SENATUL a respins proiectul de ELIMINARE A ANONIMITATII cartelelor telefonice (pre-pay)

7-09-2011 1 minut Sublinieri

Senatul a respins miercuri proiectul PDL care obliga prezentarea unui act de identitate la achiziţionarea cartelelor prepay, pentru prevenirea infracţiunilor efectuate cu ajutorul acestor cartele, senatorii considerând că prevederi asemănătoare există deja în actuala legislaţie. Proiectul a fost respins deComisia juridică, iar raportul a fost adoptat de plen cu 97 de voturi “pentru” şi două “împotrivă”, legea fiind astfel respinsă.

Senatorii s-au opus proiectului motivând că “există deja cadrul legal suficient pentru atingerea scopurilor declarate de iniţiatori” şi, mai mult, o astfel de iniţiativă ar restrânge drepturile cetăţenilor nemotivat, putând atrage după sine sancţiuni din partea CEDO.

Potrivit proiectului, utilizatorul ar fi fost obligat să prezinte un act de identitate la achiziţionarea unei cartele prepay, pentru a fi înregistrat ca în cazul abonamentelor, iar furnizorul de servicii de telecomunicaţii să suspende numeral de telefon ale utilizatorilor care, în decurs de şase luni, nu au prezentat un act de identitate.

În expunerea de motive, mai mulţi deputaţi PDL, precum şi unul al minorităţilor, au explicat că în 2010 peste 90% din apelurile primite la numărul de urgenţă 112 au fost apeluri false, iar jumătate dintre acestea au fost efectuate de pe telefoane care utilizau servicii PrePay. Mai mult, iniţiatorii susţin că o serie de infracţiuni privind criminalitatea organizată, traficul de persoane, de droguri şi chiar cele vizând siguranţa naţională ar fi puse la punct de infractori care utilizează servicii PrePay şi sunt astfel greu de identificat.

Senatul este prima Cameră sesizată, decizia finală urmând să aparţină deputaţilor.

Nota noastra:

Mai multe informatii despre acest proiect, aici:

Si nu este singurul proiect de acest gen. Ne amintim de un altul de factura asemanatoare, de aceasta data fiind vorba chiar despre implementarea unei directive europene:

De ce s-ar dori eliminarea anonimitatii? Pentru mai mult control si pentru usurarea unei operatiuni desfasurate cu succes la noi in tara: ascultarea telefoanelor. De catre serviciile secrete, evident:

Pentru asemenea obiceiuri de tip big-brother, avem indicatii pretioase (si, probabil, “dezlegare”) de la marele lor aliat:

Cert este ca si telefonul a devenit un instrument ideal de spionaj:

Iar unii o si recunosc, cinic:

 


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “SENATUL a respins proiectul de ELIMINARE A ANONIMITATII cartelelor telefonice (pre-pay)

  1. Pingback: Un NOU proiect de ELIMINARE a cartelelor PRE-PAY si de INTERZICERE a anonimitatii [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt
  2. “Ochiul si timpanul au inviat! Adevarat au inviat!”

    Cautand etimologia termenului de “paste”, vedem ca provine de la de la evreiescul “pesah”, care inseamna “trecere”. Pentru evrei, Pastele simboliza trecerea din starea de robie catre eliberarea promisa si purtarea acestora spre taramul fagaduintei.
    Pentru crestini, termenul simbolizeaza trecerea din robia pacatului, la biruinta mortii spirituale.
    Ce inseamna oare acelasi termen pentru conducatorii nostri? Cu siguranta, tot o trecere, insa o trecere de la LIBERTATE la CONTROL. Ca au inviat practicile de la “ochiul si timpanul”, nu mai este un secret pentru nimeni, insa acum “Ochiul” s-a transformat in “Ochean”, iar “timpanul” a trecut de la faza de microfon plantat la “auditia de retea”. Stim cu totii ca operatorii de telefonie sunt obligati sa inregistreze convorbirile si sa le arhiveze pe o perioada de 6 luni. Mai mult, nu mai e necesar sa vina “mesterul sa-ti repare” ceva prin casa si sa-ti planteze discret un microfon, alimentat, tot la fel de discret, la vreo sursa de electricitate. Nu, acum totul e mai simplu. Iti introduci singur in casa pe “fratele cel mare”. Ai mobil? Te asculta! Ai Tv prin cablu cu fibra optica? Te vede! Ai internet? Te stie! E celebra zicerea ca “orice sarma pe care ai adus-o in casa, scoate ceva din casa”.

  3. Pingback: “Vor sa controleze tot”: PONTA SUSTINE PROIECTUL “PRISM” ROMANESC propus de Ghita-SRI! TERORISMUL – “BAU-BAUL ADULTILOR”/ Tara lui “SA TRAITI” si viitorul trasat de NOUA FRATIE A SECURITATII: “In
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare