CHINA AMENINTA cu “lovituri de tun” tarile care ii pericliteaza interesele din MAREA CHINEI

25-10-2011 1 minut Sublinieri

Ţările care au diferende teritoriale maritime cu China trebuie “să se pregătească pentru lovituri de tun”, a avertizat marţi un ziar apropiat conducerii Partidului Comunist de la Beijing, amplificând tensiunile legate de câteva insule disputate, bogate în zăcăminte de hidrocarburi, relatează AFP, citată de Mediafax.

Într-un editorial în care se referă la Coreea de Sud, Filipine şi Vietnam, Global Times avertizează că “dacă aceste ţări nu îşi schimbă comportamentul faţă de China, trebuie să se pregătească pentru loviturile sale de tun”.

“Trebuie să ne pregătim, pentru că acesta ar putea fi singurul mijloc de rezolvare a disputelor noastre maritime“, adaugă articolul publicat în ediţiile în engleză şi chineză (Huanqiu Shibao) ale cotidianului.

Global Times, care aparţine Cotidianului Poporului, organul de presă al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), este cunoscut pentru naţionalismul său exacerbat.

China, Japonia şi Taiwanul îşi dispută mai multe insule din Marea Chinei Orientale, denumite Diaoyu în chineză şi Senkaku în japoneză, în timp ce suveranitatea asupra insulelor Spratly/Nansha din Marea Chinei este revendicată de China, Taiwan, Filipine, Malaysia, Brunei şi Vietnam .

Tensiunile în zona maritimă de trecere între Asia de Est, Oceanul Indian şi Europa, sunt alimentate frecvent de conflicte între pescari şi nave militare. Potrivit Global Times, autoriăţile filipineze şi sud-coreene au confiscat ambarcaţiuni de pescuit chineze care nu au mai fost restituite Chinei.

Unele ţări “exploatează moderaţia poziţiilor diplomatice chineze”, apreciază cotidianul, care avertizează “că nu există nicio metodă cunoscută pentru rezolvarea acestor probleme în mod paşnic”.

“Dacă ţările vecine nu se retrag din fricţiunile maritime cu China, mai devreme sau mai târziu vor avea loc conflicte armate”, avertizează ziarul.

NOTA

Observam ca, similar cazului tensiunilor Turcia-Cipru-Israel din Marea Mediterana, motivul pozitiei dure a Chinei este dat de exploatarea hidrocarburilor.

Resursele energetice sunt de importanta strategica cheie intr-o lume care, conform previziunilor, isi consuma rapid combustibilii.

Ne amintim, de asemenea, ca Pentagonul a emis un raport privitor la puterea militara a Chinei in care avertiza exact asupra capacitatii crescande a statului comunist de a isi promova interesele in zona …Marii Chineze:

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Batalia pentru resurse, China, Opinii, analize, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “CHINA AMENINTA cu “lovituri de tun” tarile care ii pericliteaza interesele din MAREA CHINEI

  1. Pingback: Va fi al treilea razboi mondial intre SUA si CHINA? Se intreaba Daily Mail
  2. Pingback: ZVONURI DE RAZBOI MONDIAL (Stiri 6 ianuarie 2012) - Razboi întru Cuvânt
  3. Pingback: China si Japonia: CONFLICT DUR SI PERICULOS pentru cateva insule din Marea Chinei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: CHINA ISI PREGATESTE ARMATA de un eventual razboi cu Japonia - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: SUA intervine in conflictul agravat dintre CHINA si JAPONIA: VOM INTERVENI MILITAR DACA ARMATA CHINEZA VA INCERCA SA OCUPE INSULELE SENKAKU - Recomandari
  6. Pingback: ONU: lumea trece prin CRIZE FARA PRECEDENT. Comisarul european pentru ajutor umanitar: TREBUIE SA ACTIONAM PREVENTIV/ Presa chineza vorbeste despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL – cerand MODERNIZAREA Armatei Chinei - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare