STATELE UNITE ALE EUROPEI. Jean-Claude Trichet, seful BCE: Intr-o zi, poporul european va avea o confederatie. Ne putem imagina un guvern federal

5-09-2011 2 minute Sublinieri

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a declarat luni că, dacă guvernele din zona euro nu adoptă politici şi măsuri adecvate, acestea ar trebui să poată fi hotărâte de o entitate centrală, spre exemplu de un guvern federal al uniunii monetare.

“Cred că, într-o zi, poporul european va avea o confederaţie. Ne putem imagina un guvern federal”, a afirmat Trichet într-o conferinţă de presă, citat de Reuters. El a adăugat că sectorul financar al trebui decuplat de riscul datoriilor de stat din zona euro, propulsat semnificativ de criză.

Trichet a arătat că statele din zona euro trebuie să implementeze “imediat” consolidarea Fondului European de Stabilitate Financiară aprobată în iulie, odată cu al doilea acord de intervenţie financiară internaţională pentru Grecia. Oficialul a spus că guvernele au progresat doar până la jumătate cu reformele necesare pentru consolidarea sectorului financiar fragil şi a cerut un model de guvernare mai puternic în zona euro, care să includă, poate, o autoritate centrală capabilă să anuleze sau să modifice deciziile luate de ţări dacă acestea nu se încadrează în reglementările bugetare.

“Este clar că avem nevoie absolută şi totală ca toate deciziile să fie implementate imediat ce au fost luate de diferiţii şefi de stat şi de guvern”, a afirmat Trichet. Preşedintele BCE se referă cel mai probabil la Slovacia, unde şeful unui partid din alianţa de guvernare a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că parlamentul va vota cel mai devreme în decembrie privind consolidarea Fondului de Stabilitate.

Liderii europeni doresc adoptarea iniţiativei până la începutul lunii octombrie. Trichet a mai arătat că este nevoie de un val de reforme economice structurale în zona euro, pentru îmbunătăţirea productivităţii, susţinerea creşterii economice şi potenţialului de angajare. El a adăugat că uniunea monetară are nevoie de o consolidare substanţială a Pactului de Creştere şi Stabilitate, care guvernează politica fiscală a statelor membre.

“Ne putem imagina că mâine, dincolo de ce putem vedea acum, dacă în pofida recomandărilor o ţară nu ia sau nu poate lua deciziile necesare, ar trebui să fie posibil ca acestea să fie luate de la centru, din centrul monedei unice”, a comentat oficialul.

El consideră că un guvern economic centralizat al zonei euro ar trebui să devină responsabil pentru sistemul bancar, să permită astfel sectorului financiar să se decupleze de riscurile de ţară. Mandatul lui Trichet la conducerea BCE se va încheia în luna noiembrie, funcţia urmând să fie preluată de către Mario Draghi, în prezent guvernator al Băncii Italiei.

Nota noastra:

Nu se putea ca Trichet sa plece de la conducerea BCE fara sa-si fi devoalat agenda federalista, in care un loc important il are, dupa cum se poate in textul subliniat mai sus, “decuplarea sistemului bancar de riscurile de tara”. Cu alte cuvinte, salvarea bancilor in dauna statelor?

Avem de-a face cu acelasi proiect al Statelor Unite al Europei si cu programul crearii guvernului central european.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Adoptarea Euro, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “STATELE UNITE ALE EUROPEI. Jean-Claude Trichet, seful BCE: Intr-o zi, poporul european va avea o confederatie. Ne putem imagina un guvern federal

  1. deci in viziunea lor nu mai exista popoare natioanale ci popor european.interesant ar fi de stiut cat de europeni se simt cei din vest,ca la noi chiar nu cred ca este ecest sentiment(sau daca exista ,nu cred ca este atat de puternic)

  2. @andy:

    Nu, dimpotriva, acolo sunt si mai putin europeni. La noi, la rasariteni, inca mai functioneaza complexul de inferioritate si multi se simt “europeni” din snobism sau alienare.

    Ei stiu ca nu au popularitate, lucru aratat si de referendumurile organizate pentru aprobarea Tratatelor fundamentale ale UE. Mai stiu insa ca atunci cand oamenii sunt speriati, li se arata bau-baul crizei si al altor spectre, atunci devin, brusc, mai pozitivi fata de UE… Dupa cum a aratat exemplul irlandez, unde initial s-a votat impotriva iar ulterior, si pe fondul absenteismului si al unei propagande agresive, la care s-a adaugat presiunea cu criza, s-a votat pentru.

    Nu stiu acum cu noua generatie, cu cei tineri, care au crescut deja pe fondul muzical al imnului UE…

    A se vedea si:
    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-10045740-dati-seama-traim-vremuri-istorice.htm
    http://www.iliaspapageorgiadis.ro/2011/09/05/4-jucatori-s-au-asezat-la-masa-de-poker-criza-din-grecia-intra-in-runda-finala/

  3. Pingback: "Profeticul" George Soros confirma: ESTE NEVOIE DE O CRIZA PUTERNICA PENTRU O AUTORITATE PAN-EUROPEANA. De ce este agenda eurocratilor una... marxist-leninista?
  4. Aceasta utopie va fi, poate, experimentata in Europa. Dar ea va dura cit o secunda istorica si va genera cumplite consecinte pentru popoarele mai mici si mai sarace. Oricum, in universul cunoscut de noi nivelarea, desfiintarea natiunilor si a statelor acestora nu se va putea realiza. Si nici nu este nevoie caci popoarele sint creative in conditii prielnice internationale si nu in postura de colonii !

  5. Pingback: Traian Basescu si Adrian Vasilescu (BNR) SE GRABESC TARE DE TOT SA PRABUSEASCA ROMANIA IN ZONA EURO. Sensul: "formarea STATELOR UNITE ALE EUROPEI" (video)
  6. Pingback: LUPTA PENTRU INTEGRAREA EUROPEANA SE ASCUTE/ George Soros propune aceeasi solutie ca J.M. Barroso/ OFICIALII EUROPENI NE COLINDA APOCALIPSA: criza zonei euro ar putea duce la razboi in Europa
  7. Pingback: Nouriel Roubini dixit: CRIZA POATE GENERA UN RAZBOI/ Angela Merkel vrea SANCTIONAREA TARILOR CU DATORII. Care ar fi consecintele?/ Uniunea Europeana sau AL PATRULEA REICH/ Grecia incotro?
  8. Pingback: (video) Barroso, seful Comisiei Europene: AVEM NEVOIE DE O SOLUTIE GLOBALA
  9. Pingback: BANCA CENTRALA MONDIALA: un posibil scenariu pentru criza zonei euro
  10. Pingback: Nigel Farage: CEI CARE VORBESC DESPRE STATELE UNITE ALE EUROPEI SUNT PLATITI PENTRU ASTA/ S-a terminat cu democratia in UE?
  11. Pingback: ERA DICTATURII COMISARILOR EUROPENI?
  12. Pingback: NAŞUL BASESCU SI GAŞCA MERKEL: Mai multă Europă, mai putina democratie, mai multa spionare a cetatenilor… (editorialele saptamanii) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: PONTA il plagiaza pe Basescu si se gudura la MERKEL. Vrea “parteneriat strategic” cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO (si video) - Recomandari
  14. Pingback: “ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE“- [VIDEO - subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre istoricul si agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare