Demiterea lui TEODOR BACONSCHI sau CAND IUDELE SUNT… TRADATE

23-01-2012 4 minute Sublinieri


  • Gandul: 

EMIL BOC L-A SCHIMBAT PE BACONSCHI DIN FUNCŢIE prin telefon

EMIL BOC A ANUNŢAT CĂ L-A REVOCAT PE BACONSCHI.“Regret derapajele şi stângăciile unor colegi faţă de protestari. Acesta este şi motivul pentru care am cerut revocarea din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi”, şi-a explicat gestul Emil Boc. La finalul discursului lui Boc s-a scandat “Demisia, demisia”. Teodor Baconschi nu este în ţară, el fiind prezent la Bruxelles la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din Uniunea Europeană.

[CTP] Pompous ass, inventarul moale şi şocâtele înaripat

Am încremenit. Era prima dată când luam contact cu discursul lemnos al acestui domn, de un anticomunism rigid şi anacronic, rostit într-o engleză constipată pentru un şef al diplomaţiei. A fost singurul vorbitor tratat cu o tăcere nepăsătoare, fără aplauze, jenantă pentru mine. Nu şi pentru el.

T. Baconschi a făcut apoi de nenumărate ori proba imposturii sale agresive, ajungând până la ameninţări de gang adresate Franţei şi Germaniei, asezonate cu complimente linguale pentru colega lui intelectuală Elena Udrea şi promisiuni de a găbji voturi prin corespondenţă pentru PDL, aşa cum a făcut la Paris. Am infinit mai mult respect pentru orice protestatar amărât care îşi agită mica lui pancartă meşterită în casă, cu greşeli gramaticale, decât pentru acest […] arivist de doi bani, demn reprezentant al mahalalei intelectuale.

Cazul lui este însă simptomatic pentru boala Băsescu – Boc. În loc să fie numit la Externe tânărul şi înzestratul diplomat profesionist Bogdan Aurescu, artizanul victoriei României în conflictul cu Ucraina pentru platoul continental al Mării Negre, a fost înscăunat în ultimul moment Baconschi, din ordinul lui Băsescu, fără ca PDL să aibă vreun cuvânt de spus. Puţin i-a păsat lui T. Băsescu că diletantul îngâmfat urma să nenorocească politica externă a României uneori mai rău decât el însuşi – ca împuitor fruntaş de voturi, Baconschi trebuia răsplătit.

Acum, acelaşi Băsescu, în deruta lui cinică şi megalomană şi -a închipuit că va da satisfacţie străzii aruncându-i ciozvârta Baconschi. Prin urmare, i-a ordonat lui Boc să-l dea afară pe loc, prin telefonul mobil, în vreme ce acesta reprezenta România într-o întâlnire cu omologi la Bruxelles. Din nou, T. Băsescu şi-a bătut joc de prestigiul extern al ţării, că aşa a avut el chef. Acest comportament e unul dintre multele motive pentru care l-am numit, şi o repet, pe T. Băsescu scelerat iresponsabil.

Aruncarea pe scări a lui Baconschi nu interesează pe nimeni. Ea nu dovedeşte decât că PDL este în continuare inventarul moale al lui Băsescu. Ceea ce va duce, mai devreme sau mai târziu în acest an, la o înfrângere catastrofală prin vot a PDL, posibil neintrare în Parlament. Or, asta e rău şi periculos nu numai pentru PDL. Colapsul unui partid mare, principal partid de guvernământ, face o gaură de proporţii în peisajul politic prin care pot intra felurite jivine. În 2000, prăbuşirea PNŢCD din vârf în fundul gropii a lăsat loc pentru o ciurdă de peremişti în Parlament şi pentru CV Tudor în turul doi al prezidenţialelor.

Acum, prăbuşirea PDL poate face loc stafiilor violete ale partidului OTV în cap cu şocâtele lor înaripat. Dar cine să se gândească la asemenea consecinţe pentru România, T. Băsescu?

PS
Băsescu şi poporul

De fapt, în clipa de faţă, nu mai contează miniştrii, guvernul, opoziţia, Boc, Antonescu, Ponta, totul se reduce la o relaţie simplă şi sumbră: Băsescu şi poporul.

Tot aşa cum Ceauşescu a ajuns să se confrunte finalmente cu cei care au scandat Ceauşescu şi poporul! ani în şir, T. Băsescu se află acum faţă în faţă cu poporul cu care şi-a declarat reciproc iubirea de atâtea ori. Şi sumbru mi se pare faptul că nu-l văd pe T. Băsescu cedând.

Demiterea precipitata a ministrului Teodor Baconschi merită câteva consideraţii, mai ales că motivele demisiei sunt cusute cu aţă albă. Ce-i impută premierul Emi Boc? Ca a scris pe blog, acum circa o săptămână, când manifestaţiile violente de le Bucureşti îngrozeau o ţară întregă:

„”Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii”

Ce e greşit aici? Nu este adevărat că există şi oameni violenţi, ultraşi, pentru care violenţa este un mod, poate singurul, de manifestare? Ce cultură au aceşti oameni care  stiu doar să dea cu pietre, cărămizi si sticle incendiare, dar nu şi să urmeze cursuri de ucenicie, calificare, ce le-ar fi adus un job plătit cum se cuvine? Baconschi nu se raporta la toţi românii, ci la o parte, identificată plastic cu „mahalaua violentă”.

Apoi, modul de a-l demite, prin SMS sau telefon, în timp ce era in exercitiul funcţiunii la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), este cu totul inacceptabil, aminitind de dictatura de tristă amintire a lui Stalin şi Ceauşescu. Cum să fi reacţionat colegii miniştri de externe din ţări UE? Nu mai discutăm cu tine, că nu mai reprezinţi Romania. Penibil!

Motivele sunt de cu totul alta natură, sa nu se mai scunda Emil Boc dupa cires. Se ştie că UNPR cere de multă vreme încă un post de ministru. La ministerul muncii n-a avut noroc, dar acum i-a spus premierului Boc franc: ne dai, sau ne luam jucăriile şi plecăm. Iar premierul Boc, care s-a lipit de scaunul de premier ca marca de scrisoare, a spus: am inţeles, executăm. Şi l-a executat pe Baconschi, pentru a-i oferi postul lui Cristian Diaconescu. Dacă teoria mea nu e bună, să-i dea postul lui Bogdan Aurescu şi-mi pun cenuşă pe cap. În câteva ore vom afla numirea la MAE.

Un alt obiectiv a fost să ofere ceva sânge manifestanţilor din piaţa Universităţii şi alte oraşe ale ţării. Să-i mai potolească. Slabă speranţă, pentru că manifestanţii nu capete de miniştri cer, ci plecarea guvernului Boc si a preşedintelui Băsescu. Aşa că nici aici n-a nimerit-o premierul Boc.

Un alt motiv ar putea fi eşecul ministrului Baconschi de a coagula o Mişcarea Populară de dreapta, satelit sau vehicul al PDL pentru salvarea alegerilor. Sau ce-a mai rămas de salvat. Fundaţia Creştin Democrată a dlui Baconschi n-a reuşit să atragă alte ONG-uri, mişcări de orientare de dreapta, care să salveze onoarea „nereperată” a PDL. Câtă vină are dl Baconschi, este greu de spus. Ce să facă, să ambaleze partidul  în ţiplă strălucitoare? Nu mai ţine,că nu mai suntem in anii 90. Nu mai crede nimeni in tiple.[…]

Nota noastra:

Ne intereseaza mai putin circumstantele politice ale demiterii lui Teodor Baconschi si mai mult principiul moral care iese la lumina din acest eveniment.

Se vand unii lui scaraotchi pentru ca iubesc puterea, banii si prestigiul. Scaraotchi le promite totul, cerandu-le sufletul. Dar, la final, vandutul descopera ca a fost inselat: si-a vandut sufletul degeaba, fara sa obtina cele dupa care a tanjit, caci diavolul avea nevoie de el doar ca instrument. De indata ce nu il mai poate folosi, il arunca la gunoi. Si asa se face ca pierde totul, si suflet si roscovele lucioase dupa care a tanjit…

Asa au crezut unii ca, daca il servesc zelos pe Traian Basescu, slujind un regim detestabil si periculos pentru romani, punand la mezat chiar identitatea lor de teologi, vor dobandi functii, vor face cariere, averi etc. Iata insa ca, la primul prilej, sunt aruncati peste bord fara preget.

Asa se face ca propagandisti de nadejde ai regimului, ca St. Vlaston (de la Noua Republica), citat mai sus, care au preamarit neincetat misiunea modernizatoare a acestei puteri si au respins ca ridicole acuzele legate de dictatura instaurata, se pomenesc caracterizand decizia demiterii lui Baconschi ca fiind… stalinista! Pai da, stalinista, dar ei au pus umarul, ei au girat, ei au ingrasat obrazul celui care nu e Stalin pana la capat doar pentru ca nu ii permit (inca, cel putin) circumstantele! Descopera si ei acum, pe pielea lor, ce inseamna sa sprijini un om fara scrupule.

Dar tare ne temem ca nu vor invata lectia si ca vor fi gata sa se vanda iarasi, la primul semn ca pot sluji iar ca instrumente…


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, PROTESTE ROMANIA 2012, Revolte populare, revolutii, Tradarea intelectualilor, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Demiterea lui TEODOR BACONSCHI sau CAND IUDELE SUNT… TRADATE

  1. asa trebuia sa fie. poate nu acum, nu pentru asta, nu astfel…dar obligatoriu sa sublinieze “ruptura”. ruptura de vechea garda, de orange, de pdl 5%. viva la (r)evolucion! viva la republica, nova republica biensur. s-a dat semnalul la evacuarea corabiei, la “ultimul stinge lumina”, si aprinde festila molotoavei…

  2. @k:

    O fi o decizie tactica si asta, insa Baconschi era sincer dezumflat, iar reactia lui Vlaston a fost si ea spontana.

    Dar da… poate ca si asta e o idee. Sa se rascoale “reformistii” detronand garda veche. http://www.realitatea.net/lazaroiu-pe-facebook-ziceam-ca-protestele-se-rezolva-prin-caderea-unui-cap-nu-era-baconschi_906933.html

  3. A fost o decizie la fel tactica precum rugaciunea inototorului care e surprins de circei la ambele picioare,departe de tarm…
    Anyways,`n “mansarda”` lu` cpt. jackitza(daniels|e o h/arab-abureala caleidoscopica de toata frumusetea.Noua republica,alea-alea,se-nvirte si ea pe-acolo,printre alte imagini,in twilight zone-ul extraterestrului nostru.Criza mare de timp si idei,lipsa de concentrare,dantura suprasolicitata,prostata marita(just guessing :d )etc.Off…

  4. Cit despre Bacon(schi):dinner(or is it breakfast)has been served!!Iertati,am sa reiau…tratamentul medicamentos,ca altfel… 😀

  5. Demiterea ministrului s.a petrecut taman cand se afla la intrunirea pentru aplicarea sanctiunii embargoului contra iranului. O manevra chiar mai stangace decat stangaciile celui mazilit. Departe de a.l simpatiza pe tovarasul Baconschi, care era intr.adevar un dezastru planetar in materie de afaceri externe, nu pot sa nu remarc politica prin care primul ministru isi trage cu stangu-n dreptul si lui si imaginii tarii in afara,intr.o inconstienta care…nu stiu ce frizeaza. Ca prost nu.i, dar nici speriat de proteste nu l.as fi crezut. Ma rog, boc, base, tot aia.

  6. Au azvarlit multimii “capul lui Motoc” degeaba.Concomitent, ministrul Borbely apare la tv cu o mutra de hot prins asupra faptului si anunta suspendarea taxei de prima inmatriculare,acuzand voalat Comisia Europeana de Justitie(sau cum s-o fi numind)ca nu l-a inteles declarand taxa discriminatorie.Pana acum nu i-a pasat nimanui din PDL de cetateni si comisii. Se vede treaba ca numai cand li se clatina scaunele i-apuca groaza. Macar de i-ar fi de folos lui Baconschi lectia,spre smerire. Doamne ajuta!

  7. @ StanJenel:

    Da, multora le tremura acum nadragii, cand incep sa li se zgaltaie nitel scaunele si nu se mai stie ce va urma, de aceea au si pornit campania de discreditare si de intoxicare pe toate canalale (si prin toate canaliile) inclusiv cele pseudo-ortodoxe si pseudo-nationaliste, care isi dau arama pe fata si se arata drept ceea ce erau, de fapt, niste biete cozi de topor (cu sau fara stele pe umar) in mana Gadelui care ranjeste si hahaie la Cotroceni (acum insa nu mai e rasul lui…) si a papusarilor sai nevazuti. Acestia au inceput sa urle disperati ca e Lovitura de stat, neicusorule… Ce ne facem, ca ne pleaca Stapanul, care ne distrugea si ne omora cu atata zel tara si saracii ei, ca nimeni altul…Of, ce chin si jale…

  8. Stiti cumva ceva despre Fundatia Crestin-Democrata, Fundatia Konrad Adenauer Stiftung, care au legaturi cu d-l Baconschi? Puteti pune un link? El, acu’ ca e mai liber, o sa “refaca” imaginea PDL si prin aceste instrumente. Cine le finanteaza, de fapt?

  9. CRISTIAN TUDOR POPESCU – “totul se reduce la o relatie simpla si sumbra: Basescu si poporul.”

    BANC: Basescu si poporul
    – Pe cine vreti sa va numesc presedinte? Pe Elena Udrea?
    – Nuuu!
    – Pe Emil Boc???
    – Nuuuuuu!
    – Stiam eu ca tot pe mine ma vreti 🙁 !

  10. Pingback: BASESCU MERGE PANA LA CAPAT, adica pana la VARSARE DE SANGE? Pericolul unei DICTATURI adevarate, satanice si sangeroase. PENTRU CE NE RUGAM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Teodor Baconschi inaltand ode POLITICIANULUI NEPERECHE AL ROMANIEI CONTEMPORANE. Tristul tablou al terfelirii crestinismului in noroiul oportunismului politic - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: “Alianta de Centru Dreapta” – MASCOTELE ELITIST-”CRESTINE” ALE LUI BASESCU (MRU, Neamtu, Papahagi) in cardasie ipocrita cu vechea garda portocalie si lafaindu-se in direct in haznaua diversionista OTV-DDD (video) - Razboi în
  13. Pingback: CE ESTE INTELECTUALUL, CE INSEAMNA A FI EDUCAT? Jalnica decadere a “intelighentilor” grobieni si ridicoli - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Jalnicul spectacol al ”elitelor” neintelese de ”plebea mizera”: INTELECTUALITATEA ”DE DREAPTA” decorata la Cotroceni pentru… ”SERVICIU CREDINCIOS”. Liiceanu, H.R. Patapievici et comp. ”SE RECUNOSC” in ”VALORILE” lui BASESCU -
  15. Pingback: update – Gabriel Liiceanu deranjat de …”Razboi intru Cuvant” la o DEZBATERE DESPRE RELIGIA IN SCOLI. Acuze: obscurantism, rafuiala cu intelectualii, implicare in “liniile politice” ale societatii - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare