“Profeticul” George Soros confirma: ESTE NEVOIE DE O CRIZA PUTERNICA PENTRU O AUTORITATE PAN-EUROPEANA. De ce este agenda eurocratilor una… marxist-leninista?

7-09-2011 4 minute Sublinieri

NOURIEL ROUBINI ISI REVIZUIESTE IN RAU PREDICTIILE: FURTUNA PERFECTA DEJA A INCEPUT, NU MAI ASTEPTAM ANUL 2013 PENTRU DECLANSAREA EI

Europa se lupta cu criza datoriilor publice, iar cea mai mare temere este legata de falimentul celei mai mari banci de pe continent, fapt ce ar da nastere unei panici generale similara cu cea provocata de falimentul Lehman Brothers din septembrie 2008.

Autoritatile europene sunt pregatite sa foloseasca sute de miliarde de euro pentru a preveni falimentul unui gigant bancar. Turbulentele din Europa ar putea sa se raspandeasca rapid peste Atlantic din cauza structurii sistemului financiar global. Economiile deja afectate ar putea intra rapid in faliment.

“Aceasta criza ar putea fi mult mai grava decat falimentul Lehman Brothers”, a declarat investitorul George Soros, invocand lipsa de autoritate a sistemului financiar european in vederea administrarii unei crize bancare de o asemenea gravitate. “Problema este foarte serioasa. Este nevoie de o criza, pentru dobandirea girului politicienilor europeni, in scopul crearii unei asemenea autoritati, dar tot nu vom sti ce masuri va intreprinde aceasta autoritate”.

Nervozitatea in crestere s-a reflectat pe pietele financiare marti, cand actiunile bancilor europene au scazut cu % in ultimele saptamani. Actiunile bancare europene se afla acum in punctul cel mai scazut din martie 2009, cand sistemul bancar mondial era inca subred in urma colapsului Lehman. De asemenea, ofcialii euroopeni incearca sa calmeze pietele ingrijorate de raspandirea crizei datoriilor suverane. In saptamanile urmatoare cele 17 tari din zona euro ar putea ajunge la un nou acord pentru salvarea Greciei si a principalelor banci in dificultate.

Banca Centrala Europeana a deschis noi linii de creditare pentru institutiile care au nevoie de fonduri. In plus, banca centrala a cumparat eurobonduri de la Italia si Spania, multe din ele fiind achizitionate de la bancile europene. Cea mai inalta instanta din Germania urmeaza sa decida miercuri daca Parlamentul tarii ar trebui sa aiba un cuvant mai greu de spus in legatura cu eventualele contributii ale Berlinului la pachetele de salvare din zona euro.

“O anulare a contributiilor Germaniei la pachetele anterioare de salvare nu este de asteptat, in primul rand deoarece Curtea Constitutionala a spus clar de la inceput ca nu vor fi judecate chestiunile economice“, a explicat economistul de la Deutsche Bank Nicolaus Heinen. In timp ce problemele din tarile mai mici, precum Grecia si Irlanda, nu sunt o noutate, in saptamanile recente, s-au raspandit ingrijorarile legate de o posibila contaminare a sistemelor bancare din Germania si Franta, cruciale pentru buna functionare a nucleului financiar global.

“Se pare ca sectorul bancar global a fost afectat din mai multe directii. Situatia se inrautateste”, a declarat Philip Finch, strateg bancar al bancii UBS – Londra. In Europa,  ingrijorarea este legata de faptul ca titlurile de stat detinute de bancile europene ar putea sa-si piarda din valoare daca tarile nu vor fi capabile sa-si plateasca imprumuturile. In consecinta, bancile sunt sceptice, evita sa-si mai imprumute bani intre ele si ii strang in seifuri.Daca aceasta panica va persista, ne-am putea confrunta cu o retragere masiva de depozite din partea clientilor”, a mai precizat economistul. Bancile franceze, care au participatii uriase in datoriile suverane ale unor state europene se numara printre cele mai afectate institutii bancare in ciuda efortului guvernului francez de a le proteja.

Autoritatile au impus o interdictie temporara pe short-selling luna trecuta dupa ce au existat zvonuri potrivit carora Societe Generale ar putea intra in insolventa. Oficialii bancii au negat zvonurile. Insa, bancile franceze ca si alte banci europene pot obtine finantare din partea BCE. Intre timp, in Spania problemele s-au inrautatit marti, cand una din cele mai mari banci de economii din Spania, Caja de Ahorros del Mediterraneo a raportat o crestere impresionanta a creditelor neperformante ajungand la 19% din totalul imprumuturilor fata de 9% cat  erau anul trecut. In prezent, riscul este legat de decizia Europei de a-si recapitaliza bancile, lucru care ar putea readuce la orizont o criza globala.

Articol realizat de Oana Dumitroiu

Incetinirea actuala a cresterii economice mondiale constituie debutul unei noi crize financiare, sustine profesorul american de economie Nouriel Roubini, intr-un interviu acordat agentiei Bloomberg si citat de RIA Novosti.

In urma cu cateva luni credeam ca ‘furtuna ideala’ va avea loc in 2013, dar incetinirea economica din Statele Unite, din Zona Euro si din Marea Britanie semnifica faptul ca ea deja a inceput”, spune profesorul, care a prezis, la inceputului anului 2007, criza financiara care a lovit lumea un an mai tarziu.

“Astfel, al doilea val al recesiunii va zgudui lumea mai devreme decat am prevazut si va culmina in 2013 sau chiar mai repede, acest lucru depinde de mijloacele de politica monetara ce vor putea fi utilizate”, a adaugat Roubini, supranumit “Dr. Doom” al economiei, din cauza profetiilor sale deosebit de sumbre.

Potrivit acestuia, este necesara restabilirea cresterii economice cat mai curand posibil: “In perioada imediat urmatoare, avem nevoie de mari masuri de stimulare, altfel riscam o noua Mare Depresiune”.

Nouriel Roubini crede ca probabilitatea unei noi recesiuni in tarile dezvoltate este de 60%.

Nota noastra:

Declaratia lui Soros este preluata de aici: http://www.cnbc.com/id/44419154/

Traducerea de la Bloombiz difera putin de textul in engleza:

“This crisis has the potential to be a lot worse than Lehman Brothers,” said George Soros, the hedge fund investor, citing the lack of an authoritative pan-European body to handle a banking crisis of this severity. “That is why the problem is so serious. You need a crisis to create the political will for Europe to create such an authority, but there is still no understanding as to what the authority will do.”

Adica:

“Aceasta criza are potentialul sa fie mai rea decat Lehman Brothers”, a spus George Soros, investitorul de hedge-fund, citand lipsa unui corp institutional autoritar pan-European care sa gestioneze o criza bancara de o astfel de gravitate. “De aceea problema este intr-atat de serioasa. Ai nevoie de o criza pentru a crea vointa politica necesara ca Europa sa creeze o astfel de autoritate, dar inca nu exista o intelegere asupra ceea ce va face aceasta autoritate”.

Declaratia seamana foarte mult cu una mai veche, a bilderbergului David Rockefeller:

”Nu avem nevoie decât de o criză majoră, iar națiunile vor accepta Noua Ordine Mondială”.

Lucrurile merg, asadar, conform planului si conform logicii: criza e necesara pentru revolutionarea sistemului financiar-economic. De ce insa revolutionarea sistemului financiar-economic? Pentru ca, probabil inspirati de Marx (reactualizat de un alt “profet”, Roubini), acesti eurocrati si arhitecti iluminati considera ca temelia constructiei unui noi edificiu mondial este structura economica, ce ar determina, ulterior, supra-structura institutionala si normativa. Asa au si inceput cu UE, construind-o cu structura financiar-economica (banca centrala, moneda unica, piata asa-zis unica), ceea ce a dus la criza specifica zonei euro, o criza-cursa, de fapt, a carei “rezolvare” ar consta in desavarsirea constructiei prin crearea unui guvern european de-a dreptul, adica prin crearea supra-structurii institutionale.

Similaritatea cu marxismul se regaseste si in alta parte: Marx pretindea ca mecanismul de evolutie al istoriei umane (bazat pe binomul structura fortelor de productie – suprastructura) este unul istoriceste NECESAR. Acelasi lucru il auzim si astazi cu privire la guvernul european: anume, ca este o evolutie necesara in mod obiectiv, istoric, pentru a depasi criza zonei euro.

In realitate, asa cum am aratat si in alte dati, nu exista necesitatea obiectiva a constructiei guvernului european, ci exista o contrangere mestesugit ticluita prin modul in care a fost edificata Uniunea Europeana pana in prezent. De aceea, nu putem spune ca agenda eurocratilor este doar una marxista, ci si una leninista. De ce? Pentru ca Marx, totusi, se gandea ca exista niste procese economice obiective, pe cand Lenin a luat “invataturile” sale si le-a transformat in program politic aplicat intr-un mod voluntar de “revolutionari profesionisti”. Adica a luat un mod de a interpreta istoria pentru a-l transforma in agenda politica revolutionara. Asa si eurocratii nostri, au luat ideea necesitatii unei Uniuni Europene, destul de circulata in timpurile moderne, pentru a o transforma intr-o agenda politica aplicata de profesionisti…

Iar oamenii cheie ai Molohului European au iesit si ei la ofensiva, discutand fatis agenda federalista:

Chiar daca unii de pe la noi o fac pe nestiutorii:

George Soros a facut numeroase comentarii si “profetii” legate de zona euro:

Nouriel Roubini, intr-adevar, legase initial izbucnirea celei de-a doua etape a crizei de anul 2013:

Revizuirea predictiei sale, asociata celorlalte evolutii, arata ca, intr-adevar, am intrat intr-0 faza de accelerare a crizelor structurale…


Categorii

Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la ““Profeticul” George Soros confirma: ESTE NEVOIE DE O CRIZA PUTERNICA PENTRU O AUTORITATE PAN-EUROPEANA. De ce este agenda eurocratilor una… marxist-leninista?

  1. Într-un discurs în camera inferioară a parlamentului, cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat că euro “nu poate fi lăsat să se prăbuşească şi nu se va prăbuşi”, potrivit Mediafax.

    Cancelarul a cerut, însă, Europei să-şi regândească regulile pentru ca ţări mici, precum Grecia, să nu mai poată pune în pericol întreaga zonă euro, formată din 17 state.

    “Cred că această criză, dacă o criză majoră a lumii occidentale poate fi evitată, nu poate fi combătută cu atitudinea de a continua ca până acum. Avem nevoie de o regândire fundamentală. Trebuie să spunem foarte clar oamenilor că actuala problemă, a datoriilor excesive acumulate în decenii, nu poate fi rezolvată dintr-o lovitură, cu remedii precum obligaţiuni ale zonei euro sau restructurări ale datoriilor care vor face ca totul să fie bine. Nu, acesta va fi un drum lung şi greu, dar bun pentru viitorul Europei”, a spus Merkel.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/merkel-vrea-regandirea-zonei-euro-euro-nu-poate-fi-lasat-sa-se-prabuseasca-si-nu-se-va-prabusi_868577.html#ixzz1XHODpqmE

  2. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-10060022-buna-dimineata-bnr.htm

    Măsurile de restricţionare a creditării in valută anunţate de BNR au venit cu doi ani întârziere. Germania, Franţa, Elveţia, Austria sunt doar câteva exemple de ţări care au limitat creditarea exclusiv la moneda proprie deja cu mulţi ani în urmă. România de ce nu a urmat exemplul acestora mai din timp protejând creditorii? Politica BNR-ului a servit intereselor naţionale sau intereselor bancherilor străini? Interzicerea creditării în euro ar avea doar efecte pozitive pentru România.

    Oricine poate să aprecieze măsura în care s-a realizat obiectivul BNR ştiind că volumul creditelor nu a putut fi controlat (supraîndatorarea subjugându-ne financiar şi economic); nu există reglementări clare (eventual limitări) în ceea ce priveşte moneda de creditare (băncile străine oferind necontrolat credite preponderent în monedă străină pentru a fi în propriul lor avantaj, favorizând supraîndatorarea); rata dobânzii a favorizat supracreditarea şi a descurajat economisirea (departe de a fi în acord cu nevoia de refinanţare a economiei). Astăzi leul este „protejat” de BNR (în sensul că este menţinut la un curs artificial), departe de a fi în acord cu starea economiei româneşti. Asumarea obiectivului de ţintire a inflaţiei de către BNR ar fi trebuit corelat cu un nivel minim de creştere economică, aceasta deoarece obiectivele politicilor macroeconomice nu trebuie văzute individual, ci într-o interdependenţă firească; privind doar în „curtea” BNR-ului marea majoritate a observatorilor sunt tentaţi să elogieze meritele acestei instituţii, dar privind economia românească în ansamblu puţini sunt cei care au curajul să-i impute nerealizările şi să-i aloce partea sa de vină.

  3. http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-10065948-financial-times-premierul-olandez-vrea-tar-bugetar-care-poate-dicta-cine-ramane-zona-euro-cine-zboara.htm

    Uniunea Europeana ar trebui sa numeasca un nou “tar bugetar” care sa aiba puterea de a dicta taxele si cheltuielile in tarile din zona euro si care ar putea in cele din urma se pronunte daca tarile mai merita sa ramana i n zona euro, sustine premierul olandez Mark Rutte in editia de joi a Financial Times. Noul “comisar pentru disciplina bugetara” ar trebui sa aiba autoritatea de a impune o serie de sanctiuni impotriva tarilor din zona euro care se dovedesc prea cheltuitoare, mergand pana la suspendarea alocarilor de fonduri UE.

  4. Pingback: Acum si Paul Krugman confirma: VINE RECESIUNEA
  5. Pingback: LUPTA PENTRU INTEGRAREA EUROPEANA SE ASCUTE/ George Soros propune aceeasi solutie ca J.M. Barroso/ OFICIALII EUROPENI NE COLINDA APOCALIPSA: criza zonei euro ar putea duce la razboi in Europa
  6. Pingback: Nigel Farage: CEI CARE VORBESC DESPRE STATELE UNITE ALE EUROPEI SUNT PLATITI PENTRU ASTA/ S-a terminat cu democratia in UE?
  7. Pingback: ARHITECTII ZONEI EURO AU PREMEDITAT CRIZA, pentru formarea STATELOR UNITE ALE EUROPEI! - articol in Wall Street Journal
  8. Pingback: ERA DICTATURII COMISARILOR EUROPENI?
  9. Pingback: STAT EUROPEAN TOTALITAR (DE TIP URSS) SI APOI GUVERN MONDIAL: obiectivul crizei generate artificial - considera un economist leton - ARTICOLUL SAPTAMANII
  10. Pingback: Traian Basescu ne arata CAT DE BUNA ESTE CRIZA pentru… formarea STATELOR UNITE ALE EUROPEI. Cedarea de suveranitate este INSUFICIENTA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Raspunzand la intrebarea din titlul articolului, as spune ca acceasi mama i-a avortat si pe unii si pe ceilalti*ionismul.Ambele sunt parte a aceluiasi plan de 200 de ani pentru preluarea controlului lumii, pe care Intunecatii se straduie din plin sa-l implineasca.
    Urmariti cu atentie asemanarea numelui celui ce se afla in fruntea molohului european actual cu cei care au macelarit SUTE DE MILIOANE de oameni in numele hulei rosii.Daca imi e permisa o figura de stil, e o *reincarnare* a acelora intr-o persoana de azi.
    Doamne apara si pazeste-ne !

  12. @Mocofanul:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/10/07/zeul-tolerantei-si-descrestinarea-crestinismului-toleranta-si-francmasoneria-1/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/13/reeducarea-azi-duhul-bolsevismului-la-lucru-printre-crestini-si-inselarea-ideologizarii-sistemice/

    La aceste motive de nemulţumire se adăuga înfrângerea umilitoare de către Japonia, iar cercurile conducătoare de la Petersburg au cedat tentaţiei unei explicaţii simpliste: Rusia este esenţialmente sănătoasă, iar toată revoluţia, de la început până la sfârşit, nu este decât o maşinaţiune sumbră urzită de evrei, un episod al complotului iudeo-masonic. Se explica totul printr-o unică şi singură cauză: evreii! Rusia ar fi demult în culmea gloriei şi a puterii universale dacă nu ar fi fost evreii!

    Şi, agăţându-se de această explicaţie sumară, dar comodă, înaltele sfere nu făceau decât să-şi grăbească sfârşitul. Credinţa superstiţioasă în forţa istorică a comploturilor (de tip individual sau colectiv) lasă cu totul deoparte cauza principală a eşecurilor de care au avut parte atât indivizii cât şi statele: slăbiciunile omeneşti. Slăbiciunile noastre ruseşti au fost cele care au determinat tristul curs al istoriei noastre – absurditatea schismei religioase provocate de Nikon, violenţele nesăbuite ale lui Petru cel Mare şi incredibila serie de ciocniri care i-au urmat, obişnuinţa seculară de a ne risipi forţele pentru cauze care nu ne aparţin, suficienţa inveterată a nobilimii şi rigiditatea birocratică de-a lungul întregului secolului al XlX-lea. Nu printr-un efect al unui complot urzit din afară ne-am lăsat ţăranii în mizerie. Nu un complot a determinat grandiosul şi crudul Petersburg să înăbuşe blânda cultură ucraineană. Nu din cauza unui complot patru ministere nu au fost în stare să se pună de acord în privinţa asumării unui dosar sau altul, şi nu din cauza unui complot şi-au petrecut ani întregi în şicane epuizante, mobilizând toate nivelurile ierarhiei. Nu este rezultatul unui complot faptul că împăraţii noştri, unul după altul, s-au dovedit incapabili să înţeleagă evoluţia lumii şi să definească adevăratele priorităţi. Dacă ne-am fi păstrat puritatea şi forţa care ne-au fost insuflate odinioară de Sfântul Serghie din Radonej, nu ne-am mai teme de nici un complot din lume. (Al. Soljenitin, 2 secole impreuna, Ed. Univers, pp. 187-188, vol. 2).

  13. Pingback: “ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE”- [VIDEO - subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre istoricul si agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles - Recomandari
  14. Pingback: Inspirat de SOROS? Premierul Ponta pledeaza infocat pentru UNIUNEA ECONOMICA SUA-EUROPA. Parteneriatul transatlantic – ANTIDEMOCRATIC SI ANTISOCIAL - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare