“Reforma educatiei” la sate: PRIMAR CARE FACE AUTOSTOPUL DIMINETILE CA SA POATA TRIMITE 50 DE COPII LA SCOALA!

21-09-2011 53 secunde Sublinieri

Elevi rămaşi pe drumuri, o consecinţă a comasării şcolilor. În Mehedinţi, de exemplu, 50 de copii din două sate sunt nevoiţi să meargă la şcolile unde au fost repartizaţi cu autostopul sau pe jos. Ca să-i ajute, primarul iese dimineaţa la şosea şi opreşte maşini de ocazie.

Pentru elevii din Izvoarele, drumul spre şcoală este de 10 kilometri, dus-întors. Cum microbuzul primăriei, vechi de nouă ani, s-a defectat încă din primele zile de şcoală, copiii au rămas fără transport.

“De fiecare dată copiii care fac naveta întârzie la ore. Copiii vin obosiţi şi mi-este frică pentru că se pot întâmpla şi accidente”, a spus directorul şcolii din Gruia, Iulia Neamţu.

Vechiul microbuz nu mai poate fi reparat, pentru că a ajuns o epavă. Singura speranţă este un alt vehicul. “Stăm şi ne uităm la el. I-am lipit chiuloasa şi nu ţine. Chiuloasa este fisurată şi n-avem ce face, nu rezistă. Nu mai găsim piese, nu găsim chiuloasă“, a spus şoferul vechiului autoturism.

“Dacă nu primesc microbuz, o să mă chinui cu maşini particulare. Fac cu mâna la oameni, că văd că sunt primar şi ei opresc de ruşine. Vă daţi seama ce o să fie la iarnă când o să fie viscol sau când o să înceapă ploile?, a spus primarul din Gruia, Alexandru Nedelcu.

Primăria Gruia primise iniţial un microbuz pentru transportul şcolarilor. Acesta a fost însă repartizat altei comune.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la ““Reforma educatiei” la sate: PRIMAR CARE FACE AUTOSTOPUL DIMINETILE CA SA POATA TRIMITE 50 DE COPII LA SCOALA!

  1. De ar fi aşa toţi politicienii noştrii…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare