“Cenzorul cel Bun” sau 1984 este… mâine? GOOGLE, FACEBOOK, TWITTER și YOUTUBE pregătesc CENZURA conținuturilor online incorecte politic, socotind că “idealul de LIBERĂ EXPRIMARE de la apariția internetului e o idee UTOPICĂ”

24-10-2018 2 minute Sublinieri

România liberă:

Adio, adevăr! Ofensiva Silicon Valley împotriva conservatorismului

Un document intern redactat de compania Google lasă de înțeles că marile companii de tehnologia informației se pregătesc să ia o poziție fermă împotriva principiilor conservatorismului creștin. Motivația Google: Această măsură va crește încasările giganților IT.

Concluzia raportului intern realizat de Google se concentrează pe intenția giganților IT de a renunța la libertatea de exprimare încă posibilă în prezent pe internet. Cel mai grav este că această intenție este argumentată de Google prin succesul unor politicieni care se revendică în mod direct din tradițiile conservatoare creștine, precum Donald Trump sau partidul Alternativa pentru Germania.

Raportul consideră că ”tradiția americană” a libertății de exprimare nu mai poate fi aplicată în prezent de companiile de tehnologia informației, notează Breitbart News, care a obținut copii ale documentului direct de la surse anonime din cadrul Google. Documentul, care conține 85 de pagini și este intitulat ”Cenzorul cel Bun”, confirmă că Google și celelalte mari platforme IT, adică Facebook, Twitter și YouTube, ”controlează în prezent majoritatea conversațiilor online și au luat deja măsura de a ”schimba direcția către cenzură”. În raport se menționează clar că platformele IT au decis să ”schimbe direcția către cenzură” în urma a ceea ce numește evenimente politice nedorite care au avut loc în ultimii ani în jurul lumii.

Cele două cazuri date exemplu în document drept astfel de evenimente nedorite sunt alegerea președintelui american Donald Trump și creșterea semnificativă a popularității partidului ”Alternativa pentru Germania” (AfD). Este de remarcat faptul că Google justifică această schimbare esențială de paradigmă – introducerea cenzurii în algoritmii IT – prin două exemple politice (Donald Trump și AfD) care se revendică din conservatorism și din ideile creștine.

Google renunță la libertate de exprimare

Raportul argumentează că Google, Facebook, YouTube și Twitter sunt în prezent prinse în capcana a două poziții incompatibile, între o ”piață de idei neinfluențată” și ”spații bine ordonate de păstrare a siguranței și a politeții”. Prima abordare este descrisă drept un produs al ”tradiției americane”, care ”prioritizează libera exprimare și democrația, în defavoarea politeții”. A doua abordare e denumită drept ”un produs al tradiției europene, care favorizează ”demnitatea în defavoarea libertății (de exprimare, n.red.) și politețea în defavoarea libertății de exprimare. Raportul realizat de Google precizează că toate platformele IT renunță la abordarea democratică și pro-libertate de expresie și încep să aplice ”abordarea europeană”, de favorizare a cenzurii, relatează Breitbart News.

Până în prezent, Google, Facebook, YouTube și Twitter se considerau în fața legii americane drept platforme neutre, respingând catalogarea de ”publisheri” sau ”editori”, astfel că aveau o protecție sporită în fața legii americane tocmai pentru că nu își asumau statutul de ”publisheri”. Prin noua direcție, giganții IT sugerează că de dragul introducerii cenzurii ei sunt gata să renunțe la protecția legală de care se bucurau în calitate de ”platforme neutre”.

Unul dintre argumentele aduse în raportul Google față de pericolele pe care l-ar reprezenta în prezent libera exprimare pe internet este existența unor ”teorii ale conspirației”. Ciudat este că în raport nu se argumentează exact ce e în neregulă, ci existența unor ”teorii ale conspirației”, de parcă simpla existență a acestor teorii ar fi un motiv suficient pentru invalidarea acestora. Chiar așa, exemplul folosit de raportul Google este unul care ridică serioase semne de întrebare. Astfel, documentul Google prezintă tweet-ul transmis de Donald Trump în campania electorală americană din 2016, prin care acesta acuza Google că motorul său de căutare ascundea rezultatele negative la căutările despre contra-candidata sa, Hillary Clinton. Culmea este că Donald Trump a avut dreptate în acel caz, după cum a demonstrat ulterior psihologul dr. Robert Epstein, care a demonstrat că în realitate căutările motorului Google chiar o favorizau în 2016 pe Hillary Clinton.

Cenzura devine politică oficială în Silicon Valley

Deși nu e clar încă spre cine se adresează raportul produs de Google, ceea ce este evident este faptul că această companie a investit mulți bani și timp în producerea lui. Astfel, printre consultanții raportului se numără academicieni importanți implicați în studiul IT, cum ar fi Jason Pontin de la Massachussetts Institute of Technology, Franklin Foer de la The Atlantic, sau Kalev Leetaru de la Georgetown University. De asemenea, alți 35 de specialiști din domenii academice sociale de pe toate continentele au participat la redactarea raportului.

Redăm mai jos principalele idei și recomandări ale documentului:

”se pune întrebarea dacă deschiderea pe care internetul o oferă trebuie sau nu salutată; libertatea de exprimare a devenit o armă socială, economică și politică”;

”idealul de liberă exprimare de la apariția internetului e o idee utopică”;

”Google, Twitter și Facebook controlează în prezent majoritatea conversațiilor online”;

încrederea utilizatorilor de internet în libertatea de exprimare ar fi fost erodată de exemple precum alegerea lui Donald Trump, teoretica implicare a Rusiei în alegerile americane și de creșterea popularității partidului Alternativa pentru Germania;

”comportamentul nociv al utilizatorilor de internet permite politicienilor fărtă caracter să își extindă influența; rasiștii, misoginii, opresorii obțin pe internet o platformă de exprimare alături de revoluționari, informatori din interior și activiști ai cauzelor”;

Giganții IT trebuie să se ”orienteze către cenzură”, pentru a putea să se ”extindă la nivel global, să își monetizeze conținutul și să își protejeze clienții publicitari de conținutul controversat, pentru ca astfel să își crească încasările“.

 

FAKE NEWS-UL, DECLARAT AMENINTARE LA SECURITATEA NATIONALA? SRI ar monitoriza massmedia si internetul pentru a detecta “stirile false”

Comisia Europeana si gigantii internetului se pun de acord pentru STERGEREA MESAJELOR CONSIDERATE “INCITARE LA URA”. Germania vrea mai mult si la nivel european. ACUZATII DURE DE LIMITARE A LIBERTATII DE EXPRIMARE SI DE EXCLUDERE A SOCIETATII CIVILE DIN NEGOCIERI

Cele 3 SOLUȚII de supraviețuire ale lui STEINHARDT – INTERZISE PE FACEBOOK DE NOUA POLIȚIE A GÂNDIRII/ “Trăim un Pitești încă soft…”/ DE UNDE VINE SI CINE FINANȚEAZĂ NOUL COMUNISM CULTURAL?/ Decelarea mecanismelor infernale de actiune ale IDEOLOGIEI PROGRESISMULUI: “Războinicii justiției sociale au transformat SOCIOPATIA într-o mișcare pentru drepturi civile”

NEUTRALITATEA INTERNETULUI a luat sfarsit in SUA. Care este miza miscarii, ce implicatii pot exista?

SILICONIZAREA LUMII. Tehnoliberalismul si controlul total al vietii cotidiene in REGATUL NOII ORDINI MONDIALE

AUTODENUNȚURI tulburătoare ale insiderilor “pocăiți” din sistemul tehnologic infernal: FACEBOOK – la fel ca si celelalte retele sociale – CREAT ÎN MOD DELIBERAT PENTRU A CREA DEPENDENȚĂ, exploatând “o vulnerabilitate în psihologia umană”. “Mințile noastre pot fi manipulate. Alegerile noastre nu sunt așa libere cum credem”; “EXISTĂ UN SCOP ASCUNS ÎN SPATELE ÎNTREGII TEHNOLOGII”

GIGANTII INTERNETULUI: NOILE PUTERI COLONIALISTE/ Cum am devenit IOBAGII NOILOR TEHNOLOGII/ Retelele sociale si razboiul pentru controlul mintii umane/ TOTALITARISMUL DIGITAL si CARCERA VIRTUALA/ ROMÂNII: FRUNTASI LA FOLOSIREA FACEBOOK-ului

Audierea lui ZUCKERBERG, mașinăria de spionaj FACEBOOK și SCLAVII DIGITALI. “Întreg mediul electronic de comunicaţii este o puşcărie digitală” (Dan Diaconu)

Mega-scandalul și… meta-manipularea FACEBOOK – CAMBRIDGE ANALYTICA – SCL sau CUM SUNTEM MANIPULAȚI, SPIONAȚI ȘI CONTROLAȚI prin rețelele sociale și prin Google! CUM DE ROMÂNII SUNT O ȚINTĂ STRATEGICĂ și CEI MAI DOCILIZAȚI DIN EUROPA, VIA INTERNET? “Da, a fost un EXPERIMENT GROSOLAN şi lipsit de etică. Pentru că TE JOCI CU O ȚARĂ ÎNTREAGĂ! Dacă vrei să schimbi o societate, în primul rând, trebuie să o spargi, SĂ O FRACTUREZI”. Și despre furtul de date personale, alegerea lui Klaus Iohannis și PROTESTELE #REZIST (și video)

GOOGLE, FACEBOOK SI SFARSITUL INTIMITATII (Conferintele TED – Video)

FACEBOOK ITI DISTRUGE VIATA/ Transmisiunile LIVE transforma Facebook intr-o TRIBUNA a ORORILOR/ Proiectul MOUSE-ul CEREBRAL: compania Facebook lucreaza la CITIREA GANDURILOR/ Presedintele Germaniei vrea ELIMINAREA ANONIMITATII pe internet/ Experiment social: CAT DE IMPORTANTE SUNT “AMINTIRILE” DIGITALE FOTO?

STATUL POLITIENESC: “Scrii prea mult pe Twitter!” POLITIA DIN OLANDA a admonestat utilizatorii de Twitter din cauza MESAJELOR CRITICE la adresa CENTRELOR DE IMIGRANTI

STALINISMUL STRUCTURAL al americanofililor români si cum este negata o valoare fundamentala occidentala. Revolutia neoliberala a ajuns la FAZA “LIBERTATE DE EXPRIMARE DOAR PENTRU NOI”. LISTE NEGRE CU SITEURI “DE EVITAT”. Printre ele: doxologia.ro, activenews.ro, dar si criticatac.ro sau dcnews.ro

Tot mai aproape de cosmarul totalitar “profetit” de Orwell: “CIZMA” CARE ZDROBESTE FARA MILA CAPETELE INCOMODE sau “MINISTERUL ADEVARULUI”/ Angela Merkel ii cere fondatorului Facebook sa ia MASURI IMPOTRIVA CELOR CARE EXPRIMA OPINII ANTI-IMIGRANTI. Criticile aduse islamistilor si “refugiatilor” vor intra la “RASISM”? (VIDEO)


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Era Big Brother, Facebook, Google, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la ““Cenzorul cel Bun” sau 1984 este… mâine? GOOGLE, FACEBOOK, TWITTER și YOUTUBE pregătesc CENZURA conținuturilor online incorecte politic, socotind că “idealul de LIBERĂ EXPRIMARE de la apariția internetului e o idee UTOPICĂ”

  1. Shocking Statements Made By Celebrities Facebook Executive Hollywood Jim Carrey Ravi Zacharias Chamath Palihapitiya social media Hollywood
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=V3zAUqi9Wxo

    Chamath Palihapitiya was an early senior executive at Facebook, joining the company in 2007 and leaving in 2011.
    In November 2017, Palihapitiya revealed that, for ethical reasons, he regrets having helped Facebook to become the largest social media platform. He said, “[t]he short-term, dopamine-driven feedback loops that we have created are destroying how society works: no civil discourse, no cooperation, misinformation, mistruth and it’s not an American problem. This is not about Russian ads. This is a global problem. It is eroding the core foundations of how people behave by and between each other. I can’t control them. I can control my decision, which is that I don’t use that shit. I can control my kids’ decisions, which is that they’re not allowed to use that shit”.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Chamath_Palihapitiya#Criticism_of_Facebook_and_social_media

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare