Google si Facebook schimba politicile de confidentialitate in sensul… Big Brother/ NOUA ERA A PROTECTIEI DATELOR PERSONALE/ Tehnologia pune in pericol democratia/ FBI REVOLUTIONEAZA SPIONAJUL NOSTRU PE NET (Stiri internet)

27-01-2012 10 minute Sublinieri

privacy

Serviciile secrete vor sa revolutioneze procedurile de spionaj pe Internet. Cei de la FBI pun la cale o alta metoda de urmarire, diferita de spionajul facut de oameni in prezent. Americanii vor sa creeze o metoda prin care li se vor indica automat “punctele rosii”, adica activitatile suspecte ale unor oameni pe retelele de socializare, scrie Russia Today. In acest fel, persoana respectiva va fi localizata imediat.
Reprezentantii FBI spun ca retelele de socializare au devenit un indicator important pentru ei, deoarece ele arata intentiile unor oameni. In plus, acestea ofera indicii referitoare la dezvoltarea unor planuri ale unor indivizi. Pentru a concepe un astfel de program, FBI apeleaza la cei care sunt experti in domeniu, publicand chiar si o lista cu cerintele viitorului sistem de supraveghere.

In general, oamenii cred ca doar prietenii citesc ceea ce posteaza ei pe Internet, insa se insala. Ramane de vazut daca un astfel de proiect va respecta dreptul omului la libera exprimare. Programul va alcatui o harta pe care vor fi prezentate informatii referitoare la terorism, prognoza meteo, ambasade si armata. In plus, serviciile secrete vor dispune si de inregistrari oferite de camerele video plasate in intreaga lume.

Recent, gigantul Google a anuntat ca vrea sa stranga informatii despre utilizatori in conturi separate. Ei vor lua informatiile de pe diverse site-uri, dorind sa creeze un serviciu la care pot apela clientii companiei.

Directorul naţional al serviciilor de informaţii americane, James Clapper, a anunţat “schimbări reale” în următorii cinci ani pentru a împiedica noi pierderi de informaţii clasificate, ca urmare a scandalului WikiLeaks. Clapper, care este şeful agenţiilor de informaţii din Statele Unite şi este principalul consilier al preşedintelui Barack Obama în acest domeniu, a discutat despre cazul WikiLeaks, din 2010, ca despre un “eveniment îngrozitor” care a făcut ca autorităţile americane să “demareze schimbări” în ceea ce priveşte supravegherea şi controlul mass-media.

“Trebuie să încercăm să ne protejăm informaţiile şi să ne asigurăm că doar persoane într-adevăr autorizate vor avea acces la ele”, a declarat Clapper. În timpul unei declaraţii în faţa CSIS la Washington, el a precizat că reformele au în vedere “îmbunătăţirea clasificării” informaţiilor pentru a putea fi urmărite şi pentru a se observa către cine sunt comunicate.

“Previzionăm că în următorii cinci ani, vor putea fi observate schimbări reale şi vizibile”, a declarat directorul serviciilor de informaţii.

Avem nevoie de “o arhitectură nouă” care are ca scop “împiedicarea unui nou eveniment precum WikiLeaks” – acest site a făcut publice zeci de mii de documente clasificate, iar Bradley Manning, fost analist de informaţii din Irak, este acuzat că le-a divulgat. Această reformă va fi utilă pentru “a consolida securitatea şi a promova separarea” informaţiilor.

“Obiectivul este de a găsi această «Nirvana» între responsabilitatea de a comunica şi necesitatea de a proteja” informaţiile, mai menţionat acesta. “Sincer vorbind, am avut tot timpul responsabilitatea de a detecta o ameninţare internă (…) dar WikiLeaks ne-a intensificat atenţia în această privinţă“, a adăugat Clapper. Bradley Manning, acuzat că este furnizorul informaţiilor de pe site-ul WikiLeaks, riscă închisoarea pe viaţă pentru “coalizare cu inamicul”, în cazul în care el va fi judecat de curtea marţială.

Gigantul web Google a anunţat, în această săptămână, o schimbare în politica sa de confidenţialitate, care îi va permite să combine toate informaţiile pe care le deţine despre utilizatorii săi de pe diversele sale servicii, de la 1 martie. Astfel, dacă utilizaţi serviciile Google, precum Gmail sau Google Plus, motorul de căutare se poate folosi de informaţiile de pe un cont şi le poate combina cu cele de pe un alt cont. Practic, acest lucru va însemna că atunci când veţi căuta ceva pe Google, sunt mari şanse să va fie afişate informaţii despre un subiect despre care aţi discutat cu un prieten pe e-mail.

În prezent, dacă aveţi un cont pe YouTube şi încarcaţi diferite filmuleţe, această activitate nu vă influenţează în niciun fel rezultatele pe care le primiţi pe Google atunci când căutaţi ceva. Dar conform noii politici, Google îşi rezervă dreptul să combine informaţiile de pe toate conturile: Gmail, Google Plus, Android, YouTube. Iar dacă încărcaţi filmuleţe pe YouTube cu animale, de exemplu, această pasiune a dumneavostră se va regăsi în rezultatele unei căutări. Google susţine că are nevoie de acordul utilizatorilor pentru a distribui orice fel de “informaţii personale sensibile”, definite ca “informaţii cu caracter personal referitoare la rezultate medicale confidenţiale, etnie, convingeri politice, religioase sau orientări sexuale”.

Care este noutatea?

În unele privinţe, această schimbare nu este şocantă, asta pentru că gigantul web a colectat dintotdeauna acest tip de informaţii. De exemplu, probabil aţi observat anunţuri publicitare, atunci când vă accesaţi contul Gmail, bazate pe e-mailurile pe care le-aţi trimis. Acestea apar deoarece Google scanează conţinutul email-urilor pentru cuvintele cheie care pot fi relevante pentru publicitate. Marea schimbare este că până acum Google nu a combinat informaţiile de la atât de multe servicii diferite. Informaţiile de pe YouTube şi din istoricul de căutare nu au fost distribuite până în prezent.

Există vreo modalitate de a evita această monitorizare?

Da şi nu. Practic, puteţi folosi motorul de căutare fără să fiţi conectat la unul dintre conturile de pe Google şi astfel evitaţi ca informaţiile pe care le căutaţi să fie asociate cu identitatea dumneavoastră. Există, de asemenea, câteva modificări pe care le puteţi face. De exemplu, aveţi posibilitatea să dezactivaţi istoricul web, care înregistrează căutările pe care le-aţi făcut pe Google şi paginile pe care le-aţi accesat.

Puteţi modifica şi setările de la preferinţe anunţuri. Aici, puteţi renunţa la opţiunea de a vizualiza mesaje publicitare personalizate de la Google, legate de site-urile pe care le vizitaţi, de căutările recente sau informaţiile de pe Gmail. Desigur, dezactivarea acestei opţiuni nu înseamnă că Google nu va mai colecta aceste informaţii.

Dar, în general, dacă sunteţi logat pe unul dintre conturile Google şi utilizaţi serviciile motorului de căutare, nu prea există cu adevărat o modalitate prin care să scăpaţi de prevederile noii politici de confidenţialitate.

De ce se întâmplă acest lucru?

Pentru că nu există lucruri gratuite. Oamenii doresc acces gratuit la email şi reţele de socializare, dar companiile au nevoie să facă, în continuare, bani. Şi pentru clienţii plătitori ai Google, datele pe care le pot folosi pentru publicitate targetată sunt extrem de ispititoare.

Desigur, Google susţine că această nouă politică de combinare a informaţiilor le va permite utilizatorilor să primească rezultate mai relevante atunci când caută ceva. Anna Whitten, Director of Privacy, Product and Engineering în cadrul Google, a declarat că schimbările sunt necesare pentru a simplifica setările de confidenţialitate actuale. “Dacă sunteţi conectat la Google, putem face lucruri precum sugerarea de rezultate sau trierea lor pe baza preferinţelor manifestate pe Google+, Gmail sau YouTube”, a spus ea. Dar dacă aveţi deja suficientă încredere în Google pentru a-i permite să vă deţină conturile de e-mail, să vă gestioneze reţeaua de socializare sau să ştie locaţia telefonului dumneavostră, atunci nu vă va deranja ca toate aceste informaţii să fie combinate.

Această mişcare, însă, este o dovadă clară a concurenţei acerbe dintre Google şi Facebook asupra datelor cu caracter personal, remarcă Wall Street Journal. Ambele companii deţin o mulţime de informaţii despre noi şi o vastă reţea de instrumente cu ajutorul cărora pot vedea traseul nostru pe online. Şi tocmai utilizarea acestor date pentru a crea produse publicitare va deveni câmpul de bătălie între cei doi giganţi.

  • Realitatea.net: 

Peste o săptămână, Facebook te va obliga să-ţi dezvălui trecutul 

Lansată în luna decembrie 2011, noua interfaţă Timeline va deveni obligatorie pentru toţi utilizatorii de la 1 februarie.  Începând cu 1 februarie, toţi utilizatorii de Facebook vor trece la Timeline, noua interfaţă Facebook, fie că îşi doresc asta sau nu. Lansată la mijlocul lunii decembrie, interfaţa Timeline reprezintă o ordonare cronologică a activităţii pe Facebook pe care au avut-o utilizatorii de la înscrierea pe site-ul de socializare.

Informaţiile postate de-a lungul timpului sunt ataşate în stânga şi dreapta unei linii. Aceasta din urmă surprinde trecerea timpului prin ataşarea de evenimente diverselor momente de-a lungul anilor.“Anul trecut am introdus Timeline, un nou tip de profil, prin care se poate pune accent  pe anumite fotografii sau evenimente care definesc viața utilizatorului. În următoarele săptămâni, toată lumea va avea Timeline“, au anunţat reprezentanţii Facebook.

După trecerea la Timeline, vor exista şapte zile de previzualizare în care doar utilizatorii vor avea acces la cronologiile lor. În felul acesta, vor putea alege ce evenimente, poze şi informaţii vor apărea pe Wall-urile lor. Cum Facebook-ul a fost lansat în 2004, iar utilizatorii reţelei de socializare s-au născut în acest an, există posibilitatea ca aceştia să-şi adauge la profiluri ani pre-Facebook, aici intrând şi anii de naştere.

Un “drept la uitare” binevenit

Astăzi, comisarul european pentru Justiţie şi Drepturi Fundamentale, Viviane Reding, prezintă la Bruxelleso măsură monumentală” cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, scrie specialistul inovaţiei, Riccardo Luna în La Repubblica:

O măsură care are drept scop de a schimba pentru totdeauna ceea ce înseamnă pentru noi protecţia datelor cu caracter personal şi care încearcă să rezolve o dată pentru totdeauna dreptul de a fi uitat în epoca internetului. Cu alte cuvinte: avem dreptul de face să dispară de pe web lucrurile care ne privesc, cele pe care le-am postat, poate cu mult timp în urmă – dar şi pe cele postate de alţii, dar care ne jenează?

Răspunsul este conţinut în două seturi de norme care vor fi prezentate astăzi la Parlamentul European: primul, o directivă, priveşte utilizarea datelor cu caracter personal de către autorităţile judiciare şi de poliţie, al doilea, un regulament, stabileşte procedurile prin care persoanele fizice vor putea gestiona datele care-i privesc în relaţiile lor cu administraţiile, întreprinderile şi reţelele sociale. Sancţiuni, care pot să meargă până la 1% din cifra de afaceri sunt prevăzute în caz de încălcare a legii.

Va fi de ajuns pentru a asigura “dreptul de a dispărea“? Probabil că nu, scrie, pe blogul său, Luna, potrivit căruia dreptul de a dispărea de pe Web” nu există, ca şi dreptul de a dispărea din lume.

În viaţa reală […], putem încerca să ne evaporăm, dar vor exista întotdeauna documente care vorbesc despre noi, ca şi memoria celorlalţi. Aceste lucruri nu pot fi şterse cu un clic. Şi nici cu vreo lege europeană sau intergalactică. Dreptul de a fi şters de pe Facebook […], de a naviga fără a lăsa urme […], de a fi avertizat că datele sale vor fi stocate şi utilizate în scopuri comerciale există deja, şi o lege europeană detaliată nu serveşte la a face revoluţie, ci pur şi simplu de a consolida un principiu, un drept fundamental al omului. […] Dreptul de a face să dispară orice articole sau bloguri unde se vorbeşte despre noi, cum pretind unii, nu există: aceasta se numeşte istorie.

Cum maine este 28 ianuarie – Ziua Protectiei Datelor cu Caracter Personal am zis ca ar fi bine sa scriu la subiect de astazi cu citeva noutati importante din domeniu.

1. Comisia Europeana a anuntat noile propuneri de reglementare europeana in domeniu, care includ un Regulament (deci un instrument juridic european cu aplicare directa, nu mai trebuie transpus in legislatia nationala) si o directiva in domeniul protectiei datelor si zona de combatere a infractiunilor.

Procesul legislativ european este unul de durata (probabil dupa 2-3 ani vor intra in vigoare), dar e bine sa punctam de pe acum citeva noutati interesante, desi principiile de baza raman la fel:

  • Pe scurt, dispare obligativitatea inregistrarii operatorilor de date personale in Registrele nationale, dar se intaresc obligatiile, ar neindeplinirea lor poate duca la sanctionarea cu amenzi de pina la 1 milion de euro sau 2% din cifra de afaceri a unei firme
  • Articolul 3 al noului regulament face clar ca regulile se vor aplica si firmelor din afara UE daca acestea vind servicii sau bunuri in Uniune sau, dar si firmelor care monitorizeaza comportamentul cetatenilor UE
  • Apar noi drepturi ale persoanelor fizice – cum ar fi “dreptul de a fi uitat” sau “dreptul la portabilitatea datelor”
  • Obligatia de notificare pentru pierderea de date cu caracter personal devine o regula pentru toate sectoarele economice (am mai povestit de ea in cazul telecom-urilor)
  • Apar ca principii privacy by design (sau legea prin tehnologie cum i-am zis eu) si privacy by default
  • O noutate interesanta este functia de “data protection officer”, ca persoana responsabila in cadrul unei companii de domeniul asta – acesta va fi obligatorie pentru orice institutie de stat sau companie cu peste 250 de angajati
  • Este prevazuta obligativitatea unui analize de impact asupra vietii private in anumite tipuri de prelucrari.
    Cind am mentionat asta acum 1 an la intalnirea cartilor de identitate s-au uitat la mine ca la un OZN.

Cred ca vom mai discuta pe proiectul asta, pe unele chestiuni punctuale si in viitor. Oricum, va readuc aminte ca este doar un proiect, iar unele dispozitii deja sunt contestate de unele parti din industria de online.

2. Tot maine intra in vigoare si Decizia Dataprotection.ro cu privire la colectarea CNP si alte date asemenea – Decizia ANSPDCP nr.132/2011 privind conditiile prelucrarii codului numeric personal si a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala

Cred ca putea sa fie si mai dur si mai explicit, dar cel putin defineste consimtamintul mai clar, asa cum este si in directiva actuala.

Art. 3. (1) În domeniul prelucrării datelor cu caracter personal, consimţământul persoanei vizate reprezintă orice manifestare de voinţă expresă, liberă, specifică şi informată, prin care persoana vizată acceptă să fie prelucrate datele cu caracter personal care o privesc.

(2) Consimţământul trebuie dat în mod expres, într-o formă care să permită dovedirea acestuia de către operator.

Decizia se refera si la efectuarea de copii:

Decizia a interzis efectuarea si retinerea de copii de pe cartea de identitate sau de pe documente care contin codul numeric personal, cu exceptia situatiilor in care exista o dispozitie legala expresa sau persoana vizata si-a dat in mod expres acordul, ori a fost obtinut avizul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

3. Google anunta ca face o singura politica de confidentialitate pentru toate serviciile sale.

Desi asta face sa o citesti mai usor, asta inseamna si ca datele din diversele sale servicii (Cautare, Docs, Gmail, Calendar, Adwords, Adsenses.. etc.) pot sa fie combinate dupa cum doreste Google (ca tu iti dai acordul cind ai deschis contul).

Google oricum sta pe un munte de date despre fiecare dintre noi, deci politicile sale despre cum datele sunt combinate pentru ei, partajate cu tertii (cam vag capitolul) sau cu autoritatile (la ultimul punct sunt destul de transparenti, ce-i drept) ar trebui sa fie esentiale pt mentinerea increderii.

Mai ciudat mi se pare desemnarea punctului de contact al politicii in limba romana in California, si nu in Irlanda (adica parte a UE). Clauza de jurisdictie a noilor termeni este pur si simplu o bomboana. Acra. Pe scurt daca nu vreti sa cititi paragraful minunat de mai jos: daca nu va protejeaza legislatia nationala, sa puneti mina sa luati un bilet de avion in California daca vreti sa dati in judecata Google 🙂

În unele ţări, instanţele nu aplică legislaţia din California în anumite tipuri de litigii. Dacă aveţi domiciliul într-una din aceste ţări, în cazurile în care legislaţia din California este exclusă, în litigiile asociate cu prezenţii Termeni şi condiţii se aplică legislaţia ţării dvs. În caz contrar, în cazul litigiilor survenite din sau asociate cu prezenţii Termeni şi condiţii sau cu Serviciile, sunteţi de acord să se aplice legislaţia statului California, S.U.A., cu excepţia reglementărilor statului California cu privire la alegerea legii. În mod similar, dacă instanţele din ţara dvs. nu vă permit să fiţi de acord cu jurisdicţia instanţelor din districtul Santa Clara, California, S.U.A., în cazul litigiilor în legătură cu prezenţii Termeni şi condiţii se aplică jurisdicţia şi legislaţia locală. În caz contrar, toate pretenţiile rezultate din sau în legătură cu prezenţii Termeni şi condiţii sau cu Serviciile vor fi judecate exclusiv de instanţele federale sau statale din districtul Santa Clara, California, S.U.A., iar dvs. şi Google sunteţi de acord cu jurisdicţia personală a respectivelor instanţe.

Unele aplicatii ale ultimelor modele de smartphone au si partile lor negative. In Japonia au aparut mai multe plangeri legate de folosirea “ilicita” a acestor dispozitive. Iata despre ce e vorba! Unele aplicatii Android permit realizarea de poze fara declansarea unui semnal sonor, astfel incat cel fotografiat nu stie ca i s-a facut o poza. Prin urmare, intimitatea lui este violata, la fel si dreptul la imagine sau la viata privata, relateaza Daily Mail. Mai mult, exista aplicatii care permit postarea pe ecranul telefonului a unui email sau mesaj, in timp ce fotografia este realizata, astfel incat persoana vizata nu banuieste absolut nimic.

Numai anul trecut au fost inregistrate 1.741 de incidente de acest fel in Japonia.

Tehnologia şi globalizarea subminează tocmai fundaţia socială a democraţiei liberale, crede Francis Fukuyama. În cel mai recent articol, gânditorul care la începutul anilor ’90 propovăduia “Sfârşitul Istoriei” şi triumful liberalismului, anunţă acum în “Viitorul Istoriei”declinul clasei de mijloc ameninţă Vestul democratic.

Cel de-al treilea val al democratizării a fost o victorie a clasei de mijloc. Început în anii ‘70 şi culminând cu prăbuşirea comunismului în 1989, acesta a extins numărul democraţiilor electorale  de la 45 în 1970 la mai mult de 120 la sfârşitul anilor 90. Creşterea economică a condus şi la emergenţa  unei noi clase de mijloc în Brazilia, India, Indonezia, Africa de Sud şi Turcia. Clasele de mijloc sunt bine educate, deţin proprietăţi şi sunt tehnologic conectate cu lumea din afară. Acestea au aşteptări de la propriile guverne şi se mobilizează uşor prin accesul lor la tehnologie.

Şi totuşi, cei care aparţin clasei de mijloc nu sunt neapărat susţinători naturali ai democraţiei, spune Francis Fukuyama. Ca toţi ceilalţi, ei sunt actori egoişti, cu propriile interese, care vor să-şi protejeze proprietatea şi statutul. Spre exemplu în China şi Tailanda, mulţi dintre cei care aparţin clasei de mijloc şi-au aliniat interesele cu guvernele autoritare simţindu-se ameninţaţi de perspectiva redistribuţiei prosperităţii spre cei săraci.

Viitorul democraţiei

Ultimele tendinţe economice şi sociale pun în pericol nu doar viitorul democraţiei ca ideologie, ci şi stabilitatea democraţiilor liberale democratie-tehnologiecontemporane, spune Fukuyama în articolul publicat în Foreign Affairs. Pentru acesta, avansul tehnologiei şi al globalizării sunt de vină pentru declinul clasei de mijloc, facând imposibilă extinderea ei, pe fondul concentrării prosperităţii în mâna unei minorităţi. Este o realitate tot mai vizibilă. Veniturile medii din Statele Unite stagnează în termeni reali din 1970. Astăzi, deşi beneficiază de telefoane mobile ieftine, îmbracaminte ieftină şi Facebook, totuşi americanii nu îşi pot permite propriile case, asigurări de sănatate sau pensii suficiente la retragerea de pe piaţa muncii.

Un alt trend îngrijorător este acela că beneficiile inovaţiilor tehnologice s-au distribuit predominant spre cei mai talentaţi şi mai bine educaţi actori ai societăţii. Este fenomenul care este responsabil pentru adâncirea inegalităţilor în SUA: în 1974, 1% deţineau aproximativ 9% din PIB pentru ca în 2007 procentul să ajungă la 23,5% din PIB. În fazele anterioare ale industrializării, spune Fukuyama, din perspectiva locurilor de muncă, beneficiile utilizării noilor tehnologii atingeau cele mai de jos straturi ale societăţii. Însă în epoca „maşinii inteligente”, computerul tinde să substituie tot mai multe dintre funcţiile omului, iar fiecare avans în Silicon Valley înseamnă anularea unor aptitudini în altă parte pe piaţa muncii, spune Fukuyama. Inegalitatea a existat mereu, dar tehnologia o amplifică.

Economii postindustriale

Celălalt factor care subminează clasa de mijloc este globalizarea, de fapt transferul şi hemoragia de joburi dinspre centru spre periferiile în curs de dezvoltare ale economiei globale, acolo unde există o mâna de lucru ieftină. Sunt state, precum Germania, care au răspuns acestor tendinţe mult mai inteligent, protejându-şi infrastructura de manufacturare, precum şi mâna de lucru industrială, rămânând în acelaşi timp o economie competitivă. Altele, precum SUA sau Marea Britanie, au devenit avanposturile unei economii postindustriale în care serviciile sunt predominante. Însă beneficiile dezindustrializării şi ale economiei de servicii au fost culese doar de o mână de oameni din lumea finanţelor şi IT. […]


Categorii

Facebook, Google, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Google si Facebook schimba politicile de confidentialitate in sensul… Big Brother/ NOUA ERA A PROTECTIEI DATELOR PERSONALE/ Tehnologia pune in pericol democratia/ FBI REVOLUTIONEAZA SPIONAJUL NOSTRU PE NET (Stiri internet)

  1. Nu stiu cat de naiv sa fii ca sa nu-ti dai seama ca retelele de socializare sunt baze de date si adevarate “dosare” on line ?

    In Franta s-a ajuns la concedieri, dupa ce pe Facebook unele persoane s-au plans de sefii lor.
    Copii de scoala cu anumite defecte fizice sunt terorizati de mesaje si fotografii facute publice de colegi.
    Oameni se sinucid on line sau posteaza imagini/filme obscene.
    La ce folosesc aceste retele de asa zisa socializare ?
    La o alienare a omului, izolat de fapt, in fata masinii (calculatorului).

    Nu sunt retele de socializare, ci de dezumanizare,de spalare a creierelor si de control globalizat, caci oamenii de pretutindeni isi pun pe tava viata on line.

    Mai bine este sa renuntam la ele, caci ei desigur ca vor sa ne controleze mereu mai mult si mai bine, dar le si dau prilejul cei care tin neaparat sa figureze in retelele de socializare.

  2. Pericopa evanghelica: Matei 25, 1- 13

    1. Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare, care luând candelele lor, au ieşit în întâmpinarea mirelui.
    2. Cinci însă dintre ele erau fără minte, iar cinci înţelepte.
    3. Căci cele fără minte, luând candelele, n-au luat cu sine untdelemn.
    4. Iar cele înţelepte au luat untdelemn în vase, odată cu candelele lor.
    5. Dar mirele întârziind, au aţipit toate şi au adormit.
    6. Iar la miezul nopţii s-a făcut strigare: Iată, mirele vine! Ieşiţi întru întâmpinarea lui!
    7. Atunci s-au deşteptat toate acele fecioare şi au împodobit candelele lor.
    8. Şi ce le fără minte au zis către cele înţelepte: Daţi-ne din untdelemnul vostru, că se sting candelele noastre.
    9. Dar cele înţelepte le-au răspuns, zicând: Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă şi nici vouă. Mai bine mergeţi la cei ce vând şi cumpăraţi pentru voi.
    10. Deci plecând ele ca să cumpere, a venit mirele şi cele ce erau gata au intrat cu el la nuntă şi uşa s-a închis.
    11. Iar mai pe urmă, au sosit şi celelalte fecioare, zicând: Doamne, Doamne, deschide-ne nouă.
    12. Iar el, răspunzând, a zis: Adevărat zic vouă: Nu vă cunosc pe voi.
    13. Drept aceea, privegheaţi, că nu ştiţi ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului.

    Luca 6, 17- 23

    17. Şi coborând împreună cu ei, a stat în loc şes, El şi mulţime multă de ucenici ai Săi şi mulţime mare de popor din toată Iudeea, din Ierusalim şi de pe ţărmul Tirului şi al Sidonului, care veniseră ca să-L asculte şi să se vindece de bolile lor.
    18. Şi cei chinuiţi de duhuri necurate se vindecau.
    19. Şi toată mulţimea căuta să se atingă de El că putere ieşea din El şi-i vindeca pe toţi.
    20. Şi El, ridicându-Şi ochii spre ucenicii Săi, zicea: Fericiţi voi cei săraci, că a voastră este împărăţia lui Dumnezeu.
    21. Fericiţi voi care flămânziţi acum, că vă veţi sătura. Fericiţi cei ce plângeţi acum, că veţi râde.
    22. Fericiţi veţi fi când oamenii vă vor urî pe voi şi vă vor izgoni dintre ei, şi vă vor batjocori şi vor lepăda numele voastre ca rău din pricina Fiului Omului.
    23. Bucuraţi-vă în ziua aceea şi vă veseliţi, că, iată, plata voastră multă este în cer; pentru că tot aşa făceau proorocilor părinţii lor.

    Pericopa apostolica: I Corinteni 14, 20- 25

    20. Fraţilor, nu fiţi copii la minte. Fiţi copii când e vorba de răutate. La minte însă, fiţi desăvârşiţi.
    21. În Lege este scris: “Voi grăi acestui popor în alte limbi şi prin buzele altora, şi nici aşa nu vor asculta de Mine, zice Domnul”.
    22. Aşa că vorbirea în limbi este semn nu pentru cei credincioşi ci pentru cei necredincioşi; iar proorocia nu pentru cei necredincioşi, ci pentru cei ce cred.
    23. Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă şi toţi ar vorbi în limbi şi ar intra neştiutori sau necredincioşi, nu vor zice, oare, că sunteţi nebuni?
    24. Iar dacă toţi ar prooroci şi ar intra vreun necredincios sau vreun neştiutor, el este dovedit de toţi, el este judecat de toţi;
    25. Cele ascunse ale inimii lui se învederează, şi astfel, căzând cu faţa la pământ, se va închina lui Dumnezeu, mărturisind că Dumnezeu este într-adevăr printre voi.

  3. @ Pericopa…:

    O puteti pune si pe pagina de acasa, in mod traditional… Va multumim!

  4. Am o observatie de facut doar la Google: mie mi se pare firesc sa unifice conturile de vreme ce sunt aceleasi servicii ale aceluiasi provider. Cat despre stocarea de informatii despre cautari, aceasta se poate foarte usor dezactiva. Cat despre cine chiar nu vrea sa fie “urmarit” ce cauta, exista chiar la Chrome (browserul de la Google) functia “New incognito window” care permite intr-o fereastra noua sa cautam si sa navigam “incognito”.

  5. @Gigel Chiazna:

    functia incognito nu e chiar asa de priceputa. 🙂
    pentru a nu fi “urmarit” ar trebui utilizate o serie de extensii suplimentare care sa impiedice incarcarea de continut “3rd party” (continut livrat de catre alte site-uri decat cel curent vizitat, incarcat in browser), intelegand aici tot felul de prajiturele si fragmente de cod folosite pentru “urmarirea” unui vizitator de-a lungul site-urilor web (de exp. sa interziceti incarcarea oricarui fragment de cod venit de pe facebook.com sau oricare proprietate detinuta de facebook).
    Asta in ceea ce priveste “browserul” si “urmarirea” de un anumit tip. Pentru ca mai exista si “amprenta browserului/sistemului”, date ce se comunica de catre browserul dumneavoastra precum: sistem de operare si versiune, tip browser si versiune, extensii instalate, pluginuri instalate, etc etc…toate acestea alcatuiesc un fel de “amprenta virtuala”.

    Pe langa browser, ar trebui sa rulati si un software de sine statator (sau chiar o suita) care sa curete cookiurile, cache-ul de browser sau al unor aplicatii uzuale.
    S.a.m.d.

    Daca exista interes si cerere in acest sens as putea scrie un scurt articol tematic intrucat am studiat un pic aceasta problematica (fara pretentia de a fi totusi exhaustiv).

  6. spuneti-mi va rog, se poate de sters contul facebook sau yahoo, sau altele?

  7. @ Ana:

    Da, pot fi sterse.

  8. Pingback: Despre noua politica Google | blogu lu Ndrey
  9. Pingback: FBI se concentreaza asupra EXTREMISTILOR AMERICANI. Adica a celor care CONTESTA autoritatea GUVERNULUI FEDERAL! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Google isi modifica politica de CONFIDENTIALITATE incepand cu 1 MARTIE. Sensul deciziei + “DOSARUL” PANOPTICONULUI GOOGLE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Parintele Savatie Bastovoi: TRAIM INTR-O MARE PESTERA DIGITALA/ Cum se DISTRUGE un cont pe FACEBOOK? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Scandal urias in SUA legat de SPIONAREA de catre FBI a utilizatorilor GOOGLE, FACEBOOK si SKYPE. "Ei pot să îţi vadă ideile formându-se pe măsură ce le tastezi" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: MAJORITATEA AMERICANILOR ACCEPTA MONITORIZAREA ORWELLIANA. Isterizarea securitara prin "TEROAREA TERORISMULUI" a dat rezultate - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: “Cel mai mare sistem de supraveghere din istoria omenirii.” SPIONAJUL ELECTRONIC FOLOSESTE SI DATE BIOMETRICE/ Combaterea terorismului: “ARGUMENTUL UCIGAS OMNIPOTENT” cu care se justifica MONITORIZAREA ORWELLIANA a INTREGII LUMI -
  15. Pingback: CyborgUtopia sau NOUA ORDINE MONDIALA: solutia la “criza demografica” sunt… ROBOTII [video] - Recomandari
  16. Pingback: CUM A DEVENIT SUA NOUA URSS - Recomandari
  17. Pingback: GOOGLE, FACEBOOK SI SFARSITUL INTIMITATII (Conferintele TED – Video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare