Basescu anunta de langa Angela Merkel ULTIMELE PUNCTE DE PE AGENDA DISTRUGERII FINALE A TARII: Euro in 2015, un deficit anti-social ZERO in 2013 si jaful vanzarii pe nimic a ultimelor resurse strategice

11-11-2011 6 minute Sublinieri

  • ZF:

Băsescu, la Berlin: “Îi rog pe ziarişti să nu zâmbească, dar ne păstrăm ţinta de a intra în Euro în 2015”. Merkel a uitat să zâmbească

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, joi, după întâlnirea cu Traian Băsescu, că România a confirmat că vrea să adere la euro în 2015, menţionând că respectă acest lucru, ştiind ce înseamnă aplicarea unor reforme grele pentru populaţie, şeful statului afirmând că România îşi menţine obiectivul.România a confirmat că vrea să adere în 2015 la euro. Respect acest lucru, ştiu ce înseamnă să se întreprindă reforme dificile pentru populaţie. Doresc să felicit Guvernul român pentru determinarea cu care a implementat aceste reforme”, a spus Merkel.

La rândul său, Traian Băsescu a spus că România nu renunţă la obiectivul de aderare la euro în 2015. “Ne menţinem obiectivul – şi îi rog pe ziarişti să nu zâmbească – de a intra în zona euro în 2015″, a spus Băsescu. El a mai spus că România nu crede într-o Europă fragmentată.

“I-am prezentat doamnei cancelar (Angela Merkel – n.r.) viziunea noastră cu privire la Europa. Nu credem într-o Europă fragmentată şi în şansele noastre separate. Niciunul din statele UE, poate ar reuşi Germania, dar în rest, probabil că niciun stat al UE nu va reuşi să culeagă decât efectele globalizării, dacă Europa nu va fi unită în faţa procesului de globalizare pentru a se afla la pupitrul de comandă”, a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că România susţine “fără rezerve” un proces de integrare accelerat al statelor din UE. “De aceea, România susţine fără rezerve un proces de integrare accelerat, ca soluţie de a ne afla la pupitrul de comandă al procesului de globalizare, a mai spus şeful statului român.

După ce s-a plâns românilor că nu poate privatiza fără profit, Băsescu anunţă “MAREA PRIVATIZARE” şi pune pe listă CE Turceni, CE Rovinari, Termocentrala Craiova şi CFR Marfă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după întâlnirea cu Angela Merkel, că România va intra într-un proces de mare privatizare, enumerând în acest sens complexurile de la Turceni şi Rovinari şi Termocentrala Craiova, precum şi CFR Marfă.

Întrebat în ce domenii ar dori partea română să atragă investitori germani, Băsescu a răspuns că nu este un secret faptul că România va intra într-un proces de “mare privatizare”.
El a enumerat complexurile de la Turceni şi Rovinari, Termocentrala Craiova şi CFR Marfă.

“Sigur că este de interes major pentru noi o implicare a investitorilor germani într-un spaţiu majoritar în procesul de privatizare având în vedere experienţa şi tehnologiile germane în utilizarea cărbunelui, în industria energetică şi, de asemenea, calitatea tehnologiei germane în domeniul feroviar. Ca urmare, rămâne să vedem dacă putem fi şi convingători”, a spus preşedintele Băsescu.

Declaraţia preşedintelui aflat la Berlin vine după ce la sfârşitul lunii octombrie Băsescu spunea că nu poate privatiza nicio companie care nu este pe profit, “doar de dragul privatizării”.

  • Gandul:

Băsescu, către oamenii de afaceri germani: Priviţi asupra ofertei de privatizare privind energia electrică

Preşedintele Traian Băsescu le-a prezentat, joi, oamenilor de afaceri germani oportunităţile de investiţii în România, menţionând procesele de privatizare din sectorul energetic, al transportului feroviar, potenţialul agricol, precum şi cel turistic, datorat pădurilor virgine.

“Dacă veţi privi în programul oficial anunţat pentru perioada următoare, România a reluat procesele de privatizare, vizând în mod deosebit două sectoare – energia şi transporturile, în mod deosebit transportul feroviar”, a afirmat preşedintele Băsescu, la o conferinţă organizată la sediul Deutsche Bank din Berlin.

El a mai spus că România are mari complexe energetice de cărbune şi că este clar că şi randamentele şi nivelul de poluare al acestora trebuie aduse la standarde moderne.

“De aceea, s-a luat decizia privatizării în perioada următoare a unor mari complexe energetice pe cărbune şi aici îmi permit să o spun: Ne interesează în mod deosebit investitori germani care deţin tehnologiile de producere a energiei pe cărbune, ştim că există tehnologii moderne în Germania. Şi, dacă vreţi, luaţi-o ca o invitaţie, măcar priviţi asupra ofertei de privatizare din România în ceea ce priveşte producţia de energie electrică, sector care, până anul acesta, a fost un sector neoferit la privatizare”, a continuat Băsescu.

El le-a mai spus oamenilor de afaceri germani că România vizează şi privatizarea transportului feroviar.

“Desigur, ştim că nu sunt prea mulţi interesaţi de transportul de pasageri, dar compania de transport marfă a Căilor Ferate Române va fi oferită foarte curând la privatizare. De asemenea, credem că, având în vedere tradiţia în transporturi feroviare a Germaniei, compania de transport feroviar a României poate fi de mare interes”, a punctat şeful statului român.

Un alt sector vizat de preşedintele Băsescu a fost potenţialul agricol.

“Deja, anul acesta, spre exemplu, am ajuns la producţii agricole destul de ridicate, comparabile cu cele din statele dezvoltate din UE, dar industria de procesare este foarte slab dezvoltată. De aceea, o altă zonă de investiţii propice, având în vedere că materia primă se află în România, este industria alimentară şi ştim că există interes în Germania pentru dezvoltarea producţiei alimentare ecologice”, a apreciat el.

De asemenea, şeful statului a subliniat oportunităţile de investiţii în turism.

“Pentru cei care nu ştiu, România încă are 30% din pădurile ei păduri virgine. Păduri neatinse de om, care pot fi de un interes turistic extraordinar. Nu numai pădurile, dar şi frumuseţea ţării este propice dezvoltării agroturismului, punerii în valoare a ceea ce avem încă neatins de civilizaţie, dar într-un mod civilizat, într-un turism civilizat. Avem politici de stimulare a astfel de investiţii, dar este clar că România singură nu are capacitate de a-şi pune rapid în valoarea aceste avantaje”, a menţionat Traian Băsescu.

Băsescu: Obiectivul României este să aibă, în 2013, DEFICIT BUGETAR ZERO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o întâlnire cu oameni de afaceri germani, că obiectivul României este să aibă, în anul 2013, un deficit bugetar zero. În 2010, deficitul bugetar al bugetului de stat consolidat a fost 6,5 procente. Anul acesta, vom avea un deficit sub 4,4. Iar bugetul, deja trecut în primă citire prin Guvern, are un deficit pentru 2012 de 1,9 procente. Iar obiectivul nostru este să avem anul 2013 cu un deficit bugetar zero”, a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că datoria externă a României este 33% din PIB. “Deci, încă avem spaţiu de împrumut, numai că am constatat un lucru pe care cred că toţi l-au constatat în afara zonei euro – nu este suficient să ai un grad redus de îndatorare. Trebuie să mai găseşti şi bani ieftini atunci când vrei să te împrumuţi, iar astăzi banii au devenit tot mai scumpi, ceea ce ne face să fim foarte prudenţi în creşterea datoriei publice a României. Nu numai că banii sunt scumpi, dar rişti să nu-i găseşti atunci când ai nevoie de ei, ca urmare a îndreptării fluxurilor de capital preponderent către Asia în ultima perioadă”, a adăugat şeful statului.

El a mai spus că “lecţia crizei” pentru România a fost reanalizarea conceptului de stat social.

“Concluzia mea, care nu este adoptată încă ideologic de nimeni, dar este pusă în aplicare cel puţin de partidele aflate la guvernare, este că nu poţi să construieşti un stat social înainte de a face un stat performant, iar obiectivul nostru acum este statul performant”, a conchis şeful statului. Şeful statului menţiona, în 25 octombrie, necesitatea revizuirii ţintei de deficit, apreciind că ar fi bine ca nivelul acestuia să fie “mult mai mic” de 3% şi că Guvernul trebuie să găsească soluţii de diminuare a nevoii de împrumut.

Deficitul bugetar în România a crescut constant în ultimii ani. Astfel, în 2006 deficitul a fost de -1,7% din PIB, în 2007 a fost de -2,6%, 2008 -5,7%, 2009 -8,5% şi 2010 -6,4%.

Filialele de distribuţie şi furnizare ale Electrica, Electrica Serv, Elcen Bucureşti şi cele două complexe energetice care urmează să fie înfiinţate au fost incluse pe lista companiilor la care statul va vinde pachetele majoritare de acţiuni, a anunţat şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks

Am definitivat lista companiilor pentru care statul va privatiza pachetul majoritar de aţiuni şi din aceasta fac parte Oltchim, Cuprumin, CFR marfa, Electrica Serv, Electrica Furnizare, Electrica Distribuţie, Elcen Bcureşti şi cele două companii energetice, Oltenia şi Huedoara, care vor fi înfiinţate prin unirea mai multor unităţi”, a afirmat Franks. El a arătat că privatizarea celor două complexe energetice prin vânzarea pachetelor majoritare a fost discutată cu preşedintele Traian Băsescu, iar acesta a fost de acord cu propunerea.

Electrica activează pe piaţa de distribuţie şi furnizare a electricităţii. Compania are şi o filială de servicii de mentenanţă, Electrica Serv. Statul a privatizat cinci din cele opt filiale Electrica în intervalul 2004 – 2007, acestea fiind preluate de E.ON (Electrica Moldova), Enel (Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud) şi cehii de la CEZ (Oltenia). Cele trei fililale rămase în portofoliul Electrica sunt Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord, fiecare fiind separate pe activităţile de distribuţie şi furizare a energiei.

Totodată, vor mai fi privatizate Complexul Energetic Oltenia, care va fi format prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, şi termocentralele Turceni, Craiova şi Rovinari, şi Complexul Energetic Hunedoara, care va cuprinde termocentralele Paroşeni şi Mintia şi minele considerate viabile ale Companiei Naţionale a Huilei.

Potrivit angajamentelor Guvernului faţă de FMI, cele două complexe energetice ar urma să fie privatizate până la sfârşitul lunii iunie 2012.

La sfârşitul lunii octombrie Alexandru Săndulescu, director în Ministerul Economiei, afirma, într-o conferinţă de presă, că FMI nu este foarte interesat ca România să înlocuiască termocentralele ineficiente cu unităţi noi prin privatizări, dar pune “o anumită presiune” pentru vânzarea companiei de stat Electrica.

Guvernul s-a angajat de asemenea să scoată la vânzare pachete minoritare, cu excepţia Oltchim, la mai multe societăţi, în trei grupuri, începând cu Transelectrica în luna octombrie şi Transgaz în decembrie.

Primul grup cuprinde societăţile Oltchim (vânzarea acţiunilor publice rămase către investitori strategici), Romgaz (ofertă publică iniţială pentru 15% din acţiuni), Tarom (investiţie strategică sau ofertă publică iniţială pentru 20% din acţiuni), Transelectrica (ofertă publică secundară pentru un pachet de acţiuni de 15% plus o majorare ulterioară de capital de aproximativ 12%) şi Transgaz (ofertă publică secundară pentru un pachet de acţiuni de 15%).

Cel de-al doilea grup de companii care ar urma să fie privatizate are în componenţă companiile Termoelectrica (vânzare completă a filialelor Galaţi şi Brăila şi continuarea procesului de creare a unor societăţi mixte cu investitori strategici la ELCEN pentru constituirea unor noi grupuri energetice, cu capital majoritar privat, în Bucureşti şi Constanţa), Hidroelectrica (ofertă publică iniţială pentru un pachet de acţiuni de 10%), şi Petrom (va fi relansată o ofertă publică secundară pentru 9,84% din acţiuni).

Ultimul grup de privatizări include Electrica Serv (privatizare majoritară a întregii societăţi), Nuclearelectrica (cel puţin 10% prin majorare de capital) şi noua companie creată prin fuziunea celor trei filiale de furnizare ale Electrica.

Nota noastra:

Cu alte cuvinte, austeritate pe paine, din ce in ce mai dura, pana la deficit zero, care nu poate fi aplicat fara taieri bugetare crancene (alte sute de mii de someri care vor muri de foame sau vor pleca din tara?) intensificata si de “reformele” pentru intrarea in zona euro; o mare privatizare care inseamna vanzarea pe nimic a ultimelor redute strategice ale economiei si infrastructurii romanesti si aceeasi mitomanie despre statul social vs statul performant.

Oare ce inseamna pentru TB stat performant? Un stat performant pentru straini, desigur. Cum altfel, de vreme ce romanii sunt sufocati cu austeritatea, iar strainilor nu doar ca li se ofera pe tava companiile energetice si de transport, dar li se deschide calea si catre ultimele zone ale activitatii economice care ar fi putut fi ocupate de autohtoni? Anume, industria procesatoare de produse agricole si agroturismul. Stat performant ca sa tina producatorul agricol in vesnica sa dependenta de intermediari si procesatori straini care ii exploateaza marfa? Asa, poate da.

Iar statul social, bietul de el, un avorton care in Romania nu a apucat vreodata sa vada lumina zilei… NU EXISTA. Este doar un stat care, e adevarat, are tot felul de grupari parazitare dezvoltate tocmai de sistemul clientelar in care functioneaza partidocratia romana dar care nu reprezinta nicidecum fondul problemei: lipsa dezvoltarii interne, din cauza politicilor duse de BNR, delasarii de pana acum si a politici FMI&UE, coordonate “categoric” si cu zel de sus-numitul Traian Basescu.

Un presedinte care incepe tot mai mult sa creada in basmul ca e un lider regional cu o viziune inca nevalorificata ideologic, asa cum ar merita (adica e profet, cum ar veni), viziune conform careia Europa va incaleca globalizarea (ca Tarfa Babilonului Fiara, sa zicem) doar cand isi va “accelera” integrarea, si cand isi va arunca statul social la cosul de gunoi al istoriei.


Categorii

Acordul cu FMI, Adoptarea Euro, Criza datoriilor suverane, Germania, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “Basescu anunta de langa Angela Merkel ULTIMELE PUNCTE DE PE AGENDA DISTRUGERII FINALE A TARII: Euro in 2015, un deficit anti-social ZERO in 2013 si jaful vanzarii pe nimic a ultimelor resurse strategice

  1. Cred ca in 2015 lumea ar trebui sa se astepte la scumpiri peste tot, datorata “rotunjirilor” care se vor face trecand de la leu la euro. Asadar va avertizam de acum sa: “sa nu zambiti“…dar lasati-ne pe “noi”, ca “uitati ce bine ne sade impreuna”.”Nu credem intr-o Europa fragmentara si in sansele noastre separate” ci “credem intr-un imperiu caruia ii oferim pe tava tot ce avem, dar le spunem oamenilor ca ne privatizam”. Si uite asa: vrea neamtul si Europa paduri virgine sa faca mobila, noi le oferim, vrea neamtu’ si Europa produse bio pe masa, pai le dam noi si in schimb o sa vedem utilaje performante care se vor ocupa de strangerea lor. Si uite asa mai punem la dispozitie, printre altele si sectorul energetic, si transporturile, la schimb cu oamenii care vor pleca sa munceasca in strainatate. Pai da, ce neamtul a propus ceva, vre-un sector de pe la ei, romanilor? Va rog sa nu radeti, n-o sa fie niciodata cazul!

  2. “Dac-as fi pentru-o zi presedinte, v-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde.”

  3. “vrea neamtu’ si Europa produse bio pe masa, pai le dam noi”
    :)Nu va mai imbatati cu apa rece, numai cine n-are habar de agricultura si ce cerinte sint pentru ca un produs sa fie “bio” are impresia ca in Romania s-ar produce asa ceva!
    In rest, aderarea la UE este o gresala, preluarea monedei euro de asemenea, o stim o vedem cu totii insa nu stiu cit mai este posibil si cu ce pret sa ne impotrivim.

  4. Când omul s-a bazat pe sine
    Dispreţuind sfânta credinţă,
    Mândria şi egocentrismul
    L-au dus la rele –prin ştiinţă-.

    Cei plini de pofte şi de vicii
    De egoism şi răutate
    Au socotit că legea sfântă
    Îi lasă fără libertate.

    Că ia dulceaţa sexuală
    Şi bucuria sodomiei,
    Ia bucuria’afirmării
    Și avantajele… mândriei,

    Că stinge înasăși demnitatea
    Ce-o poartă “eu-l” întru’sine,
    Că umilește și-anuleaza
    Progesul și cultura’n bine.

    Tot răul condamnat de lege
    Şi osândit viu de credinţă,
    Azi şi-a găsit justificare
    Şi motivaţii în… ştiinţă.

    Şi s-a ajuns să se cultive
    -Cu argumente- ’’ noul bine’’
    Ce motivează şi avortul
    Şi viaţa fără de ruşine.

    Să spună răului că-i bine
    Că ce-i divin n-a existat
    Că viaţa sa născut din haos
    Şi că Hristos e inventat.

    Că în plăceri e bucuria
    Şi în putere-i demnitatea
    Și calea de-a conduce lumea,
    Prin ceia ce-o oferă…. moartea.

    Stau mărturie mega bombe,
    Cu un potop de energie,
    Ce’asteaptă gata să ne ardă
    Acum.(Și–un VAI pe veşnicie).

    Stau mărturie’atâtea epoci
    De dictaturi şi nedreptate,
    Produse de tirani iluştrii
    Prin coerciţie şi moarte.

    Acum ştiinţa cea trufaşă
    -Care la bine-i zice rău-
    Cutează chiar să-l corecteze
    Genetic, şi pe Dumnezeu.

    Să schimbe codurile frii
    Pe motivaţii de dreptate,
    Pentru mai mult, mai bun, mai bine
    Din lăcomia de păcate.

    Foarte puţin azi mai conduce
    Prin fapte către Dumnezeu
    Caci însăși viaţa care-o ducem,
    Spune că binele e’n rău.

    Azi vicioşii şi stricaţii
    Au argumente în ştiinţă
    Au studii și savante drepturi
    Să dea cu piatra în credinţă.

    Au libertăţi legitimate
    De o ilustră libertate,
    Ce slobozeşte public răul
    Pe motivaţii de dreptate.

    Justificări argumentate
    De trup, de pofte de…ştiinţă
    Ce anulează libertatea,
    Adusă limii prin credinţă.

    Azi eşti constrâns să aprobi răul
    Sodomic şi pecetluirea,
    Cultura lumii desfrânate
    Şi ce-a produs nelegiuirea.

    Iar ştiinţifaca unire
    Prin “noua eră” ce-o aduce
    Se vrea savantă, umanistă
    Cu un nou Hristos (fără de cruce).

    Acesta vrea doar omenie
    Muzica, artă, trai frumos
    Fără de lepădari de sine
    Și adâncirea în Hristos.

    Duhul trufiei pătimașe
    Condus de poftă şi plăcere
    Constrânge-n ceia ce păcatul
    Ne-a dat în mână ca putere.

    El caută trufia minţii,
    (Nu și câștigu’nţelepciunii,
    Smerite și ascultătoare)
    Și lauda și slava lumii.

    O, tu deștptăciune mândră
    Ce prin cel rău îţi zici ştiinţă,
    Care prin moarte conduci lumea
    Nu prin iubirea din credinţă,

    Care în vicii’ţi ai frumosul
    Şi din trupesc î-ţi iei puterea,
    Care nu ştii ce e lumina
    Nici Dumnezeu, nici învierea,

    Prin forţa minţii în trufie
    Nu vei ajunge la lumină
    La înţelegerea vieţii
    Şi la trăirea ei divină.

    Ştiinţa nu-ţi va face pâine
    Din piatră şi nici omenirea
    Prin trup, prin pofte şi prin vicii
    Nu va cunoaşte fericirea.

    Dar va ajunge să trăiască
    Acel apocaliptic vai,
    Fără de şansa mântuirii
    Şi mult ironizatul RAI.

  5. Pingback: LOVITURA DE GRATIE DATA ROMANIEI DE BASESCU SI FRANKS. Vanzarea pe nimic a ultimelor resurse strategice (VIDEO)
  6. o emisiune in care Parintele Eugen Tanasescu demasca interesul obscur al sondajului si a fundatiei soros in general, interes care urmareste relativizarea credintei. foarte frumoasa atitudinea parintelui.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tFEiUA2Ju6I#!

    http://www.radiodobrogea.ro/3886-fundatia-soros-si-manipularea-prin-sondajul-religie-si-comportament-religios/

  7. @Mirela… mai corect ar fi
    “Dac-as fi 9 ani presedinte, v-as amaneta pe toti si nu v-ati prinde

  8. Asadar Germania si NU Franta. Iar Germania manutza de manutza cu Rusia in `managementul` Europei de rasarit. Urmeaza evenimente in Transnistria, apoi Rep Moldova, si nu m-ar mira sa se schimbe putin si forma pe harta a Romaniei (nu neaparat in bine).

    NU`s de ce, dar cand ma uit la Base in poza asta, pare un trucaj. Moaca aia rosie, vesel-crispata, privind cine stie unde, parca vine din alt moment, si evident nu se potriveste cu costumul si momentul. Acu, acu , sa treaca poza pentru prosti si sa inceapa geampara-ua.

  9. Subscriu în totalitate comentariului userului c2.
    Germania este portavocea intereselor ruseşti în România. Cele mai importante active ale României sunt în mâna Ruşilor, de la petrom şi băncile austriece, la RomPetrol, industria aluminiului, cea chimică etc. Din punctul meu de vedre, economic suntem în faza unei mişcări yalta 2, în care am fost pur şi simplu cedaţi de-a gata ruşilor (asta dacă am ieşit vreodată de sub influenţa lor).

    Şi eu cred că această vizită a avut drept temă Basarabia (2+5) şi alegerile din Transnistria. Păcat că informarea “asigurată” de massmedia nu informează nici măcar la nivel elementar.
    Prevăd şi eu amare modificări ale graniţelor noastre. Doamne, iartă-ne, curăţăşte-ne, întăreşte-ne şi ne miluieşte!

  10. Cum spunea si admin mai deunazi daca ne-am uita la comentariile(ale cititaurilor) la articole scrise in presa noastra atunci cand au venit moastele Sfantului Apostol Andrei in Romania ne-am mira nestiind ca langa noi exista asa mari “iubitori” ai celor sfinte si ma refer la oameni simpli…si probabil nu ne-am mira de vanzarea RO…probabil…

  11. Stiti cum s-a facut/se face la noi… cu tara noastra?!

    Ca la bucatarie: iei ceapa, cu varful cutitului – in sens circular – tai varful (scoti capul/capetele capabile sa conduca cu adevarat, ramanand cele (i)luminate);

    – dupa…iei frumos cutitul si desfoi foaie dupa foaie – industria, agricultura (de sub-zistenta), educatia, invatamantul, sanatatea, politia, judecatoria, primaria, pana la ultimele foi care au (mai) ramas “complexurile de la Turceni şi Rovinari şi Termocentrala Craiova, precum şi CFR Marfă, Oltchim, Cuprumin, CFR marfa, Electrica Serv, Electrica Furnizare, Electrica Distribuţie, Elcen Bcureşti şi cele două companii energetice, Oltenia şi Huedoara”.

    Dupa ce ramane ceapa in pielea goala (fara foile acoperitoare, de protectie) o toaca (alte ‘puteri’ straine) pe tocatorul asta neonorocit al istoriei si o arunca in oala cu ciorba mondialista, ecumenista…profund antihristica!

  12. “alte sute de mii de someri care vor muri de foame sau vor pleca din tara?”. Eu zic: vor pleca din tara. Problema: unde sa mai plece insa?

    Omul, in general, atunci cind se vede pus la zid, cind vede ca nu mai are alta portita de scapare….umana, are, in general, cam trei reactii: 1. se sinucide 2.ucide (legea junglei) 3.pune genunchii jos si se roaga lui Dumnezeu. Eu cred, sper, ca optiunea 3 va fi cea mai preferata.

    In rest, nu mai ma intereseaza ca rusii, ca germanii ca francezii ca ….nu stiu cine. Este clar vina noastra ca avem cei mai mari tradatori pe post de conducatori.

  13. Pingback: SUNTEM PREA MULTI... SARACI SI BOLNAVI IN ROMANIA? Statul roman vrea sa-i reduca si isi ia mana de pe cei oropsiti prin viitoarea lege a asistentei sociale
  14. Pingback: [VIDEO]Saraca tara bogata: Emisiunea In Premiera despre CONCESIONAREA bogatiilor naturale ale Romaniei PE NIMIC
  15. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: cum este DISTRUSA IN MOD SISTEMATIC ROMANIA si cum ne indreptam catre DICTATURA
  16. Pingback: DINU GIURESCU, istoric si academician: ADEVARUL INTREG DESPRE DISTRUGEREA ROMANIEI - "Ce-am avut si ce-am distrus" (VIDEO integral "Punctul de intalnire")
  17. Pingback: ROMANIA RENUNTA LA DATORIA DE 19 MILIARDE DE EURO A GERMANIEI, la cererea Bancii Nationale! Inca o tradare nationala...
  18. Pingback: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? - Razboi întru Cuvânt
  19. Pingback: REEDUCAREA DE BUNAVOIE A OAMENILOR “SUBTIRI” sau cum ajung “intelectualii de dreapta” APLAUDACII DE DUZINA AI TIRANILOR - Razboi întru Cuvânt
  20. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului - Razboi întru Cuvânt
  21. Pingback: Gazele naturale descoperite in Marea Neagra si liberalizarea energiei: ILIE SERBANESCU despre COLONIALISMUL ABJECT al marilor companii straine (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: FMI insista CRIMINAL cu LIBERALIZAREA pretului la energie si gaze si ”REFORMA” sanatatii in fata unei puteri OBEDIENTE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: BOICOTUL, DIKTATUL SI DECONTUL/ Adevarata fata a “anticomunistului” Basescu: MOSTENITORUL SECURITATII SI RETEAUA SUBTERANA DE ALIMENTARE A PROPAGANDEI (Articolele saptamanii dinaintea REFERENDUMULUI) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Sincer, imi pare rau in primul rand ca acest site a devenit politizat (mie asa imi pare, poate gresesc) si in al doilea rand sa citesc numai articole contra Basescu. Nu zic ca nu are greseli omul (cine nu are) dar ma surprinde ca articolele “transpira” aceeasi ura/dispret/propaganda promovate pana la ilogic si de Antenele lui Voiculescu. De ce nu se scrie si de greselile/pacatele celorlalti din tabara rosie, nimic despre plagiatul lui Ponta, nimic nimic? Am dat search pe site si nu am gasit mare lucru. Se vorbeste doar de dictatura lui Basescu, dar de dictatura USL? Daca tot avem respect si dragoste pentru sfintii inchisorilor, sa ne amintim ce le-au facut comunistii, chiar daca ei au iertat totul. Noi avem datoria sa ne aducem aminte. Din pacate nu am vazut nici un post TV, nici o publicatie, blog, etc. care sa fie obiective, asa ceva nu cred ca mai exista de mult. Din pacate nu cred ca mai avem cu cine vota, oamenii cinstiti si care vor binele poporului nu se baga in politica. Doar Dumnezeu ne mai poate salva. Este doar o parere si imi cer iertare pentru indrazneala, este foarte posibil sa gresesc. Doamne iarta-ne pe toti, chiar daca suntem nevrednici.

  25. @Marina:

    Va inselati, nu sunt doar articole contra lui Basescu. Pur si simplu am considerat necesar, pentru ca se apropie referendumul, sa aratam de ce consideram noi ca presedintele tarii a actionat intr-un mod nepermis de grav impotriva interesului national, aducand aminte de articolele pe care le-am publicat la vremea lor, ca nu sunt toate facute in aceasta perioada, sunt de ani de zile. Majoritatea articolelor de acest gen nu le-am mai pus niciodata pe sidebar, de altfel.

    Gresiti si cu antenele lui Voiculescu, si cu “tabara rosie”: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/25/propaganda-lui-basescu-vs-propaganda-usl-y-compris-antena-3/

    Iar asupra activitatii guvernului Ponta ne-am pronuntat deja critic cu multe postari, asa cum multi suporteri ai presedintelui suspendat nu o fac, pentru ca se pare ca nu ar fi importante mizele nationale, ci doar cele …propagandistice:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/05/01/guvernul-ponta-iulian-iancu/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/05/06/negocieri-fmi-cresterea-salariilor-privatizari/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/06/20/remus-borza-masonerie-hidroelectrica-insolventa/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/06/21/fractionare-hidraulica-senat/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/06/19/ilie-serbanescu-programul-fmi-ponta-viena-omv-insolventahidroelectrica-baieti-destepti/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/24/liberalizare-totala-a-energiei-electrice/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/20/brazilia-amenda-chevron-chitoiu-gaze-de-sist/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/05/23/remus-cernea-consilier-ponta/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/05/ponta-wesley-clark-consilier-sua/

    Vi se par putine?! Plagiatul, fata de aceste teme, e apa de ploaie, propaganda de doi bani.

    Asadar avem motivele noastre pentru a considera drept necesara sanctionarea presedintelui Basescu, bazate pe convingerile si argumentele expuse, in conditiile in care respingem propaganda USL si in care criticam guvernul Ponta. Pentru Dumnezeu, daca nu sunteti de acord, e de inteles, dar nu ne bagati in aceeasi oala cu cine stie cine, pentru ca gresiti fata de adevar, nu fata de noi.

    Cat despre anticomunism, rogu-va, deschideti mai bine ochii, cititi mai atenta. Chiar este o blasfemie, iertati-ne, fata de Sfintii Inchisorilor, sa ii asociem sau invocam in legatura cu Basescu si ai lui, oamenii securitatii si ai noilor servicii secrete, vanzatori de tara si de neam.

  26. @Marina:

    “daca tot avem respect si dragoste pentru sfintii inchisorilor, sa ne amintim ce le-au facut comunistii, chiar daca ei au iertat totul. Noi avem datoria sa ne aducem aminte.”

    Si pentru ca eu imi aduc aminte ce le-au facut comunistii va informez plin de cele mai alese ganduri si sentimente ca IMI ADUC AMINTE SI CINE SUNT COMUNISTII.

    Hai sa ne aducem aminte impreuna, ce ziceti? Ia sa vedem, ca unii au memoria scurta, da’ asta, sa stiti, nu e din vremea navigarii in ape tulburi prin Anvers, nici din cea a scufundarii flotei la fier vechi, ci este de prin 2004.
    Nu se poate sa nu va amintiti! Doi puscariabili, taifas la ceas de seara in fata poporului. Mare atentie la ce spune nenea aci:

    http://www.youtube.com/watch?v=60uuE_mVghA&feature=player_detailpage#t=300s

    Deci, Da. Noi avem datoria sa va/ne/le aducem aminte.

    Unu e deja acolo unde ii este locul, celalat nu trebuie decat sa ii urmeze. Dupa aia, mai vedem cum ne descurcam si cu ceilalti sobolani rosii care – uite ca nici pe asta n-am uitat-o – impanzesc si PDL-ul, nu numai USL-ul.

  27. @admin Doamne ajuta. Va multumesc pentru raspuns. Ma bucur ca sunteti obiectivi si ca exista si astfel de postari, se pare ca nu am cercetat destul site-ul, cum am zis e foarte posibil sa gresesc. Din pacate, oricine nu e de acord cu guvernul Ponta – USL se pare ca e catalogat imediat pro Basescu. Eu ma gandeam mai degraba la obiectivitate si la ascultarea/analizarea ambelor tabere. Imi pare rau ca am fost inteleasa gresit. Va doresc pace tuturor.

  28. Inca o data ma uit spre Germania cu Merkel-ii ei, cu nazistii ei!
    Nu mi-au placut niciodata!
    Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa stau acolo, sa raman acolo!
    Joaca dur si se impune – ca de obicei!
    De ce nu mira?!
    Conducatorul lor – Hitler – cu toti care l-au urmat…au oripilat aceeasi Europa care astazi ii da girul, ii incredinteaza cheia puterii…
    Inclin sa cred si sa-i dau dreptae Pr.Paisie Aghioritul care spunea ca nu putem sa ne unim – in cuget si simtire – cu to(n)tii fiindca Europa nu-i SUA – ‘este INCA proaspat sangele varsat’ al bunicilor, mosilor/stramosilor din primele razboaie mondiale si, oamenirea nu sufera INCA de amnezie.

  29. Pingback: Cedarea pe nimic a OLTCHIMULUI si transformarea Romaniei in teritoriu pentru REACTOARELE NUCLEARE ale Germania, efecte ale “PACTULUI” MERKEL-BASESCU? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  30. Pingback: GERMANIZAREA EUROPEI SAU ERA MERKELIANA: Angela Merkel castiga zdrobitor alegerile din Germania. MODELUL AUSTERITATII PERIFERIEI IN AVANTAJUL BUNASTARII NEMTILOR A TRIUMFAT - Recomandari
  31. Pingback: O CRITICA DEVASTATOARE A IPOCRIZIEI GERMANE SI A MINCIUNII AUSTERITATII. Mircea Platon despre alegerile din Germania si noua aplicare a principiului ARBEIT MACHT FREI - Recomandari
  32. Pingback: RADU GOLBAN despre AMPRENTAREA SI UMILIREA romanilor, Elmar Brok si Germania in Europa, PSEUDO-ELITA ROMANEASCA dusmanoasa fata de propriul popor (VIDEO) - Recomandari
  33. Pingback: “Egalitate, dar numai pentru dulai”: MERKEL vrea “DREPTATE SOCIALA” si consolidarea STATULUI ASISTENTIAL – dar DOAR PENTRU GERMANIA. “Cateii’ – periferiile – vor servi in continuare… NEOLIBERALIS
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare