ONU: lumea trece prin CRIZE FARA PRECEDENT. Comisarul european pentru ajutor umanitar: TREBUIE SA ACTIONAM PREVENTIV/ Presa chineza vorbeste despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL – cerand MODERNIZAREA Armatei Chinei

24-09-2014 3 minute Sublinieri

irak-1

Lumea se confrunta cu crize la un nivel fara precedent dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, iar comunitatea in curand nu va mai putea raspunde umanitar, a avertizat marti comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Gheorghieva.

“In prezent, avem un nivel mondial al crizelor mai important ca niciodata dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, iar principalul motiv pentru aceasta situatie este ca reactionam cand este prea tarziu”, a declarat Gheorghieva, intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia Adunarii Generale a ONU, informeaza Mediafax citand AFP.

“Mai multa atentie ar trebui sa fie acordata prevenirii si solutionarii conflictelor, trebuie sa actionam inainte ca razboaiele sa fie in plina desfasurare”, a adaugat ea.
“In caz contrar, nu vom mai fi in stare sa gestionam consecintele crizelor umanitare generate de conflicte”, a avertizat Gheorghieva.

Comunitatea internationala cheltuieste tot mai multi bani pentru ajutor umanitar – 17 miliarde de dolari pana la sfarsitul lui 2014 fata de doua miliarde de dolari in 2000, a subliniat Gheorghieva, mentionand de asemenea ca 450 de lucratori umanitari au fost ucisi, raniti sau rapiti in 2013. “Avem nevoie de raspunsuri, nu pentru ca nu mai sunt bani, nu pentru ca nu mai sunt oameni care sa isi riste vietile, ci pentru ca nevoile noastre cresc mai repede decat capacitatea noastra de a raspunde” acestor crize, a adaugat ea.

Crizele umanitare din Irak si Siria s-au agravat dramatic in ultimele luni, a mentionat Gheorghieva.

“Am asistat in Irak la deplasari ale populatiei la o scara ce depaseste capacitatea de raspuns a comunitatii umanitare”, a afirmat ea. Cel putin o jumatate de milion de persoane au plecat din zonele din nordul Irakului controlate de jihadistii grupului Stat Islamic si nu primesc ajutor, a declarat comisarul european.
“In prezent, avem un nivel mondial al crizelor mai important ca niciodata dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, iar principalul motiv pentru aceasta situatie este ca reactionam cand este prea tarziu”, a declarat Gheorghieva, intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia Adunarii Generale a ONU.

“Mai multa atentie ar trebui sa fie acordata prevenirii si solutionarii conflictelor, trebuie sa actionam inainte ca razboaiele sa fie in plina desfasurare”, a adaugat ea.
In caz contrar, nu vom mai fi in stare sa gestionam consecintele crizelor umanitare generate de conflicte”, a avertizat Gheorghieva.

Comunitatea internationala cheltuieste tot mai multi bani pentru ajutor umanitar – 17 miliarde de dolari pana la sfarsitul lui 2014 fata de doua miliarde de dolari in 2000, a subliniat Gheorghieva, mentionand de asemenea ca 450 de lucratori umanitari au fost ucisi, raniti sau rapiti in 2013.

[…]/ integral pe hotnews.ro

Desigur, continua cotidianul, nu este obligatoriu sa se intample asa, dar conjunctura mondiala nu permite ca un astfel de scenariu sa fie ignorat.

In opinia publicatiei, in majoritatea cazurilor, concurenta din spatiul cosmic si din cel virtual are legatura cu disputele privind controlul asupra apelor teritoriale. De aceea, in regiuni precum Oceanul Inghetat, Pacific sau Indian se duce o batalie crunta pentru influenta. Si este posibil ca, la un moment dat, aceste conflicte sa declanseze urmatorul razboi mondial.

In aceste conditii, se ridica urmatoarea intrebarea: cum poate China sa-si dezvolte armata astfel incat sa protejeze eficient interesele statului? Pentru ca, noua conjunctura impune ca dezvoltarea fortelor armate sa se concentreze pe razboaie de amploare globala. In primul rand pentru ca, de la formarea ei, China a acordat cu predilectie atentie apararii intereselor sale pe uscat. Ori, cand marile lumii tind sa devina noul teatrul de operatiuni militare, China trebuie sa-si schimbe gandirea, punand accent pe protejarea intereselor marine.

In al doilea rand, China se afla intr-o regiune pentru controlul careia se duce deja o lupta nevazuta. Acest lucru obliga la dezvoltarea capacitatii militare pentru a face fata unui conflict de amploare mondiala. China este inconjurata de ape, iar intarirea flotei sale nelinisteste celelalte state. In acest context, China trebuie sa-si dezvolte potentialul armat, preluand initiativa pentru a nu ajunge un pion pasiv al jocului.

In al treilea rand, pe masura ce China isi extinde interesele dincolo de granitele tarii, ele se intind, practic, in intreaga lume. Tinand cont de faptul ca, in prezent, Statele Unite si-au atintit privirea spre regiunea Asia-Pacific, acest lucru afecteaza China, iar interesele Beijingului din strainatate sunt puse tot mai mult in pericol de America.

Daca Beijing nu va dispune de forta militara necesara, nu-si va putea apara interesele de dincolo de granite.

In al patrulea rand, capacitatea de lupta a Chinei pe mare si in aer, dar si aptidinea de a angaja actiuni armate in afara frontierelor sale sunt, astazi, deosebit de limitate. Daca problema dezvoltarii marinei militare nu este privita in contextul unui razboi mondial, urmatorul punct – intarirea aviatiei militare a Chinei – va fi marcat de prejudecati.

Ceea ce inseamna ca, din nou, China va ramane undeva in coada istoriei. Iar China nu-si poate permite sa redevine un jucator pasiv. Ea trebuie sa-si dezvolte potentialul militar, pornind de la ideea unui conflict mondial, si sa acorde atentia cuvenita marinei militare, concluzioneaza publicatia citata mai sus.

china

*


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, China, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “ONU: lumea trece prin CRIZE FARA PRECEDENT. Comisarul european pentru ajutor umanitar: TREBUIE SA ACTIONAM PREVENTIV/ Presa chineza vorbeste despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL – cerand MODERNIZAREA Armatei Chinei

  1. totul sta pe un butoi cu pulbere

  2. China a ajuns singura superputere economica, iar “marile puteri” sunt chemate pe 4 si 5 septembrie in China, sa-si ia notite.

    The 2016 G20 Hangzhou summit will be the first ever G20 summit to be hosted in China.

    China prepares to host a Sept. 4-5 summit of Group of 20 leaders.
    China “remains the most closed to foreign investment of the G-20 countries”
    German lawmakers have expressed concern over Chinese investments in Kuka AG, with the government there unsuccessfully trying to find a European buyer for the robot maker.
    In Europe, “there’s a growing sense of realism that China is not developing the way many hoped for only a decade ago, moving into the direction of a liberal market economy and embracing political opening,” said Jan Gaspers of the Mercator Institute for China Studies in Berlin.
    Foreign direct investment by China surged 62 percent in the first seven months of this year to $102.75 billion.
    Much of the investment in 2016 has been funneled to the U.S., which traditionally wasn’t a big recipient of Chinese cash. Inflows so far this year have totaled more than $35 billion, nearly double that seen in all of 2015.
    Germany is also experiencing a big surge in Chinese investment this year, to $5.6 billion from just $620 million in 2015.
    http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-08-25/chinese-takeovers-trigger-global-backlash-ahead-of-g-20-summit

  3. China planuieste sa aibe oameni-roboti in 2035, care sa interactioneze cu memoria celor decedati!!

    Immortality by 2035: Communist Chinese embrace Huawei’s silicon valley trans-humanism

    Huawei’s handset product line president Kevin Ho told a Shanghai crowd Wednesday that transhumanism may only be 25 years away.

    “In the future you may be able to purchase computing capacity to serve as a surrogate, to pass the baton from the physical world to the digital world.”

    Ho said he uses movies like “The Matrix” as a source of potential ideas for future technology development, noting that in the future children may be able to use a digital communications app to interact with dead grandparents — who prior to death downloaded their human consciousness into a computer.

    This idea has been embraced by the leader of Communist China, President Xi Jinping, who recently said at an official meeting that members of the Chinese Communist Party must be “unyielding Marxist atheists,” adding that “we [China] must resolutely guard against overseas infiltrations via religious means and prevent ideological infringement by extremists.”
    http://mutualradionews.com/immortality-by-2035-communist-chinese-embrace-huaweis-silicon-valley-trans-humanism/

  4. Agenda 2035: Comuniştii chinezi îmbrăţişează transhumanismul promovat de compania Huawei
    Poziţia Chinei coincide cu ceea a miliardarilor din Silicon Valley, Elon Musk şi Peter Thiel, care cred în transhumanism şi care au discutat despre o planificare pe termen pentru o societate post-umană.
    http://epochtimes-romania.com/news/agenda-2035-comunistii-chinezi-imbratiseaza-transhumanismul-promovat-de-compania-huawei—247166

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare