Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isarescu: MINCIUNI TICALOASE DESPRE “NOUA NORMALITATE”

20-10-2011 6 minute Sublinieri

CE INSEAMNA “NOUA NORMALITATE”, LA CE TEHNOLOGII SE REFERA VASILESCU SI CE MINCIUNI MAI INDRUGA OAMENII BNR?


Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a catalogat ciclurile economice mondiale din punctul de vedere al exploziilor tehnologice, considerand ca oamenii trebuie sa se obisnuiasca cu o noua normalitate, diferita de cea cu care a fost obisnuit. El a amintit ca in istorie primul ciclu a inceput in 1720 cu o mare criza financiara urmat de investitii in stiintele fundamentale. Penultimul ciclu s-a incheiat cu primul razboi mondial, iar aceasta criza inchide ultimul ciclu economic. “In momentul de fata, spuneti-mi dumneavoastra ce tehnologii explodeaza? De-asta spun ca se incheie un ciclu”, a explicat Vasilescu, citat de Mediafax.

El a aratat ca si populatia trebuie sa se obisnuiasca cu gandul ca se intra intr-un nou ciclu economic, intr-o noua normalitate, diferita de cea cu care a fost obisnuita pana acum. “In vara asta eram la Paris si, intr-o piata de pe langa Opera, am auzit tangouri celebre si oameni de toate varstele dansau. Si am zis, iata, oamenii sunt in criza, criza e prezenta la Paris, peste tot in magazine, restaurante, dar oamenii incep sa caute o noua normalitate. Va trebui sa ne trezim si noi si va trebui sa cautam o alta normalitate”, a povestit Vasilescu.

In Romania, noua normalitate pleaca de la economisirea interna a societatii romanesti, atat la nivelul populatiei, cat si la nivelul companiilor si institutiilor statului, a mai spus Vasilescu. Intrarile anuale de capital insumau in medie circa 16 miliarde de euro intre 2004-2008, dar odata cu inceputul crizei acest flux de bani s-a oprit, iar Romania trebuie sa accepte ca nu mai poate avea bunastare din economisirea altor tari, considera Adrian Vasilescu. El a precizat ca sumele au fost calculate de Banca Nationala a Romaniei.

In opinia consilierului BNR, scaderea vitezei de rotatie a banilor este explicata pe de o parte de “saracirea” statelor dezvoltate si, pe de alta parte, de faptul ca marile companii asteapta terminarea ciclului economic actual pentru a investi.

“Banii s-au cam retras de pe planeta. Sunt la adapost. Companiile americane stau pe galeti de bani, dar nu investesc. Am auzit dezbateri de genul asta: ei, capitalistii, au facut criza si noi suferim din cauza lor. Auzind asemenea dezbateri mi-am imaginat urmatorul lucru: o familie bogata sta langa o familie saraca. Familia asta bogata, avand in vedere ca vecinii sunt de treaba, ajuta familia saraca oferind la jumatatea lunii niste bani si, dintr-odata, familia bogata a inceput sa aiba niste probleme. Atunci familia saraca a inceput sa zica: uite, din cauza ei, ca nu si-a organizat bine lucrurile, noi trebuie sa strangem cureaua.

In societatea romaneasca, intre 2004-2008 noi visam. In fiecare an veneau de afara 16 miliarde de euro. Astea sunt calculele Bancii Nationale. Cand a venit criza valul asta s-a strans. Deci noi ne obisnuisem sa traim aici, sa inventam bunastarea pe datorie. Fluxul asta s-a oprit (intrari de 16 miliarde euro – n.r). A fost o singura sansa: acordul de imprumut cu Comisia Europeana, cu Banca Mondiala, cu FMI si BERD. Si de acolo au venit cateva miliarde pe an, 3-4 miliarde, poate 5, dar nu mai sunt 16 miliarde euro. Asta, bineinteles, se cunoaste. Noua asta ni s-a intamplat, au saracit ei. Cum spuneam, companiile americane stau pe gramezi de bani si asteapta. Ce asteapta? Sa vina noua normalitate”, a conchis consilierul Guvernatorului BNR.

NOTA NOASTRA:

Domnii de la BNR s-au obisnuit intr-atat de mult sa minta, incat, cel mai probabil, le-a devenit a doua natura. Altfel nu se pot explica aberatiile si jumatatile de idei aruncate si amestecate de consilierul lui Mugur Isarescu, Adrian Vasilescu. Incercam sa punem in ordine fuga de idei neterminate de mai sus si sa le demontam, aratandu-le perniciozitatea:

1. Ciclurile economice si tehnologia

Spune dom’ Vasilescu ca economia functioneaza in cicluri (crestere-cadere) iar acestea au ca granita dezvoltarea tehnologiilor. Cand asistam la finalul unui ciclu, se intrezareste, cum ar veni, tehnologia care va genera urmatorul ciclu de crestere.

Problema este ca, de fapt, celebrele cicluri nu au avut niciodata definita o cauza certa in economie. Legatura cauzala intre tehnologie si ciclu nu este lege in economie, ci doar o ipoteza printre multe altele. Una din problemele acestei idei, de pilda, este faptul ca, in realitate, inventiile tehnologiile inovatiile, au nevoie de un context anume pentru ca ele sa devina relevante, semnificative, sa determine procese economice. Revolutia industriala de la 1720, spun unii, nu a fost provocata de masina cu aburi, ci, mai degraba, forma de productie a atelierelor textile ajunsese sa fie organizata de asa maniera incat folosirea respectivei inventii a venit manusa pe structura noii productii. Altfel, daca masina cu aburi ar fi fost, sa zicem, inventata pe vremea cand productia textila era casnica si folosita pe scara mica, ar fi ramas, prafuita, in pivinta autorului ei.

Dar, sa revenim mai aproape de noi. Care e tehnologia care explodeaza astazi, ne pune dom’ Vasilescu sa raspundem. Pai, internetul? Ca asa zisera mai-marii lumii. Da, internetul, noile tehnologii, inclusiv nanotehnologia (cipuri and stuff). Asa zice si Comisia Europeana, care inca de acum cativa ani vedea ca iesire din criza folosirea internetului si a dispozitivelor de tipul cipurilor. De aceea se si implementeaza Agenda Digitala.

Asadar, trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca noua era a vietii noastre este determinata de explozia internetului si nanotehnologiei. Asa ne spune, cel putin, consilierul domnului Isarescu.


2. NOUA NORMALITATE – (a) saracie

Adrian Vasilescu nu a facut altceva decat sa il citeze pe R. Haas, reprezentantul Council of Foreign Affairs, un “think-tank” frate cu Bilderberg:

De asemenea, Richard Haass, oficialul Council on Foreign Relations (CFR), un alt grup despre care se spune că stăpânește lumea din umbră, a declarat că statele trebuie să se obișnuiască cu noua normalitate, care presupune o creștere economică extrem de redusă și care va cere redefinirea politicilor fiscale și a sistemelor de pensii și cele educaționale.

Nici nu e de mirare, de altfel, de vreme ce Davignon (seful Bilderberg) si R. Haas (CFR) au fost invitati de Mugur Isarescu sa conferentieze (discret) despre problema datoriilor suverane si UE.

Asadar, noua normalitate ar insemna ca nu mai exista, de fapt, bani. Asta nu ar fi nimic. Problema e cand dl Vasilescu explica circuitul banilor in economie si metaforizeaza situatia tarilor sarace fata de cele bogate. Pana acolo, sa retinem ca noua normalitate inseamna saracie.

3. CINE A ADUS BANI IN ROMANIA?

Inseamna saracie pentru ca, daca ne luam dupa dl Vasilescu, romanii ar fi trait, pana acum, pe datorie. FALS. Singurele datorii facute in Romania au fost cele generate de insasi BNR, care a provocat, prin politicile de incurajare desantate a creditarii, astfel de fenomene de consum pe datorie. Banca Centrala a polonezilor nu a procedat la fel, polonezii nu s-au indatorat, deci nu au avut aceasta problema cand a venit criza.

Romanii, la nivelul societatii, la nivel micro, au trait pana acum, e adevarat, din banii adusi de afara. Dar nu din banii adusi de guvern, nici din banii adusi de BNR si nici din ce ne-ar fi dat tarile bogate in excesul lor nesabuit de generozitate! Ci din banii trimisi de stranieri! Adica din romanii care au acceptat sa traiasca multa vreme in ilegalitate, sa fie fugariti de politie, sa spele vase si sa sape pamantul, sa stea in genunchi dupa capusni. Acestia sunt cei care au tinut Romania pe linia de plutire, acestia sunt cei care au adus bani mai mult decat aduceai investitorii straini!

Asadar, daca pana acum romanii nu au avut probleme sociale mari, asta nu s-a datorat nici statului, nici BNR, nici tarilor bogate, ci CAPSUNARILOR! Celor care au muncit pe branci! Daca nu s-ar fi intamplat asta, tara noastra ar fi avut in prezent mai bine de doua milioane de someri in tara. Doua milioane de muritori de foame si de disperati. Si alte patru pe langa ei (parinti, bunici, copii etc.)

4. AM TRAIT DATORITA TARILOR BOGATE?

Dar aceste doua milioane nu doar ca au ajutat Romania sa isi tina in cumpana balantele macroeconomice (si NU BNR!) dar au furnizat mari avantaje si economiilor occidentale, generoasele! Care traiesc mai ales din munca ieftina oferita de fluxurile de imigranti si din pietele de desfacere oferite de aceste tari sarace!

Ia sa lasam tarile occidentale doar cu forta lor de munca si doar cu pietele nationale de desfacere. Nu vom ajunge sa numaram pana la 5 ca se vor prabusi cu zgomot mare, sub povara imensului sistem socialist prin care plebea lor e intretinuta in conditii de lux pe baza sclavilor din colonii, fie externe, fie interne.

Sa fie clar: tarile bogate traiesc pe spinarea tarilor sarace si nu invers.

5. BANII SUNT LA ADAPOST?

Zice consilierul Vasilescu ca acum banii ar fi la adapost. Asa sa fie? Dar, unde sunt banii? Nu cumva in banci? Nu se doreste recapitalizarea bancilor?

Nu sunt bancile cele mai favorizate in actuala criza, singurele care nu pot sa dea faliment, care nu pot suferi pierderi?

In orice caz, e de retinut ideea: in acest moment, dupa valul creditarilor din anii trecuti, cand tot omul, vestic sau rasaritean, capsunar sau “multinationalist”, era manat de la spate sa faca credite, dupa acest FLUX, a venit momentul REFLUXULUI.

Ce vedem dupa acest reflux: multime de sclavi/robi la banci, de simpli particulari la companii si firme pana la TARI INTREGI (criza datoriilor suverane).

Asadar, dupa ce au reusit sa prinda in plasa creditarilor oamenii, acum le retrag banii. Ramane doar sclavia, dependenta.

Aici asistam la falsificarea unei alte notiuni economice fundamentale: ECONOMISIREA. Prin economisire sanatoasa se intelege acel proces prin care omul, persoana, “pune bani la ciorap”, e chivernisitor, nu arunca in dreapta si stanga cu banii. Ei bine, economisirea la care face referire Vasilescu e cu totul altceva: inseamna ca statul nu mai investeste in domeniile sociale si ca CREDITORII nu isi mai imprumuta banii. E cu totul altceva. Nu e economisire, e SANTAJ.

Despre acest gen de retragere a banilor din economie a vorbit insusi Mugur Isarescu: Mugur Isarescu despre o noua ordine financiara mondiala: CONTROLUL GLOBAL PE FONDUL ”CRIZEI” DE BANI

6. CATRE NOUA NORMALITATE: (b) un nou model economic?

Tot acest proces e descris pentru a justifica actuala stare de fapt (austeritatea neoliberala si malthusiana de tip FMI, CE si BM) care nu se reduce doar la ce traim in prezent. In prezent, dupa cum transpare din afirmatiile mustacite ale lui dom’ Vasilescu, asistam doar la o pregatire. Creditorii isi tin banii la adapost si sclavii in chingi pentru ca VINE.

Oare ce? Noua ordine mondiala, noul model economic.

Care arata cum? O societate bazata pe internet si nanotehnologie, cu banii retrasi de pe piata.

RING A BELL?

7. Romania?

Al saptelea punct, ca a saptea vaca slaba din visul lui Iosif, e despre noi.

Fara indoiala, faptul ca BNR-ul nostru gazduieste o conferinta restransa cu vicontele Davignon si Haas de la CFR arata, inca o data, faptul ca suntem experiment pilot in aceasta PREGATIRE pentru noua ordine mondiala, bazata pe internet, nanotehnologie si pe “economisirea” banilor.

Dar noi? Suntem pregatiti duhovniceste pentru vremurile care ni se arata? Ne osarduim, pe cat se osarduiesc acesti arhitecti sa ne faca o lume noua, sa ne mantuim pentru Ierusalimul cel Ceresc?

Legaturi:

DAR SI:

SI:


Categorii

Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Masonerie, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isarescu: MINCIUNI TICALOASE DESPRE “NOUA NORMALITATE”

  1. Vasilescu a incetat de mult sa mai perceapa vreo realitate, el acum traieste in ideile pe care le poate citi in cele cateva surse de informare pe care le foloseste. Ce putem astepta de la un om de varsta lui care toata viata s-a adaptat abil la mediu si s-a strecurat pozand intr-un personaj calm, inteligent, care comunca liniste si seriozitate.

    Nu cred ca merita sa luati la bani marunti ce mai spune acest “panadol anti-criza” care incet-incet se transforma in “aurolac anti-criza”, ideile lui incepand sa piarda din consistenta si sa ia forma unor aurore boreale compuse din fragmente de citate fie auzite pe la vreo conferinta la care il mai trimite Isarescu, fie citite pe tickerul BNR-ului.

    Dar nu doar Vasilescu este o relicva: BNR in totalitatea ei se constituie intr-o instutie anacronica cu oameni incapabili sa se ridice la inaltimea responsabilitatilor lor si cu atat mai putin in stare sa ia masurile curajoase care trebuie sa le ia. Vedem cu abia acum, la 3 ani dupa desfasurarea crizei, BNR incearca sa ia oarece masuri de constrangere a creditului, masuri luate cum ati spus si voi de polonezi inca in punctul culminant al formarii bulei creditelor, adica exact cand trebuia pentru a evita catastrofa care se intampla in Romania.

    Marele mister pentru mine este daca incompetenta este doar incompetenta si daca prostia bancherilor nostri este doar pe fata sau pe bune.

  2. Cititi ultimul capitol al cartii “Domnia cantitatii si semnele vremurilor” de Rene Guenon.Acolo apare,prevestita de acum 50 de ani toata grozavia pe care o pregatesc stapanii acestui jalnic vasilesc.

  3. De fapt, minciunile ticaloase par sa urmareasca acomodarea cu o noua realitate (care se pregateste, nu vine de la sine). Astfel, se obtine ceva foarte important: anormalul nu mai este sanctionat, ci devine norma. In conditiile in care incompetenta sau, mai bine zis, rautatea si ura ajung sa conduca, sa impiedice existenta unei ierarhii rezonabile, atunci poate fi ales drept conducator stralucit al omenirii tocmai cel mai jalnic tiran si slut dintre… oameni.
    Intr-un sistem de valori corect, nu poate sa-si faca loc faradelegea, dar unde totul este bulversat, acolo orice este posibil. Prin crize controlate, prin ura controlata (manipulata) este inlaturata si terfelita vechea ordine pt. a da loc celei noi, care numai ordine nu este. Omenirea are nevoie de o ordine ca sa se poata desfasura. Cand i se impune una nociva, efectul este… incolonarea spre iadul cel mai de jos. Doamne, fereste (pe cei ai Tai)!

  4. Eu nici nu-l mai ‘citesc’ cap/coada pe nenea asta!
    M-am saturat sa vad in presa scrisa sau pe sticla DINOZAURI!
    Sunt expirati din toate punctele de vedere! I-as trimite in Epoca Glaciara…
    Nu mai am rabdare sa-i ascult; ceva din mine se crispeaza cand ii vad…iar nenea asta – ca si ceilalti- dom’le are o fataaaa… parca nu e om ci, alta aratare! Si in privinta politicienilor ii vad ca pe niste hibrizi/mutanti cu fete urate, schimonosite…poate numai mie mi se pare!

  5. Pingback: NIGEL FARAGE: ADERAREA LA U.E, O GRESEALA ISTORICA URIASA. Ce arma letala a stat la baza Imperiului European?
  6. Pingback: Basescu anunta de langa Angela Merkel ULTIMELE PUNCTE DE PE AGENDA DISTRUGERII FINALE A TARII: Euro in 2015, un deficit anti-social ZERO in 2013 si jaful vanzarii pe nimic a ultimelor resurse strategice
  7. Pingback: "BILDERBERGII" - LA PUTERE IN EUROPA, OFICIAL, PE NOUL VAL AL "REVOLUTIILOR" TEHNOCRATE, SOFT: Mario Monti, noul premier al Italiei si Lucas Papadimas, noul sef al guvernului grec sunt membri ai COMISIEI TRILATERALE
  8. @Gigel Chiazna
    “Vasilescu a incetat de mult sa mai perceapa vreo realitate, el acum traieste in ideile pe care le poate citi in cele cateva surse de informare pe care le foloseste. Ce putem astepta de la un om de varsta lui care toata viata s-a adaptat abil la mediu si s-a strecurat pozand intr-un personaj calm, inteligent, care comunca liniste si seriozitate.”
    Chiar credeti ca un om senil si plicticos poate ajunge purtatorul de cuvant al BNR?!?!? Chiar aveti impresia ca omul asta vrea binele Romaniei? El intelege bine esenta: dupa ce s-au creat bani prin acordare nebunesca de credite, acum dispar (sunt retrasi) bani prin stoparea creditarii. Simplu ca buna ziua. “In times of economic crisis, of economic upheaval, WEALTH IS NOT DESTROYED. IT IS MERELY TRANSFERRED.” (Professor Lary Bates)Asadar activele romanilor vor trece in posesia bancherilor, ma rog, a prietenilor lor, perciunatii de la fondurile de investitii… In medie, nu vom avea cum sa platim acele credite, pentru ca banii sunt retrasi din circulatie. Acum cum vi se pare, tot ca “Vasilescu a incetat de mult sa priceapa vreo realitate?!?!? LOOOOOOL. Si dupa aia, omului sarac si disperat ii vor servi noi si noi solutii, unele mai muncinoase ca altele…

  9. Pingback: "Adio, dulce suveranitate": CONSECINTA SUMMIT-ULUI EUROPEAN "ISTORIC". Romania, in jugul GUVERNANTEI FISCALE si al constrangerilor bugetare. IN PLUS, "DONAM" MILIARDE DE EURO LA FMI!
  10. Pingback: Bine ati venit in inchisoarea economica UE! ARBEICHT MACHT FREI
  11. Pingback: NOUA ORDINE EUROPEANA: saracie planificata de la an la an/ BASESCU A DEVENIT ANTI-SISTEM SI ANTI-PIATA?!/ Vremurile in care pariul pe Apocalipsa a devenit rentabil
  12. Pingback: ROMANIA RENUNTA LA DATORIA DE 19 MILIARDE DE EURO A GERMANIEI, la cererea Bancii Nationale! Inca o tradare nationala...
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare