SOROS VREA SA ”INSPIRE” O NOUA ORDINE ECONOMICA MONDIALA

29-03-2011 1 minut Sublinieri

În urmă cu doar doi ani, miliardarul George Soros a declarat că vrea să reorganizeze întregul sistem economic global. Peste două săptămâni, Soros va începe să facă acest lucru, fără ca cineva să fi observat.

Jurnaliștii de la Wall Street Journal scriu despre faptul că un fond în care Soros a băgat peste 50 de milioane de dolari va organiza pe data de 8 aprilie o conferință internațională care își propune să formuleze “noi reguli internaționale” și să “reformeze sistemul monetar global”.

Evenimentul va aduna peste 200 de personalități din mediul academic, cel de afaceri și din aparatul guvernamental, în dorința de a repeta celebrul Bretton Woods din 1944, care a dus la crearea Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale.

Soros vrea un nou sistem “multilateral” în care America nu mai ocupă o poziție dominantă. Mai mult de două treimi din cei care vor vorbi la eveniment au legături directe cu Soros.

Printre ei se vor afla Paul Volcker, președintele consiliului economic al lui Obama, prieten de-al lui Soros, pe care acesta îl numește “un mare speculator de succes” al zilelor noastre.

Un alt participant este economistul Jeffrey Sachs, președinte al The Earth Institute, fundație care a primit de la Soros aproximativ 50 de milioane de dolari pentru finanțarea proiectului Millennium.

Joseph E. Stiglitz, cunoscutul economist și laureat al premiului Nobel pentru economie, de asemenea prieten al lui George Soros, va fi prezent la eveniment alături de Rob Johnson, un fost director la Soros Fund Management.

Completare


Conform articolului din WSJ, Soros ar fi descris situatia financiara internationala in termenii unei rivalitati intre SUA si China: ”o alegere abrupta intre doua forme fundamental diferite de organizare: capitalismul international si capitalismul de stat.” Pornind de aici, a concluzionat ca ”un nou sistem multilateral bazat pe principii sanatoase trebuie inventat. Asa cum a explicat in 2010, ”avem nevoie de un serif global”.

Mai departe, Soros ne impartaseste generos ideile sale: ”reorganizarea lumii trebuie sa se extinda dincolo de sistemul financiar si sa implice ONU, in special membrii din Consiliul de Securitate. Acest proces trebuie initiat de SUA, dar China si alte tari in curs de dezvoltare trebuie sa participe ca egale”.

Sistemul ar fi avea ca scop, chipurile, reorganizarea in chip multipolar a lumii, in care SUA sa accepte noile puteri emergente, alaturi de Uniunea Europeana si sa renunte astfel la statutul de putere hegemonica. Initiativa venind insa de la SUA, considera Soros, acest lucru ar putea duce la o restabilire a leadershipului american intr-o forma acceptabila.

LEGATURI:


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Presa

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “SOROS VREA SA ”INSPIRE” O NOUA ORDINE ECONOMICA MONDIALA

  1. Experimente practice au avut deja loc in SUA. Probabil ca asa va arata adevarata criza:

    Moarte în Detroit: imagini din oraşul fantomă – Populaţia a scăzut cu 25%, până la 713.777, nivelul din 1910. Locuitorii fug din oraş pentru a scăpa de criză. Clădirile părăsite se prăbuşesc. –

    A fost inima industriei americane, dar acum zace în ruină: portretul dezolant al unui oraş decăzut, răvăşit de recesiunea globală. Populaţia Detroitului devastat de criză a scăzut cu un sfert şi a ajuns la cel mai scăzut nivel din 1910 încoace.

    Fabrici goale, case carbonizate, bănci părăsite, secţii de poliţie abandonate – acesta este oraşul căruia i se spunea “The Motor City” de când Henry Ford a construit prima sa maşină, scrie Daily Mail.

    http://www.ziuaveche.ro/international/externe/moarte-in-detroit-imagini-din-orasul-fantoma-27530.html

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » George Soros despre iesirea Greciei din zona Euro. Ce vrea de fapt sa spuna miliardarul?
  3. Pingback: PUTIN CRITICA ECONOMIA DE PARAZIT A SUA/ Cipru: inca o tara ortodoxa care ar putea fi ”salvata” de UE si FMI/ Soros se retrage din afaceri. De ce?/ LA NOI, SE PROMIT CRESTERI SALARIALE SI SE CERE CONTROL SEVER AL CHELTUIELILOR SOCIALE/ Mega-scandal ma
  4. Pingback: Soros finanteaza miscarea Occupy Wall-Street - Razboi întru Cuvânt
  5. Pingback: Jerusalem Post despre CAMPANIA LUI SOROS DE CREARE A HAOSULUI GLOBAL si OMERTA MASS-MEDIA asupra dezvaluirilor DCLeaks. CE GRUPARI FINANTEAZA MAGNATUL? “Scopul lor este de a submina democratiile occidentale si de a face imposibil guvernelor sa menti
  6. Pingback: GEORGE SOROS la emisiunea 60 minutes (CBS) in 1998. Patronul “SOCIETATII CIVILE” de pretutindeni prezinta un PROFIL clar de SOCIOPAT | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare