BIG BROTHER TOTAL IN SCOLI! Cartele de acces, numar de identificare unic si “MONITORIZARE COMPLETA” pentru elevi

14-01-2012 1 minut Sublinieri


Ministerul Educaţiei, Cercetării, Ti­ne­retului şi Sportului (MECTS) va pune la dispoziţia unităţilor din în­vă­ţământul preuniversitar o aplicaţie informatică pentru colec­ta­rea datelor la nivel local (ASM) şi un sistem de transmitere a acestora către baza de date centrală, potrivit unui proiect privind asigurarea calităţii procesului de învăţământ în vederea prevenirii absenteismului şi a abandonului şcolar, citat de Agerpres.

„Procesul de monitorizare şi control are scopul imediat de a furniza informaţii agregate şi detaliate asupra nivelului de participare la educaţie şi a rezultatelor şcolare ale elevilor, dar, în acelaşi timp, de a furniza factorilor decizionali informaţiile necesare pentru stabilirea măsurilor corective şi de îmbunătăţire a calităţii procesului educaţional, se arată în proiect.Astfel, pentru nivelurile judeţean şi central se va implementa un sistem de valorificare şi raportare statistică a informaţiilor referitoare la prezenţa la cursuri a elevilor şi la notele obţinute de aceştia.

Proiectul precizează că pentru fiecare persoană (elev sau cadru didactic) se va genera un număr de identificare unic, cu ajutorul căruia va fi identificată unic relaţia cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În cadrul sistemului vor fi utilizaţi identificatori unici pentru unităţile de învăţământ, discipline, clase, elevi şi profesori. Uni­tăţile de învăţământ care vor opta pentru utilizarea altor aplicaţii decât ASM vor putea descărca listele cu identificatori unici prin intermediul unei aplicaţii web pusă la dispoziţie de MECTS. Potrivit proiectului, MECTS va asigura gratuit implementarea funcţionalităţilor în cadrul aplicaţiei, disponibilă în toate unităţile de învăţământ. Pentru aplicaţie vor fi necesari ope­ratori pentru fiecare unitate de învăţământ, operatori judeţeni la inspectoratele şcolare, dar şi operatori centrali la MECTS.

Toamna trecută, ministrul Edu­caţiei, Daniel Funeriu, promitea că, în anul şcolar 2011-2012, absenteismul elevilor va fi redus. El afirma atunci că absenteismul poate fi combătut dacă elevilor li se vor da cartele de acces în şcoală sau se va introduce catalogul electronic.

„Există o multitudine de posibilităţi tehnice pentru a pune în aplicare aceste politici. Mijloacele tehnice sunt decise şi alese de şcoală, respectiv de autorităţile publice locale, iar politicile naţionale sunt puse în practică de minister”, spunea Funeriu. Una dintre sugestiile sale va fi pusă în practică în Buzău. Astfel, în peste 20 de licee din judeţ, cei 18.000 de elevi vor fi complet monitorizaţi în privinţa prezenţei acestora la ore. Ei vor intra la ore începând cu trimestrul al doilea, pe baza unor cartele de acces.

„În maximum cinci minute se va cunoaşte numele şi numărul elevilor care lipsesc, iar diriginţii vor putea lua legătura cu părinţii pentru a stabili cauza exactă a absenţelor”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian.

Nota noastra: Exact acest sistem politienesc informatic lipsea scolii romanesti, altfel avea de toate. Mai ales un ministru reformist, alintat de subalterni cu numele Fuhreriu.

Cu siguranta, absenteismul si abandonul exista pentru ca nu aveau elevii cartele de acces, numar unic de identificare (inca unul?!) si nu erau monitorizati complet si agregat de inspectori…


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “BIG BROTHER TOTAL IN SCOLI! Cartele de acces, numar de identificare unic si “MONITORIZARE COMPLETA” pentru elevi

  1. Hm, foarte marsava manevra, cal troian nu alta. Adica speculeaza nevoia parintilor (tot mai ocupati si mai stresati) de a detine control asupra copiilor (tot mai singuri la parinti si mai rasfatati corelativ cu grija exagerata care li se acorda) ca pretext sa introduca un experiment, ca dupa parerea mea nimeni nu ar investi atat ca sa monitorizeze niste pustani nevinovati daca n.ar avea niste interese….. Si atasarea numarului unic pentru elevi mi se pare mai mult decat graitoare.

  2. Este inanmisibil asa ceva.Se incalca libertatea tot mai puternic, ceea ce nu e nicidecum normal si moral.
    Am o intrebare: referitor la actele cu cip, ele au aparut?Daca cineva isi face un asemenea act poate sa nu se mai mantuiasca?
    Ma gandesc ca totusi nu aceasta e pecetea despre care scrie Biblia,nu?

  3. @Daniel:

    Deocamdata exista doar pasaport biometric, cu mentiunea ca se poate scoate pasaport provizoriu fara cip (6 luni valabil).

    Exista intentia de a se introduce buletin cu cip, deocamdata doar proiect de lege, cu alternativa. Exista si intentia de a se intoroduce card de sanatate, tot cu cip, tot in proiect.

    Si nu, evident ca actualul cip nu este pecetea, care, asa cum arata Scripturile si Parintii, se va pune in momentul in care antihristul va fi ales ca imparat universal si ”divin”.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2009/03/31/parintele-efrem-filotheitul-arizona-pecetea-va-fi-impusa-dupa-cel-de-al-treilea-razboi-mondial/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/22/ce-am-retinut-din-talcuirile-si-avertismentele-cuviosului-daniil-gouvalis-privitoare-la-apocalipsa-cum-sa-ne-ferim-de-exegetii-improvizati-si-de-speculantii-financiari-ai-profetiilor-eshatologice-cu/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/09/27/profetia-despre-antihrist-si-sfarsitul-lumii-a-sfantului-ipolit-episcopul-romei/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/09/27/profetia-despre-antihrist-si-sfarsitul-lumii-a-sfantului-ipolit-episcopul-romei/#comment-59667

  4. E pacat daca vom accepta aceste cartele pentru copii nostri? Doamne ajuta!

  5. @ Florentina:

    Nu are legatura cu pacatul, nu e vorba de vreun numar al fiarei, dar are legatura cu controlul si cu intetirea robiei noastre intr-o mare puscarie, in care suntem redusi la conditia de numere, strict supravegheate. Incep de unde se poate mai usor, cu elevii. Nu prea avem de ales, daca e o masura generala si obligatorie, din pacate.

  6. @admin ,

    Nu ” Incep de unde se poate mai usor ” , ci incep de unde nu exista alternativa , in primul rand , si acolo unde nu exista unitate , coeziune , in randul parintilor acelor elevi , care numai de plimbat si protestat pe la scoala nu au timp . Si-asa foarte multi dintre ei sunt spalati pe creier si nu dau doi bani pe discursuri legate de control si inrobire electronica , daca le mai spui ca aceasta masura va conduce la reducerea absenteismului , i-ai castigat cu totul . Nu se vor intreba veci-pururi cum se va si intampla asta ci vor lua mura-n-gura , totul de-a gata .

    Inteleg ca omul are idei , ceea ce nu inteleg este de ce toate ideile acestui Fune(b)riu sunt proaste ?

  7. @ Fane:

    Fiindca nu-s ale lui. Dar el e unul din cei mai zelosi executanti.

  8. @admin: va multumesc frumos pentru raspuns! Doamne ajuta!

  9. Pingback: BIG BROTHER LA HOTEL: devine obligatorie furnizarea datelor personale ale turistilor in SISTEMUL INFORMATIC la care Min. de Interne are acces in timp real - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. ce se intampla daca o cartela este pierduta..sau chiar rupta?

  11. Pingback: CARTELE ELECTRONICE de acces in SCOLI folosite pe scara larga in Bucuresti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Stat politienesc in scolile din TEXAS (SUA): ELEVII CARE REFUZA CARDURILE CU MICROCIP SUNT PEDEPSITI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare