Max Keiser: CRIZA DATORIILOR SUVERANE, O CONSPIRATIE MONDIALA

16-08-2011 1 minut Sublinieri

Criza datoriilor suverane este de fapt o inginerie a marilor corporații financiare. Asta susține analistul economic Max Keiser, care face și o analiză a modului în care problemele din SUA au influențat economia Franței, cât și economia întregii Europe.

”Băncile franceze sunt încărcate cu instrumente financiare derivate toxice, care le-au fost vândute de către băncile americane de investiții. Iar băncile americane de investiții plus agențiile de rating, plus fondurile de hedging, atacă acum aceste bănci franceze. Ele știu unde au îngropat cadavrele și folosesc armele pe care le-au vândut pentru a le ataca. Dacă ne întoarcem la scăderea ratingului pentru datoria americană de către Standard&Poors, v-am spus cu certitudine că ratingul va scădea. Vă spun că ratingul va fi scăzut din nou, deoarece aceasta e o parte a noii ere pe Wall Street: recuperarea datoriei publice. Iar fondurile de hedging, agențiile de rating, băncile de pe Wall Street lucrează împreună pentru a destabiliza datoria publică a acestor țări”, susține Keiser.

Analistul explică și mecanismul prin care scăderea ratingului unei țări poate deveni, pentru unii, un mijloc pentru a deveni mult mai bogați decât sunt în prezent.

”Scopul a fost volatilitatea. Ratingul a fost scăzut, iar prin scădere se creează volatilitate. Astăzi Financial Times raporta pe prima pagină că săptămâna aceasta volumul instrumentelor financiare derivate explodează, e mai mare decât oricând în istorie. Acest lucru îi face pe mulți de pe Wall Street și de la Londra foarte foarte bogați. Acesta e scopul. Astfel încât vor continua să scadă ratingul, vor continua să joace pe bursă volatilitatea și vor continua să mulgă sistemul și să obțină bogăție”, a mai spus Keiser.

Nota noastra:

Ca bancile, agentiile de rating si fondurile de investitii conspira, nu era greu de inteles si de vazut. Si mecanismul este descris destul de corect, in opinia noastra.

Dar, cu siguranta, scopul acestor operatiuni concertate nu este doar obtinerea unor profituri oarecare. Noua era de pe Wall Street, inaugurata sub pretextul recuperarii datoriei publice, va insemna cu mult mai mult decat profituri, fie ele si uriase, in genul Soros.


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare