BATAIE IN BISERICA NASTERII DOMNULUI DIN BETLEEM (video)

29-12-2011 1 minut Sublinieri

Preotii si calugarii din doua grupuri separate, grec-ortodocsi si crestini armeni, s-au luat la bataie cu maturi, pentru a castiga dreptul asupra Bisericii Nasterii din Bethleem.

Aproximativ o suta de preoti si calugari din ambele tabere, care venisera sa curete biserica in vederea organizarii ceremoniilor de Craciun, au inceput sa se bata, fiind nevoie de interventia fortelor de ordine, relateaza BBC News.

Politistii au fost nevoiti sa foloseasca bastoanele si scuturile din dotare pentru a pune capat “razboiului” dintre cele doua tabere de reprezentanti ai lui Dumnezeu. Dispute similare au avut loc si in trecut, deoarece biserica respectiva, construita in locul unde crestinii cred ca s-a nascut Iisus, este folosita de mai multe comunitati.

Nimeni nu a fost arestat, deoarece persoanele implicate sunt oameni ai lui Dumnezeu“, a declarat locotenent-colonelul Khaled al-Tamimi, de la politia din Bethleem.

Traditionala curatenie de Craciun a Bisericii Nasterii Domnului din Betleem a degenerat miercuri in lupte la care au participat aproximativ o suta de preoti si calugari greci ortodocsi si armeni, relateaza Reuters.

Preotii nu au ezitat sa-si imparta pumni si lovituri cu maturile, inainte ca politia palestiniana sa intervina.

E o problema obisnuita … se intampla in fiecare an“, a precizat locotenent-colonelul Khaled al-Tamimi. “Acum totul este in regula si lucrurile au revenit la normal. Nimeni nu a fost arestat pentru ca toti cei implicati erau oameni ai Domnului“, a adaugat el.

Administrarea acestei biserici, cea mai veche din Tara Sfanta, este impartita intre romano-catolici, armeni si grecii ortodocsi. Orice incalcare a zonelor de administratie degenereaza rapid in scandaluri, in special in timpul curateniei anuale de Craciun.

Nota noastra:

Asa prezinta mass-media incidentele din Biserica Nasterii Domnului.

Varianta reala a evenimentelor este faptul ca armenii (adica monofizitii) nu accepta prezenta ortodocsilor pe ceea ce ei considera a fi “teritoriul” lor, in ciuda faptului ca exista un acord intre partile implicate in folosirea Bisericii, la care participa, formal, si ei.

Detaliile sunt in acest material mai vechi care contine si un comunicat al Patriarhiei Ierusalimului:

 


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “BATAIE IN BISERICA NASTERII DOMNULUI DIN BETLEEM (video)

  1. ‘Nimeni nu a fost arestat, deoarece persoanele implicate sunt oameni ai lui Dumnezeu’

    Parintele Efrem ,asadar, tocmai de asta a fost arestat.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare