UE INTERZICE AFIRMATIA CA APA HIDRATEAZA! O directiva aberanta si definitorie pentru “spiritul european”. „Asta este PROSTIE scrisa cu litere mari”

19-11-2011 1 minut Sublinieri

In Uniunea Europeană, apa nu hidratează. Cel puţin asta susţin aleşii europeni, care tocmai au votat o lege ce interzice folosirea afirmaţiei că apa hidratează, informează Green Report. Legea va intra în vigoare, în Marea Britanie luna viitoare, şi îi pedepseşte pe cei care îndrăznesc să folosească această afirmaţie cu doi ani de închisoare. Birocraţii de la Bruxelles au fost ridiculizaţi joi, după ce au interzis producătorilor de băuturi să mai spună că apa poate preveni deshidratarea.

După un studiu care s-a întins pe trei ani, oficialii europeni au ajuns la concluzia că nu există vreo dovadă care să susţină afirmaţia că apa hidratează. Prin urmare, din decembrie, producătorii de apă îmbuteliată nu mai au voie să folosească afirmaţia în Marea Britanie, sau pot ajunge după gratii timp de doi ani. Seara trecuta, Uniunea Europeană a fost aspru criticată, mai multe voci afirmând că legea este în contradicţie atât cu ştiinţa cât şi cu bunul simţ.

„Asta este prostie scrisă cu litere mari. Moneda europeană este în flăcări, Uniunea Europeană se destramă, şi totuşi, iată-i pe aleşi: oficiali bine plătiţi, cu pensii mari, îngrijorându-se în privinţa evidentelor calităţi ale apei şi încercând să ne interzică să spunem ceea ce avem dreptul să spunem. Acest <<important>> proiect european este o mare prostie”, a declarat conservatorul Roger Helmer.

Potrivit normelor Serviciului National de Sanatate britanic (NHS) consumul de apa ajuta in mod clar la evitarea deshidratarii, iar britanicii ar trebui sa consume cel putin 1.2 litri zilnic.

Ministerul britanic al Sanatatii a contestat intelepciunea noii legi. „Bineinteles ca apa hidrateaza. Sustinem UE in prevenirea afirmatiilor false despre produse, dar am avea nevoie sa ne folosim si bunul simt, cat mai mult posibil”, a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a declarat pentru Green Report ca apa hidrateaza. Singura explicatie gasita de profesorul roman in sprijinul studiului citat ar putea fi aceea ca apa nu mai are acelasi efect asupra organismului in cazul in care este bauta repede.

„Pentru o hidratare eficienta, apa trebuie bauta cu inghitituri mici, si nu repede. In rest, nu cred ce spun autorii studiului. Omul s-a hidratat din timpuri stravechi cu apa, si nu cu altceva. Omul are nevoie, in conditii normale de mediu, de 30 de mililitri de apa pe kilogram corp, iar in conditii de canicula organismul are nevoie, zilnic, de 6 litri de apa”, a declarat, pentru Green Report, profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Apele minerale trebuie alternate

“Organismul uman nu poate trai fara apa. Este obligatoriu sa bem 1,5 – 2 litri de apa zilnic pentru o buna functionare a organismului. Deci fara apa organismul se deshidrateaza”, a declarat, pentru Green Report, dr. Dana Diac, medic specialist medicina de familie. In privinta utilitatii apelor minerale, opinia medicului este mai nuantata: “Apele minerale sunt bune ca tratament, avand diferite compozitii minerale. Daca insa o anumita apa minerala este folosita prea mult, ea poate determina litiaza renala (pietre la rinichi). De aceea se recomanda alternarea diferitelor tipuri de ape minerale. Pe de alta parte, nici apa din reteaua publica nu este intotdeauna sigura: “In anumite zone rurale se stie ca apa este prea calcaroasa, si sunt zone unde incidenta litiazei renale este mai mare ca in alte zone”, a explicat dr. Dana Diac.

“Apa de baut nu poate fi substituita in organism, in mod cert nu putem trai fara apa”, a declarat, pentru Green Report, profesorul universitar dr. ing. Vladimir Rojanschi, redactor – sef al revistei Romaqua. In privinta apelor minerale, acestea pot fi utile in diferite tratamente. “Faptul ca unele informatii de pe ambalajul apelor minerale pot fi neadevarate, sau ca ponderea elementelor din compozitia lor nu este data exact, aceasta reprezinta deja o alta problema”, a aratat profesorul Rojanschi.


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Gheorghe Mencinicopschi, Razboiul impotriva sanatatii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “UE INTERZICE AFIRMATIA CA APA HIDRATEAZA! O directiva aberanta si definitorie pentru “spiritul european”. „Asta este PROSTIE scrisa cu litere mari”

  1. Doamne fereste cum sa faci 2 ani de inchisoare pt ca afirmi ca albul nu e negru?? Pai inseamna ca in ziua cand vom avea de marturisit adevaruri impalpabile vom plati cu capul, la propriu! Foarte interesant. Nu mi se pare deloc amuzant, am impresia ca oficialii ue se joaca pe seama guvernatilor si ii calca.n picioare gratuit, absurd, din pura rautate. Imi amintesc fara sa vreau de directivele porcilor din ferma lui Orwell…

  2. Formula chimica a apei este H2O – doi atomi de hidrogen si unul de oxigen, hidrogenul fiind un element esential in compozitia apei si in stransa legatura cu aceasta. A hidrata inseamna a absorbi apa. Etimologic, vine de la cuvantul hidrogen. Aradar, interdictia este cu adevarat aberanta si descalificanta pt acest for.
    Nu poate fi explicata decat printr-o intentie de a limita consumul de apa, avand probabil in vedere faptul ca in viitor omenirea se va confrunta cu o epuizare a resurselor potabile de apa.

  3. mie mi se pare un test pt masurarea gradului de prostie. In cazul in care nu ar fi fost reactii vehemente la aceasta afirmatie, atunci ar fi insemnat ca lumea a ajuns la nivelul la care poate fi usor manipulata.

  4. Pai eu pana acum am incercat sa ma hidratez mereu cu apa, insa se pare ca am gresit. Deci d’aia mi-era mie sete iar si iar. Multumesc UE, ca m-ai luminat!

  5. emanuela@,

    acelasi lucru aveam si eu in minte dar nu stiam cum sa-l exprim. Bravo!

  6. Ca orice vine de la UE oricit de aberant ar parea, de fapt intotdeauna exista o ratiune foarte exacta in spatele acestor decizii, ratiuni care sint de multe feluri si in primul rind comerciale, dar care, evident, nu au nimic de-a face cu bunastarea cetateanului.

    In Grecia de exemplu, conform unor directive ale UE, sticla de 250-300 ml de apa nu poate fi vinduta cu mai mult de 50 eurocenti, tocmai pentru ca intra in categoria produselor absolut necesare vietii si sanatatii. ASa ca indiferent cit de turistica si scumpa este zona, sticla de apa de la chiosc si in magazine este atit: 50 centi.

    Prin scoaterea apei din categoria “necesare vietii” se da liber la o serie de abuzuri comerciale, si nu numai…. ma gindesc ca asta va afecta si notoiunea de calitate a apei….daca apa nu este necesara vietii, inseamna ca nu mai este necesar sa avem apa cit de cit potabila la chiuveta, ergo inseamna ca nu mai e nevoie de sisteme de purificare…. si tot asa…

    GInditi-va la o alta directiva cu privire la castravetii, ardeii si bananele care trebuie sa fie drepte si nu indoite (asa cum sint in varianta lor naturala de diverese forme)…..s-a lovit in agricultorii cu produse organice,etc

  7. Citind aceasta noua lege a UE, mi-am amintit de documentarul “We feed the world”. In finalul acestui documentar apare CEO Nestle-ului, care pe langa afirmatiile de-a dreptul neobrazate, de genul ” Bio nu este cel mai bun,organismele modificate genetic nu au imbolnavit pe nimeni in 15 ani”, etc., afirma nici mai mult nici mai putin decat ca apa nu ar trebui sa fie “un drept public”, aceasta fiind doar o “viziune extrema a NGO”!!! Si, adauga acelasi CEO, apa este un produs alimentar ca oricare altul iar pentru a ii constientiza valoarea, ea trebuie sa capete o valoare comerciala!

    La vremea aceea ma intrebam cum vor ajunge sa puna stapanire pe apa, si iata, aceasta lege este un pas inainte spre realizarea acestui deziderat. Va recomand acest documentar, este prezentata si Romania, si surprise! angajatul Pioneer Romania recunoaste ca aceasta companie distruge agricultura naturala pe care inca o mai avem!

    http://topdocumentaryfilms.com/we-feed-the-world/

  8. cer scuze daca sunt contra-curentului: scopul legiferarii este interzicerea promovarii abuzive a unor mesaje medicale false. Yogurtul care te imunizeaza, tabletele care te fac mai destept si mai frumos, ciocolata care io stiu ce-ti mai face…radem si ne veselim, dar la origine este o ingrijorare (pentru tarile cu organizare statala cat de cat, nu pentru Romania fireste) fata de publicitatea care interfera (de ceva vreme) cu mesaje medicale.

    ca noi suntem mai destepti chiar decat toti, asta nu e cazul sa amintesc, o stie o lume intreaga si doar de asta arata tara asa.

  9. Este posibil sa fie doar o noua prostioara europeana, dar la fel de posibil este sa fie o decizie bine directionata catre distrugerea sistemului imunitar, catre “incetinirea” creierului, catre imbolnavirea, legumizarea si distrugerea organismului uman.

    Aproximativ 70% din corpul uman este apa, inclusiv creierul. Singurul lichid care este absolut necesar pentru functionarea intregului corp, indiferent de care functie ar fi vorba, este apa.

    Nici o altfel de bautura (racoritoare, alcoolica, energizanta, “minune” … sau oricare ar mai exista sau s-ar mai inventa) nu poate inlocui apa.

    Deci, adevarul indiscutabil ca apa este singura bautura care hidrateaza si asigura sanatatea si functionarea organismului, le creeaza dificultati celor care au interese in vanzarea altor bauturi, sau in vanzarea unor medicamente pentru tratarea bolilor cauzate sau agravate de dezhidratare, sau a celor care … fel si fel de interese.

    Apa nu poate fi inlocuita cu nimic. Cine vrea sa-si pastreze sanatatea trebuie sa bea cel putin o cantitate de apa egala cu greutatea corporala x 0,03 mergand pana la greutatea corporala x 0,06 litrii apa.

    Pe mine nu ma mai mira nimic. “Ei” sunt in stare de absolut orice.

  10. @ c2:

    Citeste mai atent articolul, s-a raspuns si la asta.

  11. @c2
    Uitati ce scrie in articol:

    Ministerul britanic al Sanatatii a contestat intelepciunea noii legi. „Bineinteles ca apa hidrateaza. Sustinem UE in prevenirea afirmatiilor false despre produse, dar am avea nevoie sa ne folosim si bunul simt, cat mai mult posibil”

    Astfel, as dori sa va intreb de unde stiti dvs ca “scopul legiferarii este interzicerea promovarii abuzive a unor mesaje medicale false”? Ati participat la studiu, cumva? 🙂
    Pe de alta parte, e simplu de observat unde se “bate” cu aceasta masura, anume exact in proprietatea apei de a fi “necesara vietii”.
    Daca “apa nu hidrateaza” (chiar, ce PROSTIE!), la ce mai e buna? Doar in industrie, agricultura… Devine doar o marfa si nu oricare, ci una de importanta strategica (deja e de importanta strategica, dar nu o “marfa”!)

  12. E foarte posibil ca stapanitorii lumii acesteia sa incerce sa ne santajeze confiscand, nationalizand sau privatizand toate sursele de apa, crescand in mod artificial pretul ei prin propaganda mincinoasa ca apa s-a imputinat din cauza poluarii, incalzirii globale si alte asemenea aberatii pe langa cresterea demografica si industriala ce a crescut cererea de apa.

  13. Pingback: Studiul despre CANCERUL MONSANTO considerat drept “INADECVAT” de Organizatia Mondiala pentru… Siguranta Alimentelor si de Comisia Europeana! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Prof. Gheorghe Mencinicopschi la Manastirea Antim despre SANATATE SI BOALA (audio, 2010)/ IN APARAREA DOCTORULUI MENCINICOPSCHI/ Emisiunea “Profesionistii” cu Eugenia Voda (VIDEO, 2008) - Recomandari
  15. Pingback: Aberatii eurocrate. COMISIA EUROPEANA ABORDEAZA SPINOASA “TEMA” A TRASULUI APEI LA VECEU - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare