PSEUDO-TRADER (?!) LA BBC: Fiti pregatiti, urmeaza colapsul. Nu guvernele conduc lumea, ci Goldman Sachs

28-09-2011 52 secunde Sublinieri

Un pseudo-trader a pus presa americană pe jar din cauza celor de la BBC care au realizat un interviu cu el și în care acesta a făcut o serie de declarații precum: “Atenție că urmează colapsul”, sau “Goldman Sachs stăpânește lumea”. Mai mult, Alessio Rastani a mai declarat că există oameni care abia așteptau să vină criza financiară ca să se îmbogățească de pe urma căderii piețelor financiare.  “De 3 ani am tot visat să vină o recesiune și o cădere a burselor ca să pot face bani”, a spus acesta.

Problema cu acest Alessio Rastani este că nu este un trader profesionist, iar într-un interviu pentru The The Telegraph a recunoscut că nu-și dorește decât să câștige atenție. Tot Telegraph scrie că Alessio Rastani a fost în trecut un trader ocazional, iar cei de la BBC l-au sunat pentru o declarație doar pentru că este foarte dispus să vorbească pentru presă.

Piețe financiare ale lumii cad și cresc în funcție de zvonuri. Cuvinte prost interpretate, surse citate greșit sau minciuni de-a dreptul, fac actualul climat economic insuportabil. Cum predictibilitatea este instrumentul preferat de investitori, efectul este dezastruos.

Nota noastra:

Test sau tabloidizare? Aceasta ar fi intrebarea…

Cum se face ca ditamai BBC-ul a apelat la un “pseudo”-trader in astfel de chestiuni atat de tehnice si, vorba celor de la Capital, “stiintifice”? Sa fie oare un mod de a compromite adevarurile incomode (chiar daca partiale) referitoare la pietele financiare? Sa fie doar un test? Sau sa fie efectul tabloidizarii generale a mass-media si a modei declaratiilor-soc?


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “PSEUDO-TRADER (?!) LA BBC: Fiti pregatiti, urmeaza colapsul. Nu guvernele conduc lumea, ci Goldman Sachs

  1. sau sa fie show , sa fie circ , sa fie HAOS . Lumea actuala este ca o turma haituita care alearga incoace si incolo directionata de orice zvon care apare , pentru ca practica recenta a demonstrat clar ca aproape toate zvonurile au avut in spate pariori puternici care fac si desfac in ale jocului reguli . Acum nu mai exista tendinte , nu mai exista logica , nu se mai apleaca nimeni asupra statisticilor sa le studieze , pentru ca sunt de prisos . Poti sa fii inspirat sau neinspirat , la asta se reduce totul .

  2. Tot ce a spus traderul acela este adevarat, fie ca este, fie ca nu este el trader. Eu i-am verificat site-ul si am vazut cele cateva youtube-uri pe care le are si cert este ca da, tipul e trader independent. Nu stiu cati bani face si nu stiu de ce l-a ales BBC tocmai pe el. Ce spune el e nimic pe langa ce spune Max Keiser pe care insa BBC nu il mai invita.

    Sa intram insa mai in amanunt in ceea ce recomanda el: ca sa beneficiem de criza. Pai cum sa beneficiezi frate, daca pica tot sistemul financiar, vine haos si se instaureaza dictatura? Deci, la urma urmei, tipul e un soft doomer, fiindca recomanda totusi bondurile si cashul.

  3. Ce spune acest om nu sunt noutati. Noutate este faptul ca a spus aceste lucruri la BBC.
    Se poate trece intr-o noua etapa a tabloidizarii vestilor proaste si apocaliptice. Vesti proaste au tot existat in ultima vreme. Acum poate se schimba “cheia” in care acestea vor fi “livrate”, gata “mestecate” ca si pana acum. Focalizarea se va face in directia dorita pentru ca “mecanismul” sa-si desfasoare nestingherit activitatea spre telul propus.

  4. @ fane:

    Parintele Adrian, Dumnezeu sa-l odihneasca, spunea anul trecut ca epoca antihristica va fi epoca haosului si a dezinformarii!

  5. Ca sa poti demola o oranduire, trebuie mai intai de toate sa o decredibilizezi.
    Piata financiara este vulnerabila in primul rand la informatie.

    In vremurile astea, cand au fost lansate tot soiul de bombe privind inerentul sfarsit al lumii, cand greii finantelor lucreaza pentru viitorul lor la nivel politic, aparitia unui asemenea personaj nu poate fi, in opinia mea, decat o petarda aruncata intr-un zapaceala anume creata. Un profitor, printre multi altii care incearca sa scoata si el ceva din profitul pe care-a mizat atata vreme.

    Faptul ca el apare intr-un interviu la bbc si pune pe jar lume de peste ocean, serveste aceluiasi scop: demonstrarea cu prisosinta a vulnerabilitatii, a instabilitatii, a neputintei actualului mod de organizare. De aceea este si mediatizat. De fapt, lupta se duce pe toate planurile.

    Dupa acelasi tipar au lucrat si ai nostri dragi compatrioti care regizau falimentul inaintea achizitiei. Doar ca aici mizele sunt mult mai mari, deci si lupta mai apriga. Parerea mea.

  6. Pingback: ESCROCHERIILE BANCHERILOR LUMII. Cine are curajul sa-i traga la raspundere? (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare