STATUL SOCIAL la romani: UMILIREA CELOR SARACI la Targu-Mures si PENSIA DE 1 LEU

19-12-2011 1 minut Sublinieri

  • Antena3.ro:

UMILITĂ! Pensie de un leu, pentru o femeie din Mehedinţi. Venitul îi interzice să beneficieze de ajutor social

O femeie din Mehedinţi, în vârstă de 75 de ani, are o pensie de urmaş de numai un leu. Acesta este singurul venit al bătrânei. Pentru a putea să supravieţuiească, Maria Tomescu este ajutată de nepotul ei.

Am întrebat-o întâmplător ce pensie are şi mi-a spus că un leu. Aşa am aflat, ea nu voia să se vaite la mine. Eu sunt un român convins, dar niciodată nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva în România“, a spus nepotul femeii, Jean Duncescu, la Antena 3.

În afara pensiei de urmaş, de un leu, bătrâna nu mai are nici un fel de venit. Nepotul său spune că soţul femeii a decedat în urmă cu circa 15 ani, iar băiatul a decedat. Mai are un nepot care vine pe la ea şi o sprijină financiar.

În plus, pensia o încurcă, pentru că nu poate să beneficieze de ajutoare sociale, pe motiv că are pensie“, a mai spus nepotul femeii.

Umilinta ingrozitoare, de sarbatori, pentru aproape 5000 de persoane defavorizate din Targu-Mures. Oamenii s-au calcat astazi in picioare in fata Casei de Cultura a Tineretului pentru a primi tichete, in valoare de 70 de lei, oferite de primarie. Organizarea lipsea insa cu desavarsire, asa ca multimea s-a bulucit la una dintre intrari. In haosul creat s-a spart un geam, iar mai multe persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Departe de a fi stapan pe situatie, seful politiei locale a facut un gest care a umilit si mai tare multimea. Acest domn, care imparte bonuri de ordine la fel ca un print generos, care le arunca bani nevoiasilor, este chiar seful politiei locale din Targu-Mures. De la prima ora a diminetii, mii de oameni cu venituri mici s-au inghesuit la intrarile Casei de Cultura, ca sa prinda un bon, in baza caruia sa primeasca un tichet de 70 de lei.

Oficialii au vrut sa faca ordine, dar in loc sa opreasca haosul, l-au accentuat. Umiliti, oamenii incearca sa prinda peticele de hartie. Tot acest tablou se petrece intr-o tara din Uniunea Europeana. Un batran cade si el si se loveste la cap. Cei de langa el n-au insa timp sa-l compatimeasca.

In acest timp, alte grupuri de oameni dezorientati alergau de la o intrare la alta. Unii dintre batrani au lesinat in aglomeratie. Dupa ore de lupta, in care si-au rupt hainele si s-au umplut de vanatai, cei care au prins tichete le-au strans in palme ca pe o comoara.

Cu 70 de lei vor putea sa-si pregateasca masa de Craciun.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “STATUL SOCIAL la romani: UMILIREA CELOR SARACI la Targu-Mures si PENSIA DE 1 LEU

  1. Pai nu m-ar mira daca si-ar propune sa ne aduca in situatia Coreei de Nord, cu tot cu matanii in fata portretului lui Base, sa cersim cu totii in genunchi bani pentru o paine, imi si imaginez cu cata satisfactie am fi priviti in astfel de postura…

  2. @Mirela:

    Da, acolo zeificarea liderilor a atins cote paroxistice. Calendarul lor dateaza de la nasterea “presedintelui ETERN” Kim Ir Sen (primul din dinastie) si religia este “invatatura Ciuce”. Asa ceva nici regii orientului, care mai aveau pretentii de divini, nu au facut. Adica nu a existat, probabil, vreun imparat sau despot care sa se pretinda etern.

  3. Nu stiam aceste detalii. Ma intreb ce s-o intampla cu sufletele acelor oameni, mai ales cei care patimesc in lagarele de acolo. Nici nu cred ca au auzit de Hristos. Ma tot gandesc ca sfarsitul nu va veni pana cand acolo nu se va intampla ceva, astfel incat sa le fie si lor propavaduit cuvantul Evangheliei.

  4. Cunosc un caz in care unei tinere de 26 de ani care are un copilas i s-a redus drastic ajutorul social din pricina alocatiei de 200 de lei pe care o primeste copilasul, ea neavand alte surse de venituri(animale,terenuri). O familie din vecini, care au o vaca,un vitel,un taur,gaini, porci, primesc bani pe lapte, circula numai cu taxi, beneficiaza de ajutor social maxim.
    ACESTEA SUNT ANCHETELE FACUTE LA PRIMARII!!!

  5. Pingback: TOT MAI MULTI ROMANI AU AJUNS MURITORI DE FOAME. Numarul saracilor care traiesc din mila publica s-a dublat in ultimul an (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: MAMELE DIN ROMANIA – BATJOCORITE SI SACRIFICATE PE ALTARUL “EFICIENTEI”? Cum este persecutata MATERNITATEA si apoi culpabilizata FEMEIA in tara politicienilor cu gandire malthusiana, care PREGATESC NOI CONCEDIERI MASIVE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare