CONSILIUL NATIONAL SECUIESC indeamna la NESUPUNERE CIVICA pentru TINUTUL SECUIESC

19-11-2011 1 minut Sublinieri

  • Hotnews:

  Consiliul National Secuiesc: Integritatea Tinutului Secuiesc trebuie aparata inclusiv prin nesupunere civica

    

  Consiliul National Secuiesc face apel la locuitorii din secuime sa apere integritatea Tinutului Secuiesc folosind toate mijloacele democratice, inclusiv nesupunerea civica, precizand insa ca un eventual protest trebuie sa respecte “principiul non-violentei, al solidaritatii si al gradualitatii”, relateaza Mediafax.

  Consiliul National Secuiesc (CNS) a aprobat, sambata, la Sfantu Gheorghe, o hotarare prin care face apel la populatia din secuime ca, folosind toate mijloacele, inclusiv nesupunerea civica, sa apere principiul formulat la Adunarea Alesilor Locali din Secuime, si anume acela ca Tinutul Secuiesc este indivizibil si ca singura varianta acceptabila pentru CNS este ca Tinutul Secuiesc sa formeze o regiune cu statut special.

  In hotarare se subliniaza ca nesupunerea civica este considerata de CNS o ultima forma de protest, pentru cazurile in care nu se poate apara integritatea teritoriala a Tinutului Secuiesc in alt fel. In acest context, CNS stabileste principiile unei eventuale forme de protest, si anume “principiul non-violentei, al solidaritatii si al gradualitatii“.

  “Hotararea este una de principiu, care doreste sa aduca mai aproape ideea nesupunerii civice de colectivitatea atinsa de o impartire administrativa neconvenabila pentru colectivitatea respectiva. Deci trebuie sa inteleaga ca exista acest mijloc democratic si pasnic, non-violent, si trebuie sa cunoasca din timp care sunt regulile de baza. Este ultima forma de protest la care am recurge, deoarece speram ca nu va fi necesar. Am foarte mare incredere ca solutia propusa de comisia Stanomir (comisia prezidentiala privind modificarea Constitutiei – n.r.) va fi totusi ascultata de partidele politice”, a declarat presedintele CNS, Izsak Balazs.

  Prefectura Covasna cere CJ revocarea deciziei privind organizarea referendumului pentru infiintarea Tinutului Secuiesc

  Prefectura Covasna a solicitat Consiliului Judetean sa revoce hotararea prin care a aprobat organizarea unui referendum local, in 11 martie 2012, privind infiintarea unitatii administrativ-teritoriale Tinutul Secuiesc, intrucat nu are baza legala, anunta Mediafax.

  Subprefectul judetului Covasna, Valentin Ionascu, a declarat sambata ca a trimis o solicitare Consiliului Judetean Covasna pentru a revoca hotararea prin care a aprobat organizarea unui referendum local, in 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judetului si infiintarea unitatii administrativ-teritoriale Tinutul Secuiesc. “Am trimis o solicitare sa revoce hotararea. Insusi secretarul Consiliului Judetean nu a dat aviz de legalitate. Hotararea nu are baza legala”, a spus Valentin Ionascu.


  Categorii

  1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei

  Etichete (taguri)

  , , , , , ,

  Articolul urmator/anterior

  Comentarii

  7 Commentarii la “CONSILIUL NATIONAL SECUIESC indeamna la NESUPUNERE CIVICA pentru TINUTUL SECUIESC

  1. http://www.formula-as.ro/2006/703/spectator-38/vasile-lechintan-istoric-referent-la-arhivele-nationale-din-cluj-napoca-6707

   In ultimul numar din Formula As, acelasi istoric clujean atrage atentia asupra legii de modificare a “Legi Arhivelor nationale”, pe care unii o numesc tradare nationala!

   “Promovand aceasta lege, initiatorul nu mai recunoaste practic suveranitatea statului roman asupra patrimoniului sau material, administrativ, teritorial, spiritual si cultural”.
   Cu acte in regula vor forma tinutul secuiesc, cei mai lasi romani din toate timpurile traiesc in prezent! Este pe site o cuvantare a unui sfant care spunea ca preocupandu-ne doar de noi insine se va alege praful!

   Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, invredniceste-ne Tie sa-ti urmam!

  2. “serviciile” unde sunt?

  3. Pingback: Provocari EXTREMISTE la Miercurea Ciuc de ZIUA NATIONALA. UDMR nu cedeaza la TINUTUL SECUIESC si PARTIUM
  4. Pingback: STEAGUL SECUIESC pe cladirea Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, de ZIUA MAGHIARILOR DE PRETUTINDENI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Autoritatile romane au refuzat intrarea in tara a ramasitelor “Apostolului secuilor”, EXTREMISTUL FASCIST Jozsef Nyiro. Ungaria si agitatorii “secui” din Romania planuiesc un EVENIMENT MAJOR DE CELEBRARE - Razboi întru Cuvânt - R
  Formular comentarii

  * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

  Rânduială de rugăciune

  Carti

  Documentare