SCHIMBARE DE GARDA GUVERNAMENTALA in Italia si Grecia

9-11-2011 1 minut Sublinieri

    sursa caricatura: presseurop.eu

    • Hotnews:

    UPDATE Grecia: Giorgios Papandreou le-a cerut marti ministrilor sai sa-si pregateasca demisiile. Negocierile privind desemnarea lui Lucas Papademos pentru postul de prim ministru s-au incheiat

    Premierul grec Giorgios Papandreou le-a cerut marti ministrilor sai sa-si pregateasca demisiile, in cadrul unei reuniuni extraordinare a guvernului, pentru a facilita formarea unui guvern interimar de coalitie, anunta televiziunea publica Net, citata de AFP. Dupa un acord cu liderul partidului de dreapta Noua Democratie, Antonis Samaras, si intense negocieri intre dreapta si Partidul Socialist, Papandreou, presedintele Pasok (socialist), s-a angajat sa paraseasca postul de prim-ministru.

    UPDATE Negocierile privind desemnarea lui Lucas Papademos pentru postul de prim ministru s-au incheiat, anunta o sursa din PASOK, citata de Reuters.

    Silvio Berlusconi a anuntat ca va demisiona dupa adoptarea masurilor promise Uniunii Europene

    Prim-ministrul italian Silvio Berlusconi va demisiona imediat dupa adoptarea de catre parlament a reformelor bugetare si economice promise Uniunii Europeane, anunta AFP. Premierul Italiei i-a comunicat decizia sa presedintelui Giorgio Napolitano, imediat dupa ce a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor.

    Decizia premierului Berlusconi a fost confirmata de presedintia Italiei. “Primul-ministru i-a transmis sefului statului ca este constient de implicatiile rezultatului votului din Camera Deputatilor. In acelasi timp, el si-a exprimat ingrijorarea profunda cu privire la necesitatea urgenta de a oferi raspunsuri clare partenerilor europeni, prin aprobarea legii privind stabilitatea financiara. De indata ce acest plan va fi adoptat, premierul ii va prezenta demisia sa presedintelui”, precizeaza Presedintia Italiei, citata de Corriere della Serra. Programul actual prevede aprobare acestor măsuri pana pe 18 noiembrie, în Senat şi până la sfârşitul lunii la Camera Deputaţilor.

    Guvernul lui Silvio Berlusconi a pierdut majoritatea parlamentara, in urma unui vot crucial desfasurat marti in Camera Deputatilor de la Roma. Berlusconi a castigat votul pentru aprobarea bilantului pe anul 2010 al statului italian, intrucat opozitia s-a abtinut, dar a obtinut numai 308 voturi, cu mult sub cele 316 voturi necesare pentru o majoritate absoluta (din cele 630 de locuri de deputat). Opozitia a sustinut imediat ca votul arata ca Berlusconi trebuie sa-si prezinte demisia. Tot marti, Berlusconi pierduse si sprijinul aliatului Umberto Bossi de la Liga Nordului. Bossi, care asigura supravietuirea politica a cabinetului Berlusconi, i-ar fi cerut acestuia demisia.


    Categorii

    1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

    Etichete (taguri)

    , , , ,

    Articolul urmator/anterior

    Comentarii

    5 Commentarii la “SCHIMBARE DE GARDA GUVERNAMENTALA in Italia si Grecia

    1. astia-s politicieni , oameni buni ?????!!!!!

      Sa vina la noi sa ia lectii de la base&boc&co sa stie si ei cum se aplica masuri de austeritate fara sa te doara capul , fara demisii , fara scandaluri , ba dimpotriva cu aura de invingatori profesionisti . Pai facultatea noastra din Modrogan da cadre pregatite nu de-alde demisionari d-astia .

    2. @fane
      aia au demisionat dupa ce si-au facut treaba
      ai nostri inca n-au terminat ce aveau in plan 😉
      nu pentru ca sunt mai putin eficienti, ci tocmai pentru ca sunt capabili de mai mult si “sefii” lor au pretentii…

    3. 🙂 oare schimbare de garda intamplatoare?

      http://m.hotnews.ro/stire/10664055

    4. Da, un trilateral (in Italia) si un fost vice al BCE in Grecia (deci si el, mai mult ca sigur, vreun trilateral sau bilderberg ceva).

    5. Pingback: "BILDERBERGII" - LA PUTERE IN EUROPA, OFICIAL, PE NOUL VAL AL "REVOLUTIILOR" TEHNOCRATE, SOFT: Mario Monti, noul premier al Italiei si Lucas Papadimas, noul sef al guvernului grec sunt membri ai COMISIEI TRILATERALE
    Formular comentarii

    * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

    Rânduială de rugăciune

    Carti

    Documentare