Ce inseamna, de fapt, guvern minimal si de ce nimeni nu vrea sa existe asa ceva in Romania? UNDE ESTE FRAUDA PRIMORDIALA?

1-07-2011 4 minute Sublinieri


Completam consideratiile noastre despre ideile puse in ”dezbatere” de ISP cu cateva observatii referitoare la tema starnite de un raspuns pe care l-am dat unor comentarii. Ne-am concentrat mai indeaproape asupra afirmatiei care a si atras cel mai mult atentia mass-media, anume frauda sistemului de pensii de stat.

E usor sa demonstrezi, din pix, ca sistemul de pensii din Romania e falimentar. De fapt, ca tot s-a vorbit despre pensie ca o incalcare a dreptului la proprietate, abia taierea sau scaderea pensiilor reprezinta un atentat la dreptul de proprietate. Pentru ca este absolut etic si absolut conform drepturilor de proprietate ca, dupa ce ai cotizat o viata intreaga la bugetul de stat prin taxe special destinate fondului de pensii, sa ai asigurata pensia conforma veniturilor. Este insa ne-etic si contrar dreptului la proprietate sa iei pensia cuiva dupa ce a platit o viata intreaga pentru a avea asa ceva la batranete. 

In ceea ce priveste problema raportului dintre populatia activa (cei care lucreaza efectiv) si cea pasiva (copiii si pensionarii), este iarasi o manipulare. Si in Germania si in Franta exista probleme de ordin demografic, dar nimeni nu s-a gandit sa propuna desfiintarea sistemului de pensii. Si daca ar fi sa vorbim despre cauze, atunci cauza este alta, nu ca sistemul de pensii e falimentar, ci ca romanii care ar putea echilibra balanta de activi vs. pasivi si-au luat desagii si au plecat in Europa sa munceasca si sa trimita bani acasa (atentie, mai mult decat au adus in tara investitorii straini!) iar, mai nou, sa ramana de tot in diaspora. O alta cauza a acestui deficit este incurajarea avorturilor si descurajarea natalitatii, prin politicile antisociale din toate timpurile dar, mai ales, de acum. Acestea sunt adevaratele cauze ale problemelor sistemului de pensii.

Indraznesc intelectualii PDL  sa vorbeasca despre guvern minimal si etica sistemului de pensii?! Cand ei sunt platiti de la buget? Stiu oare toti cei care propun asa ceva ce este si ce presupune un guvern minimal? Pai primul lucru care ar insemna in Romania guvernul minimal nu ar fi desfiintarea sistemului de pensii, ci disparitia conducatorilor iubiti de la conducere, disparitia sistemului politic in care liderii politici sunt pe post de vedete si de decidenti ai vietii noastre cotidiene! Da, asta da guvern minimal, redus la cateva functii minimale. Asta inseamna sa nu mai fie, ca fenomene social-politice, nici tatucul Iliescu, nici jucatorul Basescu, nici arogantul Nastase, nici robotelul Boc, nici oratorul Antonescu, adica sa nu mai avem parte de niciun fel de lider politic care sa apara zilnic la televizoare, care sa dea ordine, sa impuna agenda publica, sa rascoleasca tara, sa se joace cu fonduri europene si bugetare, cu vietile oamenilor si ale comunitatilor. Nu o spunem de la noi, o spun chiar doctrinarii guvernului minimal atunci cand fac paralela intre inflatia economica si inflatia generata de sistemul democratic asa cum arata el acum, in inflatia de vorbe si de teme false, de plusari ale promisiunilor electorale si de avantajarea grupurilor privilegiate care au acces la buget sau nu.

Se vrea guvern minimal? Sa se inceapa …de la inceput, sa se inceapa cu sistemul politic, sa se reduca drastic din atributiile decidentilor politici, sa se conditioneze legislatia votata de Parlament de respectarea valorilor comunitatii, legile sa fie mai degraba izvorate din dreptul cutumiar, vechiul drepti al obstii satesti, si nu din voia arbitrara a partidelor politice sau a Bruxelles-ului (ca doar e vorba de ”dreapta”, nu, adica de jusnaturalism, nu de pozitivism juridic). Sa se inceapa asadar cu reducerea puterii de reglementare a vietii noastre de catre centrele politice, sa se revina la vechiile traditii si reguli de viata si apoi mai vedem si cu pensiile… Dar nu se face asa ceva, ca nu e interesul oligarhiei financiar-politice.

Ceea ce se intampla acum este nimic altceva decat manipularea unor teme economice care  folosesc pentru scopuri anti-sociale si de prezervare a unor privilegii cat de poate de bugetare. Nu se va face pentru ca guvern minimal, din punct de vedere istoric si etic, nu ar fi altceva decat forma de guvernamant, de autoritate, din vechime, asa cum a avut societatea noastra in forma vechilor domnii. Si cine vrea sa refaca asa ceva in Romania? Adica cine ar vrea sa renunte la butoanele de comanda, la serviciile secrete, la sistemul informatic de identificare si urmarire a oamenilor, cine ar vrea sa renunte, de fapt, la a dicta ce sa invete si ce sa valorizeze in viata copiii nostri? Un lucru este clar: pentru guvernul minimal se cere un tip de societate si o conceptie comunitara CARE ASTAZI NU MAI EXISTA.

Reprezentantii curentelor actuale care fac caz de liberalism, neoliberalism, conservatorism, neoconservatorism, cei care astazi vorbesc ritos despre necesitatea restrangerii rolului statului din economie, despre privatizari, despre ”nesustenabilitate”, despre bugetarul gras calare pe ”privatul” slab nu sunt nicidecum inclinati catre o asemenea valorizare a traditiei, ci cu totul dimpotriva, sunt adeptii Leviathanului colectivist, adica a centralizarii politice si a reglementarii in detaliu a vietii persoanelor, adeptii statalismului celui mai autoritar, lucru cat se poate de vizibil in zilele noastre. Sunt, asadar, adeptii acelor masuri care duc catre o guvernanta mondiala, catre o banca centrala mondiala si catre o moneda mondiala, asa cum arata tocmai doctrinarii autentici ai guvernului minimal, si sunt aceiasi adepti ai ideilor care au stat la baza Molohului European. Nu sunt catusi de putin sceptici fata de Stat, ci fata de dimensiunea implicarii sociale a acestuia, adica fata de serviciile de asigurare, pensii, sistem sanitar etc. Sunt, cum am spus deja, adeptii unor idei malthusiene, conform carora sunt prea multi ”pasivi” fata de ”activi”, prea multi oameni fata de resursele disponibile. Asta este orice, dar numai guvern minimal nu!

Se vrea guvern minimal si se vorbeste de frauda? Pai atunci sa se reduca rolul BNR, sa se revina la standardul aur (la vechii galbeni si arginti), sa se interzica rezervele fractionare ale bancilor. Apropo! Asta da FRAUDA, dar de ea nimeni nu vorbeste. Nu vorbeste nimeni despre faptul ca sistemul bancar de reserve fractionare (adica sistemul bancar actual) este o frauda, dovedita, generatoare de inflatie si de crize, mai mare si mai grava decat sistemul de pensii! Cu asta nu facem nimic? Nu se gaseste niciun curajos de la PDL sau de la PNL, vreun ”dreptaci” care sa le arate cu degetul pentru rolul nefast jucat in economie? Si este o frauda girata de BNR! Dar aici nu, nu se vrea guvern minimal, ca nu vor nici stapanii supremi, alde FMI si UE, si nu se vrea guvern minimal nici la servicii secrete sau la educatie, ca acolo se scapa oamenii de sub control.

In concluzie:

1. guvernul minimal sau statul minimal, daca abordam aceasta problema in mod complet, ar fi, in realitate, vechea forma de organizare a societatii romanesti traditionale. Nimeni nu vrea insa revenirea la traditie. Prin urmare, cand se vorbeste despre stat/guvern minimal doar prin raportare la functiile sociale ale statului, se face un abuz conceptual si o manipulare a termenilor.

2. problemele deficitelor bugetare si ale defectelor de structura ale economiei, care genereaza dezechilibre in sistemul de pensii si in toata implicarea sociala a statului (la noi, repetam, oricum foarte scazuta), are drept cauza, in primul rand, sistemul bancar bazat pe rezervele fractionare si pe rolul bancilor centrale. Frauda primordiala acolo exista, in aceste practici bancare ce au fost asumate de stat si transformate in parghii de control a economiei. De altfel, actuala criza a fost generata exact de problemele din sistemul bancar si de practicile de creditare (fie a persoanelor, fie a statelor) nefundamentate. Nu a fost cauzata de faptul ca se plateau pensii!

3. discutiile actuale referitoare la guvernul minimal sunt ori proiectii utopice nefezabile, ori instrumentari jenante ale unor decidenti politici care si-au gasit haina ideologica potrivita pentru a masca masuri antisociale.


Legaturi:


Categorii

Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “Ce inseamna, de fapt, guvern minimal si de ce nimeni nu vrea sa existe asa ceva in Romania? UNDE ESTE FRAUDA PRIMORDIALA?

  1. Sunt “instrumentari jenante ale unor decidenti politici care si-au gasit haina ideologica potrivita pentru a masca masuri antisociale.” 😀

  2. @Utzu:

    E ceva in neregula cu fraza respectiva?

  3. Mă iertaţi. Nu nu este nimic în neregulă. Este concluzia pe care o consider şi eu a fi cea adevărată, indiferent despre cine sau ce ideologie vorbim, atunci când ne referim la România. Sau cunoaşteţi dumneavoastră instrumentări nejenante de la noi? O reformă cât de cât serioasă ori benefică, pe care am putea-o aprecia, dacă am depune un efort supraomenesc spre o credulitate neortodoxă.. 🙂

  4. Oricine vrea sa inteleaga ce e cu ordoliberalismul si cum il falsifica ideologii PDL ar putea sa citeasca Emil Brunner: Comunism, capitalism si crestinism (http://www.archive.org/details/ComunismCapitalismiCretinism)

    Brunner e unul din parintii ordoliberalismului si ce spune el nu are nimic de a face cu genocidul neoliberal PDList.

  5. http://www.ziarullumina.ro/articole;1650;1;59267;0;In-numele-Mariei-Sale-Stefan.html

    “Stefane, Maria Ta,
    Tu la Putna nu mai sta,
    Las Arhimandritului
    Toata grija schitului,
    Lasa grija Sfintilor
    In sama parintilor,
    Clopotele sa le traga
    Ziua ntreaga, noaptea intreaga,
    Doar s-a indura Dumnezeu
    Ca sa-ti mântui neamul tau!
    Tu te inalta din mormânt
    Sa te-aud din corn sunând
    Si Moldova adunând.
    De-i suna din corn odata,
    Ai sa aduni Moldova toata,
    De-i suna de doua ori
    Iti vin codri in ajutor,
    De-i suna a treia oara
    Toti dusmanii or sa piara
    Din hotara în hotara,
    Indragi-i-ar ciorile
    Si spânzuratorile”

  6. “guvernul minimal sau statul minimal, daca abordam aceasta problema in mod complet, ar fi, in realitate, vechea forma de organizare a societatii romanesti traditionale. Nimeni nu vrea insa revenirea la traditie”.

    Corect. Mai trebuie adaguat insa faptul ca spre deosebire de diversele inginerii sociale, fie ele socialiste sau neoliberale, revenirea la traditie nu se poate face prin decret. Revenim la traditie in masura in care fiecare face acest lucru pe plan personal. Mai exact, in masura in care fiecare isi ia crucea, nu in masura in care se imbraca in itari, ceea ce nici nu are rost, pentru ca asta o pot face toti figurantii. Acolo e buba.

  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CEL MAI SLAB BAC DIN ISTORIE: Generatia “tembelizata”, ROMANIA SUCCESURILOR si strategiile cinice ale “reformei” educatiei
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CARE-I SENSUL CRIZEI ITALIENE? Soros iarasi iese la rampa pentru a sustine ca unica solutie la criza datoriilor eurozonei este “uniunea fiscala europeana”
  9. Pingback: Dezastrul de la bac. ADEVARATA MIZA: INCHIDEREA SCOLILOR
  10. Pingback: Suveranitatea nationala, ca un cal batran ucis cu bestialitate. OBSERVATII DESPRE LEPADAREA DE ROMANIA, ALINIEREA TRANS-PARTINICA LA AGENDA EURO-MALTHUSIANA SI ATLANTISM
  11. Pingback: DISTRUGEREA SISTEMULUI SANITAR SI A CELUI DE PENSII PUBLICE: planuri de privatizare, campanii mediatice, propaganda. CE SE URMARESTE? PUNEREA STATULUI IN SLUJBA INTERESELOR MARILOR CORPORATII
  12. Pingback: DOCTRINA BASESCU sau invataturile orwelliene care ne ghideaza si ne vor ghida vietile
  13. Pingback: Basescu, scrasnind din dinti impotriva painii amare a saracilor Romaniei: "AJUTOARELE SOCIALE TREBUIE RADICAL DIMINUATE!"
  14. Pingback: "NOUA REPUBLICA" = noua diversiune cu pretentie de "alternativa", pusa in slujba regimului BASESCU-CIA-FMI. Despre manipularea miscarilor "ANTI-SISTEM"
  15. Pingback: Cotidianul patriarhal Lumina, rampa de lansare pentru MIHAIL NEAMTU si NOUA REPUBLICA a lui Traian Basescu
  16. Pingback: “DICTATURA ESTE FORMA DE PRIVATIZARE A STATULUI”. Raportul necrutator la adresa “obsesiei reformei” al ICCV - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: IMPREUNA 2012 cu Bogdan Naumovici, pentru Rosia Montana si privatizarea statului: ALTA DIVERSIUNE “ANTI-SISTEM”, VERSIUNEA CORPORATISTA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: NOUL GUVERN UNGUREANU, ”TINERII COMPETENTI”, COPII DE NABABI SECURISTI, ARIVISTI, CORPORATISTI. ”Atentie la cățelandrii!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: DOCTRINA SOCULUI: documentar VIDEO. De ce SOCIALISMUL si NEOLIBERALISMUL sunt doua fete ale aceleiasi FILOSOFII MASONICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: [video]: SUNTEM PREA MULTI… SARACI SI BOLNAVI IN ROMANIA? Statul roman vrea sa ne reduca si-si ia mana de pe cei oropsiti prin viitoarea lege a asistentei sociale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: DREAPTA ROMANEASCA E LGBT "GEN". De ce un liberal/capitalist/popular NU ARE CUM SA SUSTINA CASATORIILE HOMOSEXUALE - Război întru Cuvânt
  23. Pingback: Cei patru calareti ai apocalipsei [film documentar - VIDEO]. CRIZA CAPITALISMULUI NEOLIBERAL SI O INTREBARE CAPITALA: CE URMEAZA, CE-I DE FACUT? - Recomandari
  24. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Recomandari
  25. Pingback: Reflectii despre Romania ascunsa. Semnificatiile adanci ale BRUTALULUI ATAC DE LA PUNGESTI/ Dan Puric despre cum se DISTRUGE SUFLETUL UNEI TARI [video] - Recomandari
  26. Pingback: Reflectii despre Romania ascunsa. Semnificatiile adanci ale BRUTALULUI ATAC DE LA PUNGESTI/ Dan Puric despre CUM SE DISTRUGE SUFLETUL UNEI TARI: “De 25 de ani, suntem bagati intr-un malaxor de reeducare. Mecanismele internationale sunt foarte bine p
  27. Pingback: Blestemul lipsei de alternativa. THINK TANKURILE CA INSTRUMENTE DE MANIPULARE A OPINIEI PUBLICE. De la manufacturarea ideilor la bisnita cu idei gata facute - Recomandari
  28. Pingback: PROPAGANDA STATULUI ASISTENTIAL SI A NEMUNCII LA ROMÂNI. Soldatii neoliberalismului vor eliminarea venitului minim garantat - Recomandari
  29. Pingback: CAPITALISMUL SI MAREA TRANSFORMARE – recenzia lui Alexandru Racu la filmul documentar ARTE [video]. In plus: SUNT ORTODOXIA SI CAPITALISMUL COMPATIBILE? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare