GRECIA SI RUSIA sustin Ciprul. REPLICA TURCIEI

3-10-2011 53 secunde Sublinieri

Ministrul grec al Apararii, Panos Begliti, care a participat la festivitatile legate de implinirea a 51 de ani de la infiintarea Rep. Cipru, a declarat ca guvernul sau se afla intr-o stransa colaborare cu cipriotii (greci) si ca urmaresc cu atentie miscarile Turciei, ale carei declaratii si actiuni a tinut sa le denunte inca odata, conform Cyprus Mail.

La randul sau, ambasadorul Rusiei in Cipru, Viaceslav Sumski, a afirmat ca pozitia Moscovei este “absolut clara” in aceasta chestiune. “Suntem printre primele tari care am luat atitudine pe acest subiect, si sustinem total dreptul suveran al poporului cipriot de a isi exploata propriile resurse.” Ambasadorul a afirmat ca atitudinea Turciei nu e prea inteleapta, desi considera ca situatia inca nu este “incinsa”.

Comentariile respective au fost facute in contextul in care s-ar raporta activitati militare intetite in jurul zonei Block 12. Cf. cotidianului Phileleftheros Turcia  ar intentiona sa efectueze exercitii militare nocturne langa malurile Ciprului de Nord, asta in timp ce Rusia a anuntat ca va trimite portavionul Admiral Kuznetsov in zona maritima vecina in luna noiembrie iar Israelul monitorizeaza miscarile turcilor cu drone teleghidate care supravegheaza regiunea in care se fac exploatatiile.

Sursa cipriota mai informeaza ca si Anders Fogh Rasmussen, secretar general al NATO, ar fi declarat ca tensiunile dintre Turcia, pe de o parte, Cipru si Israel, pe de alta, sunt o “chestiune care preocupa”. Oficialul si-a exprimat parerea ca totusi tensiunile nu vor izbucni intr-un conflict, precizand, totodata, ca NATO nu se amesteca in disputele dintre Turcia si Cipru referitor la explorarile din zonele maritime din estul Mediteranei.

Intre timp, Ria Novosti informeaza ca Turcia ar fi decis sa nu mai prelungeasca contractul cu Gazprom pentru ca nu ar fi obtinut o reducere de pret. Lucru care, foarte probabil, este un raspuns la atitudinea Rusiei in chestiunea Ciprului…

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “GRECIA SI RUSIA sustin Ciprul. REPLICA TURCIEI

  1. Pingback: ISRAEL vs Turcia: avioane ale Flotei israeliene, trimise sa patruleze langa Cipru
  2. Pingback: PROFETIILE CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL despre Turcia, Grecia, Cipru si CUM INCEPE RAZBOIUL MONDIAL
  3. Pingback: Israel si Cipru stabilesc un ”COMITET COMUN” pentru zona Mediterana. SHIMON PERES "MUSTRA" TURCIA PENTRU AMENINTARILE MILITARE FACUTE CIPRULUI
  4. @ Cristi:

    Pai nu puteti trimite pentru ca adresa de e-mail contine .ro, ceea ce nu trebuie. Probabil daca stergeti acea adaugire va merge. Nu putem noi sa trimitem in locul dvs. unei terte persoane necunoscute, ne pare rau.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare