GRECIA: Parlamentul voteaza AUSTERITATEA, pe fondul PROTESTELOR VIOLENTE si a GREVEI GENERALE (video)

21-10-2011 52 secunde Sublinieri


Sursa: REUTERS

Parlamentul Greciei a votat joi seara, pe articole, legea austeritatii ce prevede diminuari salariale si marirea taxelor, titreaza Reuters. Masura este cruciala pentru ca tara sa primeasca urmatoarea transa de fonduri de salvgardare si sa evite astfel falimentul. Legea austeritatii a primit un sprijin puternic din partea partidului PASOK, partidul socialist la putere, fiind votata de toti membrii socialisti din guvern, cu exceptia unui deputat care a respins una dintre proviziile cheie ale legii.

Planul de austeritate prevede, in special, o reducere a numarului de functionari publici, majorari de impozite precum si inghetarea contractelor colective de munca, deschizand drumul reducerilor de salarii in intreprinderile private. Guvernul grec a avertizat inaintea votului ca respingerea oricarei parti a planului de austeritate ar putea atrage dupa sine falimentul tarii. Legea a fost totusi contestata de opozitie si de sindicatele grecesti. Grecia a intrat joi in cea de-a doua zi a grevei generale de 48 de ore care a paralizat tara.

O persoană a murit în cursul protestelor violente desfăşurate joi după-amiază în faţa Parlamentului din Atena, anunţă surse citate de CNN, citat de Mediafax. Potrivit surselor citate, victima este un reprezentant sindical.

Poliţiştii greci au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa grupuri de tineri care aruncau cu pietre şi cocteiluri Molotov în faţa Parlamentului, în centrul Atenei. Protestele au fost organizate în contextul dezbaterilor din Parlament pentru adoptarea unor noi măsuri de austeritate. Aproximativ 50.000 de persoane participă la protestele faţă de un vot prevăzut joi seara în Parlament.

Syntagma

A youth throws a petrol bomb at police during riots with police in Athens’ Syntagma (Constitution) square October 19, 2011. REUTERS/John Kolesidis


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Revolte populare, revolutii, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare