bizar. Recent, un judecator federal din Houston a anulat directiva si a atras atentia administratorului ca daca mai instituie astfel de directive fara aprobarea lui, va fi pasibil de inchisoare. Libertatea religioasa a americanilor, a afirmat judecatorul, e fundamentala si statul nu o poate submina (link).

Libertatea religioasa in lume. De cand au ajuns majoritari in congresul american in noiembrie anul trecut, republicanii promoveaza valorile. Un exemplu recent este desemnarea de catre congres a unui ambasador special SUA pentru libertatea religioasa in lume. Scopul acestui oficiu este aplanarea conflictelor religioase si reducerea persecutiei religioase de catre autoritatile din intreaga lume (link).

Primavara araba – antiseculara? Indiciile sunt tot mai dese si evidente ca “primavara araba” care inca se desfasoara sub ochii nostri e antiseculara. Un mars islamist desfasurat recent la Cairo a sustinut pozitiile antieuropene si religioase ale islamistilor egipteni (link).

Suedia ii discrimineaza pe cei in varsta. In Suedia, discriminarea impotriva celor in varsta e frecventa. Discriminarea celor peste … 35 de ani. Dupa cultura seculara, socialista, “toleranta” si “inclusiva” suedeza, cei peste 35 de ani nu mai au ce cauta la locul de munca. Recent, un barbat de 35 de ani a castigat un proces de discriminare impotriva unei companii care a angajat in locul lui un tanar de 22 de ani. Discriminarea celor in varsta e atat de acuta, afirma editorialul, incat persoanele peste 55 de ani au sanse aproape nule de a-si gasi de lucru in Suedia, daca isi pierd slujba (link).

Pornografia ucide sufletul. In 2001, organizatia feministelor britanice a lansat un documentar socant privind exploatarea femeilor care participa la producerea de materiale pornografice. Pe 18 iulie a.c. documentarul a fost relansat (link).

Discriminare religioasa in Marea Britanie. Recent, un electrician crestin britanic a castigat in instanta dreptul de a pune in masina companiei o cruce. Initial, compania i-a interzis acest drept si a cautat sa-l concedieze dupa ce el a spus ca nu se va conforma directivei patronului (link).

Revolutia sexuala si copiii. Colegii de la Pro Vita au pregatit un material excelent despre revolutia sexuala si copiii – adica modul treptat in care copiii sunt transformati in obiecte pentru satisfacerea sexuala a adultilor, ideologia din spatele acestei miscari si faptul ca pedofilia este tot mai acceptata, asemenea homosexualitatii (link).

Eutanasie – Medici lipsiti de constiinta. Un sondaj de opinie efectuat pe 800 de medici olandezi indica ca 86,5% dintre ei ar fi dispusi sa eutanasieze pe cineva si doar 7,9% spun ca nu ar coopera sub nici o forma la eutanasierea fiintelor umane. Socant, 68,1% dintre ei au afirmat ca in ultimii 5 ani au eutanasiat una sau mai multe persoane (link).

Poligamie. Un barbat mormon cu 4 neveste a inceput o actiune judecatoreasca in Utah pentru a i se recunoaste un drept la casatoria poligama. Este un caz pe care si homosexualii il privesc cu neliniste pentru ca adevereste argumentul avocatilor crestini ca devierea de la casatoria naturala conduce la recunoasterea casatoriilor multiple si a altor comportamente aberante (link).

Poligam gasit vinovat in instanta. Saptamana trecuta, un juriu texan l-a gasit vinovat de pedofilie pe un poligam mormon texan in varsta de 55 de ani. Va prezentam un articol care reda detalii interesante despre proces, marturiile depuse impotriva poligamului si tactica apararii (link).

Presedintele Cehiei impotriva propagandei homosexuale. Dupa ce, acum un an, ambasadorul Cehiei la Bucuresti isi dadea cu parerea asupra „drepturilor” pe care homosexualii ar trebui sa le aiba in Romania – iar presedintele Basescu al Romaniei nu a comentat nimic fata de aceste opinii – anul acesta presedintele Cehiei a sanctionat promp parerile unor diplomati acreditati la Praga asupra „drepturilor” homosexualilor (link).


Categorii

Avort, Cultura desfraului, Educatie, Homosexualitate, Inscenari, facaturi, Medici crestini, Pedofilie, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Sexualizarea copiilor, Vaclav Klaus

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

38 Commentarii la “APEL DE CONSTIINTA PENTRU APARAREA COPILULUI NENASCUT/ Singuratatea tinerilor online/ MODELELE-COPII si imbracamintea fetelor/ HOLLYWOOD E PLIN DE PEDOFILI/ Atitudinea demna a lui Vaclav Klaus fata de PARADA GAY DIN PRAGA/ Flagelul fetitelor schimbate in baieti (Si multe alte stiri familie, 16 august 2011)

  1. În legătură cu comparaţia dintre “Happy Tree Friends” şi “Stan şi Bran” s-a uitat cineva la respectivul desene? Eu m-am uitat când eram la liceu şi pot să vă spun că parcă e făcut pentru sadici. Aşa că nu poate fi numit acel serial ca reprezentat al desenelor că nu am văzut în nici un desene sadismul de acolo ( şi am văzut destule ).

  2. OK, ca veni vorba de chestia asta, chiar vreau sa va spun ceva.

    La biserica de aici vin parinti cu copii (ca peste tot). Copiii mai marisori, in jur de 8-9 ani sint fetite marea lor majoritate. Am ramas stupefiata cind acum citeva luni, dupa scandalul cu fata de 3 ani a lu’ TOm Cruz care purta tocuri, am vazut pe una din fetite cu acelasi tip de incaltaminte cu toc! Nu putea sa mearga foarte bine cu ea, era evident. I-am intrebat pe parinti de ce i-au cumparat o astfel de incaltaminte si daca stiu ca anatomic vorbind, nu este recomandabil. Raspunsul a fost demn de bancurile cu Bula: “Nuu, ii poarta numai la biserica!” Adica, pentru ei porcaria aia de incaltaminte era festiva, era pentru ocazii speciale!!! Am lasat-o balta. Nu le-am mai spus ca pe linga problemele anatomice copilul are o postura sexualizata si total nelalocul ei pentru virsta lui, cu atit mai mult in biserica! Sint sigura ca nu ar fi inteles. Acum citeva saptamini am observat ca au inceput si alte fetite sa poarte astfel de pantofi la biserica. Pe de-asupra au inceput sa adopte si o imbracaminte croita pentru copii dar cu tendinte mature, mult feminizate pentru virsta lor: paiete si blugi mulati

  3. @sfappetrupavelandrei
    dar Tom si Jerry, Bugs Bunny… etc.
    asta ca sa nu intru in cele “moderne”.

  4. @Petra

    Vorbeste cu preotul despre asta. Preotul este o autoritate si chiar daca cei din parohie ti-ar aprecia sfaturile sau parerile, in general nu trec la actiune decat cand le zice preotul.

    Doamne ajuta!

  5. @FlorinM: Ai văzut “Happy Tree Friends”? Sincer, nu cred că ai văzut. Dar dacă ai văzut cum poţi semăna sadismul de acolo cu ce se întâmplă în Tom şi Jerry? Nu spun că tot e frumos acolo dar eu mă referea strict la partea sadică. La Tom şi Jerry nu vezi sânge şi maţe sărind peste tot.

  6. Să fiu şi mai clar: şi în desenele gen Tom şi Jerry e violenţă ce încurajează pe copii spre violenţă ( am auzit şi eu exemple de la cunoscuţi despre unii copii ce au încercat să facă ce e în Tom şi Jerry ) dar desenele nu sunt la fel de sadice ca şi Happy Tree Friends. Un astfel de desene nu are nici o şansă să fiu difuzat de vreun post de televiziune la o oră la care se uită copiii. E făcut pentru adulţi ( bolnavi psihici aş spune ) precum şi desenele Hellspawn care are unele scene XXX.

  7. Este atat de TRIST, atat de HORROR, atat de ABSURD, INUMAN si GROTESC… incat nu mai gasesc cuvinte!

    Singurul cuvant care se potriveste situatiei de fapt, este SATANISM ‘CURAT’, NECOSMETIZAT! La asta au ajuns/s-a ajuns…cu acceptul tuturora, culmea, nu?!

    Parintii – actualii pensionari – au acceptat o gramada de mizerii ca se ne apere – cica! – pe noi si sa nu fim sacrificati!

    Partea moral/religioasa (acolo unde a existat)au facut-o pe ascuns, mai mult in virtutea ‘traditiei’, botezandu-se/ne, casatorindu-se/ne, inmormantand…intr-un amestec usor paganesc cu superstitii deloc apuse!

    Intre vorbe si fapte: prapastie de nepatruns! D-aia nici n-a ‘prins’ ceva de cei de dupa ei…

    Cand am ajuns noi – la varsta maturitatii – incepand cu anul ‘revolutiilor’ generale din 1989 – uimiti si ei (parintii) de valtoarea schimbarilor imediat de dupa…ne-au lasat – pe majoritatea – cu incredere, sa ne construim viata cum ne taie capul lasand din fraiele educatiei rigide, comuniste; iar, o data cu libertatea castigata, au scapat vacile si viteii in porumb, a dat iama lupul la stana de oi imbiindu-le sa devina capre si tapi fiindca, venind din urma – tavalugul libertinismului si a patimilor din afara, imprumutate din Occident am sarit 100m garduri cautand sa nu fim mai prejos – am ajuns performeri la vagabondaj stradal prin parasirea ‘lazarilor’ mici (copiii) sau mari (maturi cu mintea ratacita ori pensionari lasati fara casa/masa); consecinta – avorturi facute cu mii pana la le milioane, ticalosii din ce in ce mai rafinate de care acum – nu mai putem scapa pentru ca devenit ceva ‘normal’ si, mai grav…un MOD DE VIATA!

    Noi, astia – din zilele astea – simtim pe pielea noastra ca suntem in cadere libera, vedem pe cei de dinaintea noastra (parinti sau bunici) si ne doare de betesugul lor sufletesc si trupesc; neputinta lor, batranetea lor grea si rea ma intristeaza! Vad din ce in ce mai multi batrani pe strada cu un aer stins, trist, slabi si foarte bolnavi…

    Ma uit si la cei tineri, nascuti dupa ’89 si vad alt gen de dezamagire in ochii unora: unii, sunt socati de ‘modelele’ bagate pe gat de mass/media, altii – tanjesc si deja ‘lucreaza’ la ajungerea din urma si urcarea pe acelasi piedestal cu cei promovati pe la TV; cel mai multi, insa – insingurati in propriile familii – fiindca parintii muncesc din zi si pana in noapte pentru a-i intretine doar d.p.d.v. material, parintii devin simplii spectatori – ca-ntr-un teatru de prost gust – pentru care au mai si platit; iar progeniturile lor – in afara de ADN-ul de necontestat – nu prea (mai) seamana cu ei ci, cu modelele ‘din afara’ de ei: televizor, reviste, scoala, strada….

    Recomand celor insingurati – de orice varsta ar fii – daca nu (mai) au prieteni, sa se roage lui Dumnezeu si, le va da! Vor fi de alt tip/gen!

  8. Pingback: Lobby-ul pedofil, tot mai agresiv: conferinta academica ce vrea sa normalizeze perversiunea si fetite de 4 ani pozand in lenjerie intima
  9. “Viaţa petrecută mai mult online îi face pe tinerii de astăzi să aibă sentimente de singurătate, să tânjească după o mângâiere “reală” şi să audă “pe viu” cuvinte direct din gura celor care le “vorbesc” dealtfel virtual, arată un studiu recent, citat de presa britanică”.
    “În schimb, tot 60% dintre respondenţi au recunoscut că îşi dorec măcar un prieten cu care să bea o cafea şi să stea de vorbă. În fine, două treimi dintre respondenţi au recunoscut faptul că se simt “însinguraţi”, cu toate că au mulţi prieteni virtuali, şi că ar avea nevoie de mai mulţi prieteni “pe viu” şi care să le facă viaţa “să merite trăită” cu adevărat”.
    Sunt aspecte pe care si eu am vrut sa le aduc in prim plan la un articol legat de “prietenii slabanogului”.Reactiile au fost de genul celei din comentariul Magdei:”Rugati-va la Dumnezeu sa va dea prieteni!”.De ce ma trimiti la Dumnezeu cand tu poti sa-mi fii prieten?
    Una din comentatoarele fidele ale site-ului a disparut din peisaj dupa o disputa legata de prietenie.
    PRIETENIA DUHOVNICEASCA,un cuvant prea greu de inteles si mai ales de pus in practica…

  10. cristi_g,

    În cartea sa “Diavolul este politic corect” Ieromonahul Savatie Baştovoi are ca personaj principal tocmai un om care îşi făcuse un prieten virtual. De altfel cam toată viaţa acestuia se desfăşura în faţa calculatorului. Omul trăia într-o lume în care răul ajunsese să aibă forme de manifestare extreme (spre demenţă) la care în lumea noastră reală nu s-a ajuns (încă), şi tânja după o prietenie adevărată. Culmea este că prietenul virtual devine un prieten real, în carne şi oase.
    Se spune că trăim vremuri în care cărarea de la vecin la vecin a dispărut, şi cel puţin în ceea ce mă priveşte văd că este perfect adevărat. Cine este de vină? Cred că noi toţi. Cred că Dumnezeu ne încearcă şi prin oameni, prin naştere, prin familie, prin împrejurările vieţii, prin firea noastră, prin aspiraţiile noastre, prin modul nostru de a vedea lumea. Toate acestea alcătuiesc un tot unitar care se poate potrivi cu modul în care alţii percep viaţa, sau nu se poate potrivi. Spunea Mitropolitul Bartolomeu Anania că una este să vrei să fi lăsat în pace şi altceva cu totul diferit este ca alţii să te lase în pace …
    Unii au mulţi prieteni, alţii puţini sau deloc. Se întamplă aceasta în funcţie de meritele pe care le avem, sau sunt încercări prin care trebuie să trecem?
    Cred că ar trebui să ne rugăm lui Dumnezeu să ne scoată în cale prieteni adevăraţi, dacă acest lucru este spre folosul nostru, prieteni care să ne iubească, dar tocmai pentru că ne iubesc să nu ne cocoloşească în greşelile noastre, ci să ne arate cu înţelegere unde greşim atunci când o luăm uşor prin „păpuşoi”.

  11. Camoanie anti-avort. Tulburator!
    http://vimeo.com/20001344

  12. Prin trei pârghii se poate controla orice societate în ziua de astăzi: banii, politica şi mass-media. Cine deţine controlul acestora, poate manipula societatea după bunul plac, poate schimba modul de gândire al oamenilor.
    Prin bani îi poate face pe oameni dependenţi de material mai ales prin intermediul publicităţii agresive care îi îndeamnă să cumpere la nesfârşit multe lucruri inutile, să facă credite şi să rămână datori vânduţi băncilor, şi mai apoi să ajungă în sapă de lemn.
    Prin politică îi poate face pe oameni să se supună unor legi care să le îngrădească libertatea şi drepturile, şi care să favorizeze pe unii, iar pe alţii să-i nedreptăţească şi să-i facă vinovaţi de delicte imaginare în timp ce adevăraţii infractori sunt în libertate.
    Prin mass-media îi poate face pe oameni să-şi schimbe în întregime valorile spirituale, morale, culturale, tradiţionale, şi să le înlocuiască cu opusul lor. Sunt vizate mai ales naţiunile creştine ale căror valori trebuie distruse, şi în mare parte vedem că s-a şi reuşit. Oricum lumea de astăzi nu mai este cea de acum 50-100 de ani de exemplu. Mentalitatea oamenilor s-a schimbat în rău. Este din păcate un proces ireversibil. Cu fiecare generaţie decăderea morală se accentuaează. Ţinta principală sunt tinerii care şi aşa cresc într-o lume prăbuşită moral, în care familia şi şcoala sunt în mare parte distruse, sau îm cel mai bun caz nu mai funcţionează normal. Oricum schimbarea în rău s-a produs treptat-treptat timp de mai multe generaţii, iar acum s-a ajuns în momentul în care pervertirea societăţii se poate face într-un ritm mai rapid ca niciodată, pentru că creştinii în marea lor majoritate su fost „cuceriţi” şi au lăsat garda jos. Lupta pentru a rezista va fi mai mult individuală, dar bineânţeles numai în Biserică, care sperăm să reziste cât mai mult şi cât mai bine tăvălugului răutăţii. Miza este de fapt mărturisirea credinţei celei adevărate ortodoxe. Câţi dintre creştini vor rezista?

  13. Pingback: PARINTELE TANASE, FARA MENAJAMENTE DESPRE AVORT si perspectivele apocaliptice ale neamului: "Urmeaza pieirea!"
  14. Pingback: Fenomenul dracesc al "copiilor siliconati" ia amploare: EXPLOATAREA SEXUALA A COPIILOR!/ Efectele negative ale anticonceptionalelor/ PRECEDENTE DEOSEBIT DE GRAVE: Manual de liceu care ii invata pe copii ca nu exista barbati si femei, ci homo si heterosexu
  15. Pingback: CONSILIUL EUROPEI AR INTERZICE AVORTURILE SELECTIVE. Motivul: discriminarea de gen...
  16. Pingback: AVORTUL HORMONAL: Christa Todea-Gross despre METODELE CONTRACEPTIVE (pilula de a doua zi, sterilet etc.) si MANIPULAREA LIMBAJULUI MEDICAL
  17. Lumea a luat-o razna. Media transmite o imagine copiilor, cu acceptul parintilor, care in lipsa maturitatii de gandire adopta acea imagine ca fiind una “normala” si potrivita varstei lor. Din pacate parintii trebuie educati intai si dupa aceea copii. Parintii trebuie sa fie ei insisi in stare sa “perceapa” aceste modele gresite pentru a le putea “cenzura” pana la maturitatea copiilor si a lua o atitudine in societate. Media a devenit aproape incontrolabila in numele “libertatii de presa”, a “informatiei” si nu mai are nici un rol de educatie ci doar de producere de venituri.

  18. Pingback: Vaclav Klaus, presedintele Cehiei: O MAI MARE INTEGRARE EUROPEANA, GRESEALA FATALA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: Radu Herjeu despre INTERZICEREA BECURILOR CU INCANDESCENTA, VACLAV KLAUS si UNIUNEA EUROPEANA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Presedintele Cehiei, VACLAV KLAUS RESPINGE CATEGORIC FEDERALIZAREA EUROPEANA. UE seamana cu URSS. Adoptarea Euro ar fi o prostie” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: NOUA LUME GAY: in scolile din Australia se va invata ca HETEROSEXUALITATEA NU E NORMALA/ Schimbare de sex la PATRU ANI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Parintele Efrem Filotheitul despre gravitatea PACATULUI AVORTULUI si CUM POATE FI IERTAT -
  23. Pingback: Ce trebuie sa facem INAINTE SI DUPA IMPARTASIRE?/ Invidie si DUPLICITATE/ Pr. Dan Damaschin despre URMARILE TRAGICE ALE AVORTULUI, CONTRACEPTIE si CRUCEA DE MAMA/ IPS Ierotheos Vlachos - interviu despre episcopi, sminteli, secularizare si clericii care FA
  24. Pingback: "JURNALUL UNUI PUSTI" - bestseller-ul contra-educatiei sau cum ne pervertim singuri copiii, de dragul "emanciparii" si patimii de "a fi in randul lumii" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: ANTENA 3 promoveaza secta orgiastica MISA si favorizeaza pe homosexuali? Cat de "conservator" mai este trustul lui VOICULESCU? Crede ca poate rezista prigoanei regimului neo-securistic LUPTAND IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU? - Razboi întru Cuvânt - Re
  26. Pingback: Parintele Dosoftei de la Putna despre CRIMA AVORTULUI SI TACEREA NOASTRA VINOVATA/ Parintele Vasile Mihoc: TRADAREA CRESTINISMULUI IN OCCIDENT A DUS LA LEGILE “HOMOSEXUALE” IMPOTRIVA FIRII - Recomandari
  27. Pingback: Desene animate sau MANIFESTE DE PROPAGARE A MAGIEI SI VIOLENTEI?/ Corabia avorturilor/ UN ALT GENOCID: copiii care se supun TRATAMENTELOR DE SCHIMBARE a sexului/ Colegiul Anghel Saligny din Bacau: PE AGENDA PROPAGANDEI HOMOSEXUALE! (Razboiul impotriva fam
  28. Pingback: GADARENII DE AZI. Bebelusul regal, casatoriile homosexuale si teoriile satanice ale “identitatii de gen”. NE-AM OBISNUIT CU RAUL? Pr. Vasile Mihoc despre LUPTA LUMII DEMONIZATE CU TINERII SI COPIII (video) - Recomandari
  29. Pingback: INGERI CU ARIPILE TAIATE. Un altfel de genocid: imbrancirea fetitelor de catre parinti catre lumea curviei prin IMBRACAMINTE “SEXY” SI FARDURI “NEVINOVATE” - Recomandari
  30. Pingback: Parintele Dosoftei de la Putna despre CRIMA AVORTULUI SI TACEREA NOASTRA VINOVATA/ Parintele Vasile Mihoc: TRADAREA CRESTINISMULUI IN OCCIDENT A DUS LA LEGILE “HOMOSEXUALE” IMPOTRIVA FIRII - Recomandari
  31. Pingback: Uciderea pruncilor – de la Irod la societatea infanticida de astazi. PRUNCII BETLEEMULUI SI PRUNCII SODOMEI: “Ofensiva celui viclean de la începutul lumii nu s-a axat niciodată mai mult pe copii” -
  32. Pingback: CEA MAI MARE MATERNITATE DIN TARA ISI INCHIDE SECTIA PENTRU AVORTURI. Cei mai multi medici refuza sa mai omoare pruncii, pe motive religioase. DIRECTORUL SPITALULUI, MARIA STAMATIN – cunoscuta ca “INGER PAZITOR” AL COPIILOR (video) - Rec
  33. Pingback: “Valentine`s Day” – ZIUA CELEBRARII MORTII IUBIRII SI INOCENTEI. Presb. Alina Mirica despre ADOLESCENTII IN LUMEA CARE ZDRENTUIESTE SUFLETELE si MOARTEA DRAGOSTEI DEZGOLITE DE TAINA - Recomandari
  34. Pingback: MARTURIA UN GINECOLOG CARE REFUZA SA MAI FACA AVORTURI SI LUPTA PENTRU VIATA: Doctorul Ionel Cioata din Timisoara (video) | Cuvântul Ortodox
  35. Pingback: GADARENII DE AZI. Bebelusul regal, casatoriile homosexuale si teoriile satanice ale “identitatii de gen”. NE-AM OBISNUIT CU RAUL? Pr. Vasile Mihoc despre LUPTA LUMII DEMONIZATE CU TINERII SI COPIII (video) | Cuvântul Ortodox
  36. Pingback: CAMPANIE ANTI-AVORT LA SIBIU. Pr. Catalin Dumitrean: “SE DISTRUGE FAMILIA SI NEAMUL si acest lucru convine acelor forte care ne cer sa spunem raului bine si care vor sa distruga orice identitate”. NOUL COMUNISM MONDIAL? | Cuvântul Ortodox
  37. Pingback: MAREA BRITANIE INAUGUREAZA ”NOI DRUMURI” ORWELLIENE. Indoctrinare TRANSGENDER in SCOLILE PUBLICE si instituirea DELICTULUI de ”URA TRANSSEXUALA”. Ne așteaptă la orizont: opresiune, disfuncționalitate socială produsă artificial și pierderea l
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare