Noul Cod Civil, partea foarte buna: INTERZICE CASATORIILE SI PARTENERIATELE HOMOSEXUALE!

9-09-2011 2 minute Sublinieri

Noul Cod civil al României interzice căsătoria dintre persoane de acelaşi sex, nerecunoscând nici parteneriatele civile încheiate în străinătate. Articolul 277 referitor la interzicerea sau echivalarea unor forme de convieţuire cu căsătoria, din noul Cod civil, care va intra în vigoare în 1 octombrie, prevede că “este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex”, iar căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România. Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.

Dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rămân aplicabile, arată articolul citat.

Nota noastra:

Intr-adevar, articolele din Noul Cod Civil sunt foarte clare in aceasta privinta:

Interzicerea sau echivalarea unor forme de convietuire cu casatoria Art. 277
(1) Este interzisa casatoria dintre persoane de acelasi sex.
(2) Casatoriile dintre persoane de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania.
(3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania.
(4) Dispozitiile legale privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European raman aplicabile.

In aceste conditii, este clar ca unele modificari din noul Cod Civil respecta valorile familiei traditionale si ca interpretarea secularista a articolului referitor la religia copilului a fost, intr-adevar, trasa de par.

Modificarea in sens traditional a articolelor referitoare la casatorie nu poate decat sa fie salutata si sa nadajduim ca asa va ramane, indiferent de reactiile furioase ale lobby-ului homosexual care tocmai ce repurtase cateva victorii importante la ONU.

Ar fi, efectiv, una din foarte putinele vesti bune care ne-au parvenit in ultima perioada de timp. Si daca la aceasta au contribuit si departamentele patriarhiei ne retragem cuvintele din postarea precedenta :).

Oricum, in acest caz, operatiile de schimbare a sexului efectuate de Ministerul Sanatatii sunt cu atat mai nefiresti, dincolo de absurdul situatiei ca se aloca bani cand nu exista pentru boli reale, urgente si comune. Caci, daca se interzice casatoria intre persoane de acelasi sex, cu atat mai mult ar trebui sa se interzica operatiile de schimbare a sexului.

Sigur ca trebuie vazut ce alte prevederi mai contine Noul Cod Civil pentru a ne face o parere generala asupra continutului sau. In privinta alin. 4 art. 277, trebuie vazut ce inseamna: Dispozitiile legale privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European raman aplicabile.

Fiind de o importanta majora, definirea normativa a casatoriei trebuie totusi suplimentata cu un ajutor efectiv al statului, lucru care nu se intampla, desi tot in Noul Cod se spune: (2) Familia are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului.  (3) Statul este obligat sa sprijine, prin masuri economice si sociale, incheierea casatoriei, precum si dezvoltarea si consolidarea familiei.

Vezi si:


Categorii

Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Noul Cod Civil, partea foarte buna: INTERZICE CASATORIILE SI PARTENERIATELE HOMOSEXUALE!

  1. Pingback: SUA va promova DREPTURILE HOMOSEXUALILOR in politica sa externa, declansand o STRATEGIE GLOBALA DE PROMOVARE AGRESIVA a acestora
  2. “Noul Cod Civil, partea foarte buna: INTERZICE CASATORIILE SI PARTENERIATELE HOMOSEXUALE! […]”
    Slava tie Doamne!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare