“NU POT TRAI FARA INTERNET”…/ Romania, a doua tara din lume la viteza de internet!/ RUSIA SUSTINE “REGLEMENTAREA” INTERNETULUI/ Cum distruge Google memorarea si cunoasterea (Stiri internet)

23-09-2011 2 minute Sublinieri

  • Realitatea.net:

Ce aleg tinerii între a avea o maşină şi a avea conexiune la Internet

“Nu pot trăi fără Internet”, spun 6 din 10 studenţi, potrivit unui studiu al Cisco. Dacă ar avea de ales între conexiunea la Internet şi deţinerea unui autoturism personal, tinerii nu ar sta pe gânduri şi ar opta pentru Internet. Potrivit studiului, 32% dintre studenţi consideră Internetul la fel de important ca apa, aerul şi resursele de hrană, în timp ce 49% spun că acesta este “foarte apropiat ca importanţă” de resursele elementare ale vieţii.

La întrebarea “Care este cel mai important lucru pentru tine în viaţa de zi cu zi?”, cei mai mulţi dintre tineri au ales Internetul (40%), urmat de întâlnirile cu prietenii (25%), datingul (13%) şi muzica (10%). Dacă ar fi să aleagă între conexiunea la Internet şi deţinerea unei maşini, 64% au spus că preferă să trăiască fără un autoturism personal, dar să rămână conectaţi la mediul online. Raportul “Cisco Connected World Technology Report” poate fi consultat aici. Au participat la sondaj 1.400 de studenţi din 14 ţări.

România, pe locul doi în lume la viteza de internet

România se află pe locul doi, întrecută doar de Coreea de Sud, în topul vitezei de acces la internet, clasament în care Germania se află abia pe locul 22, iar Statele Unite ale Americii pe locul 26, conform unui material publicat de NYTimes.  Conform ultimului clasament mondial realizat de compania Pando Networks, pornind de la vitezele de descărcare ale fişierelor mari de pe internet, Coreea de Sud este pe primul loc al vitezei, urmată de România şi de Bulgaria, scrie Agerpres.

Viteza medie de descărcare de pe internet în Coreea de Sud este de 17,20 Mbps, in timp ce in Romania s-a ajuns la 15,27 Mbps, în timp ce în SUA este de doar 4,81 Mbps. Ungaria s-a plasat la rândul său în faţa SUA, cu viteza medie de descărcare de 4,87 Mbps, în timp ce Franţa şi Marea Britanie s-au plasat chiar mai jos, cu 4,71 Mbps şi respectiv 4,67 Mbps. În ceea ce priveşte viteza de descărcare raportată pe aglomerări urbane, oraşele din Coreea de Sud ocupă 10 locuri dintr-un clasament de 12 în care Bucureştiul se află pe locul 8 cu o viteză medie de 21 Mbps.  Acest clasament a fost realizat de Pando Networks pornind de la 27 de milioane de descărcări de pe internet de la 20 de milioane de calculatoare din 224 de ţări, în primele 6 luni ale acestui an.

  • Ria Novosti:

Numarul de utilizatori de internet din Rusia s-a dublat in ultimii doi ani

Numarul utilizatori de internet rusi s-a dublat in doi ani, din august 2009, si a crescut de la 10 milioane oameni la 25 milioane, a afirmat think-thankul OpenStat. Cresterea s-a inregistrat mai ales in ceea ce priveste regiunile rusesti, in timp ce partea utilizatorilor din cele doua mari orase, Moscova si St. Petersburg, a scazut de la 51% din total la 40%.

Popularitatea Internet Explorer a scazut in mod semnificativ in perioada studiata, perzand 17%. 28% din utilizatorii IE prefera IE, urmand Firefox cu 26% si Google Chrome cu 17%. Yandex este cel mai folosit motor de cautare din Rusia, avand 54% din cautari, in ce timp ce Google are 40%. (…)

Reglementarea internetului nu ameninta libertatea de exprimare  – Moscova

Reglementarea de continut a internetului pentru antiterorism nu are nicio legatura cu incercarile de a opri libertatea de exprimare, a spus un oficial al ministerului afacerilor externe din Rusia.

“Nu suntem de acord cu unii din partenerii nostri ca astfel de reglementari ar fi o incercare de a inabusi media.”, a spus Ilya Rogachyov. Reglementarea internetului are scopul de a preveni diseminarea ideologiei teroriste, a adaugat el.

Libertatea de exprimare nu este absoluta, a continuat, referindu-se la interdictia globala asupra pornografiei infantile. Rusia sustine un document al ONU asupra cybercrimei, a spus oficialul. (…)

Daca crezi ca memoria ti-a cazut in ultimii zece ani, s-ar putea sa nu fie din cauza imbatranirii. S-ar putea sa fie din cauza modului in care Google restructureaza modul in care arhiveaza creierul nostru. De ce sa te obosesti sa inmagazinezi un volum mare de cunoastere in creier cand poti, in loc, sa retii o cautare pe net pentru a extrage o informatie mai tarziu?

Aceasta evolutie a modului in care invatam si retinem detalii ne permite sa fim mai eficienti in consumarea informatiei, dar ce se va intampla cu societatea cand vom deveni prea legati de Google in a face ceea ce creierul nostru facea singur dintotdeauna? Infograficul de mai jos, realizat de Onlinecolleges.net, este despre aceasta problema:


Categorii

Google, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Studii psiho-sociologice, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la ““NU POT TRAI FARA INTERNET”…/ Romania, a doua tara din lume la viteza de internet!/ RUSIA SUSTINE “REGLEMENTAREA” INTERNETULUI/ Cum distruge Google memorarea si cunoasterea (Stiri internet)

  1. Foarte Adevarat ca GOOGLE ne face mai “uituci”, si ca ne afceteaza memoria, BA CHIAR si AGERIMEA MINTII si a puterii de reflectie si discernere a unor idei si situatii de fapt care se petrec in lume..!

    Nu am stiut de internet pana la 30 de ani!
    Cand la-m descoperit m-am entuziasmat…
    Inainte de a cunoaste internetul CITEAM MULT din Sfintii Parinti si din carti ale unor renumiti Teologi Ortodocsi Contemporani! Imi scoteam notite, si imi scriam in unele caiete si dosare, mici insemnari si reflectii si “meditatii personale pe seama ideilor citite”. Si practic cu ceea ce am citit pana la 30 de ani, cu aceea am ramas ca si cu o “zestre” de cultura elementara ortodoxa si generala, pentru restul vietii!
    Am citit si dupa ce am descperit internetul dar nu cu aceeasi ravna si nu cu aceasi grija si aviditate ca pana atunci…! De multe ori m-am gandit ca ar fi fost “vai de mine” daca descopeream internetul mai devreme, caci lecturile patristice mi-au vaccinat si “setat” si “calibrat” si “format” cat de cat gandirea simi-au protejat-o impotriva unor atacuri subtile de idei care sunt proferate si propagate pe internet impotriva gandirii sanatoase si a judecatii normale a oamenilor…!

    Cand citesc unele comentarii scrise demine pe acest site si pe alte siteuri si forumuri, pe care am intrat si navigat si “activat” de cand am descoperit internetul, ma mir cu uimire, eu insumi cate idei aveam atunci si ce “sarac” am ajuns sa fiu acum…!

    La o emisiune TRINITAS a fost invitat un tanar filosof foarte istet care la o intrebare a moderatorului despre care sunt cele mai importante exercitii filosofice care ajuta gandirea unui intelectual si a unui om ca sa aiba o gandire sanatoasa, a spus ca “REAMINTIREA ideilor avute in trecut”, este un exercitiu de gandire foarte folositor…pentru propasirea launtrica si mentala si pentru dezvoltarea si cizelarea personalitatii unui om…!
    Am pus la inima acest sfat si aceasta recomandare, si din cand in cand imi TREC si eu IN REVISTA ideile si parerile si lucrurile pe care le-am scris si spus pe internet sau cu alte ocazii, in trecut, si MA MIR, ce multe idei imi treceau odinioara prin minte (nu o spun spre lauda…ci ca o gol-goluta constatare), si ce sarac si fara de inspiratie am ajuns dupa aproape 5 ani de internet…!
    De multe ori fac eu insumi haz de mine si imi spun pejorativ mie, vorbele din acelcatec popular ardelenesc… “ce baiat eram odata…cu pusca si cureaua lata…”, ietata-mi fie aceasta spusa…

    Uitandu-ma acum inapoi peste parcursul vietii mele si al gandirii mele, vad un REGRES si nu un progres, vad si constat o PIERDERE si nu un castig, vad o SLABIRE si nicidecum o intarire, vad chiar o slabire a preciziei si puterii de exprimare, in comparatie cu modul in care ma puteam exprima in urma cu cativa ani, si in care imi articulam si ordonam gandurile si ideile…!

    DA! google ne face mai uituci, si NE TOCESTE AGERIMEA mintii si ne slabeste puterea de patrundere in analiza lucrurilor, si este bine sa ajungem SA-L CONTROLAM noi pe el, si sa nu ne ajunga el stapan si tiran al nostru…!

    Pe de-alta parte internetul mi-a oferit si bucurii, si nu putine, una dintre celemai importante fiind AFLAREA SITEURILOR CRESTINE ORTODOXE, si aunor informatii pretioase si indrumari pretioase DUHOVNICESTI, pe care in leturile de dinainte nu le aflasem si nu le descoperisem…, ma refer cu deosebire la anumite interviuri cu mari stareti athoniti sau invataturi ale unor mari stareti rusi CONTEMPORANI, care au trecut la Domnul de curand sau care inca traiesc si se nevoiesc pe pamantul acesta si care nu au fost publicate in scris de catre edituri crestine celebre gen…”SOPHIA”…

    De asemenea internetul m-a ajutat sa aflu si informatii pretioase de cultura generala despre tari, orase, regiuni ale pamantului, probleme care se intampla in lume…etc..
    intr-o modalitate grafica si multimedia, care in biblitecile clasice nu le poti gasi in maniera pe care ti-o ofera internetul…., cu care informatii mi-am corectat si clarificat (provizoriu si nu in maniera definitiva…) unele intentii si dorinte si idei si pareri si planuri de viata pe care le aveam in trecut in mintea si in inima mea…

    Dar totusi, punand in balanta castigurile cu pierderile si beneficiile cu efectele concrete mai putin placute ale internetului…poate mai fericit si mai castigat eram daca nu cunosteam internetul…si cand ma gandesc ca am intrat pe internet datorita unei simple “induplecari” a unui operator RCS-RDS, dupa ce tocmai imi cumparasem louinta, care m-a intrebat, cand m-am dus sa platesc prima factura ca nou proprietar: “chiar vreti sa renunati la internetul bagat in casa de fostul proprietar…?” (fiindca asta aveam initial in minte, cand m-am dus la ghiseul unde se platea factura..)
    De spuneam DA!, poate eram acum cu o stare launtrica mai plina de credinta si vlaga duhovniceasca…!

    Ce sa spun…imi pare rau…de “tocirea agerimii” mintii si de infasurarea sufletului in mrejele akediei, si ale altor patimi SUBTILE pe care google le atata si mentine in sufletele internautilor, “mreje” PUTERNICE care inainte de a cunoaste internetul ma prindeau foarte rar…!

    Dumnezeu sa ne ajute sa ne mantuim! Amin!

  2. Sau poate doar imbatranim si ne ramolim. 🙂

  3. Am 38 de ani si-o facultate de profil tehnic absolvita. Pana sa am un calculator de buzunar, prin clasa a X-a, faceam toate calculele pe hartie. Multe mintal, datorita rutinei, exercitiului.
    De cand am fost nevoit sa folosesc calculatorul de buzunar, am constatat in cativa ani ca nu mai stiu sa extrag un radical (plus multe altele, dar nu e cazul sa ma “laud” mai mult).

    Oricum uitam notiunile ce nu le utilizam, dar expunerea la un mijloc de “cunoastere” permanent la indemana, ce ne poate tine loc de creier, e o iluzie perfect indobitocitoare.

    Calculatorul de buzunar (mama nu a dorit sa-mi cumpere cat am fost elev asa ceva) mi-a atrofiat doar functia “socotitoare”.
    Internetul atrofiaza orice miscare de procesare/asimilare a creierului. Ramane activa doar functia “scroll”.

    Sunt curios cati “mega” vor descoperi ca au, in realitate (cei care s-au obisnuit sa aiba cu un clic totul pe tava, fiinte pervertite, pentru care munca nu mai are niciun rost, dispretuind acut pe cei ce au muncit pentru a cunoaste), la momentul cand nu vor mai avea acces la internet.

  4. Pingback: Dependenta de tehnologie afecteaza grav creierul: JOCURILE PE COMPUTER POT DUCE LA DEMENTA (studiu)
  5. Pingback: Noi boli digitale: INSOMNIA electronica, diminuarea EMPATIEI si incapacitatea distingerii intre BINE si RAU, SMOGUL INFORMATIONAL si CYBERUTOPISMUL (STUDII)
  6. Pingback: Social Media schimba MINTEA OMULUI, pregatindu-l pentru PARTICIPAREA la Marea Scamatorie [infografic] - Razboi întru Cuvânt
  7. Pingback: Google si Facebook schimba politicile de confidentialitate in sensul… Big Brother/ NOUA ERA A PROTECTIEI DATELOR PERSONALE/ Tehnologia pune in pericol democratia/ FBI REVOLUTIONEAZA SPIONAJUL NOSTRU PE NET (Stiri internet) - Razboi întru Cuvânt -
  8. Pingback: INTERNETUL NU DA DOAR DEPENDENTA, CI SI NEBUNIE/ Nu ai cont pe Facebook? Esti suspect!/ AGRESIVITATEA FORUMISTILOR/ CV-ul, inlocuit de PROFILUL ONLINE (articole internet) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: "Google-Berg" - FRATIA dintre BILDERBERG si GOOGLE intru guvernarea "transumanista" a lumii, de tip Big Brother- LA VEDERE SI OFICIAL PRIN FUZIUNE? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: COPILUL SI ECRANUL (de calculator, televizor s.a.): EFECTE DEVASTATOARE ASUPRA SANATATII FIZICE SI PSIHICE/ Dependenta de internet – posibila boala psihica/ CITIM COPIILOR POVESTI SAU LE PUNEM DESENE ANIMATE? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare