Inspirat de SOROS? Premierul Ponta pledeaza infocat pentru UNIUNEA ECONOMICA SUA-EUROPA. Parteneriatul transatlantic – ANTIDEMOCRATIC SI ANTISOCIAL

22-03-2014 3 minute Sublinieri

ponta-soros-300x188

foto: expresmagazin.ro

Evenimentele dramatice din Ucraina ilustrează un hazard moral istoric, responsabil pentru crearea unei mentalități dăunătoare pe teritoriul Europei Centrale și de Est (ECE) în ultimul deceniu. Cu unele variații, țările din această regiune au sfârșit prin a lua ca de la sine înțeles unul dintre cele mai de preț bunuri ale unei națiuni: securitatea sa, notează premierul român.

În pofida crizei financiare și a datoriilor suverane, la care cele mai multe națiuni din ECE au rezistat destul de bine, aderarea acestor țări la NATO (din 2003) și la Uniunea Europeană (din 2004 pentru cele mai multe și din 2007 pentru Bulgaria și România) a făcut ca aceste națiuni să creadă în propria lor versiune despre “sfârșitul istoriei” — noțiune folosită pentru prima dată de către Francis Fukuyama în eseul său din 1989, în care postula o “universalizare a democrației liberale occidentale”, care implica sfârșitul conflictelor internaționale importante.

“Credința noastră“, subliniază Victor Ponta, “nu a fost înrădăcinată în simpla ignoranță cu privire la amenințările care au rămas în lume”. “Mai degrabă”, explică premierul,ne-am consumat timpul cu probleme naționale și regionale remarcabile doar prin lipsa lor de importanță — inclusiv în țara mea, România. “Instinctul de a vedea lucrurile la scară mare — prezent în națiunile noastre înainte de a ne alătura total Occidentului din punct de vedere politic, economic și militar — a fost înlocuit treptat cu variațiuni ale nevoii de mici răzbunări interne, de a reînvia fantomele trecutului pentru a obține câștigul electoral sau de a da vina pe puterile străine pentru greșeli interne”, susține Ponta.

Potrivit premierului român, imaginea trupelor rusești intrând în Ucraina și înconjurând unitățile militare din Crimeea a fost un apel de trezire, care va reverbera timp de o generație și care subliniază, totodată, câteva adevăruri. În centrul acestora este ideea că Occidentul nu are altă alegere decât cea de a rămâne unit într-o lume anarhică, care include încă suverani nedemocratici, al căror comportament nu poate fi nici anticipat, nici controlat. “NATO”, subliniază Ponta, “rămâne piatra de temelie a securității atlantice. Doar împreună, Europa și SUA au șansa de a păstra democrația liberală drept doctrină centrală a modului cum decurg lucrurile la nivel mondial”.

Mai presus de toate, explică premierul, evenimentele recente din Ucraina ne arată că exercitarea puterii politice la nivel internațional depinde tot mai mult de abilitatea unui jucător de a-și împărtăși experiența cu privire la șocurile economice, dar și de a le face față. “În timp ce Occidentul democratic se gândește la pierderile despre care va vorbi altor state al căror comportament și-ar dori să-l modifice, trebuie să avem în vedere, de asemenea, pierderile pe care noi suntem capabili să le absorbim în această lume interdependentă din punct de vedere economic și globalizată”, explică Victor Ponta. “Interdependența economică nu mai este pentru teoreticieni, ci reprezintă, în ziua de azi, testul central pentru distribuția puterii pe planetă. Acest lucru implică o pierdere semnificativă a puterii relative a Occidentului, cu care nu ne-am împăcat încă pe deplin’, notează acesta în Wall Street Journal.

Cum să confruntăm deci realitatea și aborda provocarea? Cea mai inteligentă soluție, argumentează premierul român, constă într-o integrare economică mai profundă la nivelul lumii occidentale, pentru a profita de avantajele pe care le oferă scara, inovarea și diversitatea. În mod evident, subliniază Ponta, piatra de temelie a integrării occidentale este între Europa și SUA. Or, “deși discutatul Parteneriat comercial și investițional transatlantic (TTIP) reprezintă un prim pas important în acest sens, trebuie să luăm în considerare în mod serios și mișcări mai îndrăznețe, cum ar fi o uniune economică completă între UE și SUA”, susține premierul.

Pentru Victor Ponta, “punctul final al acestei soluții îl reprezintă o superputere economică atlantică, care ar putea beneficia de o capacitate fără precedent de a-și împărtăși experiența și de a rezista pierderilor economice în raport cu restul lumii, a cărei securitate hard ar fi garantată de către NATO. Un astfel de scenariu ar garanta o mai mare autonomie și influență internațională pentru toate națiunile occidentale și ar aduce împreună societățile noastre cu o mentalitate asemănătoare”.”De asemenea”, argumentează Ponta, “geografia socială a celor două margini ale Atlanticului este frumoasă: o bogăție de resurse naturale, cele mai bune universități din lume, încă cele mai bune baze tehnologice, diversitate umană, valori și speranțe comune”.

În acest context, România “își dorește să își recâștige pe deplin simțul istoriei și să joace un rol important în marele proiect occidental”, subliniază premierul. “Țara mea”, notează Victor Ponta, “este o țară care merită mai mult decât elitele sale au fost în măsură să ofere până acum: România este bogată în resurse și locuită de oameni talentați și educați. Este un centru de putere tot mai mare pentru tehnologia informației, este puternică în ceea ce privește producția și poate deveni din nou un important centru agricol. România formează, de asemenea, ingineri și oameni de știință excelenți, dintre care mulți au contribuit la creșterea economică din străinătate în ultimii 25 de ani”.

Pe de altă parte, atrage atenția Victor Ponta, există mai multe domenii în care România s-ar putea descurca mai bine, cum ar fi cel privind guvernarea.

“Cel mai important, este nevoie să îmbunătățim guvernarea și să limităm amploarea mitei din țara noastră. Sistemul judiciar își face treaba în privința eliminării impunității. Eu aparțin unei generații de tineri politicieni, care pot și vor transforma România într-o economie puternică și într-o țară a oportunităților”, adaugă premierul, subliniind că o parte din crezul său personal este legat de o politică progresistă și responsabilă.

O Românie puternică și demnă își va asuma partea sa de responsabilitate în cadrul superputerii atlantice, în toate etapele până la crearea sa, conchide premierul român.

Nota noastra:

Multi s-au intrebat care o fi fost agenda reala de discutii pe care G. Soros a avut-o cu premierul V. Ponta in vizita sa recenta din Bucuresti (detalii AICI). Motivul oficial al vizitei ar fi fost legat de romi, insa nimeni serios nu poate accepta ca miliardarul american, consilier al lui Obama, mare sustinator al statalizarii Uniunii Europene, promotor al gazelor de sist (ca doar s-a pomenit de doua ori in editorialul de la WSJ de “resurse naturale”), puternic implicat in finantarea “societatii civile” de la noi, dar si a “revolutiilor Occupy“, ar fi venit doar pentru atata lucru in Romania. Nu cumva acest editorial de un entuziasm proletar al lui Ponta pentru parteneriatul transatlantic a fost “inspirat” chiar de George Soros? Mai cu seama ca acum premierul vine cu o idee mai noua – dublarea parteneriatului cu alianta militara NATO, practic crearea unui gigant suprastatal care sa inglobeze si UE. 

Parteneriatul transatlantic a fost denuntat ca fiind deosebit de periculos pentru democratie, un proiect neoliberal care va duce la si mai multe masuri antisociale:


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Inspirat de SOROS? Premierul Ponta pledeaza infocat pentru UNIUNEA ECONOMICA SUA-EUROPA. Parteneriatul transatlantic – ANTIDEMOCRATIC SI ANTISOCIAL

  1. “NATO”, subliniază Ponta, “rămâne piatra de temelie a securității atlantice. Doar împreună, Europa și SUA au șansa de a păstra democrația liberală drept doctrină centrală a modului cum decurg lucrurile la nivel mondial”.

    Mda, “teroristii” crestini trebuie exterminati. Oare ce inamici reali are NATO la ora actuala in afara de Rusia? Astia vorbesc ca si cum ar fi scapat dintr-un spital de boli mintale, numai ca nu au scapat de acolo ci urmeaza sa se duca.

  2. ” “punctul final al acestei soluții îl reprezintă o superputere economică atlantică, care ar putea beneficia de o capacitate fără precedent de a-și împărtăși experiența și de a rezista pierderilor economice în raport cu restul lumii, a cărei securitate hard ar fi garantată de către NATO. ”

    Dupa mine e un fel de G-7 dar intro forma mai articulata si inchegata. Adevaratii conducatori ai lumii. La un moment dat a fost G8 plus China si India(Iran) invitati. G10. 10 cununi imparatesti. G7 impotriva Rusiei, Chinei si Indiei sau Iranului.

    Cica nu e bine sa speculezi dar vezi cum prinde forma concreta incetul cu incetul. Si imperiul global(fiara iesita din mare..) si razboiul de dinaintea lui( rana de moarte) precedate de cocacolonizarea lumii:

    http://audio.crestinortodox.ro/RrWvXgIhSvM/Prof_univ_dr_Ilie_Badescu___lansarea_cartii_Stiinta_si_razboiul_sfarsi.html

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=13

  3. @Titus L

    multam

  4. Din linkul pus de Titus:

    Ameninţările strategice actuale la adresa Rusiei sunt următoarele, în concepţia teoreticienilor de la Moscova:

    – Confruntat cu spectrul propriului declin, Occidentul încearcă să impună întregii planete “o nouă ordine mondială” care, în ciuda aparenţelor sale democratice liberale, seamănă mai degrabă cu o dictatură anonimă

    – Acest nou “proiect civilizaţional” al Occidentului anulează complet creştinismul ca sistem de valori, distrugând noţiunile de bine şi rău ale condiţiei umane.

    – Instituirea “noii ordini mondiale” presupune anularea completă a Statelor-naţiune şi dispariţia suveranităţii teritoriale, totul într-o arhitectură geostrategică în devenire, sub conducerea unui guvern mondia

    – Familia – aşa cum a fost ea modelată timp de secole (“celula fundamentală a omenirii” cum spunea Karl Marx, va fi curând pe cale de dispariţie, chiar şi termenii “tată”, “mamă”, “bărbat”, “femeie” începând să fie interzişi prin lege. Dovada, spun ideologii de la Moscova, este că o mare parte dintre ţările UE practică deja “tehnici juridice care urmăresc să priveze părinţii biologici de copiii lor” şi să ridice la standard de valoare morală căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi să încurajeze alte de astfel de “perversiuni sexuale”.

    – “Noua ordine mondială” prevede apariţia unui alt tip de individ, născut prin aplicarea tehnologiilor numerice şi reţelelor sociale, cele pe care le manipulează şi supraveghează în permanenţă, lipsindu-l de raţionament autonom. Misiunea istorică a Rusiei este să înlocuiască un Occident al filozofiei consumului, individualist, depravat, adâncit în vicii şi devorat de o criză economică fără precedent ”.

    Bravo lor,teoreticienilor de la Moscova ,oameni destepti si cu simtul adevarului.

  5. Pingback: CEO-ul performant – un PSIHOPAT?/ Corporatiile vor fi protejate de PARTENERIATUL TRANSATLANTIC/ RMGC incepe sa CONCEDIEZE, Basescu sa exploateze tema ROSIA MONTANA/ Scumpiri de la 1 Aprilie - Recomandari
  6. Pingback: CALUL TROIAN AL PARTENERIATULUI TRANSATLANTIC (TTIP). Vanzarea Europei jafului corporatist american. NOI, IN SCHIMB, NU NE VINDEM… MAGIUNUL! - Recomandari
  7. Pingback: PARTENERIATUL TRANSATLANTIC: mandat pentru jaf corporatist si erodarea suveranitatii populare - Recomandari
  8. Pingback: PARTENEIATUL TRANSATLANTIC – temeri confirmate. UE RENUNTA LA RESTRICTIILE LEGATE DE CHIMICALELE CANCERIGENE | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: Dezbatere despre Parteneriatul Transatlantic (TTIP). “Fiecare stat are interese, doar România văd că nu are niciun interes” | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: TTIP LEAKS. Documente secrete despre PARTENERIATUL TRANSATLANTIC SUA – Uniunea Europeana care confirma DOMINATIA CORPORATIILOR si presiunile pentru SCADEREA STANDARDELOR DE SIGURANTA ALIMENTARA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare